ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אבי מעוניין לרכוש לאחותי רכב קטן, הדרישות: שנתון כמה שיותר חדש, אוטומטי בלבד, נפח מנוע קטן, חסכוני ואמין, התקציב עד 50K, אמור לשמש פעם/פעמיים בשבוע נסיעה מכרמיאל לאוניברסיטה בחיפה, חשבתי על הסיריון, אך אחותי לא כל כך התלהבה ממנו, היאריס לצערינו לא נכנסת לתקציב(?), מה אתם אומרים על דמיו? 206? פולו? פאביה? אשמח לשמוע עוד המלצות. תודה, עידן
הודעה אחרונה מאת edan839, -
-
- 1 תגובות
- 922 צפיות
ערב טוב לכל המומחים רציתי לדעת האם המנועים של הבלנו בשנתונים 98 99 גם הם מועדים לפורענות בגלל שהראש מנוע עשוי מאלומיניום כמו שראיתי בפורום שיש בעיות כאלה ומה עוד צריך לדעת לגבי שנתונים אלה? רציתי גם לדעת מה דעתכם לגבי מיצובישי כריזמה 98 האם היא עדיפה על הבלנו או לא האם היא יותר או פחות אמינה ,חסכונית,נוחה,טיפולים,חלפים ,ביטוח,סוחבת בעליות? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת conforty, -
- 3 תגובות
- 986 צפיות
חבר שלי מעוניין לקנות סוויפט חדשה, האם יש הבדל מאיפה לקנות את הרכב? האם יש הבדל במחירים? אני מניח שאולי תוספות אפשר לקבל דברים שונים במקומות שונים. האם משנה השירות של האחריות, או שבכל מקרה מגיעים לאותו מוסך? צריך שיהיה באזור נתניה. תודה מראש אלעד.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול את המומחים האם אפשר לזייף מד קילומטראז דיגיטלי במכוניות יפניות או לא ?
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
מחפשת אמין ובטיחותי (כמובן). מאזדה 3? פוקוס? מגאן? [נערך]
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 729 צפיות
אני מחפשת רכב אמין ובטיחותי שלא נוטה לבלות הרבה במוסך (טראומה מפולו שנת 2001). חשובה לי מאוד בטיחות ואחיזת כביש טובה. אני מתלבטת בין רנו מגאן שנת 2005, מאזדה 3 שנת 2004 ופורד פוקוס 5 דלתות (הקטנה). כולן פחות או יותר באותו תקציב ואותו קילומטרז'. יש המלצות ? הסתייגויות ? אודה לכל טיפ...
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 846 צפיות
שלום יש לי כמה שאלות על דייהטסו שרייד וסוזוקי סוויפט כי הבנתי ש 2 הנ"ל אמינות מאוד. 1)דבר ראשון שמתי לב שמשנת 94 ומעלה לשרייד יש עיצוב שונה, האם אני טועה? והאם העיצוב שונה גם בתוך האוטו או רק למראית עין מבחוץ? 2)האם הסוזוקי סוויפט שנת 91 נראית בדיוק אותו דבר כמו שנת 95? הכוונה, האם בסוויפט אין מתיחת פנים כמו שעשו בשרייד עם השנים? כי למען האמת הסוויפט מכוערת למדי.. 3)האם בשרייד יש הבדלים בין המחירים של הידניים והאוטומטיים? אני מעדיף מאוד אוטומט אבל אם יש הבדל של אלפי שקלים ברכישה אולי אשקול ידני.. 4)אם מדובר בשרייד אוטומט, איזה שנתון אפשר לקנות במצב שמור עם קילומטראז' סביר (לא מעל 150K) ב 20-25 אלף? והאם יש שנה מסויימת שהיא "הכי מומלצת" ביחס לאחרות? (כמו שבאפלאוז …
הודעה אחרונה מאת omeromer, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכל אנשי הפורום המצויינים, אני קצת סקפטי אבל מי יודע, אולי אני טועה... ראיתי מודעה לפיאט פונטו 2001 עם קילומטראז' 180,000 אבל מנוע חדש עם קבלות + בלמים, קלאצ' ורצועות חדשות. מה אתם אומרים: באמת החלפת המנוע מורידה בצורה משמעותית את נזקי הקילומטראז'? תודה
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, אז זהו, ללא נסיעת מבחן על הטויוטה אוריס - בסוכנות 'אין ביטוח לנהג צעיר', ככשאלתי מה קורה כשגבר בן 23 ירצה לרכוש רכב ענו לי כך :"אז שאבא שלו יבוא לעשות נסיעת מבחן". לי זה הספיק. החלטתי להתקשר ליונדאי, ולאחר בדיקת המחירים באינטרנט מצאתי כי אוכל להוסיף 6K(מגרסת הGLI של האוריס) ולרכוש את היונדאי מנוע 2.0 בגרסה הכי 'מאובזרת' .............(SUPREME), יותר מאובזרת מבחינה בטיחותית מהאוריס זה בטוח (6 כריות אוויר+ESP לעומת 4 באוריס ללא ESP), וללא הגיר הרובוטי של טויוטה(שאגב עוד לא יצא לי לבחון, אבל מקריאה באינטרנט הבנתי שזה לא כוס התה של חובבי ההגה). רציתי לדעת מבחינת הדלק האם גרסת ה2.0 ליטר של היונדאי שותה המון דלק? או ברמה סבירה למנוע 2000. אם אפשר מבעלי נסיון …
הודעה אחרונה מאת אלון ר, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות הונדה סיוויק אבל את הדגמים הישנים ex \ dx כי יש להם עיצוב פצצה ולא יקרות (משהו כמו 20000 - 30000) אבל מיצד שני שמעתי שהם עושים בעיות אבל זה רק שמועות , אני לא יודע אם לקנות את הדגם הזה או לחסוך עוד 10000 ולקנות את הדגם החדש יותר sr או ביכלל ללכת על דגם אחר של מכונית מה אתם מציעים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מבקש המלצה קצת דחופה האמת , רק מניסיון אם אפשר השנה היא 2001 - 2002 תודה מראש אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מחפש רכב קטן וחסכוני שמתאים לצעירים
- 1.1 אלף צפיות
שלום, לפני כמה שבועות נגמרה לי תקופת המלווה ואני מחפש לקנות רכב אוטומטי וקומפקטי שיתאים לי ושלא יעלה הרבה... בערך עד 20- 25 אלף... שיהיה חסכוני עם מנוע חזק יחסית ושמתאים לצעירים. וכמובן שיראה טוב... איזה אוטו אתם ממליצים לי לקנות? גם אם יש משהו קצת יותר יקר ומתאים למה שאני מחפש תגידו. תודה לעוזרים.
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחרי שסגרו את הנושא שלי פעמיים החלטתי ללכת על זה פעם 3 כי זה ממש חשוב.. אני נהג חדש ואני מחפש רכב מהיר, קומפקטי וחסכוני. אין לי בעיה עם איזה סוג גיר אך שיהיה משנים 2005-2007. יש אפשרות לרכב מהשכרה או ליסינג. אני מחפש רכב נוח, שיהיה כיף לנהוג בו. מנוע בין 1400-1600 תודה מראש לעוזרים, דן.
הודעה אחרונה מאת JLoist, -
מחפש מיני/סופרמיני יפני ב 20-25 אלף
- 939 צפיות
שלום יש לי תקציב של 20-25 אלף ש"ח לקנייה. אני מחפש מיני/סופרמיני יפני שיהיה בעל מנוע 1000-1400 ועדיפות רבה לאוטומט.. תודה לעוזרים ::PP!
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
זקוק לרכב כבישטח 1 2
מאת מנחם פ- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום! יש לי חבר שהוא צייר, והוא יוצא לשטח הרבה. יש לו כרגע SUPER LANCER, שאני לא יודע מה הוא לא עשה לה כבר. הוא רוצה רכב שייסע טוב מאוד בשטח, ז"א לא שבילים רק, אלא ממש שטח, ויהיה גם טוב לכביש, באותה מידה. הוא רוצה גם רכב שיהיה ניתן לישון בו, וגם לאחסן בו את הציורים. הוא חושב על DEFENDER. מה לומר לו? כן/לא/למה לא? וגם - תנו הצעות משלכם. בתודה, מנחם פ
הודעה אחרונה מאת מנחם פ, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, בסופו של דבר הגעתי להחלטה [ותודה לכל מי שכתב באתר המצויין הזה] לקנות מזדה לנטיס GLX מודל 2000 / 2001 עד כאן הכל פשוט מכאן והלאה העניינים מסתבכים. גילוי נאות: בחורה, רכב ראשון שאני קונה, חוש טכני שואף לאפס ==> אין צורך לציין - ברור שאני מתכוונת לקחת אותו לבדיקה במכון - השאלות מתייחסות לבדיקה עוד לפני המכון. 1. אין לי מושג מה עלי לבדוק - בהקשר לסוג הרכב הספציפי הנ"ל 2. מה ההבדל בין GLX ודגמים אחרים - ואיך אני מבחינה ביניהם? כתוב במסמכי הרכב ? 3. האם ישנם בעיות / תכונות הדורשות התייחסות מיוחדת בבדיקה ? 4. אודה על כל עצה טובה. יום נעים
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 1 תגובות
- 843 צפיות
שלום רב לכל חברי הפורום, מצאתי פולו שנת 2003 מנוע 1200. הרכב עשה 78.000 ק"מ, יד ראשונה, 3 דלתות. מישהו מכיר בעיות אופייניות לרכב? משהו ספציפי שצריך לבדוק בדגם הזה? שמעתי שיש בעיה בחלקים שלו, בגלל שזה מנוע 1200 וזה נדיר. אשמח לעזרה בנושא. תודה מראש, אלון.
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני עומד לפני רכישה של רכב קטן לצורכי נסיעה ללימודים עם עוד 4 סטודנטים, התקציב שלי הוא עד 10K כולל יישור קו וכו' הציעו לי אונו ידנית 93 155K ק"מ יד 3 שמורה, במצב טוב מאוד, מחיר מחירון כ6K שאלותיי: 1. האם יכנסו שלושה אנשים (נורמליים, לא שמנים לא רזים) באונו במושב האחורי לנסיעה של 20 דקות בערך? 2. האם האונו המדובר, הוא חסכוני בדלק, וזול בחלפים ותיקונים? 3. האם לחברי הפורום הנכבדים יש הצעה אחרת קונקרטית בשבילי, או הצעות מעשיות לרכישת רכב בתקציב ולמטרות הנ"ל? 4. באופן כללי, יש עדיפות לפיאט בתקציב הנ"ל? (הג'אסטי למשל עונה על הצרכים הכספיים שלי אבל לא על מקומות ישיבה) 4. האם יש לוח רכב אמין יותר, או אמין פחות? אודה לכם מאוד מאוד על תשובותיכם המחכימות.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מבקש ייעוץ ברכישת רכב.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 בסביבות ה 15-20 אלף.. כמובן שאם יש מציאה שמתאימה לי בדיוק ב 23 אלף אז אוכל לעבוד קצת ולהוסיף את הכסף הזה.. אז בבקשה לא להתקבע על המחיר הנקוב. -אני מחפש רכב יפני בגלל השם האמין שיש ליפניות, במיוחד בשנתונים 90-00 (אולי אפשר להתפשר על קוריאני-הבנתי שאמינות גם כן ברמה שמתקרבת ליפניות) -אני מחפש רכב שחוסך בדלק, או הכי חשוב-לא זללן דלק. אי לכך אין לי בעיה עם רכישת רכב בעל מנוע 1300..ואני לא שולל רכבים עם מנוע 1600 ככה שאני מחפש מנוע 1300-1600. -כפי שהבנתם כמובן שאמינות זה חשוב מאוד אצלי אני בסה"כ בן 18 וחצי כמה חודשים לפני גיוס.. לא מבין במכונאות …
בירור מצב מנוע/שימוש במי ברז - דייהטסו אפלאוז
מאת Guest לא רשום- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, קראתי הרבה פה בפורום על המנועים הרגישים למי ברז שיש לדייהטסו אפלאוז.. השאלה היא כשאני בא לרכוש את הרכב הזה מאיין לי לדעת אם לא השתמשו בו במי ברז בשלב כלשהו בשימוש? כתבתם בעבר שלהסתכל איפשהו שאין מן הצטברות קורוזיה בצורת מלח ירוק.. ולפתוח את מיכל המים (?) לוודא שיש שם מים ירוקים או אדומים. האם בעל הרכב לא יכול לדעת שהוא דפק קצת את המנוע שלו ולהחליף את המים לירוקים וכן לנקות את הקורוזיה וה"מלח הירוק" , גם כדי להציל את המנוע של עצמו (ואולי כבר נגרם נזק בלי שהקונה יידע) וגם כדי להראות לקונה שהוא השתמש במים הנכונים והירוקים? בקיצור, איך אני מוודא לחלוטין שלאורך כל שנות השימוש ברכב, השתמשו בו רק במים הירוקים, הנכונים? שאלה שניה היא איזה עוד רכבים דורשים ש…
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם הרכב מומלץ? הוריי שוקלים לעבור לרכב הנ"ל עקב מחיר מאוד אטרקטיבי. כיום יש לנו פיאט מולטיפלה במצב מכני מעולה, אך אנו מפחדים מהעתיד. מה דעתכם? מדובר בשנתון 2006 ב50,000 ש"ח, עדיין באחריות. האם זה אומר ששנייה אחרי העברת הבעלות אפשר ללכת למוסך מורשה ולתקן את כל הליקויים ללא תשלום?
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
-
- 1 תגובות
- 834 צפיות
היי שלום תודה לכל העוזרים מראש אני מחפש רכב בתקציב של כ35K הדגשים העיקריים הם 1. שיהיה אוטומט 2.מרווח 3.אמין 4.זול הן מבחינת צריכת דלק והן מבחינת עלויות התיקונים שלו (נקווה שלא נגיע למצבים כאלה יותר מידיי) 5.משנתונים 98 ומעלה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 744 צפיות
אהלן לכולם, אני חדש כאן ואשמח אם תעזרו לי.. יש לי תקציב של עד 70K ואני צריך למצוא אוטו חדש(ז'תומרת שנת 2005-2007). אין לי בעיה אם זה מליסינג או השכרה או משהו כזה, אבל אני חייב המלצות לגבי סוגי רכב. לגבי סוג גיר אין לי בעיה אם זה ידני או אוט' אך שנפח המנוע יהיה בין 1400-1600 אני נהג חדש וצעיר ואני מחפש משהו נחמד,לא יותר מדי קטן ולא יותר מדי גדול, קומפקטי וספורטיבי. בינתיים הסתכלתי על המכוניות הבאות - סוזוקי ליאנה יונדאי גטס פורד פוקוס זאת רק ההתחלה, אשמח אם תכוונו קצת יותר טוב למכוניות שיתאימו לי, כמובן שחשוב מאוד החסכוניות, הבטיחות אך גם המהירות. בתודה מראש, דן.
הודעה אחרונה מאת Miragee1, -
- 1 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, ברצוני לברר על צריכת הדלק המעשית של שני הרכבים מאליבו החדשה 2008 ו- פורד מונדיאו 2008. מה צריכת הדלק בנסיעה עירונית ובין עירונית. 95% מהזמן שלי בנסיעה בין עירונית. ובכמה אחוזים הרכבים האלה צורכים יותר ממאזדה 3? (ידוע לי שמאזדה 3 לא בהכרח חסכונית)
הודעה אחרונה מאת danny66, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני צריך עזרה ברכישת רכב עד 30 אלף . סטודנט שנוסע כל יום לפחות 40 KM . עדיפות רבה לרכב קופה, עם נטיה לביצועים ספורטיבים (אני יודע שהתקציב רחוק מזה אבל כמה שיותר ), שיהיה נוח, מושך לעין (ולא כמו הפיאסטות 2001 שנראות כמו אספנות), אמין ולא נוטה להתקלקל כל רגע. חשוב לי קצת הדלק, אבל אם יש הצעה מפתה לרכב עם הרבה כ"ס אז לא שם חשבון . לא בא בחשבון סיאט, סוזוקי, יונדאי, פונטו, הונדה סיוויק 4 דלתות ... אני הייתי הולך על E30 325 קבריולט, אבל האא, לא מספיק כסף. חשבתי אולי על GSI, או רנו RSI, קווליר קופה, בימר לא מצאתי במחיר הזה (כמובן אני לא מחפש עם מנוע 1.6 ) . אהה, והרכב חובה שיהיה ידני . נא עזרתכם .
הודעה אחרונה מאת fleshbone, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אשמח לשמע חוות דעת בהשואה ליאריס,סוויפט וגאז. התקציב 100,000 והצורך הינו נוחות, אמינות, סחירות ו...מראה (טוב אני בת ) תודה.
הודעה אחרונה מאת גל1, -
התייעצות - בחירה בין C4/I30/207
מאת Guest אברהם1- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום שמי אברהם, אני צריך עזרה לפני בחירה ברכב חדש מהעבודה. אני יודע שה207 לא אותה קבוצה, אבל דיי נמשכתי לרכב והאמת שאני לא חייב רכב מרווח יותר. רציתי לדעת איך הרכבים הנ"ל? מבחינת בטיחות, פינוק בפנים הרכב, גימור וכמובן סחיבה (כוח זמין לעקיפות וכו'). I30 - מדובר בדגם הPREMIUM 1.6 C4 - הדגם המאובזר יותר מבין מנועי ה1.6 207 - גרסת האוטומט הרגילה. תודה רבה! אברהם.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 868 צפיות
ראיתי רכב למכירה . הונדה סיויק LS שנת 1998 1600 סמ"ק. עם 80.000 ק"מ. יד שניה . בגדול הרכב נראה סבבה בסדר מבחוץ (עוד טרם הבדיקה) ומהעין רק הטמבון הקידמי מתקלף מאוד. 1. האם כדאי לקנות את הדגם הזה......(מי שלא מכיר זה דגם דיי נדיר, והוא המהודר יותר 5 דלתות). 2. כמה הייתם משלמים על רכב כזה לפי הנתונים הנ"ל ? 3.אם אין בעיות מיוחדות שלו , מי שמכיר בבקשה לכתוב.? תודה רבה רבה מראש.... 2. כמה הייתם משלמים על רכב כזה לפי הנתונים הנ"ל ?
הודעה אחרונה מאת indoman_il, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאחרונה נודע לי כי מעתה והלאה ההונדה סיוויק החדשה 2008 ברמת גימור LS תגיעה רק מתורכיה כאשר עד עתה היבוא היה מיפן. באותה נשימה נאמר לי כי יש הבדלים ברמת הגימור בין הדגם LS שמגיע מתורכיה לבין ה LS שהגיע מיפן. האם מישהוא יודע ויכול לפרט את ההבדלים (נאמר לי שבדגם התורכי יש קצת יותר תוספות אבל לא ידעו לפרט)? תודה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם!!! אני מתלבט בין אופל קורסה 1.6 96-98 לבין פיאט בראבו 1.6 של אותם השנים, המחירונים שלהם די דומים. רציתי לדעת מה יותר משתלם לי מבחינת הדלק, תיקונים, ביטוחים וכו'. היתי רוצה לשמוע עצות מאנשים שיש או היה להם נסיון ב מכוניות אלו!!!!! תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Shurala, -
לבדוק רכב ישן??
מאת הגשש- 2 תגובות
- 719 צפיות
שלום לכם, אני עומד לפני רכישה ורציתי לשאול מס' שאלות יש עניין בבדיקת רכב שנת 88 עם נתונים בסדר? יש איזה חוזה בקניית רכב? בסכום של 5-6K צריך לבדוק משכון וכו' או הוצאה מיותרת? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת gsi16v,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 385 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- golangti
- amosbmw
- sperial
- farkash7
- NEW10
- itaysamurai
- אנהנה
- גולדן191
- Gavrik
- yoav911gt2
- gpm11
- אורי מ.