ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שאלה כמה כ"ס יש במאזדה לאנטיס ? בשנים 95-98 וגם בשנת 99 ה 323 תודה לעוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי, משיטוט שעמום בלוח יד2 הסתבר לי שמחירהם של הטנדרים כגון מאגנום/היילקס/איפון הם לא יקרים בכלל, הרכבים נסחרים הרבה מתחת למחירון. הייתי שמח לשמוע קצת על הרכבים, בגרסאות 4*4 !!! מבחינת עלויות אחזקה, אמינות, טיפולים וכל מה שאפשר לדעת, מה עדיף על פני מה ואם יש חלופות אחרות שלא ציינתי אני גם אשמח לשמוע. כמו כן אני אשמח לדעת מה ההבדלים להחזיק טנדר 4*4 אל מול תחזוקה של יונדאי H100. תודה.
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
התקציב הראשוני היה 40 אלף, לא מצאתי שום דבר תחת התקציב הזה, ולכן אני מחפש בתקציב של 50 אלף, אוטו', יכול להיות גם רכב ספורט, אני מעדיף משנתון 2001-2003 שיהיה אמין, אני כבר נואש, נמאס לי לחפש ואני כבר חייב לסיים עם הסיפור הזה. חיפשתי בהתחלה סיאט איביזה 2002, ללא הרבה מזל. על מה תוכלו להמליץ לי בתקציב הזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני עומד לקנות אימפרצה WRX ותהיתי עד כמה יהיה קשה למכור אותה אח"כ. אין לי כוונה לשפר אותה אלא לשמור אותה כמקורית. יש למישהו מושג?
הודעה אחרונה מאת wrumwrum, -
רכב ב 100K
מאת shemesh17- 2 תגובות
- 865 צפיות
לפני כשבוע "הושאל" ממני הרכב שלי - פיג'ו 206 XS ידנית רכב שנהגתי בו למעלה משנה ושירת אותי בנאמנות. מכיוון שאני לא רואה כל צורה בה הרכב הולך לחזור לבעליו המקוריים, הוחלט לחפש רכב חדש. הקריטריונים הם כאלה: 1.הרכב חייב להיות בעל גיר אוטומט עם עדיפות לטיפטרוניק(אמא משתפפת בעלות הרכב ככה שלצערי אין ברירה) 2.הרכב חייב להיות בעל התנהגות כביש טובה והגה מתקשר - חובה 3.הרכב צריך להיות שנת 2003 ומעלה 4.לא חשוב עם הרכב יהיה 5 דלתות או 3 דלתות - אך לא אם שני מקומות. הרכב היחיד שהצלחתי לחשוב עליו שעומד בכל הקריטריונים הוא: אודי A3 1.8T אוטומט שנת 2003 - גם ה 180 כ"ס וגם ה 150 כ"ס אשמח לשמוע חו"ד על האוטו, וכמו כן הצעות נוספות לרכב בתקציב הנ"ל (שעומד בקריט…
הודעה אחרונה מאת shemesh17, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם רכב שעולה על הכביש לקראת סוף שנת דגם, זהה במחירו לכזה שעלה בתחילת שנת הדגם, ואם לא, כמה לדעתכם צריך להוסיף לערך (אם בכלל). איך המחירון של לוי יצחק מתייחס לענין (אם בכלל), תודה!
הודעה אחרונה מאת klampert, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש משו בסגנון של יונדאי קופה...משו כזה...מכונית עם ביצועים טובים,אמינות,וצריכת דלק סבירה... (ביצועים טובים=+-של היונדאי קופה...אני לא צריך משו שיגיע ל270 קמ"ש...אבל שיהיה ביצועים) התקציב שלי בסביבות ה60,000-55 תודה לעזורים...
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
סיברינג חדשה
מאת בונזיקו- 0 תגובות
- 529 צפיות
אשמח לדעת אם משהו עשה נסיעת מבחן בסיברינג החדשה. ויכול לספר על חוויותיו. משפחתי מתענינת ברכב מסוג זה, ולכן נשנח לדעת האם רמת גימור גבוהה, הרכב, שקט, נוח וכו תודה מראש
הודעה אחרונה מאת בונזיקו, -
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני שוקל ליקנות קרייזלר סיברינג שנת 2001 מנוע 2700 .אני רוצה לדעת איך הרכב הזה אמינות איך החלקים של האוטו יקרים וגם עם יש מחלות מיוחדות לרכב הנ"ל.פשוט שמעתי שיש בעיות בגיר העם זה נכון?תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת AUDI-BOY, -
דגמי הונדה
מאת bernard50- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות רכב עד 150K. אני מעוניין לקנות רק הונדה סיוויק (147K) או הונדה אקורד(130K). אם אני אקנה את אחד הדגמים אז זה יהיה הדגם הבסיסי של אותו מודל. רציתי לדעת מה כדי לי לקנות כי ההפרש כסף בינהם הוא סכום סביר. הסיוויק היא דגם חדש חסכוני ומאובזר יותר ואילו האקורד יותר מהנאה לנהיגה אך תיהיה בקושי מאובזרת. מה לבחור:
הודעה אחרונה מאת אלון ר, -
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים מחר בבוקר אני עומד לקנות קורולה 1999 אוטומט 1.6 רציתי לקבל מידע לגבי נקודות תורפה של הרכב בשנה זו ועל מה להתמקד בבדיקה בתודה מראש סוחו
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
רכישת הונדה
מאת wolv-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 992 צפיות
הרבה המליצו לי על קניית הונדה וכששמעתי שזה מיוצר בטורקיה התלבטתי אך קראתי כאן שאין משמעות. אז מצאתי הונדה שנת 2005 עם גג נפתח 30,000 קילומטר והוא דורש 90,000 אלף האם כדאי?
הודעה אחרונה מאת wolv, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 922 צפיות
שלום חברים מחר בבוקר אני עומד לקנות קורולה 1999 אוטומט 1.6 רציתי לקבל מידע לגבי נקודות תורפה של הרכב בשנה זו ועל מה להתמקד בבדיקה בתודה מראש סוחו
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אמא ל3 קטנטנים + קונה קניות גדולות בסופר זקוקה לרכב שיענה על הצרכים הבאים (לפי סדר עדיפות), 1. בטיחות מירבית! 2. 3 מושבים מלאים מאחור (לא אמצעי מצ'וקמק כמו במזדה 5).אפשרי 7 מקומות אבל לא על חשבון מושב אמצעי מרווח בשורה השניה. 3. בגז' ענק. 4. חסכוני, אמין, סחיר וכו' תודה לכל מי שיעזור
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני פשוט לא מצליח להחליט באיזה רכב לבחור... בפאסאט דגם ה 2008 Highline או בפאסאט דגם Ultimate Edition 2008 ...שבשניהם אותו מנוע של ה 1.8TSI... אני מבקש את עזרתכם.. אני חייב לציין שיש הפרש כ 30 אלף ש"ח בין שני הדגמים אבל עם זאת יש התלבטות... אז אני מבקש מכל אחד שמכיר את שני הדגמים שייתן לי את דעתו בבקשה.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 ותודה.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 1 תגובות
- 752 צפיות
שלום לכולם אני הולך לראות היום אחת כזאת עבור חבר טוב מה אני צריך לבדוק? יש דגשים מיוחדים ברכב הזה? מה נהרס? מה מתבלה? תודה שחר
הודעה אחרונה מאת wrumwrum, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם , אני חדשה בפורום והייתי מעונינת בייעוץ , חוות דעתכם המלומדת ברכישת רכב ברשותי וולוו S80 T שנת 2000 מצוינת ומפנקת להפליא, בטיחותית אך הטיפולים מאוד מאוד יקרים אחזקה אש מה יש לכם להציע לי אשמח לשמוע תגובות, ראיתי אתמול אודי 6A , מלהיבה, מה בנוגע לתחזוקה האם היא יקרה? כמו כן הציעו לי את הניסן מקסימה ? מה דעתכם
הודעה אחרונה מאת אייל_רז, -
שלום רב, אני מבקש להתייעץ עמכם בנוגע לרכישת CLK משנים 98-02. מישהו יכול לשפוך אור על הרכב? אחזקה? טיפולים? חוות דעת כללית? מצב שוק ? הפחד שלי הוא לקנות מרצדס כזו בת מספר שנים, כאשר כל חלק קטן שישבוק עולה אלפי שקלים, וגם כי לאחר מכן לא ניתו היה למכור את הרכב מישהו יכול להפריך/לאשר טענה כזו? אני יודע שאני מדבר על מרצדס ישנה ולא על טויטה חדשה ואני מבין שעלויות אחקה יהיו גבוהות הברבה אך אני לא יודע עד כמה.ש יש הרבה למכירה, אך לפי הבחנתי הם נמכרות די מהר. לפי מה שקראתי יש שני סוגי מנועים 2000 קומפרסור ו-3200 V6 (האם מפלצתי כמו שנשמע?) כל שראיתי זה ת'רד אחד על הרכב ובו לא מצאתי מספיק פרטים וחוות דעת על מנת שאוכל לגבש דיעה על הרכב הנ"ל. …
הודעה אחרונה מאת hdal, -
רכב משפחתי ,אוטו' וחסכוני עד 18.000?
מאת Guest לא רשום- 3 תגובות
- 878 צפיות
המלצות בבקשה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולכם! אני צריך את חוות דעתכם מנסיונם של חבר'ה שמתמצאים היטב בבלנו וברכב בכלל: אתמול עשיתי בדיקת רכב לבלנו 99, 118K, 1, מנכה + ספר טיפולים מלא, שמורה מאוד, דורש 34K (סוג של מחירון), נשמע טוב נכון? אז לקחתי את הרכב לבדיקה ואלו הממצאים העיקריים: הייתה פגיעה ברכב (לפני שנה וחצי) בצד השמאלי של הרכב, ולאחריה הוחלפו 2 דלתות שמאל, אבל אין פגיעת שסי בכלל - רק סימני כיפוף ותיקון בעמוד שבין הדלתות. 2 גומיות תושבות מנוע קרועות. כיוון פרונט. צמיגים בלויים. מתלים אחוריים בינוניים. האוטו סך הכל נראה די טוב ושמור, כאמור, מלבד כל מיני סימני חנייה עדינים. איך נשמע לכם? חוטפים? לוקחים אבל עם כווץ' קטן במחיר? מהססים? אני מאוד התרשמתי מהרכב בייחוד לעובדה ש…
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- 1 תגובות
- 607 צפיות
שלום לכולם כמו שהכותרת אומרת הציעו לי הונדה שנת 97 מנוע 1600 אוטומט האוטו יד ראשונה עם 150 אלף ק"מ עדיין לא ראיתי את האוטו לא יודע אם זה הדגם האצבק או הסאדן הרגיל אבל למה לשים לב טוב טוב לפני שוראים קונים מדברים? ואיך האוטו מבחינת אמינות תצרוכת דלק ביטוחים? טל.
הודעה אחרונה מאת Slava 1982, -
- 0 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש רכב כבר הרבה זמן ולאחרונה הגעתי למסכנה כי אני לא צריך רכב גדול ואני יוכל להסתפק בקטן. חבר המליץ לי לחפש אופל קורסה וברצוני לקבל חוות דעת האם כדי לי לקנות את הרכב הזה ואילו בעיות אופיניות יש לו? לפני זה אתן כמה פרטים: אני מחפש גיר אוטומט. אני צריך את הרכב בשביל נסיעה בעיר בעיקר אני גר במקום קטן בצפון כך שהרכב לא יסע יותר מהבית לעבודה ואולי יציאה פה ושם. אני מחפש רכב שיוכל להכיל שני תינוקות וכל המשתמע מכך (כיסאות עגלה וכו'...) וכמובן רכב שיהיה כמה שיותר חסכוני. התקציב שלי עומד כרגע על 25000 ש"ח והשנים שאני מחפש זה 97-00. תודה מראש לכולם. יונתן.
הודעה אחרונה מאת יונתן מלכה, -
עזרה בקניית רכב חדש עד 150K ש"ח.
מאת Guest לא רשום-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 983 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב חדש עד 150K. דרישות מהרכב: מכיוון ואני עומד להתגייס אני מעוניין באוטו חסכוני, אמין, יפה, ולא חייב להיות טיפ-טופ מכיוון שאני אסע בוא פעם ב... כיוונים: אני חשבתי יותר לכיוון של רכב מרווח ונוח, המהירות בעדיפות שניה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מרצדס c 200
מאת yaniv1- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 867 צפיות
שלום לכולם, אשמח לדעת נתונים טכניים על הרכב הנ"ל כאמור מרצדס c200 שנתון 95-96 בעיקר כ"ס אמינות מחלות ומה שיש להוסיף יתקבל בברכה, הרכב הינו אוטומטי תודה
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
הונדה סיוויק או פולקסווגן ג'טה
מאת Guest לא רשום- 14 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני רכבים שעולים כ- 130 א"ש - הונדה סיוויק LS או פולקסווגן ג'טה 1.6 ליטר. עשיתי נסיעת מבחן על שתיהן וראיתי שגיטה קצת חלשה עם מנוע 1.6 , אבל אין לי אפשרות לקנות מנוע 2.0 ליטר (תוספת של 20 א"ש). איזה מבין שני הרכבים עדיף עם דגש לבטיחות, נוחות ואמינות וכיף כמובן. תודה
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חשוב!: זוהי לא הודעה שמטרתה לשאול אתכם על העדפות כל אחד - מאזדה 3/מגאן/קורולה, גם כי קראתי השוואות שונות, וגם כי קראתי לא מעט בפורום לפני פירסום ההודעה. אני פונה בבקשה לעזרה בנוגע לקבלת רכב ממקום העבודה(ליסינג). בשבוע הקרוב(או זה שאחריו) אני אמור לחתום על עסקת ליסינג דרך מקום העבדוה שלי. שאלתי היא: אילו דברים עליי לבדוק במיוחד לפני החתימה אשר מבחינתי חשוב שיהיו בהסכם, מעבר לעניין סכום מימון הדלק וביטוחים שזה כל אחד כאן באופן פרטני מול מעסיקו. אתם יודעים, כמו שיש דברים שחשוב שיהיו רשומים כאשר קונים רכב יד שנייה, כך יש דברים שחשוב לבדוק לפני שחותמים על עסקת ליסינג דרך מקום העבודה. האם ניתן בכלל להתמקח(סתם דוגמא: אחוזר ההשתתפות העצמית) במצבים כאלו? …
הודעה אחרונה מאת lebron9, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם למישהו פה יש נסיון עם מגרש שמפרסם מכוניות עם איש קשר "שלומי-לי"? יש לו כמה רכבים מעניינים אבל הוא מנתניה..
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 0 תגובות
- 845 צפיות
שבת שלום לכם,אני אמור מחר לבצע בדיקת רכב והבנתי שיש מכון משהו טוב טוב שנותן הערכה ממוחשבת נותן נתוני מנוע מדוייקים כולל זמן מחייה מנוע,נותן חוות דעת ענקית הכל ממוחשב זה היה מפורסם גם ברדיו זה בדיקה ממש ממש ענקית וגדולה ורצינית אתם חייבים לעזור לי אני מאזור המרכז.
הודעה אחרונה מאת ג'וקר, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מתלבט בין קניה של 2 רכבים: פורד אסקורט מודל 93' מנוע 1600, ידני. צבע שחור דהוי. רוצים עליה 6 אלף. לאדה סמרה 93' מנוע 1500, ידני. עברה150K עברה שיפוץ כולל לפני 4 חודש ועכשיו חודשיים בלי טסט כי הבעלים לא רוצה אותה. ורוצים עליה אלף שקל. ושאלת מיליון הדולר...שתי הרכבים ממש שמורים ממכרים של אבא שלי, אז מה עדיף לקחת סיכון עם הסמארה הזולה או ללכת על בטוח עם הפורד היקרה יותר?
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי לדעת איך השברולט אופטרה האצ'בק מתנהגת באמת האם זה מכונית טובה אפילו שהיא מיוצרת בקוריאה? כי לפי הנתונים 109 כ"ס ו11.5 שניות מ0 ל100 זה בהחלט ציונים טובים לקבוצה שלה מישהו יודע עם היא אמינה ומה כל הסיפור הזה שפתאום דייהו נמכרת בארץ כשברולט תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,004 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- רכוב כעומד
- mazda2011
- David32
- davemustaine87
- איתן היה תפוס
- om2
- benny-m
- yoav911gt2
- itaysamurai
- sperial
- מייק24
- FireStar