ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
התלבטות בליסינג
מאת Guest לא רשום- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, עקב החלפת עבודה מוצע לי ליסינג ודרכו ניתן לקחת את הרכבים הבאים (נרשמה גם תוספת מחיר במידה וישנה) - יונדאי גטס 1.4 אוטו' GLF 2007 יונדאי אקסנט 1.4 אוטו 4 ד' GL 07 דיהטסו סיריון חדש אוטו 1.3 2007 מאזדה 3 אקטיב 1.6 אוטו' 2007 טויוטה קורולה 1.6 סדן סאן אוט' 07 פורד פוקוס 1.6טרנד אוטו' 4 ד' 2007 פורד פוקוס 1.6טרנד אוטו' 5 ד' 2007 98 ש"ח סיטרואן SX C4 270 ש"ח סובארו אמפרזה 1.6I אוטו 2007 (1500סמ"ק) פיג'ו 307R XLINE 1.6 אוטו 2007 260 ש"ח רנו מגאן ביזנס 1.6 אוטו 147 ש"ח אין לי בעייה להוסיף כסף ובתנאי שאהנה מהרכב ובעתיד הקרוב שישמש אותי ואת אשתי (ותינוק שיגיע גם כן בקרוב) בנסיעות קצרות וארוכ…
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם מצאתי באינרנט רנו מגאן שנת 2000 עם 65 אלף קילומטר יד שנייה האוטו נראה יפה הוא רוצה 24 אלף מה צריך לדעת על האוטו לפני שוקנים? מה הצריכות של הדלק? ממה להיזהר? טל.
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין לרכוש רכב חדש. וקראתי שהנתונים הם כאלה : גלגל זיזים כפול 24 שסתומים V6 הספק כ"ס/ סל"ד 6500/1800 מומנט קג"מ/סל"ד 4000/26 האם המנוע נחשב מתקדם והביצועים הם טובים? תודה
הודעה אחרונה מאת בונזיקו, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
אני מחפש סיטרואן גמפי ,האם יש מגרש שמתאסק אם מסחריות באזור תל אביב (רצוי חולון-ראשל"צ) אמין יחסית תודה מראש
-
- 16 תגובות
- 21.8 אלף צפיות
שאלה שמעניינת אותי. ראיתי שניתן לקנות רכבים שעוקלו ע"י המשטרה באמצעות מכרז. האם למישהו יש נסיון עם זה\יודע פרטים כלשהם על העניין (כדאיות,סיכון וכד')?
- 3 תגובות
- 856 צפיות
שלום. היום אני נוהג על מיצובישי לנסר שנת 92. אני מעוניין לצמצם הוצאות ולעבור לרכב חסכוני יותר (מוכן להשקיע עד 30,000 ש"ח). הרכב שנראה לי חסכוני ביותר הוא פונטו ספייס. משיחות עם אנשים הבנתי שצריכת הדלק שלו מדהימה (+1/17) , אחזקה זולה והרכב עצמו אף לא יקר (במחיר הרצוי שנתונים 01/02). מצד שני אומרים לי שהרכב מאבד אמינות לאחר 100,000 ק"מ הסטוריה של בעיות במחשב מנוע וכו'. אם את/אתה מכיר/ה קצת רכבים מהסוג הנ"ל אשמח מאד לקבל חוות דעת. בנוסף האם יש הבדל גדול בין פונטו רגיל לספייס? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב מיני חדש מדגמי 2008, פולסוואגן פולן, סיטרואן C3, סיאט איביזה וכו', עם תיבת הילוכים ידנית ומנוע בנזין. אני גר במושב באיזור הצפון ולכן עיקר הנסיעה שלי היא בינעירונית בשטח הררי למדי. כרגע המועמדת העדיפה היא הפולו, אם כי הבנתי שהמנוע מעט חלש... חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני, אבל שזה לא יבוא באופן בוטה על חשבון הכוח שלו. אשמח להמלצות בנושא, תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת winner, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
הלכתי לראות פיג'ו 306 XSI מסכנין, הרכב נראה טוב, מחר אני רוצה לקחת אותו לבדיקה. המוכר לא רוצה להגיע למקום שאני הצעתי (אחד מהמכונים בצ'ק פוסט) והוא מעדיף יותר קרוב אליו - אז הסכמנו על כרמיאל. ראיתי שיש שם מכון שנקרא "קומפי בדק", מישהו מכיר את המכון? אשמח להמלצות על מכונים אחרים בכרמיאל או בסביבה הקרובה. כמו כן, האם יש מוסך מומלץ של פיג'ו באזור? תודה!
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
-
- 0 תגובות
- 893 צפיות
שלום לכולם, יום שלישי הבא אני עושה בדיקה לרכב (פונטו ספייס 2001) מישהו יכול להמליץ לי בבקשה על מכון לבדיקה טוב באיזור אשקלון,קרית גת... והאם מישהו מכיר את מוסך בועז באשקלון ??? ועוד משהו קטן כמה אמורה לעלות בדיקה ממוחשבת ??? תודה מראש למגיבים.
הודעה אחרונה מאת shl710, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני כבר מיואש מלחקור בנושא, רציתי לראות עוד חוות דעת לגבי 2 המכוניות האלו, מה יותר משתלם לי לקנות משתי אלה עד מחיר של 10000 ש"ח? מה עדיפה במחיר הזה? 106 או ה205? זה אוטו לצעיר, בעיקרון נסיעות קצרות עירוניות ומידי פעם יציאה מחוץ לעיר. חשוב הנושא של ביקורים במוסך, אמינות, ערך כספי במוסך וחיסכון בדלק. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי הרבה התלבטויות צמצמתי את החיפושים שלי למספר רכבים: -פונטו ספייס 01-02 -פולו 98 -איביזה 01 (אני בודק מודעה שראיתי לגבי 02 יד 1 עם 74000 קילומטר לטענת המוכר ללא תאונות ומטופלת רק במוסך מורשה ב26K - מחיר קצת מחשיד אבל אני בודק את זה) (הצעות נוספות יתקבלו בשמחה - השאיפה היא לא לנצל את כל ה30K , עדיפות למשהו בסביבות ה25K) אני יודע שמבחינת עלויות אחזקה , טיפולים, חלקים וצריכת דלק הפונטו מנצחת בכל הקטגוריות אבל השאלה היא אם ההבדל בינה לבין האחרות הוא גדול מאוד ומשמעותי? אני מעדיף בכולל להוציא כל שנה קצת יותר כסף אבל להנות ביום יום... ושאלה מאוד מאוד חשובה (לי): לא יצא לי לנהוג באף אחד מהרכבים הנ"ל , הגובה שלי הוא 1.90 מטר(!) לא יהיה לי בעיה מבחינת נוחות…
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הורים של חבר שכרו יונדאי גטס לכמה חודשים, ועכשיו הם רוצים לקנות את הרכב מחברת ההשכרה. הם קיבלו אותה עם 8000 ק"מ, ועכשיו היא עם 16000. היום אבא שלו התקשר לחברת ההשכרה לשאול אם הם בכלל מוכרים רכב כזה, כיוון שהוא יחסית חדש. הפרטים שלה לפי מה שהוא הקריא לי מהרשיון הם: תעודת בעלות: 08/05/07 רישום: רכב השכרה. יצרן/דגם: יונדאי גטס GLS הנעה: 4X2 שנת ייצור: 2008 . הספק(כ"ס) : 97. מזגן: כן 5 דלתות . אוטומטי מה שאמרו לו בחברת ההשכרה שהמחירון הוא 77350ש"ח, ושהם מוכרים אותה ב 72500 ש"ח. חיפשתי במחירון, ו 77350 זה מחיר של שנת 2007, ולא 2008 כמו שכתוב ברשיון, וזה גם לא מחיר של GLS, אלא של GLF. מישהו יכול לעשות לי קצת ס…
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
-
שלום רב, אני שואל עבור חבר שמעוניין בקניית V70. לא מצאתי מענה בחיפוש ולכן אבקש תשובה ממי שמכיר, רצוי מבעלי הרכב היום או לשעבר. ההתלבטות הראשונה: מה קנייה יותר כדאית: מודל 2000, השנה האחרונה של הדור הראשון שעוד מבוסס על ה-850, או מודל 2001 שהיא השנה הראשונה של דור שני שמבוסס על S80? דור ראשון יהיה יותר זול לרכישה, ומצד שני דור שני אולי יותר בטיחותי. האם יש עוד יתרונות/חסרונות לאחת מהן? התלבטות שנייה: לאחר שפסלנו את הטורבו, איזה מנוע יותר כדאי? 140 או 170 כ"ס? מעניין שלמעט נתוני המומנט והכ"ס מבנה המנוע זהה לחלוטין, על פי מה שבדקתי. ושאלה אחרונה: יש בשוק רכבים ללא שורת המושבים השלישית. האם זה נכון, שניתן במוסך מורשה להתקין אותה ואת החגורות בדיעבד, ולאחר מכ…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
צריך המלצה לרכב - 20K גג
מאת Guest מתן לוי- 1 תגובות
- 782 צפיות
שלום, אני רוצה לקנות רכב ולא יודע במה לבחור. חשוב לי שהרכב יהיה קומפקטי, חסכוני ואמין. הרכב חייב להיות בעל גיר אוטומט. אני גר ביישוב קטן בצפון ואין כאן ממש עליות וירידות, אבל אני מדי פעם אסע לירושלים וחיפה אז הוא צריך להחזיק את העליות כמו שצריך. חשבתי על אופל קורסה 96 (1400) או דייהטסו שרייד 96 (1300), מישהו יכול לעזור ולשפוך קצת אור על הנושא? תודה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 29 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ממ.. בשינהם הכי חשוב לי שהמכניקה תהיה טובה ושלא ייוצרו בעיות אם אני נוהג כמו שצריך.. הלכתי השבוע לראות פונטו יד ראשונה (נדיר) ובבדיקה כל האוטו לא יצא תקין כולו מכות נזילות של שמן מים זיוף מנוע , קירטוע פליטת של גזים מעל המותר בכל מקרה ניסיתי עוד כמה מכוניות כמו פונטו בורדו בסוכנות שרק (97 יד רביעית שהם טוענים שהיא 90 אלפ ואני בטוח שהם הורידו לפחות 50 אלפ קמ) וראיתי גם פיג'ו 306 ירוק טורקיז יד שניראה לי שהבעלים מנסה כבר הרבה זמן להיפטר ממנה מה אתם אומרים ?.. כל תגובה עזרה .. תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
- 4 תגובות
- 937 צפיות
שלום רב בפני עומדת כעת האפשרות לרכוש wrx 2001 בכול מקום שבו אני שואל אני לא מצליח להבין במה הכווננה אחזקה מטורפת. חלק אומרים לי שבנסיעה רגועה הרכב יעשה 9-10 ק"מ לליטר ובלחיצות 5-6 חלק אומרים כי הטיפולים מטורפים וחלק אומרים כי הטיפולים הם כמו בכול רכב אחר שהוא בן 7 שנים. אשמח אם מישהו יעשה לי סדר, ויפרט במה מדובר כשאומרים אחזקה מטורפת ועד כמה מטורפת היא באמת. בתודה לעונים אילון
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
ייעוץ ברכב 7 מקומות 1 2
מאת עמית123- 17 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום אני מתעניין או יותר נכון רוצה לדעת איזה רכב יותר טוב אמין נח ..... קיא ג'ויס או יונדאי אנטרקולר למען האמת על היונדאי הזאת לא שמעתי ולא ראיתי הרבה התקציב שלי הוא 50K בערך+ - לא נוסע הרבה בשנה בערך 10,15 אלף לא משנה דיזל או בנזין חייב להיות 6 נוסעים מינימום יכולות להיות גם הצעות מעניינות אחרות, תודה
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
טויוטה פריוס
מאת Guest לא רשום- 4 תגובות
- 6 אלף צפיות
עד כמה כדאי לקנות טויוטה פריוס חדשה לנסיעות ארוכות ? וכמה עלות אחזקתה ? האם כדאי לחכות למיסוי הירוק (המס על הפריוס ירד ל30%) או שזה יקח עוד המון זמן ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
90% מהנסיעות - בינעירוני - 200 ק"מ - 3 פעמים בשבוע רציתי לדעת מה צריכת הדלק הממוצעת? מה מרווח הטיפולים? והאם הרכב מומלץ לקניה?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אוטומט, מנוע 1600/1800. אשמח לשמוע על מחלות כלשיהן, צריכת דלק, טיפולים וכדומה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן! אני מחפש מאזדה מעל 99'. תוך כדי כך ראיתי שיש מאזדה שנקראת תחת תת דגם,(לפי לוחות המכירה למיניהן למשל), "לנטיס" ויש כאלו שנקראות רק "323". אני לא יודע אם יש הבדל ביניהן אבל מי שיודע שיאמר לי בבקשה. מצד שני, ראיתי הרבה פעמים על הכביש מאזדות שכתוב עליהן "לנטיס" ועל אותו אוטו כתוב גם "323"! אז מה ההבדל פה? זה אותו אוטו? אם זה אותו אוטו אז למה בלוחות מכירה יש אופציה לבחור בין 323 לבין לנטיס?............................ מ-ב-ל-ב-ל !!!
הודעה אחרונה מאת דניסאן, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
כמה עולה להביא רכב מארה"ב שעולה 22000 $
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הונדה סיויק שנת 96 יד שניה 1600 עבר 170000 אוטומט דורש מחירון רציתי לקבל מידע לגבי נקודות תורפה של הרכב בשנה זו ? ועל מה להתמקד בבדיקה? ושמעתי שצריכת הדלק גבוה בהונדה אוטומט האם זה נכון ? תודה לעוזרים !!!
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי שאלה מה עדיף לקנות פיאט אונו או פג'ו 205 מבחינת אמינות, צריכת דלק, מחירי ביטוח, חלקים, טסט? לבחור צעיר אם לא הרבה כסף..
הודעה אחרונה מאת abigor, -
התלבטות עד 20K
מאת דינו- 2 תגובות
- 842 צפיות
שלום לכולם! רציתי לדעת מה דעתכם על אחת האפשרויות הבאות: אלפא 145 1.6 שנת 95-6 פיג'ו 106 1.4/1.6 (רגיל לא ראלי או משהו כזה) 97-99 חשוב לי לפני הכל שיהיו זולות לאחזקה (כמובן שעוזר שאני יכול לעשות חלק מהתיקונים בעצמי) וביטוח חסכוניות בדלק (מה הצריכה בערך של כל אחת מהן?) איזשהי הנאה מנהיגה (לא מצפה למשהו בשמיים בכל זאת מודע לרכבים שאני שואל לגביהם) מי מהנאה יותר? אם בכלל... ובכלל חוות דעת למי שהיה ניסיון עם איתן מה דעתו? ואם יש לכם רעיון לרכב אחר בכיוון הזה אני אשמח לשמוע (וכמובן שנימוקים יעזרו)
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
מעוניין ברכב חסכוני בטיחותי ואמין מבחינת חלקים. אם יש אפשרות לרכוש בסכום (או באזור הסכום) רכב חדש לחלוטין אז עדיף כמובן אם הוא טוב תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
שלום, ראיתי באיזה מקום, משאית ניסאן קאבסטר ומתברר שהרכב מורשה לנהיגה לבעלי רשיון רכב פרטי (דרגה ב) הייתי שמח לדעת קצת איך זה קורה ? מה המשקל העצמי של הכלי, מה המשקל המותר על הכלי ? כמו כן אני אשמח לשמוע על האחזקה שלה ומחירי רכישה, שנות יצור וכל פיסת מידע אפשרית עבור חבר טוב שאולי יתעניין בדבר אם זה כדאי. תודה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
אמינות תיבה אוטו' רנו קליאו 2005
מאת Guest לא רשום-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לדעת האם בקליאו 2005 סדאן יש בעיות אמינות עם תיבה אוטומ', כמו בשאר רכבים צרפתים. תודה
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
-
מכוניות מומלצות
מאת GregD- 3 תגובות
- 774 צפיות
חברים שלום! רציתי להתייעץ לגבי רכבים ממולצים. אני מעוניין לקנות רכב משפחתי יד שניה בסכום של עד 40 אלף ש"ח. לפי הידוע לי רכבים יפנים הם בעדיפות ראשונה. האם זה נכון? מה הכי מומלץ (אם אפשר לדרג אז עוד יותר טוב)? כמו כן, פרט לאתרים: YAD2, ו- WINWIN האם יש עוד אתרי יד שניה טובים ומעודכנים? דבר נוסף, יש לי סיטרואן קסרה שנת 2000 שעברה 210 אלף ק"מ, ואני מעוניין למכור אותה, ידוע לי שהשוק שלה על הפנים. האם אתם יכולים להציע לי איפה ניתן למכור אותה (הדגש הוא על למכור, שכן אינני מעוניין בטרייד אין של חברות השכרה/ליסינג)? תודה מראש על העזרה, שיהיה לכולם שבוע מוצלח.
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
קניית רכב מאזדה מליסינג
מאת Guest Hitman- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ראיתי פרסומת בלוח הפוקוס על רכב מאזדה 2008. כפי שמתואר אני צריך לשלם מקדה של 30+- אלף שקל ובערך 1100 כל חודש תשלום חודשי. עכשיו ריצי לדעת מה נכנס לתנאים של הליסינג ? האם יש ביטוח חובה כלול או ביטוח מקיף או שלא זה ולא זה ? בכללי ריציתי גם לשאול מה היתרונות והחסרונות של קניית רכב מליסינג לעומת קניית רכב מאדם פרטי. פשוט כפי שעכשיו אני רואה אני בעצם מקבל רכב חדש לגמרי בחצי מחיר. אהה.. כמעט שכחתי, מה זה אומר "בצמוד למדד" ?? תודה רבה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS,