Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגתי בה והיא מצוינת, נותנת פייט מרשים ליפניות/אירופאיות.

לכל אלה שיגיבו להודעה שלי, אכתוב מראש -

1. כן, אני אובייקטיבי, למרות חיבתי לאמריקאיות לא חסכתי מהן ביקורת בעבר

2. כן, נהגתי עליה בארץ. לפני שאתם קוטלים - אתם כבר עשיתם סיבוב?

יתרונות:

עיצוב חיצוני ופנימי מושקע ומרשים

מנוע חזק מאד (219 כ"ס)

איכות גימור מרשימה בפנים, מלבד קצת פלסטיקה בדלתות

איבזור בסיסי טוב - בקרת יציבות, 6 כריות, בקרה מההגה, בקרת שיוט, הנעה מרחוק ועוד (ראו גם הערה על אבזור בחסרונות)

מחיר מאד נמוך ואטקרטיבי (נאמר לי, לא לציטוט, בסוכנות UMI לפני נסיעת המבחן. יפורסם בקרוב)

שקטה מאד, ברמה של מכוניות יקרות פי שתיים ממנה

כיול מתלים מצוין, נוח מאד בלי לוותר על נוקשות ושליטה

חסכונית במפתיע - בנסיעה על איילון ב-100 קמ"ש, עם בקרת שיוט, ראיתי 6-7 ליטר למאה ק"מ במחשב, שזה 13-14 ק"מ ליטר (שווה לנתון יצרן)

ניכרת תשומת הלב לפרטים, והרבה מחשבה שהושקעה

חסרונות:

4 הילוכים - לא משמעותי או מורגש, בכל מקרה היא על 1700 סל"ד ב-100 קמ"ש,

כמו כל רכב של GM פחות או יותר, והמומנט מפצה על זה

בארץ לא ניתן לקבל תוספות מסוימות גם אם מוכנים לשלם - יגיע רק ה-3500 עם 4 הילוכים, אין מושבי עור, אין טיפטרוניק (ואפילו השליטה הרגילה על הגבלת הילוכים מהידית מוגבלת למדי), אין חימום למושבים

התוספת היחידה שניתן לבחור בה היא גג-שמש

בדגם שנמכר כאן אין תאורה למראות שבסכי השמש - יוצר תחושה קצת זולה

ההגה במכונית המבחן היה עם ציפוי פלסטיק, אבל הובטח לי שבאלה שיגיעו הוא יהיה מצופה עור כצפוי במכונית כזאת

תא המטען רחב ועמוק, אבל מעט נמוך לטעמי

מבחינת רמת גימור, איכות נסיעה, איכות הרכבה - אין תלונות בכלל, מרשים בהרבה מהאופייני ל-GM

חיפשתי וחיפשתי, אבל לא מצאתי עוד חסרונות - באמת מכונית מרשימה.

הקפיצה הגדולה ש-GM עשו כאן מהמליבו הקודמת, היא בעיקר בשקט ובעידון, ביכולת הדינמית, וכמובן בעיצוב החיצוני והפנימי.

בשורה התחתונה - אני בהחלט ממליץ לכל מי שרוכש מכונית בקטגוריה הזו, לעשות נסיעת מבחן.

אני אישית עדיין מתלבט, אבל אם הייתי יכול להוסיף קצת כסף ולקבל עוד תוספות שאני רוצה, לא הייתי חושב פעמיים.

אורי

פורסם

היא נוחה יותר מהאקורד והפאסט, באופן משמעותי. האקורד החדשה עדיין לא מגיעה לארץ. הפאסט איכותית יותר מבחינת תא-נוסעים, ולמרות שלמליבו יכולת דינאמית מרשימה למדי, עדיין הפאסט בעלת יחידת-כוח טובה יותר, במיוחד הודות לגיר 6 ההילוכים המופלא שלה. אני מסכים עם הכותב הקודם, לגבי האכזבה מרמת האבזור, והייתי מחכה כמה חודשים, עד שיביאו לארץ את הדגם שנמכר בארה"ב, בעל 6 ההילוכים, שזכה במקום הראשון במכונית השנה שם.

פורסם

כבר התייחסתי בעץ תגובות אחר למאליבו אבל כעת אוכל להוסיף התרשמות ממראה עיניים והתנסות ולא רק ממבחנים. אני מסכים עם דברי קודמיי באופן מלא.

הרכב נבחן ע"י כמה וכמה מגזינים מקצועיים בחו"ל(שאינם ידועים בחיבתם לתוצרת אמריקאית) והתוצאות מעולות. גם בסקירות שנעשו בארץ ע"י הילל פוסק, און יעקובסון ואחרים התוצאות מרשימות. נעשתה קפיצה נחשונית בהשוואה למאליבו הקודמת(שאני נוהג בה לשביעות רצוני המלאה כבר כשנה).

מנוע עתיר מומנט והספק שהתווסף להנאתו בעוד 2 כ"ס בהשוואה לקודם. כוח זמין בכל תנאיי הדרך, בכל רמזור ובכל עקיפה וכל זאת בלי שאון, רעש וצלצולים. כוח מידי בלי "משחקים". המנוע אכן חסכוני מאוד וכבר כתבתי בעבר עד כמה ההפתעה שלי ושל כל מי ששומע את הנתונים רבה. כ 13-14 קמ' לליטר בשיוט של 90-100 קמ"ש (1500-1700 סל"ד)וכ 7-8 קמ' לליטר בנסיעה עירונית לא אופטימלית.

חבל שהתיבה שנבחרה ליבוא היא זאת בעלת 4 הילוכים אבל במקרה דנן אני לא בטוח שמישהו ירגיש בחסרונם של 2 הילוכים נוספים. דגם ה LTZ שלא יוּבא בינתיים מאובזר במנוע 3.6 ליטר ו 252 כ"ס + 6 הילוכים(זהה לחלוטין לזה המותקן בקאדילק), הנו מתקדם מאוד אבל הרבבבבבה פחות חסכוני. כך שאולי עדיפה הגרסה שהוחלט להביאה כעת(אני מעדיף את האופציה הנוכחית משום החסכון בדלק).

התנהגות הכביש מצויינת וזה מדהים כשכותבים את זה על רכב אמריקאי והגימור לא נופל באיכויותיו הכלליות מזה של הקאמרי/אקורד. הרכב מאובזר מאוד אבל UMI לא מאפשרים שדרוגים מיוחדים(למעט ריפודי עור, גג שמש, דיבורית, חיישני רוורס ועוד כמה צעצועים שוליים).

מעצבי GM עבדו המון. התוצאה יפיפיה לדעת כל מבקרי הרכב. רכב מרשים בצורה בלתי רגילה.

הביטוח המקיף להזכירכם זול מאוד(3550 ש"ל למקיף לנהג שאיננו נהג חדש/צעיר).

המחיר אגב...... 163000 ש"ח. זה אומר המוןןןןןןןןן רכב בעלות סוּפֶּר-אוּלטרא הוגנת וכדאית. במבחן עלות-תועלת נראה שהמאליבו עולה על מתחרותיה.

צופים למאליבו מכירות בהיקפים גדולים מאוד.

הצבע שאני מעוניין לרכוש אזל ולא יגיע לפני....אפריל. על כל מאליבו(לפחות בסוכנות הפצת רכב דרום) רשימת המתנה ארוכה. נרשמתי מבעוד מועד וכך גם כמה מעמיתי ובכ"ז......נצטרך להתייבש הרבה זמן עד לקבלת המפתחות....

בברכת שב"ש וסופ"ש נהדר ולכולם

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

• תוכן חדש...