ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,624 נושאים בפורום הזה
-
קניית הונדה
מאת Guest לא רשום-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 667 צפיות
האם משתלם לקנות הונדה שנת 2005 יד ראשונה 1600 דגם ls עם גג ניפתח חישני רורס עם 30000 קילומטר במחיר 90000
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום רב, מחפש חוות דעת על מכון האחים בנתניה, ואם אפשר גם מיקום מדויק תודה, ישראל
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, בדקתי היום רכב רנו מגאן, בקומפיוטסט. בדוח מאפייני המנוע נכתב כי המומנט נמוך: 12.4 קג"מ, לעומת נתוני יצרן של 15.5. סומן בצהוב, כדורש תיקון . כמו כן נכתב כי מערכת הדלק וההצתה דורשת בדיקת "תיאום /תקן מחשוב הזרקה". וגם כן סומן בצהוב כדורש תיקון ולא תקין. מה משמעות הדבר. עד כמה חמור. אני מתכנן לגשת למוסך רנו. איזו בדיקה לבקש?
הודעה אחרונה מאת klampert, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני זקוק לייעוץ ברכישת רכב באזור ה-70K. היום אני נוהג על מזדה 3 2007 (ליסינג) ובסה"כ אני די מרוצה. הדרישות שלי מהרכב הן: 1. בטיחות - פחות מ-4 כריות אוויר לא מתקבל. עדיפות לרכב המופיע ב-Euroncap עם ציון של לפחות 4 כוכבים. 2. אמינות 3. חסכוני בדלק 4. רכב קטן - בד"כ ייקח מקסימום 2 אנשים. 5. גיר אוטומטי מאחר ואני מתעתד להיות סטודנט בקרוב, אני זקוק לרכב שמידת השקעת הזמן שלי או ההשקעה הכספית שלי בו תהיה מינימאלית ככל האפשר. מבחינת רכבים חדשים, נראה שהמזדה 2 עונה יפה לדרישות שלי, אולם היא לא ממש זמינה בתקציב (חדשה מדי...). תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת MBIL, -
-
- 2 תגובות
- 827 צפיות
היום ראיתי סיירה מיד ראשונה , בת 20, מודל 88 מנוע 1600. הנעה אחורית. גיר 4 הילוכים. בולמים קדמיים עייפים. הרכב עם 135,000 ק"מ, ויש לו ספר טיפולים, עבר כל שנה טיפול למרות שלא הגיע ל 10K . לא מעשן. מנוע עובד יפה ושקט. אין טרמוסטט. מזגן מקרר. צבע דהוי בגג. אין תאונות רציניות. צמיגים בני 8 שנים. הרכב עבר לפני שבוע טסט. טמבונים סדוקים ותוקנו בצורה חובבנית ע"י מעט דבק וצבע על מנת לעבור טסט. ולשתי הבעיות העיקריות- הדוושה של הקלאץ' משוחררת לגמרי, רק כאשר מצמידים אותה לקיר מרגישים התנגדות, ומיד בעת שיחרורה הרכב מתחיל לנוע, צריך לתת הרבה גז כדי לזנק. בעיה 2- בלחיצה על הגז ותאוצה , מורגשות רעידות של הרכב, כאשר לא מאיצים הן נפסקות, זה קורה בכל הילוך, ו…
הודעה אחרונה מאת amitt, -
סיטרואן קסרה 1 2
מאת ררררר- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
נפח:1800 שנה:1998 יד:1 גיר:אוטומט מנוע:בנזין מישהו יודע כמה רכב כזה צורך דלק?? האם הדגם הזה מומלץ לסטודנטית שצריכה לסוע כל יום 20 ק"מ הלוך חזור.... תודה....
הודעה אחרונה מאת fleshbone, -
- 2 תגובות
- 831 צפיות
לא יודע אם מישהו זוכר אותי אבל שאלתי לפני כמה שבועות על הפאסט 99 או 2000 וההבדלים בגירסאות השונות. פשוט נדלקתי על האוטו הזה ולפי דעתי זה בדיוק מה שאני מחפש, כבר קיבלתי הרבה המלצות לרכבים שונים אבל פשוט לא אהבתי, הבנתי שבסופו של דבר אני קונה בעדיפות ראשונה על פי המראה, חשוב לי שלאוטו תיהיה חזות יפה מקצועית מנהלית ומכובדת ועד עכשיו בתקציב של 40-45 אלף ש"ח מצאתי רק את הפאסט 2000. מצאתי מישהו עם פאסט 2000 מנוע 1.8 בנזין שעשה כ-150 אלף קילומטר (מספר נמוך יחסית לכל הפאסטים שמצאתי עד כה), יש לו טסט ל-11 חודשים מצב מצויין וכ"ו וכ"ו... לפני הקנייה (סיכוי טוב לקנייה) יש אולי במקרה משהו יותר עדיף מהפאסט 2000 בקטגורייה שלו?
הודעה אחרונה מאת NadavNew, -
- 3 תגובות
- 796 צפיות
אנשים יקרים אנא עזרו לי . אני מחפש רכב חסכוני ואמין עד 40000 ש"ח שיעלה יפה את העליות של ירושלים .ויהיה ידני . אני מתלבט בין . 206 לפונטו .ופיאסטה . אני רואה פה המון המלצות על פונטו אך רוב חבריי שיש להם אחת כזאת בילו רבות והוציאו כסף רב במוסך . כמו כן אשמח לשמוע על 206 מבחינת אמינות וצריכת דלק
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בהמשך על שאלתי בנוגע לרכישת אוטו זול ואמין בסכומים 12-14 ולאחר שקראתי תשובות רבות לשאלות דומות,הבנתי את הדעה הרווחת ואף התפלאתי שאף אחד לא מזכיר כאן את מאזדה...שום דגם...למה?! חבר קנה 323 לפני כמעט שנה ב14,אומנם עם 220K,אך האוטו עדיין לא ראה מוסך!רק החליף לו צמיגים לפני חודש-וזהו!!! אני מאד נהנתי מה323 שלו!!!לכן עכשיו גם אני שקלתי מאד את מאזדה,אבל חשבתי משהו יותר קטן-121,ואף אחד לא מזכיר אותן כאן... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 תודה
הודעה אחרונה מאת tamirh, -
קניית רכב מהשכרה
מאת Guest 1000יעקב- 3 תגובות
- 957 צפיות
שלום.. היום הייתי באלדן לשמוע הצעות מכיוון ואני מחפש רכב וחשבתי על רכב מהשכרה בגלל הנוחות רציתי לדעת איפה אני יכול למצוא חומרים על רכבים מהשכרה כמו הסיכון ,הפרמייה הממוצעת להלוואות בטווח ארוך, וגם כמה אחוזי הנחה צריך לחשב מהמחירון האמיתי לרכב בהשכרה. בעקרון כל זה כי התעניינתי ברנו מגאן 05 1600 סמ"ק עברה 71K וביקשו עליה 70000 ש"ח זה קצת יקר או שנדמה לי ? בכל אופן אשמח לכל מידע שקשור בנושא! מצטער אם אני מעלה שאלה שכבר העלו כי פשוט לא מצאתי
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אנלהן חברה אני כבר הרבה זמן מחפש רכב סביר למחיר עד 10K, ולא ממש מוצא (עקב אני בצבא ואין לי זמן) . מצאתי סיטרואן zx 1.4 93 קרבורטור דגם רפלקס שמורה כמו חדשה ניראת, דשבורד כמו חדש ממש ניראה טוב ועשה ראש מנוע והאוטו עומד על 118 אלף קילומטר ולאחר ויכוחים הבחור רוצה למכור לי אותו ב5 K כי צריך גם להחליף ציריה אחת כמו כן אני מתכוון לעשות לה גם בדיקת מנוע סך הכל זה עולה 200 שקל. השאלה עם כדאי לי לרכוש אותה בסך הכל שמורה, ממש ניראת טוב מרוסי מבוגר שזה ידוע שהם שומרים על הרכבים שלהם אני בסך הכל צריך רכב פעם לשבועיים שאני חוזר מהבסיס ועם יש הצעות אחרות שכדאי יותר אני אשמח מאוד תודה מראש אלירן
קניית רכב בתקציב 25-28.
מאת Guest לא רשום- 2 תגובות
- 742 צפיות
שלום לכולם , אחרי שעברתי סוף סוף טסט ברוך השם הגיע הזמן לקנות אוטו . הרכבים שאני חשבתי עליהם הם: הונדה סיווק 1994-1996 הונדה אצבק 1994-1995 מיצובישי קולוט 1995-1996 הדרישות שלי: מי הכי חסכוני בהוצאות אחזקה וצריכת דלק איך הנוחות והבטיחות ואיזה הכי הרכב אמין תודה ושבת שלום...
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכם... אני מתלבט בין שני רכבים 1.AUDI A3 נפח 1800 שנת 2002 2.VW GOLF נפח 2000 שנת 2002-3 כפי ששמתם לב אני יותר מתחבר למכוניות קטנות אך זריזות אילו השני האופציות שאני חושב הנכונות ביותר. אלא אם כן אחד "מכרישי המוטוריקה" באתר זה ימליץ אחרת התקציב של 70K אולי אם אני יצליח אנל אוכל להוסיף עוד 5K תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
עזרה ברכישה- 40K
מאת Guest באדווייזר- 3 תגובות
- 754 צפיות
אהלן, אני מחפש בדחיפות רכב במחיר עד 40,000 ש"ח. הרכב מיועד לנסיעות קצרות מדי פעם. חשוב לי שנתון 2001+ ושיהיה כריות אויר ו-ABS. הרכבים שאני חשבתי עליהם זה יונדאי אקסנט 2001-2002 שברלוט אוואו 2004 סיאט קורדובה 2001-2002 מה דעתכם? עוד הצעות או דיעות? אני רוצה כבר מחר לסוע לראות מכוניות ולקנות במהלך שבוע הבא.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב. דוד שלי עובד בגרמניה כבר כמה שנים , הוא החליט שבקיץ הוא חוזר ארצה. עלתה לי בראש המחשבה לרכוש רכב מגרמניה ולייבא אותו ארצה על שם דוד שלי כתושב חוזר כמובן כתושב חוזר הוא יכול להביא שני רכבים, וגם אם הרכב בן 4 . לאחר הרבה חישובים ותחנונים להורים, אני יכול לגרד עד 170,000 עם הלוואה קטנה אני יכול להגיע ל 200,000 ש"ח מחיר הרכישה בגרמניה הוא בסביבות ה 20,000 עד 23,000 יורו. ויש כמובן להוריד את המס בגרמניה שאם אני זוכר נכון הוא 15% , כלומר מחיר הרכב מסתכם ב 100,000 עד 120,000 ש"ח תלוי בשער היורו. ואז יש לשלם מכס ומסים בסכום של 65% עד 75% תלוי במצב ומחיר הרכב ותאריך עלייתו לכבישי גרמניה. לאחר כל החישובים + הובלה לארץ + כרטיס טיסה לחו"ל + מכירת הרכב שלי…
הודעה אחרונה מאת wazars3, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, חשבתי אולי הגיע הזמן לנסוע באוטו שאפשר גם לנהוג עליו (אחרי 10 שנים על AX, קסארה וגולף). חשבתי אולי ללכת על אחת הקלאסיקות- 205. עשיתי חיפוש מפורט בפורום וקראתי לא מעט. ובכל זאת מעט שאלות בסיס: 1. למעט ה- GTI איזה דגם יתן לי את מירב ההנאה בעליות של חיפה, ואיזה שנתנונים מומלצים? 2. האם ידרשו שיפורים? 3. האם בימינו אנו ניתן עדין לקנות GTI במצב סביר? 4. ככלל- מה בודקים לפני קניה? מהן נק' התורפה? 5. אשמח לכל מידע! התקציב- 30K ש"ח. תודה.
- 5 תגובות
- 901 צפיות
שלום לכולם קנינו היום טויוטה קורולה שנת 2001 יד 2 האוטו עשה 95000 ק"מ יש לבן אדם ספר טיפולים בבדיקה המנוע יצא מצויין רק מה שרשמו רעש משסתומים מערת תיזמון להחליף תושבת מנוע ותושבת גיר ולהחליף שמן גיר בכללי הבוחן אמר שהמנוע והגיר בסדר גמור רק רציתי לדעת משהו קטן האם יש לרכב טיימינג או שרשרת? וקרה משהו אחריי הבדיקה הרכב היה מונע ובעל הרכב לא שם לב שהאוטו מונע ונתן סטרטר שהאוטו היה מונע האוטו עשה רעש ונכבה האם ניגרם נזק?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מרוב הדעות כבר לא יודעת מה להחליט!!תקציב שלי 12-14 ולא בא לי להיות במוסכים ותיקונים למיניהם. היתי לי התנסות עם מאזדה 323-מאד נהנתי ממנה-מהנסיעה!!אז עכשיו היתי רוצה משהו דומה מביחנת הביצועים ואמינות,אך דגם ספציפי הזה נראה לי גדול מדי בשבילי-1600 והיא גם אוכלת הרבה דלק. אז במאזדות הקטנות יש את 121 ויש כאלה שיגידו לי-זהו לא דגם מוצלח במיוחד! על דהיטסו שרייד אמרו-יש לה בלאי גבוה כאשר מדובר באוטו ישן כזה! אז מה להחליט?סובארו ג'אסט?או סוזוקי סוויפט?... תודה רבה על כל עצה
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בעקבות תאונה שאמא שלי עברה (ברוך השם הכל טוב), איבדנו את האוטו, טוטאל לוס. אי לכך ובהתאם לזאת החלטנו להשתדרג באוטו חדש. הכיוונים שאנו מחפשים הם סופר מיני, כמובן שאמא שלי נעולה על יפנית (אמינות כן כן), אבל ישנה פזילה קטנה לקבוצת vw. אז הרעיונות שאנו חושבים עליהן הן: - הונדה גא'ז שנת 2004-2005 - סוזוקי סוויפט החדשה - דייהטסו yrv (האוטו הקודם שלנו). - vw פולו שנת 04-05 - סקודה פאביה 04-05 - סיאט איביזה 04-05 - דייהטסו סיריון 04-05 - מאזדה 2 - ואלטרנטיבה רצינית שאמא שלי חושבת עליה היא הטויוטה קורולה run x (שנכון היא לא סופר מיני אבל עדיין חמודה ושובבה). התקציב המיועד הוא עד 80000 ש"ח פלוס מינוס. אשמח לקבל אופציות נוספות ואת דעותיכם בפרט. …
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
המלצה לאוטומטית 5 דלתות
מאת Guest לא רשום- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב אוטומטי ו-5 דלתות ומתלבט בן כמה אופציות ואשמח לשמוע חוות דעת: 1. אם לקנות במזומן אז אני מוגבל ל-25K ש"ח אז: 1. דייהו לאנוס (שלמיטב הבנתי היא אמינה וזולה אך לא נוחה/ חזקה/ חסכונית בדלק/ בטוחה). 2. אקסנט (אם כי אני לא מבין מה ההבדל בינה לבין לבין הלאנוס חוץ מזה שהאקסנט יקרה ב-30-40%). 3. פונטו (אמרו לי שמאוד בעייתית בק"מ מתקדם כמו שאשיג בסכום שיש לי וגם: האם יש מקום לעגלת תינוק מאחורה ?) 2. אם לקחת מימון ולקנות בעד 50K בערך (מגביל אותי למגרש/ טרייד אין) אז: 1. פונטו ממודל יותר מתקדם. 2. פורד פוקוס (5 דל' אוט') יתרונות למיטב הבנתי: גיר אוט' אמין לעומת אירופאיות, בטיחות גבוהה. 3. רנו מגאן (5 דל' אוט…
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן... היום הלכתי לבדוק פונטו HGT שנת 2001 צבע תכלת מטלי, אוטו יפה בקיצור. הרכב הוא יד 2 עם 103K. לקחת את הרכב לבדיקה וצרפתי את הטופס. אני בעקרון ירדתי מהרכב אבל תגידו לי מה אתם חושבים.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 13 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
רוב הנסיעות הן בניעירוניות הדגש הוא על חסכון בדלק 250 ק"מ - 12 נסיעות בחודש - 3000 ק"מ בחודש בממוצע. מהם האפשרויות שיש לי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ומה ההיתרונות והחסרונות שלה בהשוואה למתחרות(אקורד,קאמרי,פאסט)?
הודעה אחרונה מאת danny66, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט בין קניית רנו מגאן בנזין לדיזל(שניהם ידניות), אני נוסע בערך 40K בשנה. הבעיה שהתקציב שלי הוא עד 20K. מה דעתכם? האם מגאן דיזל תהיה יקרה משמעותית בטיפולים? ועד כמה יהיה הבדל גדול בצריכת הדלק? אני מעדיף לא ללכת על רכבים אחרים במחירים האלה, כי מאוד חשובה לי הבטיחות של הרכב. תודה רבה!!!!
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
-
- 1 תגובות
- 969 צפיות
מיצ'ובישי סופר לנסר שנת 96 גיר ידני 1600 עבר 145000 יד 2 רציתי לדעת איך הרכב אם הוא מומלץ ועם הוא שווה ומישהו יכול לשלוח לי בפרטי מה המחירון אם הוא חסכוני בהוצאות אחזקה וצריכת דלק איך הנוחות והבטיחות ואם הרכב אמין ומה הכוח סוס שלו איך הוא על הכביש מחינת זריזות וביצועים תודה לעוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
סיוויק או אקורד 2008
מאת Guest לא רשום- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות הונדה סיוויק 2008 אבל ההבדל בין הסיוויק הבסיסית לאקורד הבסיסית הוא 17K סכום שאני יכול לעמוד בו. רציתי לדעת האם כדאי לי להשקיע את הסכום הנוסף בשביל האקורד הבסיסית שמאובזרת פחות מהסיוויק אך מהנאה יותר. תודה לעוזרים
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לקנות רכב חדש המיועד להסיע אותי לעבודה (מרחק 40 ק"מ מהבית) וגם לנסיעה בתוך העיר. אז רציתי לדעת איזה מבין שני הרכבים הנ"ל עדיף (שניהם עם תיבת הילוכים ידנית) ולמה ?
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 2 תגובות
- 839 צפיות
מישהו יכול לעזור לי בהחלטה? ביצועים\צריכת דלק וכל דבר אחר בבקשה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Dor.Naim, -
פורד אסקורט 93
מאת kookoo- 0 תגובות
- 777 צפיות
אני מחפש רכב כבר די הרבה זמן ולא מזמן מצאתי פורד אסקורט שנת 93 עם מנוע 1600 כולה יד שניה. אני לא יודע כמה הרכב עבר אבל אני יודע שהרכב במצב מצויין כי הבעלים שכן שלי ואני יודע איך הוא נוהג.הוא רוצה על הרכב 8K. השאלה אם זה שווה את הכסף, איך האוטו מבחינת ביצועים ותקלות? האם זה בעקרון רכב בעייתי?
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום אני מעונין לרכוש החודש הונדה s2000 אמרו לי אוטו טוב וזה ומהיר אבל אתם חושבים זה שווה להוציא 352,000 אלף שקל על הונדה?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 703 אורחים (הצג רשימה מלאה)