ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,631 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מישהו מכיר? יכול לתת חוות דעת האם הם בגדר "מוקצים" כמו שאר סוחרי הרכב או שמאחר ומדובר בסוכנות מורשה ע"י היבואן (במקרה הזה צ'מפיון מוטורס, אני שוקל לרכוש פולו יד שניה) זה כן בטוח לעשות איתם עסקים? אודה מאוד להבהרות והארות...
הודעה אחרונה מאת dan22, -
- 3 תגובות
- 955 צפיות
צריך שיהיה אוטומט, לנסיעה של משהו כמו 40 ק"מ ביום, לא זולל דלק. עדיף נפח מנוע קטן (1200-1400).
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
חיפשתי לאבא שלי מכונית ללימוד נהיגה ומצאתי גולף שנת 2005 מנוע 1.9 ידנית 150 אלף ק"מ ב80 אלף שקל, אבא שלי התקשר לבעל הרכב ,ובעל הרכב אמר לאבא שלי שהגולף זה האוטו שלא שווה את זה, עכשיו השאלה שלי האם באמת הגולף לא שווה את זה או שהיא שווה את זה מבחינת צריכת דלק אמינות וכו' מה אתם אומרים הגולף מתאימה ללימוד נהיגה? תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת gil elbaz, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 961 צפיות
שלום, ברשותי פורד מונדאו 96, שמורה ומטופלת במוסך מורשה. לאחרונה החלו בעיות בגיר והתיקון יעלה כמו ערכה בשוק. החלטתי למכור אותה למגרש חלפים אך איני מכירה אף מגרש כזה. אשמח לקבל את המלצותכם במקרה זה למי כדאי לפנות?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי מבקש את עזרתכם בהתאמת רכב בתקציב של 50-70 אש"ח לי ולאשתי חשבנו בכיוון של טויוטה יאריס, סוזוקי איגניס, ואולי פיאט פנדה. גם רכב יותר גדול הוא בהחלט אופציה. הדרישות שלנו הן: שיהיה אמין, לא יצרוך הרבה דלק ולא יאבד מהר מדי מערכו. ב. עד עכשיו חיפשנו רק באינרנט מפרטיים, כדאי לבדוק גם אופציות אחרות? אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא תודה מראש
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
איך הם מבחינת אמינות? מחירים? עדיף להמשיך לחפש ולקנות מפרטי? תודה...
הודעה אחרונה מאת ssdd, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 716 צפיות
בוקר טוב, אני מחפש עכשיו רכב יד משומש לקניה ומאחר ואחד הרכבים שעומדים על הפרק הוא יונדאי גטס, אני נתקל בכל מיני סוגים של ליסינגים כשאני מתקשר לברר פרטים, רציתי לדעת אחת ולתמיד (בעזרתכם האדיבה )מה זה אומר מבחינתי, כקונה, כאשר הרכב הינו רכב שהיה בליסינג של חברה / ליסינג תפעולי / ליסינג מימוני... אם אפשר, מה הדבר אומר מבחינת עד כמה אני רוצה להתרחק מעסקאות כאלה וכן מה זה אומר על מחיר המחירון של הרכב. תודה!
הודעה אחרונה מאת ssdd, -
שלום, אבי הוא נכה מאה אחוז שקיבל זכות לקנות רכב עם נפח מנוע 1800 עם פטור ממיסים. נמסר לו שיש רק בנק מסויים אחד שמסכים להיות משעבד שני אחרי ביטוח לאומי ושמסכים לתת הלוואה לנכה לקניית רכב כי אין לו כסף לשלם עבור הרכב. מישהו יודע את שם הבנק והתנאים? דבר שני, אבי חייב כסף להוצאה לפועל ולבנקים, האם הם יוכלו לעקל לו את הרכב לכשיקנה אותו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הי, אני שוקל לננות הונדה ג'אז2005 אוטומט, רציתי לברר האם זה נכון שהביטוח המקיף על האוטו הז יקר באופן יחסי? (נגיד לעומת יאריס) תודה
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איזה רכב משפחתי כדאי לקנות עד 80K, שיהיה חסכוני בדלק ובחלקי חילוף וכמו כן עם שוק טוב
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. הציאו לי את הרכב הנ"ל אבל רציתי לברר אם ההחזקה יקרה והוא שותה הרבה מאוד דלק אני יודע שהיא לא חסכונית ממש אבל רציתי לדעת בערך כמה קילומטר לליטר... האם החלפים יקרים והאם יש בה בעיות כול מיניי ? ובקשר לביטוח אני נהג חדש בן 17 האם ביטוח יעלה לי הון ...(ביטוח חובה מקיף וצד ג'). תודה.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
דייהטסו אפלאוז 90'-93' ידנית, שמורה, ללא השכרה-משימה אפשרית?
מאת Guest אבישי_גלוב-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום , לאחרונה אני מתעניין ברכישת דייהטסו אפלאוז ידנית בשנים 90-93 ככה, לפי מה שייכנס בתקציב של עד 10K לא כולל יישור קו, ביטוח, טסט. כמובן שניתן להימתח ל 11K-12K אם יימצא האקזמפלר הראוי. ניתן להסתפק בהחלט בדגם ה L הבסיסי ולא ב X המפואר. אני מעוניין שהוא יהיה ידני (כפי שנאמר כבר) ושמור ככל הניתן עם קילומטראז' נמוך (הגדירו נמוך לשנים אלה?). הכי חשוב ללא עבר בצה"ל/מדינת ישראל/השכרה/ליסינג וכיו"ב. האם מדובר במשימה אפשרית? פשוטה? כלל לא אפשרית? יותר קל למצוא אוטומט? [אני מאזור המרכז] ומה יותר קל למצוא, את האפלאוז או לנסר ידנית באותם שנים ושמורה?
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש רכב בתקציב של 18-19K ועד עכשיו הייתי נעול על פיז'ו 106. אחרי חיפושים ממושכים לא מצאתי רכב שעומד בדרישותיי ולכן הרחבתי את החיפוש לסיטרואן סקסו ולפי מה שהבנתי שני הרכבים דומים מאוד. אני מבקש חוות דעת מאנשים שמבינים טיפה בשני הרכבים ומבקש לשמוע את ההבדלים שיש. שני הרכבים ידני בלבד!
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 17 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
מה דעתכם על סאניאנג רקסטון איך רכב אחזקה? דלק? ביטוחים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת jacob20, -
- 1 תגובות
- 684 צפיות
שלום. כרגע בבעלותי סופר לנסר ידני 95,אני רוצה לעבור לרכב יותר חדש בתקציב 40,000+. חשבתי על גולף 1.6 רגילה שנת 99 ומאלה(לא רוצה את הצורה הישנה), או מאזדה לאנטיס 323. אני צריך רכב משפחתי,חסחוני ונוח. אני נהג צעיר המלצות?! תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Sergey83, -
- 1 תגובות
- 692 צפיות
מה אתם אומרים על פולו שנת 97 מנוע 1400 מטופלת במוסך מורשה הרכב צריך לשרת אותי מקסימום 15 קילומטר ביום לאישה והילד האם המנוע הזה מספיק לבודי הכבד של הפולו??? האוטו יש 2 עם 150 אלף ק"מ תודה לכול העוזרים אבי
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני בשבועיים האחרונים מחפש רכב זול ונחמד (בסביבות ה20 אלף). כמו שרשמתי בפוסטים הקודמים הרכב הקודם נמכר עקב כניסה יומיומית למוסך ולכן הדרישה הראשונית שלי היא אמינות מקסימלית (ומשם הגעתי לסופר לאנסר הזה), מעבר לזה אני חייל אז חשוב לי גם העיצוב וההנאה מהתפעול (לדוגמא, חלונות חשמל חובה) הסופ"ש הזה הוצע לי סופר לאנסר 95 אוטומט במצב מ-ע-ו-ל-ה, של הבן הגדול (30+) של המכונאי רכב שלי, ככה שהסופר לאנסר שלו טופלה בצורה יומיומית ובאמינות מקסימלית, הותקן כל מה שהיה צריך לדוגמא קולר לגיר וכו... הרכב יד שניה (הראשונה אשה זקנה שחוץ מלשפשף פה ושם את הפח במהירות נמוכה לא עשתה יותר מידי, שאסי נקי). המחיר המבוקש 18,000 ש"ח כשהמחירון 19,200 (בשקלול עם ה-ABS). אבל …
הודעה אחרונה מאת gt94, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 יש לי דילמה לא קטנה... אני מחפש רכב ספורטיבי שנראה טוב(הכי חשוב) , אבל גם עם כוח והתנהגות כביש טובה(באופן יחסי). חשוב לי שיהיה שמור , ק"מ יחסית נמוך(פחות מ110,000) , ויד לא גבוהה. בתקציב של בין 40,000 ל-60,000 (אם אופציה לחרוג ולהתפרע על 70,000 - בשביל משהו ממש שווה). גם לאחר חיפושים מעמיקים בפורום הזה ואחרים , עדיין לא מצאתי את מבוקשי... (אני יודע שאני מחפש משהו יוצא דופן... או שלא...?) בכל אופן , כרגע אני מתלבט בין פונטו HGT 2001 עם 90,000 ק"מ יד שניה(תכלת) , לבין פיג'ו 307 XSI 2002 (יד 1, 70,000 ק"מ). השאלה שלי היא כזו : האם שווה להוסיף את ה25,000 ש"ח ולקנות א…
הודעה אחרונה מאת avigabso, -
-
מחפש לקנות מונית חדשה. 1 2 3
מאת G6pD-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 15.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אבא שלי הוא נהג מונית. והוא רצה שאני יתעניין וישאל איזה מונית חדשה שווה לקנות. עכשיו ככה, לאבא שלי יש מונית סיאט קורדובה 2007 שקנה לפני כשנה ו 8 חודשים. האוטו הוא ידני, ולאבא שלי זה כבר מאוד לא נוח וכואב. הוא חשב והחליט למכור את הרכב. עכשיו הוא רוצה לקנות רכב חדש, מהחברה כמובן,הוא מחפש אוטומט. עכשיו איזה מוניות יש לקנות אוטומט, שהוכיחו את עצמם כאמינות וטובות? הוא התעניין וכנראה רוצה לקנות תסקודה,למרות שהוא שמע שיש בעיות בגיר. בכל מקרה אשמח לשמוע הצעות ובעיקר מאנשים שטובים ומבינים בעניין הזה. תודה רבה לכולם.
הודעה אחרונה מאת bababen, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם. רציתי לשאול את דעתכם על קליאו RSI שנת 97 דור שני. האם שווה לשלם עליהם מעל המחירון? כמה RSI דור שני יש בארץ להערכתם? חסרונות ויתרונות, בקיצור כל מה שאתם יכולים לשפוך על האוטו זה יהיה מעולה. תודה.
הודעה אחרונה מאת HawHaw, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני נהג חדש(17.5), ומחפש רכב עם לוק צעיר ונחמד, לא מראה מצ'וקמק מדי, אמין, ובטיחותי. אני רוצה לקנות את הרכב לשנה בלבד(עד למועד הגיוס שלי) ככה שהעדיפות היא לרכב שקל למכור, אני מחפש כל רכב, לא משנה איזה, שבתקציב ויחסית זריז ונוח. תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת יוסי_אבוקרט, -
החלפה (ראויה) לטויוטה קורולה
מאת Guest לא רשום- 3 תגובות
- 952 צפיות
שלום לכולם. יש לי שאלה לא פשוטה. אבי נכה צה"ל (יוה"כ) רכש לפני מספר שנים טויוטה קורולה GLI אוט' בהנחה ממשרד הביטחון. הרכב נסע משהו כמו 150 אלף ק"מ עם 0 תקלות ושרת נאמנה את בעליו. כחלק מההסדר עם משרד הביטחון אבי מחוייב להחליף את הרכב בהקדם האפשרי, וזאת ע"מ שיוכל להמשיך ולהנות מההנחה של משרד הבטחון (לא סגור על הסכום המלא אבל זה באיזור ה40% מסכום הרכב). עד כאן הממבו ג'מבו, כעת לשאלה: האם להחליף לטויוטה (ראה ערך גיר רובוטי) קורולה החדשה? האם שמירת הערך שלה זהה לשמירת הערך (הפנטסטי) של הדגם הקודם? האם לקחת רכב אחר מאותה קטגוריה? מגאן? פוקוס? לאנסר? אחר? כרגיל, חשובה שמירת הערך, אמינות, נוחות וכו. ביצועים לא חשובים כלל (סוסים לא מעניינים את אבא'לה). כמוכן חשוב…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
סאנרוף במאזדה 3 1 2
מאת osherz- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי, חבר שלי מתעניין ברכישת מאזדה 3, 5 דלתות, שנת 2004. אחת כזאת מוצעת למכירה והיא כוללת גג נפתח שהותקן בארץ (ביבנה). המוכר (יד 1) טוען שלא היתה אפשרות לגג אורגינלי וכי יבואני רכב רבים מתקינים בהתקנה מקומית, כמו פיג'ו וסיטרואן, המוכר אגב התקין באופן עצמאי לאחר שקיבל את הרכב מהסוכנות. האם מישהו מכיר את הנושא? האם הסאנרוף מהתקנה מקומית איכותי ויפה? המוכר טוען שקיימות 6 שנות אחריות על הגג (נותרו עוד 2). אשמח לקבל חוות דעת שכן חברי מתלבט אם לקנות את הרכב וחושש מהתקנת הגג ומבעיות עתידיות. תודה.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום רב! אני נהג פונטו 2001 לשעבר - שעברה למצב TOTAL LOST בגלל מפגרת שניכנסה ברכב מאחורה והשביתה אותו כליל. בבואי לרכוש רכב קטן חדש גיליתי מבול של דגמים חדשים. הצרכים לפי סדר החשיבות: 1. רכב אוטומטי 2. אמינות 3. בטיחות 4. חסכנות 5. נוחות לאמר את האמת אהבתי מאוד את הפונטו גם מחווית הנהיגה גם במראה ולמרות שהיתה קטנה - היתה מרווחת בדיוק לצרכים שלי וצריכת הדלק שלה סיפקה אותי מאוד. מהתייעצות עם מספר אנשים שמעתי את המנטרה של "רק יפאניות". לפי איך שאני מבין את הדברים (בהכללה גסה) ותקנו אותי אם אני טועה: רכב אירופאי = נוח יותר בטוח יותר - אמין פחות. רכב יפאני = אמין יותר = נוח פחות. מסריקה של הדגמים החדשים שמגיעים מהמזרח נראה לי שהם קלטו…
הודעה אחרונה מאת nerez, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לאחר שראינו כי ג'וניור (כבר בן חצי שנה, טפו טפו טפו) נהנה להסתכל על השמים הפתוחים מבעד לסאו-רוף של ה- TSI, הגיעה השעה להציג לו בסופי השבוע (ומידי פעם באמצע השבוע) שמיים פתוחים בסגנון קבריו. התקציב: עד 50K +- הדרישות מהרכב הן: מושב אחורי ראוי, שמסוגל להכיל את הסלקל/מושב ילדים + אמא בטיחות סבירה + מושב נהג תומך (הגב, הגב, ...) אמינות סבירה ככל הניתן (ברור שתלוי בטיפול וכו', אבל בכ"ז) עדיפות לאוטומט אך לא קריטי עלות אחזקה סבירה שטח בגאז' לעגלה מלאה (ולא רק טיולון קטנטן) יהיה בונוס ראוי (בהנחה שבמושב הקדמי נשים את התיקים) המועמדות שנשקלות כרגע: גולף דור I מסוף שנות ה- 80, תחילת שנות ה- 90. גולף דור III מאמצע שנות ה- 90. 306. אשמח לשמו…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
בחירת דגם של סאאב
מאת Guest דיןדיןדין-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אז ככה אני מעוניין לרכוש רכב סאאב משנתון לא חדש בין 94 לבין 2000 אז ככה רציתי לדעת על החברה תכלס איך היא אמינה לא אמינה בטיחותי לא בטיחותי והעם היא נוחה מהירה? כמה היא שותה? והחשוב ביותר איזה דגם בשנתונים האלו נחשב להכי אמין דגם 9000 או 900 או 9-5
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם..אני חדש כאן! אני מעוניין לקנות פיג'ו 206 התקציב שלי הוא 40-45 - שנת 2001 גיר אוטומט 1600 . מבדיקות שערכתי אני רואה שממש קשה למצוא 1600 ומנגד 1400 יש בערמות, השאלה אם יש הבדל מהותי ואם זהו קריטריון שאני יכול לוותר עליו. דבר שני אני צריך חוו"ד על האוטו הזה , האם כדאי? כרגע אני נוסע בפולו שנת 98 ואני רוצה להתחדש (מאוד מרוצה אגב..) בקניית 206 . דבר שלישי - חשבתי על טרייד אין כיוון שהרכב נורא הכרחי בשבילי ביום יום מסיבות עבודה (כיוון שהעבודה די רחוקה מהבית) וזאת כדי לחסוך את תקופת הבינים ללא רכב, האם מומלץ אם כן.אז איפה ? תודה
הודעה אחרונה מאת דניסאן, -
מתלבט
מאת Guest eladp- 1 תגובות
- 782 צפיות
שלום חברה..! מה כדאי ליקנות שברולט אופטרה דגם הספורט הקצרה עם הסאן רוף או מיצבושי לנסר שנת 2006 הרכב יהיה של ההורים גם ושלי תודהה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צהרים טובים לכולם. אני רוצה בבקשה לקבל המלצה לרכב משפחתי אמין! שהתחזוקה שלו זולה יחסית ושהוא יהיה חסכוני בדלק אבל שיסע כמו שצריך ולא ניצטרך שתי תאילנדים שיתנו דחיפה מאחורה (אנחנו משפחה בלי עין הרע של אנשים בריאים ככה שצריך רכב שיסחוב בהתאם). אנחנו מחפשים רכב שבעיקר יהיה נוח לנהג אני בנאדם גבוה 1.90 וגם שמנמן ככה שאני רוצה שיהיה לי נוח פחות הוא יותר התקציב שלי הוא 50-55 אלף שקל פחות או יותר אני מחפש רכב משפחתי חזק אמין ונוח זה מה שחשוב! אני חושב ללכת בכיון של מאזדה לנטיס 1.8 אני רוצה לקבל ממכם את כל המידע הקשור לרכב הזה ואם יש לכם המלצות לרכבים אחרים באותו תקציב ואותו סדר גודל אני מאוד ישמח לקבל! …
הודעה אחרונה מאת HawHaw, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נהג חדש יחסית אך מיומן מתלבט ברכישת הונדה civic או bmw Z3 1.9 אשמח לקבל נימוקים והצעות
הודעה אחרונה מאת dkn1,