Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקירה וניתוח בענין קנית טויוטה קורולה 1998-2005

ozat1900
שימו לב! השרשור הזה בן 6095 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

רציתי להעיר את תשומת ליבם של כל המתענינים ברכב מסוג זה,

עקב היותי אחד מכם רציתי להעיר את תשומת לבכם לכמה נושאים מענינים שנתקלתי בהם במשך היותי מחפש עד היום יחידה טובה

1) דבר ראשון שימו לב!!! מחר הראשון לחודש לשנה חדשה מאוד יתכן כי השנה החדשה תגרע אחוז נכבד מערך הרכב כך שלא למהר לסגור עסקאות, עוד יום אחד לא יקרה כלום

2) מסקירה שערכתי ועקבתי אחר רכבים למכירה בין השנתונים 1998-1999 התגלה לי שהמצב בשוק מקבל תמונה עגומה(כנראה תוצאה של חברות הליסינג)אבל כך הוא:

השוק של היד שניה מתחלק בישראל לכמה סוגים, נקרא לו כך

העשירון העליון שמרשה לעצמו לקנות משנת 2003-2005

העשירון הבינוני 2000-2002

העשירון התת בינוני 1998-1999

מכיון שהקורולות משנת 93 הינם רכב אחר לחלוטין העדפתי לא להעלות את הנושא אבל אפשר לסכם כי הוא רכב מצוין למעט בעיית קפיצים אחוריים שהינה סיפור יקר (3500 ש"ח)

נחזור לשנתונים לעיל

ההבדל העיקרי בין שנתונים:(98,99,00) לבין (01,02) הינו בסוג המנוע ובשרשרת הטיימינג

משנת 2001 ומעלה הרכב מצויד במנוע VVTI מנוע עם ביצוע משופר וחסכוני, בדגמים אלו שרשרת הטיימינג הינה ממתכת ומתבלה פעם בחמש שנים

שנת 98 -00 הינם אותו הדבר בדיוק למעט כמה שינויים קוסמטים בדגמים אלו יש שרשרת טיימינג והמנוע אינו VVTI

אני לא מאמין שעניין המנוע מעניין כלכך את משהו, מה שכן יכול לעניין אתכם היא שרשרת הטיימינג, בדגמים הישנים יש להחליפה כל 50000 ק"מ וההוצאה הינה די ניכרת(2500) למי שהכסף לא משחק אצלו תפקיד או שאינו נוסע הרבה לדעתי העניה

אין שום יתרון משמעותי לשנתון 2001-2002 למעט הצורה החיצונית אם אהבתם אותה

בנוסף לזה הרכב בשנתון 01-02 יקר כמעט ב-20000 ש"ח מהדגם הקודם(98...)

תעיינו בפורום פה ותשימו לב שלשנתון הנ"ל יש קצת בעיות עם נזילות שמן ועוד כמה דברים שלא היינו רוצים לשמוע כשאנחנו קונים רכב יפני ובטח שלא טויוטה

עוד דבר מעניין ששמתי לב, חברה!!! לשנתון 2001-2002 אין את השוק החזק של קורולה,עשיתי סקר ורכב כזה במצב מצוין

עם קילומטראז' נמוך יכול לשבת הרבה זמן ב-yad2 ללא שום סיבה

בנוסף אל תשכחו שב-2003 כבר יצא דגם קורולה חדש all new שהוא הרבה יותר מתקדם מהקודם כך שאנשים אומרים

נוסיף עוד כמה אלפי שקלים ונקנה את הדגם המתקדם (לא מדובר בחריגה כלכך גדולה)

לסיכום הענין: אין שום סיבה לקנות את הדגם משנת 2001-2002 ולמי שרוצה להנות מרכב טוב שעושה את אותה העבודה בדיוק

יכול להסתפק בדגם הקודם למעט מי כשכמובן מעניין אותו האקסטריור של הרכב

רציתי להוסף עוד נקודה חשובה אם תבדקו קורולה יד 2 1998-2002 יקר בעשרות אחוזים מכל רכב מקביל בשנתון שלו כדוגמת סיוויק,אימפרזה,323,ואלמרה, אדון לוי יצחק כנראה מאוהב בטויוטה והמחירים שיוצאים מתחת לידיים שלו בכל מה שנוגע לטויוטה רק ממשיכים לייקר את המכונית הזו לקניה

למשל טויוטה שנת 2005 עולה כמעט 94000 ש"ח בדגם ה-GLI , אין ספק לחלוטין שהמחיר לא משקף את הערך הריאלי של הרכב, נעשה חשבון פשוט נוסיף עוד קצת 15000 -20000 ש"ח ויש לך טויוטה שנת 2008 חדשה עם ניילונים(בלי שום קשר לגיר)

מה שיוצא זה שכשבסוף מוצאים יחידה טובה המחיר נוסק לשמיים ואנשים דורשים לא פחות מ7% מעל

3)2003-2004 הינו דגם טורקי שמשייכים אליו הרבה תקלות עיינו בפורום..ץ

4)שנת 2005-2007 רכב מאוד נחמד אך יקר

אני לא רוצה להכניס קצת תבלינים משלי אבל אולי ממש קצת לסיום רכב 98 עושה את העבודה בדיוק כמו 2005 כמובן שיש את עניין השופוני כמו שאומרים אבל לדעתי העניה אינו מצדיק את המחיר שלא לדבר על ירידת הערך שיכולה לקרות כתוצאה משוק הליסינג או

מהתפוצצות השוק בקורולות(ראה ערך מאזדה) מה גם שהביטוח המקיף יקר ומתווסף להוצאה השנתית הלא פשוטה בכל מקרה של היום

שמחתי להעיר את תשומת לבכם אם למישהו יש הארה משלו או מזווית אחרת אשמח לשמוע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תיקון קטן:

קורולה 98-2000 , מצויידת ברצועת טיימניג, שרצוי להחליפה עד 150K ק"מ או 5 שנים, הקודם מבינהם.

(מומלץ לא לחכות, ולעשות טיפול טיימניג כבר בסביבות ה- 100K ק"מ).

עלות טיפול טיימניג נמוכה הרבה יותר מ -2500 ש"ח.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר הסקירה המקיפה שמאפיינת את ההתלבטויות שלך, אוסיף שהדגם ה"טורקי" 2003-4 זהה לחלוטין ל-"יפני" ללא כל בעיות מיוחדות, היו ברשותי (פרטי) 2003, 2004, ועתה 2006 ואין כל הבדל.

אגב הסיוויק הפופולרית משנתון זה אף היא "טורקית".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההשוואה שלך לגבי עלות הרכבים משנת 06 מדגם GLI, לבין מודל 08 מסתכמת ב 20K ש"ח אינה נכונה.

דגם 08 במחיר 114K הינו הדגם ללא כל איבזור לעומת דגם ה GLI המאובר , הפרש המחירים הנכון מגיע לכ 30K ש"ח, די משמעותי.

את מחיר המחירון של הקורולה לא ניתן להסביר בצורה הגיונית, תכתיב העדר מגיע לשיאים חדשים של איוולות ..

מה שחסר בסקירה שלך היא הבעיות של הקורולה מדיגמי 2003 לאחר מתיחת הפנים במכלולי המנוע, מחשבי הגיר הקטליזטורים וסעפות יניקה.

היבואן מחליף בהשקט ובצנעה את המכלולים הללו ללא תשלום, אך בעתיד אינני רואה את היבואן מחליף את המכלולים הללו לרכבים מזדקנים..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר הסקירה המקיפה שמאפיינת את ההתלבטויות שלך, אוסיף שהדגם ה"טורקי" 2003-4 זהה לחלוטין ל-"יפני" ללא כל בעיות מיוחדות, היו ברשותי (פרטי) 2003, 2004, ועתה 2006 ואין כל הבדל.

אגב הסיוויק הפופולרית משנתון זה אף היא "טורקית".

+1

אין שום משמעות למקום ההרכבה של הרכב.

במשפחתי יש קורולה 2004 "טורקית", אני בעל RUNX 2005 המורכבת באנגליה, אין שום הבדל מבחינת איכות ההרכבה, איכות הנסיעה, אמינות וכו'.

אגדה אורבנית ותו לא!

לגבי מחרי הקורולה, אני מסכים שהמחיר של הקורולה כמשפחתית משומשת הוא המחיר גבוה באופן יחסי למשפחתיות אחרות.

הקורולה הינה המשפחתית השומרת על ערכה באופן הטוב ביותר. כמו כל דבר בחיים הדבר, חלק נהנים וחלק סובלים מהנתון הנ"ל.

בעלי הקורולה- נהנים, בעוד לקוחות פוטנציאלים המחפשים את הרכב מיד-2 "סובלים" מהעניין, בכל זאת אף אחד אינו מכריח אותך, או את אף אחד אחר לרכוש אחת. בסופו של דבר הכל עניין שיווי משקל בין הביקוש לבין ההיצע בשוק.

עידן

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רציתי להעיר את תשומת ליבם של כל המתענינים ברכב מסוג זה,

...רכב 98 עושה את העבודה בדיוק כמו 2005 ...

הצחקת אותי.:lol:

לפי העקרון הזה, עדיף להחזיק חיפושית 63. עושה אותה עבודה, לא ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת...סקירה חובבנית ושגויה ברובה מבחינה עובדתית.

לא אכנס לשגיאות (זה יהיה בערך באורך של הסקירה המקורית) ורק אציין לשם הדוגמא כי דגמי 98-2000 ודגמי 2001-2002 אינם נבדלים רק במנוע - ישנם שינויים רבים בין הדגמים.

לידיעתך.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתעניין ברכבים הנ"ל. אשמח לפירוט ההבדלים בין מודלים 2001-2002 לבין 1998-2000 מלבד המנוע.

תודה

המנוע שונה לגמרי (המנוע החדיש יותר הינו בעל תזמון שסתומים משתנה ועשוי כולו מאלומיניום), חזית הרכב שונה (פנסים קדמיים, מכסה מנוע, גריל ומכסה מנוע), מערכת הבלימה ב-דגמי 2001-2002 משופרת לאין ערוך. החלק האחורי של הרכב מוגבה, תיבת ההילוכים האוטומטית זריזה יותר עקב שינויים בתפעולה, ישנם שינויים בלוח המחוונים לרבות הוספת מחשב דרך משולב ברדיוטייפ/דיסק בחלק העליון של לוח המחוונים, ועוד שינויים קטנים..

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ירון פ. הנכבד לא אכנס איתך לקטנות יכול להיות שאתה נהג שודים אני מאוד מכבד את התואר אותו הינך נושא , אבל לא תזיק לך קצת הבנת הנקרא

שינויים קוסמטיים-הינן שינויים בצורה חיצונית ועוד...

בהבדלים העיקריים עמדתי על דברים שאמורים לעניין בן אדם שהולך לקנות את האוטו וזו היתה עיקר המטרה שלי

ולכן ציינתי את עובדת מנוע ה-VVTI שהינו מנוע משופר יותר מהקודם ולא הלכתי לסקר ממה עשוי המנוע או איזה פלסטיק מולבש עליו

כמו"כ ציינתי את עובדת שרשרת הטיימינג שנחסכת בדגמי 2001...

מקווה שתקח את זה ברוח טובה ובפעם הבאה תעשה שיעורי בית בהבנת הנקרא

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום משמעות למקום ההרכבה של הרכב.

במשפחתי יש קורולה 2004 "טורקית", אני בעל RUNX 2005 המורכבת באנגליה, אין שום הבדל מבחינת איכות ההרכבה, איכות הנסיעה, אמינות וכו'.

אגדה אורבנית ותו לא!

לגבי מחרי הקורולה, אני מסכים שהמחיר של הקורולה כמשפחתית משומשת הוא המחיר גבוה באופן יחסי למשפחתיות אחרות.

הקורולה הינה המשפחתית השומרת על ערכה באופן הטוב ביותר. כמו כל דבר בחיים הדבר, חלק נהנים וחלק סובלים מהנתון הנ"ל.

בעלי הקורולה- נהנים, בעוד לקוחות פוטנציאלים המחפשים את הרכב מיד-2 "סובלים" מהעניין, בכל זאת אף אחד אינו מכריח אותך, או את אף אחד אחר לרכוש אחת. בסופו של דבר הכל עניין שיווי משקל בין הביקוש לבין ההיצע בשוק.

לא קובעים עובדות לפני שקצת מתענינים, חפש בפורומים בריטים כמו שאני עשיתי ותמצא שאיכות ההרכבה ביפניות הינה טובה

יותר מאשר בטורקיות (ודווקא הפוך הסיוויק הטורקית יותר נוחה מהיפנית)

אבל לגבי הטויוטה כך נאמר בכמה פורומים מקצועיים שעברתי עליהם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ירון פ. הנכבד לא אכנס איתך לקטנות יכול להיות שאתה נהג שודים אני מאוד מכבד את התואר אותו הינך נושא , אבל לא תזיק לך קצת הבנת הנקרא

שינויים קוסמטיים-הינן שינויים בצורה חיצונית ועוד...

בהבדלים העיקריים עמדתי על דברים שאמורים לעניין בן אדם שהולך לקנות את האוטו וזו היתה עיקר המטרה שלי

ולכן ציינתי את עובדת מנוע ה-VVTI שהינו מנוע משופר יותר מהקודם ולא הלכתי לסקר ממה עשוי המנוע או איזה פלסטיק מולבש עליו

כמו"כ ציינתי את עובדת שרשרת הטיימינג שנחסכת בדגמי 2001...

מקווה שתקח את זה ברוח טובה ובפעם הבאה תעשה שיעורי בית בהבנת הנקרא

אני מניח שעיצוב חיצוני, מערכת בלימה, מיתלים וגיר ורחמנא ליצלן מנוע שונה , כל אילו בגדר שינוים מינורים אצלך..

מעבר לזאת, את הבעיות האופיניות לרכב לא ציינת משום מה, יש סיבה לכך ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא קובעים עובדות לפני שקצת מתענינים, חפש בפורומים בריטים כמו שאני עשיתי ותמצא שאיכות ההרכבה ביפניות הינה טובה

יותר מאשר בטורקיות (ודווקא הפוך הסיוויק הטורקית יותר נוחה מהיפנית)

אבל לגבי הטויוטה כך נאמר בכמה פורומים מקצועיים שעברתי עליהם

אני אחזור שוב ואומר, "אגדה אורבנית, ותו לא".

אני לא יודע איך הדבר לגבי רכבים אחרים, לגבי הטויוטה קורולה, אין הבדל באיכות ההרכבה בין יפן, טורקיה, אנגליה או צרפת.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6095 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...