ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הי אני מעונין לקנות רכב ולא כל כך סגור על מה אני די גמיש לגבי גודל הרכב ממיני עד משפחתית לגבי התיבה עדיף ידינת אבל אין לי בעיה עם אוטומטית שהרכב לא יהיה עגלה פונטו ספייס עם 60 כ"ס לא בחשבון וגם לא רכבים עם 13 שניות ל100 - אבל גם לא חובה איבזה טורבו מהירה - די בגלל שלא נירה לי שיש לי את הרצון לתחזק רכב כזה לגבי אחיזה גם יותר טובה עדיפה עלי למרות שאני יודע שקליאו ספורט אני לא יקבל עלות החזקה לא גבוה במיוחד - לא רכב שידרוש ממני טיפולים באלפי שקלים כל הזמן וגם לא רכב עם מחלות ידועות שיעלו לי 4000 שח ומעלה אבל הרכב לא חיייב להיות זול לאחזקה כמו אקסנט או סוויפט פשוט שהיה סביר כמו שציינת עדיף רכבים שלא ידועים ככאלה שיש להם בעיות מסוימות שיכולים לקרוע לי את הכיס כגו…
הודעה אחרונה מאת BmsKlane, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני סטודנטית ורוצה לקנות אוטו חדש. משהו קטן, חמוד ולא יקר. אין לי מושג במכוניות. אז אולי מישהו יהיה נחמד ויספר איזה מכוניות יותר טובות, מה עדיף לקנות, איפה לחפש... תודה רבה רבה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
"מחירון לוי יצחק" מודפס או אינטרנט
מאת Guest לא רשום-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם יש הבדל בין המחירונים? איזה מהם יותר "נחשב"?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
שלום לכם. ברצוני לברר טיפה יותר על הרכב סובארו אימפרזה שנת 2003 יד שנייה ועברה 70 אלף קילומטר. ונפח המנוע 1.6 האם לדעתם הרכב הוא מומלץ? מה אתם אומרים עליו?
הודעה אחרונה מאת Pilot, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם שמי אבי אני מחפש רכב אמין , מרווח בעל 5 דלתות וחסכוני בדלק. התקציב שעומד לרשותי הוא 40000 ש"ח תודה ויום טוב
- 0 תגובות
- 696 צפיות
שלום, אני בדרך לקנות רכב ראשון, מדובר בסוזוקי בלנו, שנת 97, יד ראשונה עם קילומטרז של 126,000 ק"מ. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הרכב (אמינות, נוחות, צריכת דלק וכו'). ואשמח לקבל טיפים לקנייה (משא ומתן, תהליך הקנייה וכו'). המון המון תודה לעוזרים, אחלה פורום אגב. שוב תודה, אלעד.
הודעה אחרונה מאת Slidead, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, אני צעיר ומחפש רכב קטן, סופר חסכוני, ובין 25 - 35 אלף ש"ח, אחרי קריאה של המון נושאים בפורום - אני דיי אבוד, הרכב ישמש לנסיעות עירוניות ולעיתים רחוקות הוא ידרש גם לנסיעות ארוכות טווח. קודם כל אשמח לקבל התייחסות לנושא הנ"ל: אני רואה את השימוש העיקרי של הרכב ככלי להביא אותי למקומות שונים על מנת לפגוש לקוחות אך לא ככלי העבודה המרכזי, לצורך העניין ולטובת העסק שלי אני יכול להוציא 120 אלף ש"ח, ההסתכלות שלי היום היא בעצם לכיוון הוצאה של כ 30 אלף ש"ח על רכב קטן - מהסוגים הנ"ל: (יד 2,3 שנים 2000+) סיטרואן סאקסו, פיאט פונטו, אופל קורסה - בעולם הזה הסאקסו נראית הכי משתלמת. אבל אני יכול לדמיין את עצמי על רכבים של 40 - 60 אלף ש"ח: (יד 2,3 שנים 2000+) יאריס,פ…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
טויוטה FJ
מאת Guest לא רשום- 7 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני עומד לרכוש טויטה FJ אך יש לי מספר לבטים לגבי הענין רציתי לדעת אם יש בעיה לטפל ברכב? טיפולים שוטפים,חלפים במקרה של תאונה האם כדאי לקנות רכב שהיבואן מתעקש לא לתת לו שירות ? האם מחיר הביטוח יעלה הרבה יותר ? וסתם מי שיש לו את הרכש אשמח לשמוע מה יש לו לומר עליו תודה רבה מראש ושבוע טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מעדיף ליקנות גולף שנת 99 מנוע 1600 או אימפרזה שנת 99 מנוע 1600 ידניות ... מה יותר חיסכוני ואם על איכות משלמים?
הודעה אחרונה מאת shlomo5001, -
- 1 תגובות
- 858 צפיות
שלום לכולם אני צריכה עזרה עם תוצאות בדיקת רכב של קליאו B שנת 2001, הרכב יד ראשונה ועשה 125,000 ק"מ להלן התוצאות 1. מנוע- רעש מערכת תזמון ושסתומים, תושבות מנוע פגומות, ?(קומפרסיה יצאה טובה מאוד) 2. מערכת פליטה- דוד עמעם אחורי פגום 3. סרן קידמי ומערכת היגוי- לתקן זויות היגוי, שחיקת צמיגים, חופש ונקישות במתלה 4. קפיצים- בולמי זעזועים קדמיים חלשים 5. פנסי חזית פגומים, מזגן אוויר אינו פועל. 6. העברת כח- נקישה בשילוב הילוכים, ניקוי/החלפת מע' קירור שמן גיר, תושבת תיבת הילוכים פגומה, רעש וחופש ממערכת ההנעה. בגדול הבודק במכון אמר שהרכב בסדר גמור. כמה לדעתכם יעלו לי טיפולים, וכמה אני צריכה להוריד במחיר? תודה
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
פיגו 307
מאת Guest שאולי-ח- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
חיפשתי בכל הפורום...ואף אחד לא מדבר על הפיגו 307 ...??? מדוע ולמה.....?? רציתי בבקשה לקבל חוות דעת על הפיגו 307 שנת 02-03 לבעלי הפיגו....1600 מספיק או כדאי את 2000..? אני לא מחפש רכב מרוץ יותר מדי...אבל אני לא רוצה להגיע למצב שהוא לא סוחב יותר מדי האם רכב אמין...? שווה את המחיר..?? או אולי כדאי לקנות את הגולף או אודי..?? תודה.
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
לא תהליך פשוט אבל לאחרונה אני יותר ויותר חושב על החלפת הקליאו ספורט (שברשותי כשנתיים וחצי). למה ? קצת בקטע של גיוון ושינוי (ואי-אפשר להגיד שאני לא מנצל את הרכב כראוי ) וקצת בקטע של שדרוג ועליה בשנתון עם קצת יותר שקט (זאת גם באופן כללי הגישה שלי של התקדמות לרכב חדש או קרוב לזה כל שנתיים-שלוש). אז מה הדרישות ? קודם כל כמובן, השאיפה היא לרכב שלא ייפול מהקליאו בהתנהגות/fun/כח/ספורטיביות (כן, אני יודע, הגדרה כוללנית וקשה בהתחשב בהיצע הדל ולכן יכול להיות שידרשו פשרות). תת-סעיף מיוחד שמור לתחרותיות הרכב בג'ימקאנות וכד' (מה לעשות, גם שיקול). העניין השני הוא שאני מדבר בעקרון על רכב חדש או יד שניה מיוחד. מה זה מיוחד ? מיוחד זה אומר שבשביל להכניס עוד כמה אופציות מעניינו…
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לאבא שלי יש סוזוקי בלאנו 99הוא מעוניין לעבור לטנדר 2*4 דיזל אוטומטי שישמש לצרכי נסיעות משפחתיות ולרוב לצרכי עבודה. הכיוון הכללי הוא איסוזו איפון/מיצובישי מגנום שנתון 2000. לפני שהוא עובר הוא מעוניין לדעת לאיזה "צרה" הוא ניכנס. לכל בעליי המגנומים/האיפון דיזל 2*4 אוטומט יש לי מספר שאלות אילכם אשר יעזרו לאבי לפני הרכישה של חיה כזו: 1.צריכת דלק ? 2.אגרת רישוי? 3.ביטוח חובה/מקיף?[אבי בן 49 ללא עבר] 4.אחזקה כללית שנתית? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
רכישת רנו מגאן
מאת alex10- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 811 צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש רנו מגאן 1997, יד ראשונה. עד כמה הרכב הזה אמין, נוח, והאם הטיפולים בו יקרים?
הודעה אחרונה מאת Rieno, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי, יש לנו במשפחה C5 HDI SX-PACK (הדגם המפואר) שנת 2003 (העיצוב הישן) שעשה כמעט 200K. בעל מגרש מכוניות, חבר של אבא שלי, הציע לנו לשדרג את הרכב לסנטה פה 2004 שהגיעה אליו למגרש. אין לי בעיה לקנות ממנו (מגרש וזה...) אבא שלי מכיר אותו שנים וזה לא הרכב הראשון שאנחנו קונים ממנו ומרוצים. עוד לא יצא לי לראות את הסנטה פה אבל אבא העלה את הנושא בשיחה שהיתה לי איתו. כמה שאלות: 1) מה ההבדל בין הסנטה-פה לטוסון? 2) האם כדאי לוותר על הנוחות של סיטרואן? קחו בחשבון שC5 זו אחת המכוניות שגרמו לי להרגיש טוב עם עצמי כל פעם שאני רואה שלט של מע"צ...האוטו הזה פשוט האוטו הכי נוח שנהגתי עליו אי פעם בחיי...מצד שני...ג'יפ קורץ לי, תמיד רציתי לנהוג על רכב שטח ונהיגות שטח נראו לי ככיף …
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני אשמח לדעת קצת פרטים מיודעי דבר על הרכב וולבו S40 בשנת 2000-2001, המחירים שלו שווי ערך למאזדה לאנטיס, אבל עם הרבה יותר רכב. השאלה היא איך הוא מבחינת טיפולים וקלקולים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 769 צפיות
שלום לכולם, בשבוע האחרון בדקתי רנו קליאו B (שנת 2001, 1600 אוטומט), הכל בסדר אבל יש רעש חזק מהגלגלים. הלכנו למוסך והם אמרו שחייבים להחליף את המיסבים האחוריים. דיברתי קצת עם הבעלים ונדמה לי שהוא סוחב את הבעיה הזו איזה שבועיים-שלושה-חודש כי הוא יודע שהוא עומד למכור את האוטו. רציתי לשאול אם זה יכול לגרום לנזק גדול או שהחלפה של המיסבים תפתור את הבעיה. תודה מראש, ברק.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים, אז אחרי שגנבו לי את הרכב שקניתי רק לפני 4 חודשים, אני מעוניין לקנות רכב חדש. אין לי מושג במה להתחיל ומה לחפש. זרקו לי מלא מכוניות ואין לי שום ידע בכדי לבחור. חיפשתי בפורום וקראתי גם כן הרבה המלצות אבל כעת אני רוצה לקבל המלצות נוספות (אולי יש משתמשים נוספים שיהיה להם מה להגיב והם לא הגיבו אז...). בכל אופן, כפי שאמרתי, אני רוצה לקנות רכב של עד 30K, רכב שיתאים לנהג חדש צעיר, רכב שלא יעשה לי בעיות כל שני וחמישי וגם שיראה יפה מבחוץ והכי הכי חשוב - רכב שבדואים לא גונבים () כמו כן, אשמח לדעת היכן אני מוצא מחיר מחירון של רכבים? כתבתי בחיפוש מחירון ולא מצאתי. מחכה לעזרה, המון תודה!
הודעה אחרונה מאת נהגוס25, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי איך הפורד פוקוס מנוע 1.6 (5 דלתות) 200-2001 מבחינת צריכת דלק? האם החלקים שלה יקרים? והכלל איך האוטו מבחינת אמינות? שמירה על הערך? תודה
הודעה אחרונה מאת nikol, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל עצה לגבי הרכב המתאים ביותר למשפחה עם 3 ילדים גדולים - הבעיה העיקרית שאני רואה היא שברכבי ליסינג מקבוצה 2 המושב האמצעי האחורי בד"כ צר ופחות נח. אגב, הנוחות יותר חשובה לנו מהמראה החיצוני ופרמטרים אחרים תודה, עמי
הודעה אחרונה מאת m.l, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה, אתמול מכרנו את המאזדה שלנו ששירתה אותנו בצורה טובה מאוד במשך 3 שנים חוץ מעניין הדלק שהיה נורא! מדובר על לאנטיס שנת 2001 מנוע 1800 אוט' מחירון היום 51K נמכר ב-40K בגלל שאסי :/ (קורה...) אני כרגע מחפש למשפחה שלי רכב שיהיה חסכוני לעומת המאזדה שהייתה "אוכלת" 1:8 אני מחפש אוטו שישתה קצת פחות סביבות ה-1:10 בנסיעה משולבת. התקציב כמו שרשמתי בכותרת בסביבות ה65K, הרכב צריך להיות אמין זה חשוב כי ברוך השם במאזדה היה 0 תקלות ב-3 שנים! דרך אגב האוטו חייב להיות אוט' ולא חייב אוטו גדול גם קטנות עולה על הפרק כמו פולו, איביזה וכו'. יש לנו גם הצעה כמו שמישהו פתח דיון על חברת ליסיניג שמשלמים 30K פיקדון + 1000 שקל +- בחודש למשך 30 חודשים ואז יש אפשרות או לקנות את…
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
צהריים טובים ושבת נעימה לכולם, אני איתי, מכיר את הפורומים שלכם המון זמן והגיע הזמן שגם אני צריך את עזרתכם. לעניינו, אני מחפש לרכוש רכב ראשון, בתקציב הכתוב של 30K, מחפש רכב מיני, גיר ידני כמובן שכמו כל ילד בן 22 רצוי שיהיה חסכוני ואמין ע"מ שלא כל משכורת תתבזבז על הרכב. עכשיו ההתלבטות שלי היא ככה, בחירת רכב קטן כגון פונטו, קליאו, פיג'ו וכו' שמדובר ברכבים בשנתונים 2000-2002 לערך ובעיקר בדגמי המנועים הסטנדרטים. ההתלבטות השנייה שלי, היא לחפש רכב עם מנוע יותר חזק, שיפיק יותר כוח (דוגמאת ה106/306 XSI והקילאו RSI וכו') אבל אז לרדת בשנתון לאזור ה96-98 לערך. ברור לי שיחסית רכבים חדשים יותר יהיו יותר אמינים ובדגמים הסטנדרטים שלהם גם יותר חסכוניים, השאלה שלי היא עד כמה זה מ…
הודעה אחרונה מאת Itay_86, -
-
יעוץ ברכישת רכב מיני.
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 861 צפיות
שלום ולילה טוב לכולם. אני צריך מכם המלצה לרכב מיני משפחתי. תקציב - 35,000 , מתאים ל3 נפשות, שיהיה מסוגל לנסוע נסיעות של ירושלים - חיפה אחת לשבוע. הדרישות שלי מהרכב לפני הסדר: 1. אמין 2. בטיחותי 3. חסכוני אשמח לקבל מכם ייעוץ. ניר.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הנכבד. אבקש ייעוץ מהיר אם אפשר כי אני מפחד שהרכב ייחטף לי ואני כמו שאומרים "יאכל אותה" הרכב הוא טויטה יאריס. שנת 2000 מנוע 1000 ידנית. יש לה 112 אלף קילומטר על השעון, היא יד שניה, בעל הרכב הנוכחי מחזיקה ברכב משנת 2003, ובמקרה אני מכיר את הבעלים הראשונים ככה שאני יודע את כול ההיסטוריה של הרכב. הרכב מטופל רק במוסך מורשה של טויוטה משנת ייצורו, ובגלל שיש לי קשרים במוסך ביררתי, הרכב מטופל כמו שעון (ביררו לי לפי המספר רכב), הכול מתועד, מבחינה מכנית במצב מצויין, הוחלפו רפידות ודיסקים לפני חודשיים, אין תאונות בכלל(!!) כלום, יש שני שיפשופים אחד בטמבון מקדימה ואחד בצד של הדלת. שיפשופים רק בצבע ללא עיקום בפח. האם קניה טובה? אני שואל מכיוון שהנפח מנוע מטריד…
הודעה אחרונה מאת m.l, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 905 צפיות
קרוב משפחה שלי מעוניין לקנות 309 שנת 93 עם מנוע 1400 גיר רגיל.האוטו יד 6 ועבר 240 אלף ק"מ עם המנוע המקורי.המחיר המוצע הוא 5000 ש"ח.האם זו קנייה כדאית?האם המכלולים של הרכב משותפים לדגמים נוספים?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
ייעוץ ברכישת רכב, 60k
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום יום ראשון אני הולך למוסך לבדוק איזה רכב....רציתי לשאול אם בכללי הרכב טוב ומתאים לצרכי אני צריך רכב משפחתי (זוג+3), וכמו כן שהרכב יהיה סטיישן (אני צריך לעבודה שלי) ורצוי גם גבוה עם 4x4 כי אנחנו אוהבים לנסוע בשטח. אני יודע שהתקציב דיי נמוך אבל זה מה יש :/ אההה ועוד דבר אישתי לא מוכנה לשמוע על גיר ידני. בכל אופן מצאתי סובארו פורסטר משנת 99, דגם gt טורבו, יד 3, 159k ק"מ, אוטמטית ראיתי אותו שבוע שעבר ועל פניו נראה שמור במצב מצויין והחלטתי לבדוק אותו במוסך. המוכר דורש עליו 60k ואני בתקווה להוריד אותו לפחטת ל55k. רציתי לשאול אם למישהו יש ניסיון עם הרכב הנ"ל והאם הוא מתאים למטרותיי בתודה מראש לעוזרים :>
הודעה אחרונה מאת Subaru4Ever, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
האחת מצטיינת מבחינת התנהגות והיגוי אך חלשה, השנייה חזקה ופראית אך פחות "שלמה". ניסיתי את האלפא בגירסת ה-2.0 ליטר, אך הסלספיד הוריד לי את רף החשק. ניסיתי את הסובארו ולא הרגשתי "וואו" למרות שהיא חזקה מאד. ברור לי שזה עניין של העדפה אישית, אך תהיתי אם יש למישהו כאן דיעה מנומקת לגבי האחת או השנייה (למשל - שיקולים אחרים כמו צריכת דלק, אמינות, שוק יד שנייה, שמירת ערך, עלות אחזקה שוטפת, וכו')?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני לפני קניית רכב, יד שניה מחברות הליסינג למיניהן, קיבלתי 2 הצעות נורא מפתות, האחת היא סובארו B4 2006, צבע אפור מטאלי, 43 אלף קילומטר. והצעה שניה היא מאזדה 6 אקזקיוטיב (הורידו לנו במחיר על מנת שנוכל לרכוש מגנזיום בנפרד) אותו קילומטראז'. ההבדלים החיצוניים ברכב הם מבחינתי נורא לא רציניים, שני הרכבים יפים מאוד, אבל לגבי החלק של האמינות, השוק, אחזקה, ירידת ערך, כל שאר הדברים שצריך להסתכל עליהם לפני שקונים רכב, מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מי הטובה מבין השנים מבחינת ביצועים , אמינות , בידוד , נוחות נסיעה
הודעה אחרונה מאת בונזיקו, -
רכב אמא של מנהלים 1 2 3
מאת nitch- 37 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לאחר שש וחצי שנים של שירות נאמן ללא פשרות, הטרופר (דיזל, אוטומטי, ארוך) של אמא שלי עובר לבית חדש, ועלי הוטלה המשימה למצוא מועמד חדש. היות והיא לא ממש סגורה על עצמה, הבחירה היא בין שלוש קטגוריות שונות שתפורטנה בהמשך. אני לא מבקש לבחור בין קטגוריות, כי זו הבחירה שלה, אבל מידע נוסף בתוך כל אחת מהקטגוריות יעזור. התקציב נע סביב 150-170 אש"ח, אבל יכול להיות שיתגמש לכיוון ה200 במקרה של ג'יפון. בטיחות חשובה מאוד, סחירות עתידית חשובה גם כן. הרכב ישמש לנסיעות קצרות יחסית לעבודה ביום יום (6 ק"מ לכל כיוון), קניות, ונסיעה הלוך ושוב של 150 ק"מ לכל כיוון פעם בשבועיים. לאור האמינות המוחלטת והצעות הקניה הבלתי פוסקות ברמזורים של היאריס TS שלי, היא מאוד רוצה טויוטה, אבל מילה שלי יכולה…
הודעה אחרונה מאת tomz,