ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,623 נושאים בפורום הזה
-
- 36 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אהלן אנשים מלא זמן שלא הייתי פה,אז ככה אחי הקטן רוצה לקנות רכב בתקציב של 35 אלף שקל,לא מעניין אותו ביצועים מעניין אותו פוזה,האפשריות הם רנו מגאן קופה גיר רגיל,או אופל טיגרה גיר רגיל הוא מצא אוטמט במצב סבבה והוא לא יודע עם להתפשר,אז תעזרו לי בעצות בשבילו מה כדאי מבחינת עליות ביטוח ,ועם יש עוד רכב"פוזה"שנכנס בתקציב.עדיפות לגיר רגיל,אחלה יום..........
הודעה אחרונה מאת Alexa, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בערך :]
הודעה אחרונה מאת מה רע בשביט?, -
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מה ההבדלים העיקריים בין השתיים? מי מהן יותר בטיחותית וחסכונית?
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה אני לפני קנית מיאטה RHT שנת 2007 יד ראשונה 22,000 קילומטר צבע שחור. עכשיו המחירון נכון להיום כולל שכלול הוא 209,600. הבן אדם רוצה 218,000 והאוטו נירא במצב טוב, רק צריך בדיקה. השאלה שלי היא אם שווה לתת לו עוד 8400 שקל מעל מחירון? תודה.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי לכולם קודם כל , אני רוצה לקנות רכב חדש התקציב שלי 150 אלף החלום שלי תמיד היה גולף .. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 אומנם יש בעיה אין לי מספיק כסף למנוע 2.0 והרבה לחצו עלי ואמרו לי לא לקחת מנוע 1.6 כי הוא לא סוחב... אני רציתי לקנות דגם 1.6 2008 102 כ"ח עם תוספות חבילה שנקראת GT-SPORT ב 150 אבל המנוע נשאר כמובן 1.6 אני לא מחפש מכונית ספורט לא בגללזה אני קונה גולף ,פשוט זה הייה תמיד החלום שלי אבל אני מפחד שהדגם הזה לא יסחוב לי נסיעות טובות ,כגון לאילת אני נוסע לשם כל חודשיים וירושלים הרבה....כמובן שאני אקח את הרכב לנסיעת מבחן אבל ההיתי רוצה לשמוע ממכם אם הגולף 1.6 מספיק אמין ? בטיחותי ? חזק? מהיר אני יוד…
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אוקיי, אז לפני הכותרת בטח הבנתם שאני נהג חדש. הוצאתי רישיון לפני כשלושה שבועות. בבעלותי BMW 320 קופה מדהימה, קצת יקר לי להחזיק אותה (דלק מטורף , חלפים יקרים ברמות מטורפות וביטוח שלא משאיר הרבה עודף בכיס). כרגע הBMW למכירה ואני מתחיל לחפש רכב בסכום שלא יעלה על 70 אלף ש"ח. הכי חשוב: אמינות (לא רוצה אוטו שיבלה במוסך), נוחות ובטיחות. אני לא מחפש פוזה, באמת שלא, קיבלתי מספיק פוזה עם הBMW. אני מחפש את הנוחות והכיף הפנימי, את האבזור והכי חשוב שיהיה שנתון מתקדם. אשמח לשמוע רעיונות... הרעיונות שעלו לי באופן אישי הם 307 (2003-2004), 206 אבל אני מפחד כי הבנתי שפיז'ו מבלות הרבה במוסך.... תודה!
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
-
- 0 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי לכולם, אני מתעניין ברכישת SUB 2007 וראיתי את הקפטיבה ואת הסנטה פה, שניהם מרשימים ומצאו חן בעיני וגם ההבדל במחיר הוא מאד קטן.. אבל הקפטיבה היא דיזל וסנטה פה היא בנזין (בתקציב שלי)...ולכן רציתי לדעת כמה שותה הסנטה פה ביחס לקפטיבה..כאשר מחירי הדלק רק עולים זה פרמטר די חשוב... לפי מה שאני יודע יונדאי אינה מצטיינת בחיסכון בדלק בכל הדגמים כולל הטוסון שהצריכה שלו אחת לשש ממוצע.. אז ?
הודעה אחרונה מאת אורח 999, -
- 12 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
רציתי להעיר את תשומת ליבם של כל המתענינים ברכב מסוג זה, עקב היותי אחד מכם רציתי להעיר את תשומת לבכם לכמה נושאים מענינים שנתקלתי בהם במשך היותי מחפש עד היום יחידה טובה 1) דבר ראשון שימו לב!!! מחר הראשון לחודש לשנה חדשה מאוד יתכן כי השנה החדשה תגרע אחוז נכבד מערך הרכב כך שלא למהר לסגור עסקאות, עוד יום אחד לא יקרה כלום 2) מסקירה שערכתי ועקבתי אחר רכבים למכירה בין השנתונים 1998-1999 התגלה לי שהמצב בשוק מקבל תמונה עגומה(כנראה תוצאה של חברות הליסינג)אבל כך הוא: השוק של היד שניה מתחלק בישראל לכמה סוגים, נקרא לו כך העשירון העליון שמרשה לעצמו לקנות משנת 2003-2005 העשירון הבינוני 2000-2002 העשירון התת בינוני 1998-1999 מכיון שהקורולות משנת 93 הינם רכב אחר…
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום אני לפני קניית מיאטה RHT שנת 2007 ואני צריך מוסך ממולץ בהרצליה לבדיקת רכב מסוג כזה לפני הקנייה
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה עדיף ?? מאזדה 6/הונדה אקורד/פורד מונדאו/ סובארו B4 יש לציין שמדובר בגראסות הסטיישן דווקא ולא ברגילות בנפח 2000 סמ"ק ברובם למעט הפורד 2300 סמ"ק ממוצע נסיעה יומיי בערך 150 ק"מ האמת שהייתי מקובע על זה שסובארו עדיפה על כולם אבל לאחר קריאת מספר מאמרים אני כבר לא כל כך בטוח אשמח לתשובות יוסי
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם האמת שכבר די הרבה זמן אנחנו מחפשים רכב שני למשפחה. הדגש הוא על רכב לא גדול שישמש את אימי לנסיעה לעבודה מדי יום בדרך בינערונית, עירונית ומדי פעם מנתניה לחיפה... לא משהו רציני. בקיצור מה שחשוב זה שהרכב יהיה אמין!!!!! חסכוני בדלק וטיפולים וחלקים לא יקרים. אני כמובן רוצה שגם יהיה זריז, ביצועים טובים ויציבות על הכביש ונוח! הסכום הוא בסביבות 30 עד 37 מקסימום. חשבנו כבר על כמה אופציות כמו: סקודה פאביה 1400 2003 ידנית פולקסווגן פולו 1400 2001 ידני\אוטומט פיאט פונטו ספייס 2001-2003 1300 ידני אופל אסטרה 1600 2001 אוטומט אשמח מאוד לתגובות ולהצעות נוספות !!!
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, המון זמן לא הייתי פה.. ברשותי רנו קליאו מודל 93 קרבורטור. אני מעונין להחליף למשהו מעט יותר חדש, אני מאוד מרוצה מהקליאו, אך אין לי תקציב וגם לא יהיה בקרוב לקניית קליאו B, חשבתי אולי פשוט לשדרג לקליאו ממודל יותר חדש. עכשיו, אני יודע שבקליאו ממודל 94 ומעלה זה כבר הזרקה ולא קרבורטור שזה טוב, וכבר יש מחשב ניהול מנוע וכל זה. והגה כוח ובחלק מהדגמים חלונות חשמל ונ"מ. אני יודע שגם הצורה של הפנסים הקידמיים טיפה יותר מעוגלת אבל זה פחות משנה לי הייתי רוצה לדעת אילו עוד הבדלים יש בדגמי קליאו 95-96 לבין דגם ה 93 קרבורטור שברשותי ? מבחינה תפעולית ומכאנית... (בולמי זעזועים יותר טובים? מערכת בלימה טובה יותר? מערכת חשמל משופרת? צ'וק אוטומטי...כל דבר ש…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 11 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם אמא שלי רוצה שברולט אוואו ביג יש רק 1400? או גם 1600? איך הרכב מבחינת אמינות צריכת דלק אכיזת כביש. כל פרט יעזור הרכב מודל 2005 .
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
לארח התפגרות הרכב הקודם, החלטתי עם חברתי לקנות רכב, חדש, והתקציב העומד לרשותנו הינו 30K . קראתי את ( אינסוף ) השירשורים לתקציב הרלוונטי ולאחר שנסגרתי על השלוש הנתונות אני מעוניין בהשוואה ספציפית ביניהן. הכיוון הכללי הוא השילוב של מנוע 1.4 וגיר ידני כמובן ( חובה ). עיקר השימוש ברכב הוא עירוני , בערך 13K ק"מ בשנה. הסיבה שבחרנו דווקא במגאן ולא בקליאו B היא כי בשנתונים הנתונים המחירים די זהים, המנוע זהה, והמגאן מאובזרת יותר. השאלות העיקריות הן : 1. כמה גדולים ההבדלים בצריכת הדלק ( והאמינות ) בין מנועי 1.4 ל 1.6 ? השאלה נובעת מכך שההבדל במחיר קטן, והאבזור בגירסת ה 1.6 בד"כ נדיב יותר. 2. הרושם שלי הוא שהרנו "חסינה" יותר לפגעי הזמן , יש אמת או סתם קיבעון ?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 851 צפיות
האם מישהו יכול לומר לי מהי ירידת הערך הממוצעת עבור טויוטה יאריס אוטומאטית, מנוע 1300? אני מדברת על דגמים של בין 2001 ל-2004. כמו כן, אילו רכבים בשוק סובלים מירידת הערך הנמוכה ביותר בקטגוריית המיני או משפחתית קומפקטית? השאלה מאוד חשובה לי ואשמח לדעתכם... בתודה, סמדר
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 1 תגובות
- 797 צפיות
זאת אני שוב... רציתי להרחיב את השאלה שלי ממקודם ולשאול מול המומחים- התקציב הוא עד 67k , והדרישות הן לרכב אוטומטי, סופר חסכוני ואמין ככל הניתן ובעל ירידת ערך נמוכה ככל האפשר (היות וההחזר השנתי שלי להוריי שקונים עבורי את הרכב יהיה כגובה ירידת הערך השנתית). אין חשיבות לצבע ושטויות אחרות (למרות שהיה נחמד אם גם תהיה בטוחה). אשמח לכל הצעה ואינפורמציה... בתודה סמדר
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 1 תגובות
- 795 צפיות
שלום רב ברצוני לקנות רכב חדש בתקציב של 110K-115K חשוב לי שהאוטו יהיה מספיק חזק לעליות של ירושלים (לפחות על 4 אנשים) שמירת ערך,בטיחותי,אמין. רכב משפחתי , שיהיה מקום לכסא ילדים מאחור ושעדיין יוכלו לשבת עוד 2 אנשים מבלי להרגיש בקופסאת סרדינים. ראיתי היום באולם תצוגה את השברולט אופטרה 1.6 מחיר 110K לעומת זאת ראיתי מיצובישי לאנסר (עומדת להחליף צורה בקרוב) ב113K האם מישהו יכול לעזור? תודה
הודעה אחרונה מאת yuvalrubi, -
מזדה 3 חדשה ?
מאת Shlompi- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לחברים, האם מישהו יודע האם בשנה הבאה תושק מזדה 3 חדשה ? מישהו ראה תמונות ? הגיוני להניח שתהיה דומה בעיצוב למראה ה-6 החדשה... אשמח לקבל כל פיסת מידע/תמונה יום טוב
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 0 תגובות
- 591 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב ידני וחסכוני עד 25 אלף ש"ח . רעיונות והצעות יתקבלו בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת jhoni_sti, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם יש מישהוא שהזמין מונדיאו מליסינג בסוף השנה? היבואן אומר שאין משלוח עד יוני, ושהמשלוח של פרואר נמכר.
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 805 צפיות
לקחתי רנו קנגו 2002 לבדיקה (הדגם עם 2 דלתות הזזה). בבדיקה נתגלו הרבה בעיות מכניות, מבחינת מרכב ושילדה - המצב תקין. בעל הרכב (סוחר) מוכן לתקן את הכל על חשבונו. השאלה היא האם כדאי או לא.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 962 צפיות
אני מעוניין לרכוש סובארו אימפרזה WRX שנת 2003. הרצתי חיפוש קודם ולא מצאתי מידע רלוונטי, ארצה לקבל קצת פרטים על הרכב בעיות, אמינות עליות אחזקה, צריכת דלק, והכי חשוב ביטוח חובה ומקיף כמה יעלה? אני נהג צעיר. תודה.
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 1 תגובות
- 964 צפיות
אחרי שאבא שלי מכר את הלנד קרוזר שלו (שנת 2000 עם 480 אלף קילומטר!) אני עוזר לו למצוא רכב חדש. הדרישות הן: שיהיה אמין, בלי מחלות מוזרות למינהם שיהיה נוח, הרכב הולך לעשות בסביבות ה50 אלף קילומטר בשנה אם לא יותר שיהיה רכב שטח נורמלי, שלא יאכזב בטיולי ג'יפים. התקציב הוא בסביבות ה150-200 אלף ויש אפשרות ליד שניה אבל שיהיה משנתון גבוה יחסית. אני פתוח להצעות נ.ב איך הניסן נאוורה משוותה לג'פים היפנים למינהם (לאנד קרוזר/פאג'רו)
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני יותר משנה רכשו הורי פאסאט TDI שנת 98 בעלת 160K ק"מ שמורה במיוחד מיד ראשונה ואוהבת. כמו כן האוטו זכה לטיפול מסור ואוהב כמו אצל הבעלים הקודמים וכל הטיפולים נעשו במוסך מורשה. כתוצאה מאחד מהביקורים במוסך וכניראה באשמת המוסך (לא ניכנס לפרטים), האוטו עלה באש ומאז לא נמצאה מחליפה ראויה לפאסאט האהובה כ"כ ע"י הורי. כעת, לאחר ארבעה חודשים עם מחליפה זמנית (ג'אסטי =\ ) הגיע הזמן למצוא מחליפה ראויה לפאסאט. הדרישות הן: רכב אמין, חסכוני, מרווח ונוח. במהלך החיפושים עלו אופציות כמו פאסאט נוספת, בורה וכו'. אך ברצוני לשמוע מכם על אופציות נוספות שאולי לא חשבנו עליהן ויכולות להתאים לדרישותינו. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Aviran_n, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני עומד בפני רכישת רכב שעדיין נמצא באחריות יבואן , האם ברגע שמתבצעת העברת הבעלות , האחריות באופן אוט' עוברת אלי? או שצריך לבצע פרוצדורה מסוימת מול היבואן ? תודה רבה. Off Topic - פורום משובח ביותר , אחד הטובים שביקרתי בו בכלל ובתחום הרכב בפרט.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 5 תגובות
- 890 צפיות
אהלן מדובר ב CIVIC 2005 דגם LS עם תוספת מגנזיום וגג מחירון עם הק"מ המשוכלל והתוספות זה 86000 ש"ח הוא רוצה 2000 מעל המחירון , סה"כ האוטו נראה בסדר שריטות קלות של חניה דברים רגילים שיש לכל אוטו בן השנתון הזה. הבעיה שהטסט שלו נגמר בסוף מרץ וזה עוד 1300-1400 שקל על טסט יוצא כבר כאילו "3000 שקל מעל המחירון" , האם יש צדק בדבר? תודה.
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 3 תגובות
- 960 צפיות
מדובר על שוק המשומשות ולא על החדשות אם כן בכמה? אצלי מדובר על וולוו S40 שנת 2000 אם זה משנה פשוט מחר אני הולך לבדיקה כנראה ומשם לסגור על הרכב במידה והכל תקין, הבעיה שלי היא שאין לי זמן אחר ללכת חוץ ממחר בעקבות העבודה, מה דעתכם כדאי לחכות או שזה לא משפיע- גם ככה אני לא לוקח את הרכב במחיר מחירון והוא במצב מעולה תודה!
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
היי, רציתי לדעת מהם ההבדלים בין הגרסאות הקיימות בטויוטה קורולה מודל 1998 - טרה לונה סאן באילו תוספות לרכב מדובר ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ozat1900, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב! שאלתי כאן בעבר על קניית הרכב הנ"ל והחלטתי ללכת על האפשרות הזאת. הרכב המדובר הוא משנת 2002 ידני והוא עבר 110,000 ק"מ והוא יד ראשונה, מחבר לעבודה. הרכב שמור מאוד ומטופל רק במוסך מורשה. עבר טיפול 110,000 לא מזמן. לא הוחלפו בו דיסקים ובולמים בטיפול האחרון, נאמר לבעל הרכב שניתן לעבור איתם בערך 2,000 ק"מ נוספים ומדובר בהוצאה של 1,200 ש"ח. עכשיו המחיר הרשמי של הרכב הוא 51,000 ש"ח בהתחשב בקילומטרז'. הבעלים של הרכב מוכן למכור לי אותו ב48,000 בהתחשב במה שציינתי ובכך שצריך לרכוש מפתח רזרבי בעלות של 300 ש"ח במוסך המורשה ובכך שהטסט של הרכב נגמר בזמן הקרוב. ראוי לציין שאני סומך לחלוטין על בעל הרכב ולאור זה שאני מכיר את היסטוריית הטיפולים שמגובה בקבל…
הודעה אחרונה מאת bababen, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
הי, אני עומד בפני רכישת רנו קליאו 2002 ורציתי לשאול משהו. בעלת הרכב טוענת שהקילומטראז' של האוטו עומד על 80,000 אך המד מראה 34,000 עקב כך שהיה קצר בלוח מחוונים והחליפו אותו והמד התאפס (ביד הראשונה). האם אפשר לסמוך על כך? יש אפשרות לדעת את הקילומטראז' האמיתי של האוטו? יש לציין שהאשה נראת מאוד אמינה (לא סוחרת או משהו כזה). תודה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 38 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 322 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ArikB
- Beacon
- שביט
- יבגניפ
- Rongaflugen
- GKME
- Michazzz
- flytomars
- Ash1
- yahaga
- Johnathan
- ezuf