ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,631 נושאים בפורום הזה
-
טויוטה פריוס או סיויק 5 דלתות
מאת Guest לא רשום- 0 תגובות
- 784 צפיות
שלום לכם, אנחנו רוצים לקנות רכב למשפחה ואנו מתלבטים בין פריוס להונדה סיויק, למרות שהרכבים שונים בתכלית מה הייתם לוקחים? יש איזשהם חסרונות לסיויק\פריוס שאמורים להבריח אותי מהם? נ.ב הכוונה היא לסיויק חמש דלתות, לא ההיברדית
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 853 צפיות
ידני מאשר אוטומט גם בגלל ההנעה + הנאה וגם בגלל שהידני לא עושה בעיות חשמל כמו האווטמטית?
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
Hi,to everyone, I have always wondered what the procedure is for importing a classic,am coming to live from UK and have always loved classics,does anyone know the procedure thanks:-D David
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
(סליחה אם כתבתי את זה בפורום הלא נכון.) עדיין יש לנו ניסן לארגו שאנו רוצים למכור. מי שהוא כאן בפורום יודע איזה ציבור קונה רכבים כאלו, בכמה? ובאיזה איזור בארץ? האם זה חוקי למכור רכב לערבי כך שהצבע של הלוחית זיהוי יהיה ירוק? תודה
הודעה אחרונה מאת sagi, -
- 3 תגובות
- 865 צפיות
שלום לכולם, היום ראיתי רכב עם בודק מחברת "המומחה" (זולים ולעניין..) מדובר על פיג'ו 97 106 אוטומט.. בסה"כ הכל היה בסדר, רכב שמור עם 98,000 ק"מ.. רק שעשו ראש מנוע לפני 500 ק"מ (המוכר טען שבעלות 4.5K למרות שלא הוציע קבלה כדי לחסוך מע"מ) הבודק אמר שיש לעשות כיוונים כי המנוע מזיייף! מה זה בדיוק אומר אני לא יודע! המוכר אמר ששלשום עשו כיוונים ושהוא יכניס את הרכב שוב למוסך ושאחרי עוד 1,500 ק"מ יש להכניס את הרכב שוב למוסך. הבודק אמר שכאילו אי אפשר לדעת עוד אם הראש מנוע החדש יהיה בסדר או שיצטרכו לעשות שוב פעם.. המוכר אמר לי שהוא יוציא לי אחריות לראש מנוע לכמה חודשים מהמוסך ושבינתיים ישאיר אצלי 1500 ש"ח עד סוף ההתחייבות..למקרה ש.. מה המומחים האמיתיים אומרים?? יש לי באמת מה …
הודעה אחרונה מאת aryehs, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תודה לטל על ההערה שלום שמי בועז ואני חדש בפורום אשמח להעזר בכל המומחים שיש בפורום לגבי רכישת רכב אני מעונין ברכב לנסיעות בעיר ומחוץ לעיר ומידי פעם נסיעה ארוכה ואו עליה לירושלים עד 30K עם דגש על אמינות חיסכון בדלק,חלפים וכל ההוצאות הנלוות יש לי כמה שאלה שלא מצאתי תשובה ע"י חיפוש בפורום: האם עדיף רכב קטן סופר מיני שנת 99-02 כמו פונטו ספייס ,רנו קליאו,שרייד,פיגו 206,פולו או משפחתית שנתון 97-99 כמו בלנו,ניסן אלמרה,קורולה מגאן מבחינת אמינות דלק טיפולים וביצועים ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת conforty, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם עברנו אל מחוץ לעיר ואנו מעוניינים להחליף את הרכב המשפחתי (כרגע יונאי אקסנט 97) ושוקלים מעבר לדיזל. להערכתי הקילומטראז' השנתי שלנו יהיה בין 25K ל - 30K. האם לאור מחירי הדיזל הנוכחיים שווה לעבור לדיזל - ובכלל מאיזה קילומטראז' שנתי המעבר משתלם? תודה רבה אריאל
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 תגובות
- 997 צפיות
יד ראשונה מאיש שנראה אמין, 25000 ק"מ הוא רוצה מחיר מכירון. מה דעתכם ? מה הבעיות המוכרות של רכב זה ? ממה צריך להיזהר ? אני רוצה אותו כרכב משני לכ- 400 ק"מ לחודש
הודעה אחרונה מאת nitzos, -
עזרה בבחירת אוטו 2006
מאת Guest לא רשום- 5 תגובות
- 985 צפיות
אני מחפש כרגע אוטו בשנת מודל 2006 כשהמועמדות הן סיטרואן C4 פוקוס דור 2 (רצוי 5 דלתות אבל בגלל שקשה למצוא את ה5 אני מוכן גם 4) ומאזדה 3 איזה מבין השלוש עדיפה ? יש איזה אוטו אחר בשנתון הזה או מקסימום 2005 שכדאי לשקול במקום המכוניות האלה ? (כמובן באותו סדר גודל של מחיר +-)
הודעה אחרונה מאת אייל_רז, -
שלום שמי בועז ואני חדש בפורום אשמח להעזר בכל המומחים שיש בפורום לגבי רכישת רכב אני מעונין ברכב לנסיעות בעיר ומחוץ לעיר ומידי פעם נסיעה ארוכה ואו עליה לירושלים עד 30K עם דגש על אמינות חיסכון בדלק,חלפים וכל ההוצאות הנלוות יש לי כמה שאלה שלא מצאתי תשובה ע"י חיפוש בפורום: האם עדיף רכב קטן סופר מיני שנת 99-02 כמו פונטו ספייס ,רנו קליאו,שרייד,פיגו 206,פולו או משפחתית שנתון 97-99 כמו בלנו,ניסן אלמרה,קורולה מגאן מבחינת אמינות דלק טיפולים וביצועים ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מיי שיודע שיעזור לי בבקשה.... מי שיודע כמה שותה גולף 1600
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אוקיי, אני חייב קודם כל לבקש סליחה, בשבועות האחרונים פתחתי הרבה אשכולות שבהם ביקשתי עזרה ומענה לגבי הרכבים השונים, היום לאחר שיחה משפחתית הועלתה אפשרות הליסינג וכנראה שאני הולך לרכוש רכב בליסינג, בעיקרון יש לי כרגע 50K זמינים, רציתי לדעת מה כדאי לי לעשות איתם בליסינג מימוני? חשבתי ללכת על מאזדה 3 שנת 2005-2006 אוטו', קרובת משפחה שלי רכשה בליסינג מס' מכוניות מאוטו דיל והיא יכולה לסדר לי עיסקה טובה שם, הבעיה שהם משווקים מכוניות של צ'פמיון מוטורס ואני לא חושב שהם מחזיקים מאזדות, אני בעיקרון נהג צעיר, אני רוצה בסה"כ השלמה של 30K למה שכבר יש לי, איך כדאי לי לבצע את החלוקה? אני גם נהג צעיר וחדש (בן 18), אני אשמח לעצות בקשר לרכב שכדאי לי לבחור, באיזה שנתון נפח מנוע…
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
- 2 תגובות
- 768 צפיות
שלום לכם, אנו בהתלבטות בנוגע למכונית משפחתית. הדיבור הוא רק בנוגע לדגמי ה-2 ליטר. כרגע העדיפות הראשונה אצלנו היא ה-B3 , אנחנו אוהבים את המראה שלה וגם הפנים שלה מרגיש איכותי מאוד, מאוד מרווח מאחורה וגם לנוסע מקדימה. מבחינת נוחות פנים הכל היה מושלם למדי. למרות זאת, קראתי בכל מיני מקומות שהביצועים לא משהו, בטח ובטח של ה-1.5 אבל כמובן פה מדובר על ה-2 ליטר ולכן אם אפשר התייחסות רק לגביו (על אף ההספק המרשים למדי - 150 כ"ס). אז רציתי לדעת האם צריך לפחד מביצועי ה-B3 וכדאי ללכת על רכב אחר, כי כל רכב אחר מאוד משעמם (מאזדה 3 , פוקוס וכל החברות שלהן). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת JLoist, -
רכב ליסינג + קרוז קונטרול
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, האם למישהו ידוע אם יש רכב ליסינג ברמה 2 (קורולה, פוקוס ודומיהם) אשר מגיע עם קרוז קונטרול? האם לשברולט אופטרה יש? אני נוהג דיי הרבה, והתפתחה לי דלקת ברגל ימין כתוצאה מכך. אני אוטוטו מחליף את הרכב ורציתי לדעת אם יש דגם מתאים. אודה מאוד על כל עצה. אורן
- 3 תגובות
- 863 צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב ראשוני מיד שניה אלא אם כן יש רכבים בימינו בסביבות ה 10 אלף שבאים מחנות חדשים... יש לי טעם מסויים ברכב-אני אוהב רכבים כמו ה honda civic 1994 או פג'ו 206,305 למיניהם. זה בערך הסוג-זה קשור לצבע\פנסים וכו' אני גם לא ממש בקיא בכל הקטע של הניירת על הרכב וכו' אם יש איזשהוא סטיק או מדריך מה לבדוק איפה ולמה וכו... אשמח מאוד לקבל אותו. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת ferez, -
- 2 תגובות
- 812 צפיות
אני רוצה לקנות וולוו S80 T6 או S60 T5 שנת 2001 הייתי מעוניין לדעת איזה הבדלים פיזים כגון: גודל,מרחב וכו... ולדעת אם רמות הפינוק כל כך שונות ואם אני ימצא את עצמי כל היום במוסכים. תודה מראש לעוזרים....
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
הונדה אקורד 94
מאת Guest רשומיקו- 0 תגובות
- 892 צפיות
אני מעוניין לקנות את הרכב הנ"ל (דגם LX) ורציתי לדעת אם הוא רכיב אמין וטוב? ואיך הוא לעומת הסיוויק המקביל לו ולשאר המכוניות שבסביבת המחירים שלו. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, איזה מהרכבים עדיף? השיקולים הם: 1. מינימום הוצאות 2. טיולי שטח קלים עם המשפחה 3. נוחות נהיגה - גם לאשתי למיטב ידיעתי, העלויות קניה דומות. תודה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
השימוש של הרכב הוא לזוג צעיר עם תינוק וכלב בינוני (צריך מרחב מספיק לאחסון עגלה מתקפלת). השימוש - כ-60% נסיעות עירוניות וכ-40% בין-עירוניות. עדיפויות שיקולי קניה ע"פ הסדר: 1. חסכון בדלק 2. אמינות 3. בטיחות (פאסיבית) 4. חסכון בתחזוקה מעט פחות חשוב הוא נושא הנוחות. אני מעדיף רכב עם גיר ידני (שיקולי חסכון בדלק, באמינות ובתחזוקה). הבעיה שההתלבטות היא על טווח רחב יחסית של רכבים כגון: קטן - פיאט פונטו ספייס משנתון 2004. משפחתי - רנו מגאן II (עדיף דיזל) משנתון 2004 (עם דחיקה של התקציב כלפי מעלה). גדול - פיאט דובלו (טורבו דיזל) משנתון 2003. שוב אדגיש כי הרכבים הנ"ל הינם דוגמאות ואשמח לקבל הצעות נוספות (כמו למשל סטיישן כלשהי). בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש דימקס מודל 2005 ברמת גימור של D-BLACK . האם מישהו יודע אם יש לאוטו כזה נעילת דיפרנציאל? ובכללי איך הוא מבחינה מכנית , אמין או לא , איך בשטח ?. כמה מסוגל רכב כזה להעמיס ? תודה מראש,גיא
הודעה אחרונה מאת נמרוד33, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מחפש בנרות פונטו ספייס 2001 במצב נורמלי ( אני כבר לא מבקש אפילו שהיא תהיה שמורה מאוד רק קצת שמורה) וזה ממש קשה! כמעט כולם עם ידיים גבוהות וקילומטרז' בשמיים. אני רוצה עד שבוע הבא לסיים את מסע החיפושים הזה ולקנות כבר רכב וכרגע יש 2 רכבים שבהחלט עומדים על הפרק: * פונטו ספייס 2001 , דגם SX ,ידנית , יד 1 , 58,000 ק"מ , מטופלת מיומה הראשון במוסך מורשה בלבד! המוכרת דורשת עליה 30,000 ש"ח , גמישה מעט. * פונטו ספייס 2001 , דגם ELX ,גיר רציף+טיפטרוניק , יד 1 , 160,000 ק"מ , גם כן מטופלת אך ורק במוסך מורשה. המוכר דורש 28,00 ש"ח , טוען שהוא לא גמיש אבל אני מתאר לעצמי שאפשר להוריד אותו קצת. מה אתם אומרים? חשוב לי שלרכב יהיה כח אבל הרבה יותר חשוב לי לא לבק…
הודעה אחרונה מאת evy_s, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם .. אני רוצה לקנות רכב עד 30 k + - -קריטרוינים.. -חסכוני -טיפולים לא יקרים -רכב אמין -לא בעיתי -חלקים לא יקרים -רכב בעל צורה יפה לצעירים -לא שותה דלק אשמח לקבל המלצות ..תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
מכונית לבחור צעיר עד 4000 ש"ח -מה אתם ממליצים??
מאת Guest לא רשום- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לה"ו שלום לכולם-הייתי מעוניין בחוות דעת שלכם לקניית מכונית עד 4000 ש"ח - עם נפח מנוע צנוע מ-1000 עד 1400 , שתהיה יחסית קומפקטית כמו ה-ג'אסטי וכו' - ואמינה יחסית למחיר . אשמח לחוות דעת כלומר בחירת מכונית ולמה.. תודה רבה לכם !!
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 1 תגובות
- 846 צפיות
איזה אוטו כדאי לקנות אחרי הטסט לא ממש אכפת לי שהאוטו יהיה יפה העיקר שיהיה בסביבות ה10 אלף ויהיה אמין בלי בעיות
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
מחפש רכב משפחתי 5 דלתות. הגיעו לקו הסיום שני רכבים c4 ו- i30. אני נוטה לבחור ב- i30 ששנת ההשקה שלו 2007 מאחר ואני מניח שרכב חדש יהיה איכותי יותר. מה דעתכם? הצעות לשיפור הבחירה?
צריך חוות דעת -סיטרואן קסרה 2002
מאת Guest אלירם- 1 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
מכר מוכראת הסיטרואן קסרה שלו שנת 2002 1600 סמ"ק אוטומט מדובר בדגם המפואר ממה שהבנתי שיש בהגה שליטה על הרדיו והנגן ( מה השם המדויק של החידוש הזה ?) האוטו עשה 116 אלף קילומטר יד שניה הוא דורש על האוטו 26 אלף מה דעתכם על האוטו הבנתי שהוא די חסכוני 1 ל14 זה נכון? ובכללי איך האוטו למי שמכיר מקרוב תודה מראש ! אלירם
הודעה אחרונה מאת natan5, -
ירידת מטבע
מאת usafun-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
המטבע ירד בכ - 3% מאז ההזמנה. האם יש תוקף לדרישה להוזיל עלות הרכב או שאני כבול להחלטה הרשמית של היבואן על הוזלה בהתאם לשינוי המטבע? הרי ידוע שהיבואן לא משנה מחירים כל חודש, אבל כשמדובר בהפרש כזה?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום אחרי שכבר הייתי סגור על ספייס כמה מחברי ודוד שלי אמרו לי להתרחק מהרכב כמו מאש הם אמרו שהרכב הזה לא אמין והראש מנוע שלו הולך מהר והם אמרו שפונטו ספייס לא קונים יד שניה (הרכב עם 100,000) והם טוענים זה רכב שמחזיק רק עד 100 אלך קילומטר ואחרי זה כולם רוצים להיפטר ממנו אמרתי להם שקראתי בפורום פה שזה בסה"כ רכב מומלץ זול אמין חלקי חילוף זולים ולא כמו שהם אומרים מבחינת הבעיות שיש לרכב והם עדיין אומרים לי שאם אני לא רוצה להתמוטט כלכלית לא להתקרב לרכב עכשיו אני בבעיה ענקית ושוב פעם מאוד מתלבט אנא שכנעו אותי שזה לא נכון ומה לעשות כדי שזה לא יקרה תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 898 צפיות
מנסה שנית להיות ברור יותר. קראתי באחד התרדים על הפוקוס, שאני לא מצליח לאחזר ולאחר שקראתי לדעתי את כולם, שהפוקוס בעלת המנוע של ה- 2000 סמ"ק לא מוצלחת כמו האחות הקטנה עם ה- 1600 סמ"ק. בעיות הקשורות להתאמה של המנוע. מכיוון שאני שוקל רכישה אשמח לשמוע חוו"ד. תודה.
הודעה אחרונה מאת nivniv10, -
- 0 תגובות
- 641 צפיות
הרכב המדובר יד שנייה, 180k, נקי מתאונות עם ספר טיפולים מלא ממוסך מורשה. אשמח לשמוע בעד ונגד הרכב. תודה.
הודעה אחרונה מאת Sygnus,