ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,630 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הי ברשותי A6 2.4 דגם קודם. אני רוצה להחליף. תקציב שלי כ300,000 ש"ח . נראה לי ששתי המכוניות הנ"ל באות בחשבון (שנת 2005-2006). מה המלצתכם? באודי שלי האמינות היתה מתחת לכל ביקורת והוצאתי עשרות אלפי שקלים בשנים האחרונות על תיקונים/קלקולים וטיפולים שוטפים. אגב, נסעתי על הקווטרו ולא ממש התלהבתי האוטו לא מהנה לנהיגה, אומנם ישהרבה צעצועים ואכות גימור טובה אבל זה לא וואו! יש את אוטודיל, אוטוסנטר ואצ הטרייד אין של קמור. האם הם אמינים? האם אפשר בכלל לשחק ברכבים כאלה ולהוריד קילומטראז'? הרי הכל ממוחשב ויש תיעוד אצל המוסך המרכזי?
הודעה אחרונה מאת tphss, -
- 5 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
ברצוני לרכוש רכש שמצא בבעלות המוכר כחצי שנה. לטענת המוכר, מאחר ומעולם לא קיבל חידוש רישיון (הרכב ברשותו רק חצי שנה וחידוש הרישיון בעוד שלושה חודשים) ולא טרח להוציא רישיון רכב, הוא יכול להציג רק מסמך העברת בעלות על שמו+רישיון הרכב הישן (בעלים קודמים) מה דעתכם? תמים או מסריח? תודה
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
התלבטות בין הונדה אקורד כנגד סובארו B4 לבין מונדאו
מאת Guest לא רשום- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מתלבט בין שלוש המכוניות הללו (ליסינג) מהי המכונית המומלצת ביותר ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת בונזיקו, -
פורד אסקורט
מאת liranadir- 0 תגובות
- 638 צפיות
בהמשך חיפושים אחר אוטו נתקלתי בשבוע האחרון בפורד אסקורט rs מנוע 2000. השאלות שלי הן : האם האוטו אמין מבחינת חלקים? איך האוטו מבחינת סחיבה ז"א האם האוטו כשאתה רוצה לעקוף נותן קיק חזק או שהוא חלש? איך האוטו מתנהג בכביש?
הודעה אחרונה מאת liranadir, -
- 3 תגובות
- 752 צפיות
אני מתעניין בדהייטסו שרייד שנת 93 עם 96,000 ק"מ יד שניה כאשר היד הראשונה הייתה השכרה (רק שנה אחת ו1000 ק"מ) הגברת הנחמדה מוכרת את הרכב עקב גילה המופלג ומבקשת 1000 יותר ממחירון. כמה מורידה השכרה מערך הרכב כמה מעלה הקילומטרז' הנמוך. האם העסקה טובה (בתנאי שהבדיקה תקינה וכו')
הודעה אחרונה מאת g4by1240, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הי, אני מבקש את עזרתכם בעניין רכישת רכב בייבוא אישי. מצאתי האמר H3 בארה"ב שנת 2006 במחיר של 15 א'$. הייתי מבקש להביא רכב זה לישראל אולם אני מנסה למצוא "עיזים" שיפריעו לי לממש את ההרפתקאה. אני יודע כי עלי לשלם מס בגובה 120% -+ אולם אני מוכן לשלם מס זה. בנוסף אני מבין שיש להוסיף הוצ' שילוח וכו' בסך כולל של כ 2000$ אך אני מבקש מאילו מכם המנוסים להאיר את הנושא ואם בכלל כדאי להביא ? תודה! אייל
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי תקציב של עד 15000 שח (אני לוקח בחשבון שיהיו טיפה תיקונים, ביטוחים, הוצאות חד פעמיות כאלה ואחרות). אני מחפש רכב - ידני (חובה), אמין יחסית ועם צריכת דלק טובה, רצוי 1000-1300 סמ"ק, רצוי קטן ולא משפחתי. הרכב ישמש אותי לנסיעה תוך עירונית לעבודה (יש לציין שהנסיעה היא בחיפה וחלקה הקטן בעליות), באורך של כ-15 ק"מ יומי. כלומר בערך חצי שעה סה"כ ביום של נסיעה. מהסיבות האלה אני פונה לרכבים זולים יחסית ובהתאם נקבע התקציב, כאשר יש עדיפות לרכבים אמינים על פני צריכת דלק טובה בגלל הק"מ היומי הנמוך. עיינתי בפורום והשכלתי מדברי החכמים שכאן. שמתי את עיניי על שרייד 92-95, סוויפט 92-95 או פונטו 94-96. השנתונים הם שרירותיים לחלוטין ונרשמו לפי התקציב והמחירון. 1)השאלה שלי…
הודעה אחרונה מאת ferez, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קרוב משפחה עומד לרכוש סיאט אביזה 2008 דגם ספורט (1.6 ידני). הדגם הזה עולה 110,000 ש"ח ומגיע עם כל התוספות כולל גג נפתח. מה דעתכם על הרכב הזה? האם הוא עדיף על ה- B3 החדשה? וברור לי שה- B3 רכב משפחתי. הצרכים שלהם רכב קטן וחסכוני לעיר, ולא רכב מיני.
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- 1 תגובות
- 862 צפיות
שלום רב לכולם, אני חושב על לקנות אימפרזה WRX שנתון 2003-2004 ורציתי לדעת באיזה קבוצת רישוי נמצא הרכב וכמה עולה האגרה השנתית (טסט) זה הדברים היחידים שלא מצאתי. ורציתי לדעת אם מישהו יודע מינסיון אישי אם יהיה אפשרי לעשות לה ביטוח לנהג צעיר וחדש וכמה בערך ביטח זה אמור לעלות. תודה לכל העונים והעוזרים. לילה טוב.
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום ברצוני לרכוש רכב שעיקרי דרישותי הם חיסכון בדלק,אמינות,ושלא יבקר הרבה במוסך. ובקיצור רכב שאני אקנה ולא אצטרך להשקיע בו עוד כסף לעיתים קרובות. מבחינת ביצועי הרכב אין לי בעיה עם רכבים פחות מהירים. הרכב מיועד לנסיעות בעיקר עירוניות. מעדיף גיר ידני. ההתלבטות נעה בין פיגו 205 פורד פיאסטה ופיאט פונטו. השאלה היא איזה מבין אלו הכי עונה על דרישותי? ואם יש המלצות לעוד מכוניות אני אשמח לקבל אותן. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
פיגו 205
מאת Guest לא רשום- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום שמי הוא ניר ברצוני לברר לגבי רכב שברצוני לרכוש להלן הפרטים : פיגו 205 forever נפח מנוע 1360 שנת יצור 2005 תיבת הילוכים ידנית יד שניה נעילה מרכזית שני חלונות קדמיים חשמליים 5 צמיגי מגנזיום מזגן תקול לחלוטין העניין הוא שהמחירון של הרכב הזה על פי לוי יצחק הוא 10500 כולל מזגן.הבנאדם שממנו אני רוכש את הרכב רצה 13000 שח על הרכב כלומר 2500 מעל המחירון בטענה כי הוא לפני חצי שנה החליף מנוע והקילומטרג הוא 20 אלף קילומטר לאחר ההחלפה,הוא גם החליף לאחרונה ראדיאטור וצנרת ,הוא החליף ציריות וצלחת,החליף גיר.ובקיצור השקיע לאחרונה הרבה כסף על הרכב,בין 7000 ל8000 שח.הדבר היחיד שתקול לחלוטין זה המזגן.הבנאדם דורש סכום גבוה במיוחד מכוון שטוען שמצב הרכב מעולה ולא …
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, יש לי כרגע הזדמנות נדירה לקחת בליסינג רכב מקבוצה 4. הבעיה היא שאין לי מושג ברכבים האלה (נהגתי תמיד ברכבים פשוטים יותר). יתרה מזאת, אין לי אפשרות ללכת לסוכנויות לראות את הרכבים ולעשות נסיעת מבחן כי אני צריך להחליט תוך ימים ספורים אחרת יקחו ממני את התקן לרכב כזה בגדול אני צריך רכב אוניברסלי, בעל אמינות גבוהה (אפס תקלות), נוחות מירבית, מרחב פנים הרכב גדול וחווית נהיגה. לגבי ההעדפות שלי: מקבוצה 2 הייתי לוקח את פורד פוקוס. הרכבים המוצעים הם כדלקמן: פולקסווגן ג'טה 1.6 ליטר אוטו' הונדה סיוויק 1.8 LS אוט' רנו סניק 2 1.6 אוטו PK הונדה אקורד 2.0 אוט' שנתון 2007 מזדה 6 2.0 אוט' סובארו B4 2.0 אוט' סדן R, שנתון 2007 מאזדה 5 חלקם …
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב לכל חברי הפורום אני בשלבי חיפוש רכב כאשר התקציב הוא בסביבות ה 10K (רק הרכב בלי ביטוחים והיישור קו) ישנם דגמים מסוימים שאני מעוניין בהם יותר מהשאר.(סוזוקי 1300 סדאן,סובארו טנדר או סובארו סטיישן) ושאלתי היא מה עדיף?רכב עם גיר אוטומטי או אותו רכב עם גיר ידני? כל הרכבים שהיו לי עד עתה היו בעלי גיר ידני, ורוב נסיעותי הן מחוץ לעיר. בעניין של הנוחות,כמובן שאני מודע לעובדה שאוטומטי נוח יותר. אך מה בקשר לצריכת דלק? יש הבדל ביניהם עלויות ותיקונים שוטפים? באופן כללי אני חייב לציין שאני מעדיף גיר ידני, אך אולי אין באמת כזה הבדל מבחינת אחזקה, וזה לא אמור להיות שיקול לכאן או לכאן? ושאלה נוספת באותו העניין, במידה ואני בודק רכב לפני קניה, איך אני בודק אם הגיר תק…
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
מסחרי אוטומטי
מאת yaziv-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מחפש רכב מסחרי אוטומטי בסביבות ה 50K מרצדס ויטו - ביקורות נוראיות טויוטה הייס - שחוטות, אי אפשר למצוא בסכום הזה רכב עם פחות מ 450 אלף קילומטר. VW - יקרות יונדאי H1 - יקרות ולרב חדשות מידי מה עושים????
הודעה אחרונה מאת yaziv, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום רב. היום בדקתי רכב מסוג פונטו ספייס 2006 במכון בדיקה. וישנה שורה שרציתי קצת לבדוק אותה עם מומחי הפורום. "מע' הזרקת דלק/קטליזטור/חיישן למדה/חמצן דרוש תיקון החלפה, לתאם מנוע". כמו כן ציינו את נושא רצועת התזמון , שלגביו אני רגוע כי ע"פ הוראות היצרן הרכב צריך לעבור ב-90 אלף ק"מ. לעזרתכם אודה.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 973 צפיות
במפרט של סוזוקי סוויפט כתוב שהצריכת דלק המשולבת שלה היא 14.5 של המאזדה 2 כתוב 14.7, (מאזדה יותר טובה גם בעירוני, גם בינעירוני וגם משולב) אולם בהשוואה שערכו "אוטו" הם כתבו שהצריכת דלק, לפי המבחן שערכו, הוא 8.8 לסוויפט, ו 7.5 למאזדה 2. http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleID=4341&SubjectID=175 (סוויפט יותר טובה) כמו כן, הרכב שיש לי כעת, לדוגמא, מיצובישי סופר לנסר שנת 93, לפי בדיקת צריכת דלק שעשינו יצא שהרכב צורך איזה 9.5. חייבת להיות כאן איזושהי טעות. מעוניין בהסבר תודה
הודעה אחרונה מאת נומד, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני צריך שתמליצו לי על רכב טוב ואמין עד 25,000 לצעיר כמוני לא מחפש משהו שישחוט אותי מבחינה דלק אבל גם לא משהו שייסע כמו אופניים יענו מנוע 1500 ואני מאמין שאני מסודר.. תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין כבר הרבה זמן לקנות סוזוקי סוויפט משנה 93-95 ואני מתלבט בין ה 3 דלתות (1000)לביין הסדן 5 דלתות (1300) אני כבר החלטתי לקנות ידני ולא אוטומט, אבל בקשר לדגם עצמו אני עדיין בדילמה. אני צריך את האוטו בעיקר אל מחוץ לעיר נסיעה של חצי שעה כל יום לעבודה וחזור. תודה מראש לכולם.
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם קיים מזגן מפוצל בטויוטה פריוויה גיר ידני 1993?( ידוע לי שקיים ב 1994)
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
- 1 תגובות
- 723 צפיות
שלום לכל המומחים אני מחפש אלמרה וראיתי עכשיו מודעה על אלמרה שנת 98 גיר ידני 130K אבל יד חמישית דיברתי עם הבעלים והוא מתחייב על מנוע,גיר ושלדה הוא טוען שהוא ובעלים הקודמים לא נסעו הרבה על הרכב הרכב במצב מכאני מצויין וכדאי לראות מה אתם אומרים?
- 0 תגובות
- 789 צפיות
אהלן חשבתי על כמה מכוניות חושב לי רק שיהיו לצעירים אחת גולף V5 pegu 307 פורד מוסטנג כרגע הכי רלוונטי אה גולף V5 הקטע שאני לא נראה לי בתקציב עכשו דרישות ספורטיבי שנים 99-2008 יד עד שלישית וזהו לא חשוב לי צריכת דלק וכול.
הודעה אחרונה מאת tomshimoni, -
רכב אמין עד 60 אלף ש"ח
מאת Guest פיצ'ו- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום אז ככה רציתי לדעת איזה רכב אוטומטי נחשב לרכב הכי אמין שקיים בארץ בסכום של עד 60 אלף תרשמו איזה דיזל נחשב להכי אמין ואיזה בנזין נחשב להכי אמין
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
ראב 4 2001 או 2002
מאת Guest yaarit-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, מה דעתכם על ראב 4 קצר שנת 2001 או 2002? אני מחפשת רכב שישמש בעיקר לנסיעה עירונית, אמין ושלא מאבד מערכו יותר מידי... אשמח לתגובות. יערית
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
דרישות ידני או אוט' ABS אולי גם לבנאדם 1 מנוע עד 1.6 צריכת דלק נמוכה חשבתי על טויוטה יאריס החדשה אבל לא נראה לי שייצרו אותה לפני 2005 ולכן כנראה שהיא עולה 80K מה יש? מעדיף אסיאתיות(מכוניות) סקודה FABIA מה דעתכם עליה? ואילו עוד מכוניות בתחום אתם מכירים וממליצים? (לא 206)
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
- 0 תגובות
- 647 צפיות
שלום לכולם , עד היום ובמשך 3 השנים האחרונות אני נוהג על סובארו ליאונה שנת 88 , אחלה רכב ואני לא צריך לספר לכם כמה שהוא אמין. אני נוהג ברכב שלי רק בשעות היום כיוון שבשעות הערב יש לי את הרכבים של ההורים (מאזדה 6 ואודי A6). הגיע הזמן למצוא לי רכב חדש היות ואני מודע לעובדה שאם חס וחלילה (טפו טפו טפו) תהיה תאונה עם הסובארו המתוקה שלי זה לא בהכרח יגמר בטוב. לכן , אני מחפש רכב אמין , בטיחותי ואם יהיה אפשר גם לקבל חווית נהיגה אז מה טוב. עד עכשיו דיי ננעלתי על מאזדה 3 שנת 2004 (כן כן , אותה אחת שלפני יומיים עשתה כותרות ענק בגלל איזה איזולירבאנד שצריך לשים לה על איזה צמת חוטים ) עכשיו החלטתי לשמוע גם את דעתכם (המומחים) , בהנחה שאני רוצה רק רכב יפני בגלל …
הודעה אחרונה מאת rotman23, -
- 0 תגובות
- 605 צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב עד 20K שנתון 2000 +\-, אחרי המון התלבטויות איזה אופי של רכב אני מחפש החלטתי לא להתפרע עדיין ולכן אני מעוניין ברכב חסכוני בדלק, וחסכוני בטיפולים. בעקבות האהבה הרבה שלי לצרפתיות אני בנתיים די נעול על ה106 והקליאו, הגרסאות של ה1400 סמ"ק גיר ידני, עכשיו נותר לי לבחור איזה דגם לחפש יותר ברצינות ופה אני מבקש את ההמלצות שלכם לאחד מהרכבים הנ"ל, כמובן שעוד רכבים בקטגורית המיני עד 20K ייתקבלו בברכה. הנטייה הטבעית שלי היא לכיוון הפיג'ו יותר, גם הצורה שלה מוצאת חן בעייני יותר וגם בעבר נהגתי על 205 ונהנתי מהרכב מאוד ולכן אני מחפש איזשהי ממשיכה שלה. בברכת סופ"ש נעים ותודה מראש על כל עזרה.
הודעה אחרונה מאת Itay_86, -
מגאן האצבק
מאת tulltull- 1 תגובות
- 659 צפיות
שלום. כיוון שאני טירון במכוניות רציתי חוות דעת מאנשים שכן מבינים. מגאן האצבק 01 ידני 1600 186000 קמ ורוצים 29000 ש"ח. שווה?? תודה
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- 6 תגובות
- 899 צפיות
ככה מדובר בפיג'ו 1.8 אוטומט קבריולט .. שנת 96 יד 5 04 בעלית קודמים . על פי הדוח מצויין כך מנוע : בלאי פנימי גבוה, רעשים ונקישות פנימיות, רעש פנימי ממיסבים, דרושה שטיפת מנוע פנימית, תושבות מנוע פגומות, להחליף רצועת תזמון עפ"י הוראות יצרן, מנוע מזייף, דליפות לחצ במנוע, בוצה פנימית במנוע. קירור: לנקות מע קירור, קורוזיה וסימני נזליה, מע חימום מנותקת. דלק:לנקות מע' הזרקת דלק , זיהום אויר, שריפת תערובת חקויה הצתה: מסומן בוי פליטה: דוד אחרוי פגום, מע פליטה רועשת, דליפה בחיבורי צינורות היגוי וסרן:נזלית שמן במע הידראולית, חופש בזרוע ההגה, כיוון גלגלים לא תקין. קפיצים:להחליף בולמי זעזעוים קדמיים. שילדה ומרכב משמעות גבוהה: פגיעה\תיקון\איכול\החלפה עמודים אמצעי…
הודעה אחרונה מאת yotamix, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כל המכוניות ברמה הבסיסית יענו קב' 4 (147000 ש"ח). הסיבה שבחרתי באילו הן בעיקר בגלל 6 כריות אוויר. הקריטריונים החשובים הם: בטיחות, נוחות, התנהגות ותא נוסעים מפנק. על מי אתם ממליצים והאם יש הצעות נוספות? על פניו נראה שה-C5 היא הבחירה הנכונה אך לפי מה שנאמר לי בגלל החלפת דגם לא ניתן להשיג את דגם זה יותר. ברור לי שה-407 יותר נוחה אולם עיקר ההתלבטות שלי היא בחישוב הכלכלי דהינו למי עלות שוטפת יותר גבוהה (דלק + ביטוחים)?
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אמרו לי שבפברואר תגיע הפוקוס החדשה רציתי לדעת האם זה נכון ובמה מתבטא השינוי סופ"ש נעים לכולם עם הרבה לביבות בטטה
הודעה אחרונה מאת top444,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,108 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- andor
- Pavlik
- Satori
- falou
- adir10
- Coresh
- טויוטה סופרה
- גולדן191
- Step
- 2006Marko
- 1enzo
- AmitGo