ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
חיפוש טנדר
מאת Sentinel- 1 תגובות
- 752 צפיות
מה הייתם אומרים על טנדרים מכל הסוגים: מה הכי מומלץ,חסכוני, זול ואמין (שבעצם הכל אותו הדבר) רכבים מסחריים גדולים כמו L300 ושות, קשה עד בלתי אפשרי להשיג שיהיו במצב טוב ועם קילומטרג' ענק אז מה בכל זאת לדעתכם מומלץ לרכוש עם 40-50K...כשגם טנדרים יעמדו במשימה(עדיף כלים מוגבהים קצת)
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 763 צפיות
מה המחירון של הנ"ל שנת 1995?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 1 תגובות
- 794 צפיות
שלום, אני מעוניין לקבל ייעוץ בקניית רכב משפחתי בתקציב של 40-50 אלף. אני מעוניין ברכב משפחתי אמין, שהחלקים שלו לא יקרים, ומה שהכי חשוב לי זה שצריכת הדלק תיהיה קטנה ביותר! כרגע יש לי מאזדה 626 נפח 2000 והיא דואגת לשתות את הדלק בכמות מרגיזה. תודה לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי אני מעוניין לקנות וולוו 940 משנים 95-97 אם כדי לקנות וולוו איך הוא מבחינת אמינות ,חלקים , תצרוכת דלק . מה עדיף 940 עם מנוע 2300 או מנוע 2000 טורבו
הודעה אחרונה מאת MOSHE18, -
- 11 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, אני מחפש חוות דעת על AUDI A3 בשנתונים - 1998-2003 בפרט על הדגם 1800 טורבו. אבל גם על ה1600 הרגיל. כל מידע ייתקבל בברכה!
הודעה אחרונה מאת חיים פ, -
- 0 תגובות
- 562 צפיות
אבי נסע בקליאו שבדקנו. האוטו נסע טוב ואין בעיות מיוחדות הוא מטופל בצורה מסודרת. הבעיה שלוחצים על הגז ישנה שריקה מהמנוע לא משהו חזק אלה שריקה קלה. אני שוקל לקחת את האוטו לבדיקה, איזה אינדיקציה יכולה להיות השריקה הזאת? חור באגזוז?
הודעה אחרונה מאת alomm, -
- 2 תגובות
- 873 צפיות
אני נהג חדש בן 18 רוצה לקנות רכב להתחלה או הונדה סיויק 96-98 או גולף 95-97 רציתי לדעת איזה רכב עדיף להתחלה מבין שניהם 1.הוצאות אחזקה טיפולים איפה יותר זול וגם מבחינת צריכת הדלק והביטוח ? 2.בטיחות, אמינות ,יציבות וביצועים ועוצמה על הכביש ? 3.ואם יש בעיות מיוחדות לרכבים בשנים האלה ? 4.ואיך השוק של הרכבים אם יהיה ניתן למכור בלי בעיה ? תקציב 30K תודה מראש לעוזרים!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת roman150, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן אני מחפש אוטו עד 70K מוכן להוסיף טיפה מה שחשוב לי בעיקר שיראה טוב חשבתי על Pegu 206CC 2003 1600 וגם על Bmw 325 1998 זהו בגדול תעזרו לי בבקשה וחשוב לי באמת שהאוטו יראה טוב! תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 855 צפיות
אז ככה בקרוב אני נכנס לקבע (), והגיע הזמן לקנות אוטו! בגדול תמיד חלמתי על 306(xsi/s16) או קליאו ספורט שיהיה הרכב הראשון שלי. אני צריך רכב לבערך 5 שנים (קבע+לימודים). חשבתי לקחת הלוואה של 30 או 50 אלף ללא ריבית ולקנות בה אוטו. הבעיה שאז אני צריך להחזיר כל חודש אלף שקל. ובטח יצא לי עוד אלף שקל לביטוח ועוד אלף שקל לדלק. ואז לא ישאר לי כלום מהמשכורת שגם ככה מצוקמקת. הקטע הבעיתי הנוסף הוא למצוא אוטו במצב טוב. אשמח לתגובות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4 אלף צפיות
אני נוהגת בפיאט אונו כבר 4 שנים והגיע הזמן להשתדרג... הנסיעות שלי הן בערך 100KM ליום מינימום (רק לעבודה וחזרה) בדרכים בינערוניות , אז אני צריכה רכב שיהיה יחסית חסכוני בדלק, משהו כמו 18 ל1, רכב שאני לא אצטרך לבלות כל יום שני וחמישי איתו במוסך (ואם כבר במוסך אז שאני לא אצטרך למשכן כליה בשביל הטיפולים) ובשנתון נורמאלי (שנת 2000 פלוס מינוס). אוטמט או ידני לא משנה לי בכלל- העיקר שיחסוך בדלק. אה ויש עדיפות לסופר מיני התקציב הוא 30000 ש"ח הוצע לי פולו דיזל וזה נשמע לי כמ רעיון ממש טוב בהתחלה עד שגיליתי שהאוטו הזה שלא סוחב את עצמו... (הוא באמת כ"כ איטי?) בקיצור אני בחיפושים המון זמן ואני כבר אובדת עצות..מאוד אשמח לקבל את עזרתכם.. תודה
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 1 תגובות
- 800 צפיות
קצת ידע על הרכב והאם הוא מומלץ כולל בעיות מיוחדות אם יש כאלה
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני בדרך לקניה. מעבר מקוואליר 97. ומצאנו מציאה אימפרזה 2007. אחרי הכוח של הקוואליר מעניין אותי לדעת באמת כמה משפיע הירידה ב700 סמ"ק מהקוואליר? האם הוא יסחוב עליות מהמרכז לירושלים פעם בשבוע? בקיצור האם זה שינוי משמעותי ובכלליות מה אתם חושבים על הרכב. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת neria_bl, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום לכם חברי!! לאחרונה התעניינתי בסיוויק 2005-2006, והבנתי שבשנים אלה היא יוצרה בטורקיה, האם זה משנה משו!? יש הבדלים משנים קודמות? כיום אני נוסע בסיוויק ממודל 2002 ואני מאוד מרוצה. והאם יש עוד משהו שכדאי לי לדעת על הרכב הנ"ל?! ירידת ערך? צריכת דלק?! תודה רבה!!
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 0 תגובות
- 834 צפיות
אני נהג חדש רוצה לקנות רכב להתחלה או הונדה סיויק 96-98 או גולף 95-97 רציתי לדעת איזה רכב עדיף להתחלה 1.הוצאות אחזקה איפה יותר זול גם מבחינת צריכת הדלק וגם הביטוח ? 2.בטיחות, אמינות ,יציבות וביצועים ועוצמה על הכביש ? 3.ואם יש בעיות מיוחדות לרכבים בשנים האלה ? 4.ואיך השוק של הרכבים אם יהיה ניתן למכור בלי בעיה ? תודה מראש לעוזרים!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת roman150, -
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני מחפש רכב הכי מהיר שיש בתקציב 75 אלף שקל לא משנה לי השנה והחברה והדבר שני להמלצה על רכב שגם מהיר וגם נוח יענו שני המלצות גם לרכב הכי מהיר שיש במחיר הזה וגם לרכב שהוא גם מהיר וגם נוח
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף את הרכב שלי (איביזה 95 1.6 3דלתות) בפיג'ו 206 אני לא כלכך מכיר את הדגמים שלהם XT או XS??? אז עם מישהו היה לו ניסיון עבר עם הפיגו או כל ניסיון ויכול למסור מידע על בעיות טכניות כרוניות או נפוצות או כל דבר.... השימוש ברכב הוא לא יותר מנסיעות לעבודה ולפעמים נסיעות יותר ארוכות בתודה מראש...
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 5 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום אז ככה אני אין לי הגבלת תקציב ורציתי לדעת איזה רכב הכי חסכוני בארץ ואיזה רכב הכי אמין בארץ?
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכם... אני אשאל עוד שאלה שאני מתקשה לענות לעצמי עליה... בבקשה מכם חברים שתענו לי הכי מהר שאפשר כי אין לי הרבה זמן לחשוב... השאלה היא... מה עדיף ??? פולקסווגן פאסאט בדגמו הכי מפואר... או בוויק לאקרוסי (Buick LaCROSSE) דגם CXL ??? בבקשה ממכם לענות הכי מהר שאפשר... ותודה לכל הצוות ולכל מי שעונה ומי שלא עונה אם קשה לכם להכנס לדגם מבחינת האבזור... לפחות שאני אשמע את דעתכם בקשר לצריכת הדלק... המנוע עצמו... הבטיחות... ה BODY... כי המחירים אותה רמה כמעט... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11
הודעה אחרונה מאת scan-assist, -
שלום רב, לאחר בדיקה ונסיעת מבחן בחרתי לקנות B4 חדשה. יש רק דבר אחד שעדיין לא סגור.... נסיעת המבחן היתה בדגם האוטומטי עם תיבת ההילוכים ה"בעיתית" לפי הביקורות. אין אפשרות לעשות נסיעת מבחן ברכב ידני. האם תיבה הידנית תתן לי את האופציה להנות בעוצמת המנוע? האם נהגתם בה? כל הערה מתקבלת בברכה. בתודה מראש!
הודעה אחרונה מאת sergioku, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום רב, מתלבט מאוד בין רכישת מאזדה 3 1600 ובין הונדה סיוויק 1800 . לכל אחד מהמכוניות יש יתרונות וחיסרונות. אנסה לרשום את התרשמותי משתי המכוניות לאחר ביצוע נסיעות מבחן. יתרונות מאזדה (חיסרונות הונדה): יתרון מאזדה (חיסרון הונדה): 1. זולה יותר בכ-10,000 ₪. 2. אמינה יותר עפ"י סקר אנגלי מקיף שבוצע בין מכוניות משומשות מעל 3 שנים (נמצאת במקום ה- 1 , הונדה במקום ה -2). 3. חלקי חילוף זולים יותר. 4. 6 כריות אויר (במקום 4 בסיויק). 5. לטעמי, מושבים (במיוחד של נהג) נוחים יותר, בד איכותי יותר ורחיץ. 6. פלסטיקים איכותיים יותר. 7. פנל בקרה של מזגן ורדיו-דיסק נוח יותר לתפעול. 8. שדה ראיה ותחושת מידות הרכב (במיוחד קדימה וצד ימין) טובים משמעותית. 9. תא מטען גדו…
הודעה אחרונה מאת rgunv, -
בקרוב אצטרך להפרד מהספרדיה הלוהטת הזו. :cry: אני מחפש תחליף ב70 אלף אבל כל מה שאני חושב עליו הוא חסר כח פטתי. עכשיו נמכרות 2 GTI6 , אבל רק המחשבה שהמכוניות האלה פשוט לא זזות , מורידה לי את כל החשק , 167 כ"ס על 1200 קילו זה עגלה מתה. אל תשכחו שאני יורד מרכב ששוקל 1100 קילו אבל 195 כ"ס ו29 קג"מ. חשבתי גם על קליאו ספורט.. אבל היא פשוט קטנה מידי לטעמי. הרכב הבא שאני יחפש זה רכב עם לא מעט כח.. לא כמו האביזה אבל שלא ירגיש נחות מידי. שיתנהג , הרבה יותר טוב מהאיביזה , שיהיה מרווח כמו האיביזה , וקל לאחזקה , ושתראה ספורטיבית. יש חיה כזו ? :\
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 0 תגובות
- 709 צפיות
מה טוב? מה רע?איך המחירים?יש דברים שאני צריך להשים לב עליהם? חסכוני?טיפולים?
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחרי התלבטויות רבות בין מאזדה, טויוטה, סובארו או הונדה...החלטנו ללכת על המאזדה 3 מודל 2005. מה דעתכם עליה?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש הרבה כאלה למכירה וכל אחת שאני בודק את המחירון שלהיוצא לי פחות ב5-9 אלף בערך !! אז למה כולם מוכרים אותה בדי הרבה מעל המחירון? (ועוד ה16v הם ידים גדולות ולא קצת קילומטרים ואפשר להגיד שהרוב חרושות!!) אשמח לתשובה מפורטת! ועוד שאלה איך הפולו 16 וי 97 בכללי ?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
נתקלתי ברכב הזה סתם ברחוב ואז בום!!! זה בא לי, אמרתי אני חייב לקנות כזה. יש למישהו מידע על הרכב הזה? כל מיע יעזור ... תודה !
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני קצת מבולבל מהכמויות של רכב מסחרי שהכל או יקר או על הפנים (ואז יוצא לך להשלים...) הבנתי שמקטגוריית "הזולים" הL300 הוא אחד המועדפים- אבל איזה בעיות יש לו? איך הוא יחסית למחירון? בעיות נוספות...??! הבנתי גם שהL300 בנזין אוכל כמויות של דלק - משהו כמו 1:4 אולי כדאי כזה במצב טוב ולסדר לו הנעה בגז? וזה יהיה חסכוני....- אשמח לחוות דעת בנושא
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
האם אפשר לקנות אוטו ישן משנות 90 עד 95 וכדיי לחסוך ממש בדלק להתקין בו מערכת הנעה בגז כך שיהיה ממש חסכוני וגם זול(הרכב). תודה ליאור !
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אני חדש כאן, נראה לי אחלה פורום, מקווה להנות! ולעניין, אני מחפש רכב משפחתי ב80000 ש"ח אין לי דרישות מיוחדות מהרכב כמו נוחות, כוח, מהירות וכו' וכו' אני פשוט רוצה את הרכב האידיאלי (לפי הניסיון שלכם) בסכום הנ"ל אני חשבתי על: טויוטה קורולה, הונדה סיויק, מאזדה 3, מאזדה 6 (כן, אני יודע שהמזדה 6 רמה אחת מעל כולם, אבל במחיר כזה גם השנתון ירד) מה שכן: מינימום שנת 2004 אוטו' בנזין מקסימום יד 2 (אני 3) תודה מראש ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, אבקש חוות דעת (מנומקת ומפורטת ככל הניתן) לגבי שני הרכבים הנ"ל בהיבטים של: 1. אמינות 2. עלות אחזקה (כולל צריכת דלק) 3. שמירת ערך(סדר החשיבות לפי סדר הרישום), הערה: ההנחה היא שברמת הבטיחות הם די דומים (לפחות לפי האתר האירופאי שבוחן בטיחות לפי תאונות אמיתיות), כמו כן אבקש חוות דעת השוואתית , המתייחסת לאותם פרמטרים (אמינות, עלות אחזקה ושמירת ערך) , בין פורד פוקוס 1,600 בשנים 2001-2002 לבין אופל אסטרה CDX 1,800 מאותם שנים. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
ניסן וואנט
מאת Sentinel-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לפני הרבה שנים, היית לאבא שלי מכונית כזאת חדשה (ניסן וואנט 94) שבזמנו היית יופי של מכונית...כמובן בתור מסחרית, בלי לצפות ליותר מידיי.... אשמח לדעת מה אתם חושבים על הרכב היום??! *אמינות *שכירות *איכות נסיעה וכו'
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
מי מחובר 59 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 968 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- Giant_TA
- אהרן ג
- גולדן191
- T_A
- orsh99
- gadik6
- עוזי ל
- הדיין
- Igalz
- lanosforce
- David32