ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,633 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פג'ו 306 XR מנוע 1600, אוטומוט, עשתה 116,000 שנתון 2001. ב25,000 ש"ח. שווה? מה היתרונות ומה החסרונות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אז ככה אבא שלי אמור להזמין רכב מליסינג שתי האופציות שבעניין הם ניסן או טויוטה הוא שאל הבה אנשים על הגיר של טויוטה שבעליות צריך להרים האנד ברקס או ללחוצ על הבלם כי האוטו מתדרדר ושמאיצים שומעים את העברות ההילוכים , וגם שלא ניתן לתת קיקים באוטו.. ראיית גם שהסלום של טידה בפנים ממש ממש יפה ומפנק לעומת הקורולה (היא מבחוצ רק נראית טוב יותר) אז מה אתם אומרים מה ווה לא לקחת מבחינת ביצועים מבחינת נוחות בכסאות מאחור ( מקום רחב לרגליים) בחינת אכנולוגינ , חווית נסיעה , מהירות, מכל פרמטר אפשרי ( אם אפשר תציינו למה ..) תודה לכולם !
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם קיים בארץ דגם טורבו ידני (לא ממש משנה מאיזה שנה חוץ מהחדשים) ומאיזה שנה הגיע לארץ הדגם שעבר מתיחת פנים?
הודעה אחרונה מאת pinister, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרבה אנשים אומרים שהאיביזה (אני מדבר על שנת 2003 1.4 100 כ"ס) בנויה מהפולו, והגולף שזה גרמני... השאלה שלי היא כזאת, האם התחזוקה של הסיאט תעלה לי יקר נגיד כמו הגולף ?? כי אז עדיף לקנות גולף הייתי שמח גם לשמוע על האיביזה עד כמה היא טובה, או אולי עדיף להשקיע ברכב אחר. האם 1.4 מספיק חזק בשביל לשייט במהירות של 120 בלי לשמוע את המנוע צועק לעזרה..... תודה, שאולי.
הודעה אחרונה מאת shaulih, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חברים אני מזמין רכב ביום שישי (עוד יומיים ... יכול להיות עד ראשון או שני... הרכב יהיה או : טויוטה יאריס - 104,000 ידני (מחיר על הכביש) .. דגם בסיסי שתיהם הונדה ג'אז - 102,000 ידני (מחיר על הכביש) אני הולך יותר בכיוון של ההונדה ... יותר חסכונית ... אבקש אם מישהו בעל הונדה גאז קורא את זה שירשום לי כמה ביטוח הוא משלם ... שמעתי שהיא יותר יקרה בנושא... אשמח לעזרה ופרטים על 2 הרכבים
הודעה אחרונה מאת daniel13275, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת פרטים בקשר לרכבים הנ"ל: פיאט פונטו 2002-2004 גיר רגיל, סיויק 92-95 גיר רגיל. צריכת דלק ממוצעת, טיפולים, זמינות ועלות חלפים, בעיות נפוצות וממה להיזהר\להתסכל\לבדוק בקניה. כמו כן הצעות לרכבים קומפקטיים נוחים וזולים הן לקניה והן לאחזקה יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת YoSSi123, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פונטו 01' מטופלת במורשה 110 אלף ק"מ שלדה נקייה יד 2 חיצונית שמורה לגמרי בעלים נוכחי נהגת, בעלים קודם גם פרטי לא יודע עליו יותר מידי חוץ משגם הוא במורשה מטופל.. עד כה נראה סבבה לגמרי.. (כן ק"מ נראה לי סבבה על חשבונה היה הטיפול 100.., וכל מי שמתחת ל100 רוצה מעל המחירון..) אגב הרכב ידע רק פרפלו ברדיאטור.. עכשיו השאלה אם להכניס אותו לבדיקה באותו מוסך מורשה שהבחור טיפל בו? במקרה זה באיזור שלי או לקחת למוסך מורשה אחר 10 דקות משם.. מצד אחד המוסך שלו מכיר תרכב שלו טוב יותר.. מצד שני אולי גם הוא מכיר תבעלים ככה שיש ספק מקום לקונספירציה חוצת יבשות.. עכשיו אני רוצה לחייב אותו על הבדיקה שאכן הכל תקין.. ושאם לו התשלום על הבדיקה עליו.. יש ניסוח ת…
הודעה אחרונה מאת ferez, -
- 4 תגובות
- 943 צפיות
מדובר ב306 XSI א. איזה מכון בדיקה מומלץ יש בירושלים או באזור? ב. אני צריך מוסך שמבין בפיג'ו ספורטיביות שיידע לתת לי הצעת מחיר ריאלית לגבי יישור קו ומצב הרכב באופן כללי, איפה יש בירושלים או באזור?
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם , ברצוני לרכוש רכב קטן בתקציב של 60,000-70,000 ש"ח , חשבתי לקנות דייהטסו סיריון מהשכרה או יונדאי גטס . אשמח לקבל עוד המלצות לרכבים במסגרת התקציב כולל נתונים אודות צריכת הדלק ואימנות , תודה .
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברה אתמול בדקתי רכב שעונה על כל הקריטריונים שהצבתי לעצמי (יד ראשונה, 90000 ק"מ, שנת 2001). הבוחן שעשה את הבדיקה אמר שהוא לא מצא שום דבר רציני ושהרכב במצב טוב. כשקיבלתי את הטופס בדיקה לידיי קצת חשכו עיניי, אולי ובעיקר בגלל שאינני מבין יותר מידיי בתחום הזה וכנראה שרב הדברים שם הם דברים לא רציניים כמו שהוא הבטיח. אני מצרף את טופסי הבדיקה - אשמח לחוו"ד ממביני עיניין - אם הכל שפיר היום ירכש הרכב במזל טוב ובעזרתכם הרבה
הודעה אחרונה מאת לאון, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, מחפש רכב שישרת אותי ביומיום ולא ידרוש יותר מדי תשומת לב וטיפולים. ידני בלבד. הנוחות לא ממש משנה, חשוב שיהיה מזגן ולא יהיה עגלה. לאחר קצת חיפושים בלוח יד2 ראיתי שבמחיר הזה יש רק: דייהטסו שרייד 1.0 פורד פיאסטה 1.3 אם נניח אני מגרד עוד קצת את התקציב אזי ניתן גם להשיג מאזדה 121, סוזוקי סוויפט ופולקסווגן פולו. אז במה כדאי להתמקד בחיפושים והאם פיספסתי רכבים מומלצים אחרים?
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
- 5 תגובות
- 998 צפיות
שלום לכולם. אני ממש לפני קניית קואוליר 2400 סמ"ק ורציתי את חוות דכתכם הזריזה בענייין. בעבר היה לי קואוליר 2200. האם ה 2400 עדיף? 1. האם נתוני צריכת הדלק שלו טובים יותר? 2. האם יש לו שרשרת טיימינג (כמו ב 2200) או רצועה? 3. ובכלל מה המלצתכם? תודה!
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
מגרש BUY&DRIVE
מאת asad- 6 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הייתי היום במגרש שלהם ובדקתי פונטו שהם מוכרים מטרייד אין ויש לי כמה שאלות. המגרש שלהם נמצא בתוך המוסך המרכזי ברמת החייל, ולפי מה שהם טענו הרכב טופל במוסך מורשה. כששאלתי בטל' הם אמרו שניתן יהיה לבדוק במחשב אבל לא להדפיס את היסטוריית הטיפולים, כשהגעתי הם טענו שהם ניסו והם לא יכולים לבדוק מבלי נוכחות הבעלים הקודמים. נשמע הגיוני? אם הרכב נקנה מסוכנות טרייד אין, האם יש לבדוק עבר בעלות במשרד הרישוי או שעיון ברישיונות מספיקים?
הודעה אחרונה מאת asad, -
- 3 תגובות
- 932 צפיות
אני חושב לקנות רכב כזה איך הוא מבחינת תחזוקה שוטפת? צריכת דלק בנסיעה בינעירונית? תקלות? למישהו יש הפניה למאמר על הרכב הזה? עדיף יד שניה תודה רבה. ירון זורע
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מצאתי רכב שמכל בחינה אחרת מתאים לצרכי, אבל מה - עבר תאונה. נכנסו בו מאחור, הוחלפה דלת אחורית, פגוש ועשו תיקונים גם בחלק החתון של הרכב (לפי הבדיקה ב"זפת לא מקורית" מה שזה לא אומר). בנוסף הוחלפה כנף ימני קידמית. הבודק אמר שאין פגיעה בשילדה אבל האוטו עבר מתיחה. מה דעתכם? לא רציני? להתרחק כמו מאש? הרכב הוא פיאט פונו ספייס 2001 אוטומטית. כמה ירידת ערך יש לדרוש בקנייה? ממחירון של 29 ל 26 זה היגיוני?
הודעה אחרונה מאת huber, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
ראיתי היום פיאט פונטו ELX משנת 2001 שעשתה רק 90000 קילומטר המוכר אומר שהרכב הוא של אישתו ובאמת הבדקתי את הרישיון רכב ואת תעודות הזהות של שניהם המצב המוזר הוא שהרכב הוא יחסית נדיר 90000 ELX אמור להימכר תוך כמה ימים והמודעה נמצאת כבר יותר מחודש בסף הכל הרכב נראה במצב טוב אין נזילות שמן ליד המנוע נוסע טוב הילוכים עוברים חלק העניין הוא שאין לי כסף להרבה בדיקות ותיככנתי לראות כמה שיותר מכוניות ולקחת את זאת שהכי נראית לי לבדיקה האם כדי לסתכן וללכת לבדיקה?
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם יש ביד2 206GTI נחמדה שנראית סבבה חוץ מזה שבשדה "מוכן להחלפה" כתוב כן.. אני מניח שזה אומר שמדובר בסוחר, וממה שאני רואה פה בפורום כדאי לא להתעסק עם המכוניות שהם מוכרים. אז האם כדאי לעשות טיול לצפון או שחבל על הזמן? ובאופן כללי האם מוכן להחלפה אומר בהכרח סוחר לדעתכם? דרור
הודעה אחרונה מאת ferez, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
עזרה קטנה.... אני מתלבט איזה מודל לקנות, איביזה 2002 1.6 100 כ"ס או איביזה 2003 1.4 100 כ"ס ההתלבטות היא ככה....אני מעדיף את הצורה החדשה, ועם הידע המועט שיש לי אין 1.6 2003 ואני מפחד ש 1.4 יהיה עגלה מה אתם אומרים....איך המנוע באיביזה 2003?? או שעדיף את 2002 1.6 ולהתפשר על הצורה, למרות שה 2002 גם מאוד יפות. כחו בחשבון שאני לא רוצה לשמוע את המנוע צועק במהירות של 110-120 למרות שאני לא נהג מרוצים, אבל אני רוצה שהרכב יסע בכייף והאם באמת עדיף לא להתעסק עם הגיר האוטומט? תודה, מחכה לתשובות.
הודעה אחרונה מאת shaulih, -
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
נכנסתי למוטוקאר. רשום שיש 7 מקומות, בתוספת תא מטען בנפח 700 ל' (ללא משובים מקופלים). רציתי לדעת עד כמה זה נכון. האם באמת הרכב כ"כ מרווח, ויכול לשנע 7 נוסעים בגודל מלא. או שמא מדובר ברכב בסגנון מאזדה 5, שאחת מן השורות יכולה לשמש ילדים בלבד? כמו כן, האם יש בעלים של הרכב שיכולים להעיד על צריכת הדלק של גרסת הדיזל? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אייזיק, -
- 3 תגובות
- 886 צפיות
אני מעוניינית לקנות רכב הבעיה שאני עדיין לא סגורה בכלל על סוג ודגם הרכב בכלל. בעיקרון אני מחפשת רכב קטן משו חמוד כזה, הכי חשוב אוטו אסטתי לא כל מיני קופסאות למינהם אם יש כמה נק' שאולי אני צריכה להשב אליהם את צומת הלב אני ישמח לדעת, התקציב הוא באיזור ה50 פלוס מינוס ואני מעדיפה גיר ידני אם זה משנה. נתקלתי בכמה דגמים: פיג'ו 206, פולקסווגן גולף\ פולו, פיאט פונטו. מה דעתכם? אשמח לקבל תגובות, ערב נעים!
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 965 צפיות
אז ככה, קודם כל האם הרכב מומלץ? מחירון שלו 29Kש"ח הרכב עשה 330000 ק"מ האם צריך להחליך מנוע?
הודעה אחרונה מאת idonativ, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעונין לקנות ג,יפ לטיולי סופשבוע, להלן הפרמטרים. מבקש יעוץ: 1. משפחה עם 2 ילדים קטנים 2. רכב שלילשי במשפחה, כמעט ולא יסע 3. עלויות אחזקה נמוכות 4. תקציב - 50-60 אלף שקל 5. אוטומטי או ידני, לא משנה 6. אשמח לאפשרות להוריד את הגג (בשביל הילדים) 7. יכולת שטח בינונית +, צריך הילוך כח הרכבים: 1. נפסלו ג'יפוני הכביש כי אין להם יכולת שטח 2. לא רוצה הוצאות על לנדרובר ישן או ביטוחים של רכבי הענק, וגם אין צורך בגודל. 3. חשבתי על ויטארה פתוחה או ג'ימיני (יש לויטארה יכולת שטח)? 4. חשבתי גם על פאג'רו קצר ברזנט שנכנס בתקציב אבל דואג מהוצאות 5. חשבתי גם על סופה משופצת אם היא אמינה וזולה לאחזקה. דלק לא מעניין כי זה רכב שלישי מה דעתכם, אשמח לתגוב…
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ערב טוב לכולם יש לי תקציב של 25K כולל הרכב+ביטוח+יישור קו . עד עכשיו חשבתי על סוזוקי בלנו או ניסן אלמרה או מיצובישי כריזמה שנים 97 98 .עשיתי חיפוש לגבי ניסן סאני שנים 93-95 מדובר בגיר ידני וראיתי שהרכב מאוד מומלץ בפורום בעיקר דגם הזרקה מבחינת אמינות וחיסכון בדלק ואם אני מוצא אחת כזאת אני יכול לחסוך אלפי שקלים ולהנות מרכב עם מנוע חזק (אלמרה) לנסיעות עירוניות ובינעירוניות אפילו אחרי יישור קו מה אתם אומרים וממליצים לעשות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
רציתי לדעת יותר לגביי התתי דגם של פיג'ו 206 עם מנוע 1400 ידני. הבנתי שיש כמה דגמים מה אומר כל דגם, מה הוא כולל, מה יוקרתי יותר מה פחות. חוץ מזה גם רציתי לדעת אם יש איזשהם בעיות נפוצות ומוכרות בפיג'ו מה עלות ההחזקה, החלקים הטיפולים. בקיצור כל מה שרק אפשר לגביי הפיג'ו 206 אם יש אפילו איזה מאמר או אתר שמסכם אשמח לקרוא. תודה מראש לכולם!
הודעה אחרונה מאת דניסאן, -
- 2 תגובות
- 825 צפיות
ובנוסף באיזור כרמיאל מכון אמין וטוב =]
הודעה אחרונה מאת Random, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה ההבדל מיאריס רגיל? למה זה לא מופיע במחירון? מדובר בדגם 2005. תודה
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 1 תגובות
- 912 צפיות
בבקשה צריך יעוץ לגבי מאזדה 5 מודל 2006 אחזקה ? ביטוחים ? דלק ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת דניסאן, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום הנני רוצה להתחדש ברכב בתקציב שנע בין ב20-30. אני חיפשתי רכב כבר הרבה זמן ועד לפני זמן קצר הייתי נעול על היונדאי אקסנט 98-99. עכשיו בסופו של דבר ירדתי מזה ורציתי לברר איך הרנו קליאו B. אני מחפש אוטו שיעמוד לרשותי בלי הרבה בעיות (נוסע כל יום תל אביב הלוך וחזור-גר בראשון) ואני מחפש רכב שיהיה אמין מאוד. שנתון יחסית גבוה 99+- במחיר שציינתי ובעקבות זה אני פונה אל הרנו קליאו B. רציתי לבקש ממכם עזרה בקשר לרכב זה איך הוא מבחינת : 1)אמינות , 2)צריכת דלק , 3)ביצועים. דירגתי את זה בדיוק לפי מה שחשוב לי קודם כל אני מחפש רכב אמין מאוד.. רציתי לבקש את עזרתכם בקשר לרכב זה בנושאים הנל. מבקש רק מאנשים שיש לי ניסיון או שמעו ממישהו אמין בדיוק איך האוטו הזה. תודה שחר
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם ... סוף סוף , אפשר לומר שהגיע הזמן לקנות את הרכב הראשון שלי . כיום אני סטודנט שמעוניין בגדול ברכב ביטוחתי חזק, שקט פנימי, יפה,חיסכוני בדלק, וכמובן אמין. בגדול אני חושב להשקיע עד 80 אלף אבל אם יהיה כדאי ממש להשקיע עוד קצת בשביל לקבל הבדל גדול אני יהיה מוכן ... בגדול יש לי אפשרות לקנות בהנחת עובד רכב מעבודה מה שנותן לי הנחה נוספת על רכב החברה שעומד על 10-15 אחוז פחות. בגדול הרכבים שהם מוכרים עכשיו זה סובארו אימפרזה 2005 או את ה B4 2005 , כך שחשבתי שזה יכול לקסום לי ביגלל הנחה (כך שאני מוציא פחות מ80) וביגלל שיש מצב למצוא מציאות . השאלה היא האם יהיה מומלץ להשקיע על רכב כמו אימפרזה 2005 או שלא מומלץ כי אפשר לקנות בכסף הזה משהו טוב יותר?. (בהתחלה היי…
הודעה אחרונה מאת din264, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אופל אסטרה 2002 דיזל?זה בגדול הבחירה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת צביקי,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 414 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- pooh-bear
- Step
- Albetx
- wa11a
- dinnnn
- sperial
- יבגניפ
- TZR84
- ofer-1973
- rolling_stony
- Mega
- romansah