ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,628 נושאים בפורום הזה
-
רכב עד 45K
מאת Guest tepez- 1 תגובות
- 980 צפיות
בוקר טוב, אני מתלבט בין שני רכבים: המאזדה לנאנטיס או פורד פוקוס. מהם היתרונות והחסרונות של כל אחד?
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
פאסאט 2008 1 2 3 4
מאת scan-assist-
- אחראי פורום
- 48 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
שלום לכם.. אני חדש כאן.. נסיתי להתחבר למערכת כבר יותר מחודש אבל לא ידעתי שלא שולחים קישורים להוטמייל... בקיצור אני אגש ישירות לשאלה שלי והיא רכשית רכב של פולקסווגן פאסאט 2008 מהחברה... הייתי מעוניין בדגם של highline שהוא דגם יותר מאובזר כפי שאתם יודעים שמגיע עם 2.0 FSI וגם כן שהוא עולה יותר ב 40 אלף כמעט מזו הרגילה... אבל אתמול הייתי בסוכנות והוא ספר לי על דגם של פאסאט שהוא מגיע עם מנוע של ה 1.8 TSI ושימכרו רק כ 50 יחידות כאלו בישראל שהם בעצם ultimate edition.. שהוא בעצם הפאסאט הרגילה כמו ה comfortline... אבל עם המנוע של ה 1.8 TSI ובנוסף יש שם מערכת ניווט מובנת + bluetooth + מערכת חניה אוטומטית (park scan) + מחשב רגיל עם 120 GB ו touch screen... בגלל זה קראו לדגם…
הודעה אחרונה מאת danny66, -
-
היי, במהלך חיפושים אחר 206 שנת 2002 מנוע 110כ"ס קלטתי את הקליאו הבאה: http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=648189 הייתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר את הרכב ? דיבר עם הבעלים ? יודע משהו ? הבחור מהצפון ואני מחולון, ככה שאני לא רוצה לבזבז את זמני לשווא. תודה, אור עריכה: קליאו נוספת שראיתי בלוח: http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=1052&FromYear=2002&UntilYear=&Hand=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=%F1%F4%E5%F8%E8 האם זו הקליאו שהייתה של הג'וקר ועברה טראומה כלשהי ? (או שהקליאו שלו בכלל הייתה 2003 אם אני לא טועה ?) ושוב תודה
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לא ראיתי על הכביש עדיין. איך הרכב למי שמכיר?
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
פיג'ו 106
מאת easyrider0- 0 תגובות
- 538 צפיות
האם פג'יו 106 מהווה תמורה טובה לסכום שמבקשים עליו? האם זהו רכב אמין? מה ההבדל בין גרסאות שליפני הרייסטלינגו אחרי הרייסטלינג? האם שווה להוציא עליו 12 אלף ש"ח או לחפש משהו אחר? עקרונית אני נותה לצד האירופאי וגרמני ככלל חשבתי למצוא E30 שמורה אבל זה כימעט אבוד רובן או שנשחטו ע"י בני דודינו או מבקשים אליהם מחירים פשוט לא אנושיים,כניראה שהלך החלום למצוא E30 נקיה.... חוץ מזה 106 הרבה יותר זולה לאחזקה שזה הוא יתרון מהותי ביותר לטעמי. האם זהו רכב מהנה לנהיגה? והאם המנוע 1000CC אמין מספיק כי הצריכת דלק שלו מאוד מאוד מפתה תודה רבה ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת easyrider0, -
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
צריך להוסיף עוד רכב בחברה, חייב להיות דיזל ולא בהכרח מסחרי מתוכנן לנסוע כ100ק"מ ביום בכבישים הררים (עליות לירושלים) תקציב 20K/ 30K ש"ח מניסיון שלי הברלינגו עדיף מבחינת נוחות ואמינות (היו לי את כולם בעבר) דעתכם? מה לבדוק בכל רכב? מחלות ידועות של כל רכב? יוני
הודעה אחרונה מאת יוני 110, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, דיברתי עם אבא שלי לגבי קניה של רכב חדש, הוא רוצה לקנות רכב והתקציב של ה MX5 נכנס בו. השאלה היא האם לדעתכם אישה מבוגרת ממוצעת תתמודד עם רכב כזה(או רכב בסדר גודל שלו). נ.ב אני יודע שאם כבר קונים רכב ספורט קונים אותו ידני,אבל אם באמת נקנה,אמא שלי צריכה גם להישתמש איתו אז נקנה רק אוט'. יש בארץ MX5 אוט'?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
מבקש משוב על שני סוגי רכבים יד שנייה
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 830 צפיות
מבקש מחברי הפורום לקבל את דעתם לגבי כריזמה 1999 ו/או דייהו נובירה שנת 2000 עם דגש על אמינות, ביקוש, עלות טיפולים וחלפים. תודה
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 923 צפיות
אהלן כנראה שלאחר החלטה ארוכה מאוד אנחנו מוכרים את הגולף של אחותי המשפחה מכורה לפלסווקגון משום מה : ) בכל מקרה אנחנו מעוניים לרכוש אוטו לנהג צעיר יש כבר ניסיון משהו יפה ומרשים בגדול שיהיה לצעירים צריכת דלק מומצעת! חברה הכל חוץ מי יונדי שהסלון שלו יראה יפה וזהו עוד פרטים שאני צריך להוסיף הסכום כרגע עומד בסביבות אה 65K בגדול! שנתונים גג 2002 דרך אגב אוטו קבריולט בעדיפות אבל לא קלמוטרז 300 אלף המבין יבין
הודעה אחרונה מאת tomson22, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כל מקום אליו אני נוסע, הרכב שאני הכי רואה על הכביש זה יונדאי גטס, באתר יד 2 יש בערך מיליון מודעות חדשות ביום על אנשים שמוכרים את הרכב הזה, אפילו במשפחה שלי לרוב האנשים יש את הרכב הזה לפני שקניתי אוטו עשיתי מחקר - והדבר הראשון שלמדתי מהפורום ובכלל מכתבות באינטרנט שזה הקניה הכי לא משתלמת בעולם! אם זה נוחות, צריכת דלק או ירידת ערך של 50% תוך שנתיים. אז למה עדיין זה מציף אותנו ?!?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב חדש,שבו ייסעו בעיקר 2 אנשים: אני ואשתי. רוב הנסיעות בעיר לא גדולה ,לפעמים גם נוסעים למרכז הארץ בשנה אנחנו נוסעים עד 20000 ק"ם. ראיתי כבר : פיז'ו 207 . 1.6TREND.1600, סובארוB3,, 1.5RX ב -111000 ש"ח , יונדאי I30, 1.6INS ,גירסה ב-111000 ש"ח, סוזוקי GLX,SX4 עם ESP, טידה 4דל. כל הרכבים עם גיר אוטומטי. אני רוצה בטיחות, אמינות, צריכת דלק נורמאלית, וגם בעוד 3 שנים למכור רכב בלי בעיות עם שמירת ערך(ברור שזה קשה לנבא,אך בכל זאת?) התקציב עד 120000 ש"ח, מה אתם יכולים להמליץ ממה שאני ראיתי? אולי אתם יכולים להמליץ על משהוא אחר? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכם אחי מעונין לקנות את אחד מהמכוניות המנהלים האלה מאזדה ופורד. רציתי לדעת מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
- 1 תגובות
- 739 צפיות
שלום אני רוצה לקנות אוטו במחיר 10-25 גג 30 . מה שחשוב לי זה ככה שהאוטו יראה טוב ויפה הכי חשוב שתהיה לו אחיזה טובה בכביש ושלא ישקול יותר מידי חשוב גם המנוע שיהיה חזק כי אני רוצה לשפר אותו הרבה. חשבתי על יונדאי קופה..?
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
מחפש רכב - נסיעות בתוך העיר, אוטומטי, 2002 ומעלה - עד 50K
מאת Guest לא רשום- 0 תגובות
- 763 צפיות
שלום, אני מחפש רכב... תקציב - 50K. למה אני צריך אותו? נסיעות בתוך העיר. צריך שיהיה אוטומט. עדיפות למיני ג'יפ\משפחתית. שנתון? צריך להשתדל ל2002 ומעלה. יש הצעות?
-
מה סדר העדיפות:טיוטה קורולה/רנקס מזדה 3
מאת Guest לא רשום- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב התקציב עומד על 80 אלף. לא נוסע הרבה כ-10000 בשנה. מתכוון להחזיק ברכב 4-5 שנים. מה העדיפות להחזקה,נוחות,ירידת ערך.
הודעה אחרונה מאת אורן, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלתי לפני שבוע בערך על סיאט איביזה או קורדובה [לא שענולי פה ולכן החלטתי ללכת על המראה הצעיר -סיאט איביזה]. התחלתי לחפש מכוניות וכשמצאי את המכונית המתאימה לי ביותר מבחינת תמורה של מחיר הבן אדם אמר לי בטלפון שיש לה קצה שילדה . השאלה שלי היא מה זה קצה שילדה ועל מה זה משפיע אם בכלל, והאם הערך של האוטו יורד בעקבות הדבר הזה.
הודעה אחרונה מאת smallars, -
106 אוטומטית
מאת aryehs- 1 תגובות
- 609 צפיות
רציתי לקחת לבדיקה פיג'ו 106 99' אוטומטית עם 110000 ק"מ. הכניסו מנוע חדש מפירוק האם זה בסדר? או שזה לא יחזיק משהו? כמובן שצריך לקחת את האוטו לבדיקה. וגם ראיתי שהמחירון שלו עומד על 20500 ש"ח!! זה הגיוני?? גם חוות דעת כללית תתקבל בשמחה
הודעה אחרונה מאת Stam, -
גולף גנר'יישן המלצה 1 2
מאת מאור20- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני רוצה להביא את הרכב הנ''ל בין השנין 2000-2001 מישהו יכול להגיד לי קצת דברים על האוטו כמו צריכת דלק אחזקה בעיות וכדומה
הודעה אחרונה מאת snirza, -
- 12 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היי. קצת דחוף . אודה לעונים. לפי מחירון לוי יצחק לשתהן בדיוק אותו איבזור אבל המחיר שונה (+5000 שקל לטובת הSIGNO). מחר חברה שלי רוצה לרכוש את הרכב. הרכב שנת 2000 אוטמט.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! חבר שלי עומד לפני קניה של מאזדה 323F שנת 97-98 ויש לו כמה שאלות: א.אמינות הרכב? הרכב אמין אין לו מחלות מיוחדות? ב.צריכת דלק ? צריכת הדלק שלו גבוה? ג.והכי חשוב חלקי חילוף,עלות החלקים אפשר למצוא הרבה חלקי חילוק הרכב הנ"ל
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 0 תגובות
- 726 צפיות
שלום!!! אני חדש חדש בפורום הזה אבל ניראה לי ש זה המקום שבו יוכלו באמאת לתת לי עצות טובות בקשר לקניית רכב! דבר ראשון אני רוצה רכב יד2. אני מחפש רכב מחירון בין 10K ל 20K. מחפש משהו אמין איכותי ש אני לא אצתארך כול חודש להיות איתו במוסכים צריכת דלק קטנה בקיצור אוטו שאני עדה שאני יכול להגיע איתו מחיפה עד אילת ובדרך לקפוץ גם לטבריה ו שהאוטו לא יתפרק לי בדרך!!! אז בבקשה תציעו לי אפשרויות, כי חלק מהחברים שלי אומרים לי "קח משהו צרפתי אכי פחות בעיות", חלק שני אומרים "קח יפני, זול ו טוב". בגלל זה אני מבקש פה עזרה מאנשים יותר מנוסים ממני ו מהחברים שלי!!! תודה מראש חברה!!!
הודעה אחרונה מאת Shurala, -
יונדאי 2000
מאת ilya_10- 0 תגובות
- 713 צפיות
שלום ! אני מתלבט אם לקנות יונדאי אקסנט ESTEEM שנת 2000 ידנית ! רוצה לקבל קצת מידע על האוטו ! תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת ilya_10, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב? שמעתי המלצות מאוד חמות עליו, אפילו אנשים שקשים עם רכבים, ועל כל אוטו שדיברתי, אמרו לי חרא של אוטו, אבל כשדיברתי על אסטרה אמרו לי אוטו חבל על הזמן. הדגם שאנחנו שוקלים לקחת הוא אופל אסטרה שנתונים 1995-1997 מנוע 1600, ידנית. חשוב לי מאוד לדעת מה צריכת הדלק של דגם מנוע ה1600 ומה צריכת הדלק של מנוע ה1400? מצאתי משהו מעניין: http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=631253 פרטים: שנה: 1995 נפח מנוע: 1600 יד: 4 ת. הילכים: ידנית סוג מנוע: בנזין ק"מ: 200,000 מחיר: 13,000 מזגן: יש פרטים נוספים: אזעקה.חלונות חשמל.נעילה מרכזית . טסט ל 7 חודשים המחיר סופי איש קשר: וואיל אחזור: ירושלים והסביבה א…
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 1 תגובות
- 652 צפיות
לאחרונה אני שוקל יותר ברצינות לקנות רכב ספורטיבי, כרגע אפשר לומר שאני נעול על WRX או GT (בין 2000 ל2001) כידוע WRX החליפה את GT. רציתי לדעת איזה מבניהם נחשב לרכב מוצלחת יותר, מבחינת כוח, התנהגות כביש ואמינות. מהן עליויות האחזזקה המשוערות של הרכב, עלות טיפולים וכל כמה זמן צריך, צריכת דלק ממוצעת. תודה.
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 939 צפיות
היי אני מתלבט לקנות רכב כזה,השאלה אם במידה ויהיה לי תינוק יהיה מקום להכניס עגלה מאחורי הרכב או שלא? אודה על תבוגתכם בתודה רב
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני הולך להזמין יונדאי I30 חדשה, השאלה היא האם יש הבדל בין הסוכנויות שונות ברחבי הארץ (אני גר במרכז), למשל אם להזמין בת"א או בפ"ת או בראשל"צ או לקפוץ לבאר שבע או חיפה? הכוונה ב"הבדל" זה האם כולם נותנים את אותו דבר? או שיש סוכנות שאפשר לקבל יותר או אותו דבר בפחות כסף? כמו למשל לקבל קודן בחינם או להוריד במחיר. - אשמח הצעות
הודעה אחרונה מאת אייל_רז, -
- 6 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם חבר שלי מעוניין לדעת איפה ניתן להשיג פנסי ערפל מקוריים להונדה סיויק 2007 בזול ולא במחיר היבואן(1800 ש"ח). תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת hagai_al, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, החלטתי לרוץ על פולקסווגן גולף (או פולו - עדיין לא סגור סופי) קונה את הגרסא האוטומטית ממישהו שמחזיק יד 2 שנת 2000 עם 85 אלף קילומטראז' הולך לבקש ממנו מחיר של כ44000 (2000 פחות מהמחירון) איך אמור ללכת תהליך הקנייה, אני רואה את האוטו - הוא אמור להראות לי טוב, (אני לא מבין כלום ברכבים) אם הוא נראה טוב אני קונה, אם לא אני לוקח אותו לבדיקת רכב? מי משלם על הבדיקה, איפה בודקים? על איזה דברים להסתכל לפני הבדיקה - מתי לא צריך אותה? איך מתבצעת הרכישה בפועל? זה פעם ראשונה שלי... תודה
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
התקציב שלי הוא עד 25000 ואחרי הרבה חיפושים די ננעלתי על הפונטו ספייס 01. ראיתי היום מודעת מכירה של פולו 16V יד 5 עם 160,000 ק"מ , טופלה רק במוסך מורשה מגיעה עם ג'אנטים מגנזיום , ח"ח , נעילה מרכזית , סאנרוף, הגה כוח , אזעקה ומערכת. הרכב אחרי טיפול גדול שכלל החלפת רצועת טיימינג ומחזירי שמן. המוכר רוצה 25,000 ש"ח. אני די נעול על הפונטו בגלל שבתקציב הנוכחי זה הרכב עם השנתון הכי גבוה שיש ויחסית הוא מציג אמינות סבירה ועלויות אחזקה טיפולים ודלק נמוכים. השאלה שלי היא אם השנתון זה נתון חשוב עד כדי כך או שאולי עדיך לרדת בשנתון בתמורה לרכב טוב יותר. אני לא מכיר את שני הרכבים לעומק ואני לא יודע מי מהם עדיף (אני מניח שהפולו). האם הפולו גם זולה לאחזקה? איך הצריכת דל…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 979 צפיות
סתכלו אני מחפש רכב ועל זה פתחתי פוסט אחר אבל אני רואה הרבה אין להם ספר טיפולים אבל הם אומרים יש להם קבלות להיתרחק וליפסול או להיסתכל? ובקבלות רושמים תקילומטרץ?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 980 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- epiphone
- omricn
- דוב המערות
- pooh-bear
- zaf
- Zorly
- locus
- natco
- מיץ פטל
- `Infinity
- Liquidator