Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתלבט בין קניית רנו מגאן בנזין לדיזל(שניהם ידניות), אני נוסע בערך 40K בשנה.

הבעיה שהתקציב שלי הוא עד 20K.

מה דעתכם? האם מגאן דיזל תהיה יקרה משמעותית בטיפולים?

ועד כמה יהיה הבדל גדול בצריכת הדלק?

אני מעדיף לא ללכת על רכבים אחרים במחירים האלה, כי מאוד חשובה לי הבטיחות של הרכב.

תודה רבה!!!!

פורסם

אני נוסע 50 אלף בשנה, ברכב, שעולה 20 אלף ש"ח (רנו קנגו, דיזל, מבחינה מכאנית כמעט זהה למגאן)

בגדול, הרכב עומד במשימה, אבל ההוצאות השותפות גדולות מאוד, הבלאי גבוה, הרבה מאוד חלקים דורשים החלפה עקב בלאי בגיל הזה, ביקור במוסך בממוצע פעם בחודש- חודש וחצי.

אחרי 250 אלף ק"מ, הרכב, שטופל במוסך מורשה כל חייו, נמצא במצב "קשה אך יציב", ואחזקתו יקרה מאוד.

פורסם

ב20K אם תמצא רכב דיזל הוא יהיה שחוט או עם עבר צבאי (שזה שחוט וטחון בתוספת אחזקה לקויה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עד 20k דיזל תיהיה עבודה קשה ואני יודע שzx דיזל נמצאות למכירה בסביבות 14K אבל רובן ממוניות ולכן זה לא כדי, למעשה כל מכוניות הדיזל עד 20K שחוטות והרוסות.

אני לא יודע לגבי מגאן ספציפית אבל ברשותי קסנטיה טורבו דיזל ואני יכול להגיד שכל המחירים לחלקים לדיזל יקרים הרבה יותר מלבנזין ולכן כך את זה גם בחשבון.

לדעתי תוכל למצוא סקסו דיזל במחיר הזה ויש לה 2-3 כוכבים במבחני ריסוק.

מקווה שעזרתי ושוב אני לא מכיר מגאן דיזל ואל תשכח שהמחיר לחלקי דיזל מאוד יקרים.

פורסם

אין בעייה למצוא גם מגאן 1.9D במחיר הזה, גם לא צבאית לשעבר.

השאלה היא, מה יהיה אחר כך, ואיך הרכב יתמודד עם 40 אלף בשנה (קילומטרזים בכולם באיזור 300 אלף)

אני יודע את התשובה, ראה את התגובה הקודמת שלי.

פורסם

טעות בידכם - סיטרואן קסרה שנת 99/2000, אפשר בהחלט למצוא במצב מצויין.

עם זאת, עמידות הרכב בק"מ המדובר תלויה בעיקר באחזקה השוטפת שעבר הרכב ולכן בחינת כל מקרה לגופו תהיה הדרך הנכונה ולא משנה אם מדובר בבנזין או דיזל.

הדיזל יותר חסכוני בצריכת הדלק שלו, מנסיוני גם בטיפולים השוטפים הדיזל יותר זול.

בריאות לכולם!

פורסם
טעות בידכם - סיטרואן קסרה שנת 99/2000, אפשר בהחלט למצוא במצב מצויין.

עם זאת, עמידות הרכב בק"מ המדובר תלויה בעיקר באחזקה השוטפת שעבר הרכב ולכן בחינת כל מקרה לגופו תהיה הדרך הנכונה ולא משנה אם מדובר בבנזין או דיזל.

הדיזל יותר חסכוני בצריכת הדלק שלו, מנסיוני גם בטיפולים השוטפים הדיזל יותר זול.

אתה צודק אבל חלקי חילוף לדיזל יותר יקרים מבנזין.

צודק בהחלט גם לגבי קסרה דיזל, לא חשבתי בכלל אבל מתוך ניסיון חיפוש מלפני חצי שנה-שנה היה קשה לאתר מכונית טובה, שעברה ממש את כל הטיפולים בזמן, אבל בחירה ממש טובה.

פורסם

הבעייתיות בקסרה זה שהיא טורבו, שהוא רכיב רגיש שנוטה להתקלקל אם מזניחים אותו.

לגבי הקילומטראז', אפשר להשיג גם פחות מ200K. והמנוע מחזיק גם 500K.

פורסם

אני אנסה שוב פעם להסביר את הנקודה שלי :

רכב, שעשה 300 אלף ק"מ, זה רכב 80% מת.

לא יעזרו שום טיפולים מסודרים.

זה שאתה מחליף שמן ומסננים לפי הוראות, לא מונע את הבלאי הכללי של מכלולי הרכב.

נניח והמנוע מחזיק 500 אלף או יותר, או מיליון, זה לא משנה.

לכל המכלולים האחרים ברכב אורך חיים קצר הרבה יותר.

אצלי בקנגו באיזור 200 אלף ק"מ התחיל מבול של החלפות, ושום טיפול לא היה מונע את ההחלפות האלו, כי מדובר בבלאי.

משאבת הזרקה,מייסבי גלגלים, ציריות, תושבות מנוע וגיר, משאבת מיים וטרמוסטט, קלאץ', אגזוז, רדיאטור, פולי מנוע, אלטרנטור וסטרטר, מדחס, בולמי זעזועים ומשולשים, ועוד מכלולים רבים ידרשו החלפה בערך איפשהו אחרי 200 אלף ק"מ, ומדובר בעשרות אלפי שקלים.

לתשומת לבכם. רכב זה לא רק מנוע.

פורסם

אני מסכים עם בוקי לגבי הבלאי בקילומטראז' גבוהה בדיזל אבל:

לבן אדם יש 20 אלף ש"ח והוא רוצה רק רנו מגאן מסיבות שלו.

איזה מגאן בנזין אפשר לקנות בסכום כזה? מודל 1996 ולהתחיל להריץ אותו 40 אלף ק"מ בשנה?

גם במקרה הזה יהיו הרבה תיקונים.

לדעתי דיזל מודלים 1999 או אפילו 2000 יתנו יותר תמורה (לפחות מבחינת הוצאות דלק ועמידות מנוע).

צריך סבלנות ואפשר למצוא מגאן דיזל עם קילומטראז' שפוי. ביד2 יש מודעה מאתמול על מגאן דיזל מודל 2000 עם 178אלף ק"מ:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=404&FromYear=&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=15000&untilPrice=20000&Info=

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

buki אתה צודק, ולא צודק.

הדברים שציינת לא ניתן לשייך לקטגוריית "בלאי" בלבד. נכון, יש בלאי ויש אמינות ויש תחזוקה. רכב שעבר 300 אלף ק"מ הוא 80% מת - כל רכב לגופו. קלאץ' אחרי 200 אלף ק"מ זה לא 100% בלאי אלא גם צורת שימוש. גם משאבת הזרקה וגם עוד דברים מהרשימה לא ידפקו בהכרח מבלאי (בסופו של דבר כן אבל לא בהכרח אחרי 200 אלף ק"מ שזה מעט).

אני מכיר בעל מרצדס (מונית לשעבר) שעברה את ה-930 אלף ק"מ (לא, זה לא טעות בהקלדה) על המנוע המקורי ללא ראש וללא נעלים, טיפולים שוטפים בלבד לפי הספר. אותו סיפור לגבי בעל טרנספורטר שעבר את ה-700 אלף ק"מ. אין צורך לציין כי שתי הרכבים האלה הם רכבי עבודה שכמעט ולא ראו מנוחה בחיים:)

לפותח השרשור. 40 אלף בשנה מצדיקים קניית רכב דיזל. ההבדל בצריכת הדלק יהיה משמעותי עבורך (תאמין לי, את ההבדל תרגיש בארנק). הטיפולים אולי יהיו מעט יקרים יותר, אך שוב, החסכון הכספי עדיין קיים. חפש מגאן נטולת טורבו (אני גם לא חושב שמגאן טורבו תכנס לתקציב) כי החלפת טורבו היא הוצאה כספית לא קטנה, מצד שני עד כמה חשוב לך סעיף הביצועים?

שיהיה בהצלחה בבחירה:)

פורסם

אני דיברתי כמובן בהערכה גסה, מה גם שאין מקום להשוות מנוע דיזל של מרצדס למנוע של רנו.

ושוב, שום טיפול מיוחד לא יאריך את חייה של משאבת ההזרקה, או של בולמי זעזועים למשל.

אני מדבר מניסיון איש, ברכב שלי (קנגו) רוב המכלולים מהרשימה הוחלפו בשנתיים האחרונות, וזה רלוונטי לפתח השירשור, כי קנגו ומגאן משתמשות במנוע ובחלקים נוספים זהים.

פורסם

תודה לכולם על התגובות,

כרגע ברשותי פיאט פונטו שנת 95(שכרגע בהליכי מכירה).

ובשנה וחודשיים האחרונות נסעתי בא כ-42K, וכמובן שיש הוצאות שוטפות, וטיפולים קטנים. אבל סך הכל האוטו סחב יפה מאוד בלי לעשות שום בעיות רציניות.

וכרגע אני מוכר אותו,אך ורק מכיוון שחשובה לי הבטיחות של הרכב, ולכן סקסו לא באה בחשבון(2 כוכבי בטיחות), וגם לא קסרה שקיבלה 3, ובסה"כ ציון דיי נמוך.

לעומתם המגאן קיבלה ציון טוב מאוד(בשנים האלה) של 4 כוכבים.

לגבי הרכבים, אפשר בתקציב לקנות מגאן בנזין באיזור שנת 98.

וברור לי שבכל מיקרה רכב שנוסע כל כך הרבה יהיה בו בלאי, השאלה היא עד כמה ההפרשים במחירי החלקים גדולים?

ומה ההבדלים בצריכת הדלק? כי מחירי הסולר כיום דיי דומים למחירי הבנזיו.

תודה רבה!!!

פורסם

אם אתה סגור על מגאן (וככה זה נראה) - לך תקנה אחת כבר ואם לא יסתדר, תחליף.

אני הייתי קונה טורבו-דיזל בגלל הסחיבה והביצועים, אבל אם לא מפריע לך תסתפק ברכב ללא טורבו - גם יותר חסכוני וגם פחות מכלולים לעלולים להתקלקל. לי היה נסיון עם כמה מגאנים בנזין ואחד טורבו-דיזל, הבנזין מאוד נוחות ודי חזקות, הדיזל גם.

אם אתה כ"כ נעול על בטיחות - אני מכיר וולבו מצויינת ואפשר גם לחפש אמריקאית כבדה.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...