ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,633 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 665 צפיות
אני גר בחיפה, כרגע אין לי רכב, ראיתי סובארו אימפרזה שממש ניראה לי , בעליו לא יכול להגיע לחיפה כי הוא בשלילה... אז אני צריך לבוא לחדרה, מבקש את המלצתכם לגבי מכון בדיקה טוב באיזור וכמו כן טיפים, כי זאת הפעם הראשונה שאני קונה רכב. תודה רונן
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 911 צפיות
נכנסתי למחירון לוי יצחק לברר מעט לגבי המחירון של פג'ו 306 אבל המוזר היה שיש המון דגמים לרכב הזה SR XN SL XR XT ST S16 XSI עכשיו השאלה שלי מבין כל הגרסאות הללו (השאלה שלי מתיחסת רק לגרסאת ה5 דלתות לא ה3 ולא הארוכה) לאיזה מביניהן יש הכי הרבה כ"ס בנפח 1.6 (כמובן גרסא ידנית) או שאין הבדל אצל כל הדגמים הללו וזה בסך הכל צורות שונות של איבזור ? אני פשוט שוקל לקנות את הרכב ורציתי להתענין קצת יותר קראתי גם הרבה חוו"דים טובים על פג'ו בכלל
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 14.3 אלף צפיות
שלום, ברשותי מאזדה MPV (שנת 2003) אך לאחרונה היא עושה הרבה בעיות ואני מעונין להחליפה ברכב דומה (6-7 מקומות ישיבה, מרווח, אמין ונוח). אני לא מדבר על רכבים דחוסים עם 7 מקומות ישיבה (כדוגמת מאזדה 5) אלא מרווחים לפחות כמו MPV. רכב אמין שלא אצטרך לבלות במוסך מעבר לטיפולים שנתיים. מה האפשרויות העומדות בפניי?
הודעה אחרונה מאת Koby Millo, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחותי מעוניינת לקנות רנו קליאו שראתה. הדגם הינו B שנת 2000 ידני דגם RT. נפח 1400. האם זה דגם 16 שסתומים? נראה לי שלא. לאבא שלי היתה בעבר אחת ישנה גם RT . היא היתה 8 שסתומים האם גם זו? חסרונות יתרונות יתקבלו בשמחה. תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מחפש רכב שישרת אותי לשנתיים שלוש הקרובות, אני סטודנט מירושלים, 3 פעמים בשבוע אני נוסע ללימודים בראשל"צ. בנוסף אני עובד באיזור תלפיות וגר באיזור רמת אשכול כך שיהיו גם נסיעות עירוניות ולא רק בין עירוניות. היה לי בעבר רכב ידני ואני חייב לציין שבנסיעות בין עירוניות לא הייתה לי שום בעיה אך באמת שסבלתי מהנסיעה בפקקים בתוך העיר (ירושלים או ראשון, שתיהן פקוקות מאוד), ולכן החלטתי לחפש רכב אוטומטי. חשוב לי לציין שלמרות שכנראה יש כאן איזושהי סתירה, הייתי רוצה שהרכב יהיה חסכוני באופן יחסי. שלא יהיה מכונה לשתיית דלק בנפח 2000. הגודל לא ככ משנה, ז"א קט' מיני או הקט' מעליה (משפחתי קטן). התקציב הוא עד 40,000, כמובן שעדיף בסביבות ה-30,000 אבל לדבר טוב אני אכן או…
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
-
פונטו 2004
מאת limor abu- 2 תגובות
- 749 צפיות
קיבלתי הצעה לפונטו 2004 , אוטומט קמ"ש נמוך, יד 1 ומחיר טוב הבנתי שבאופן כללי הרכב לא מומלץ (אירופאיות ואוטומט לא טובות) אבל נאמר לי שיש שני סוגי מנוע אוטומט אחד רגיל שהוא בסדר ושני שהוא היה גרוע יש למישהו מושג על הרכב והשימוש בו? כמו-כן אשמח להמלצות לדגמים נוספים- מנוע עד 1600 , אוטומט, קטן בגודל , במחיר של 40,000-50,000 אלף ש"ח לימור
הודעה אחרונה מאת top444, -
- 17 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
איזה רכבים פרטיים (ספוטיבים/משפחתיות)יש בין השנים 89 - 97 (או יותר חדשים בתקציב נמוך) קיימים למכירה בארץ? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בגרסאות הבסיס, ופרטו בבקשה למה.
הודעה אחרונה מאת דניסאן, -
- 2 תגובות
- 947 צפיות
שלום, יש בבעלותי מיצובישי גאלאנט (שאגב מוצע למכירה - שנת 2001) ואני מחפש להשתדרג התקציב שלי הוא כ-100,000 ש"ח הדרישות: אוטו אמין (עדיפות גדולה ליפני או קוראני) נפח מנוע יותר גדול מ1600 סמ"ק מבחינת גודל אני לא חייב ספינה כמו הגאלאנט עדיפות לאוטו כמה שיותר חדש מה האופציות? (חשבתי על מאזדה 3 עם מנוע 2000 משנת 2005 ומעלה אבל אני מפחד לצניחת המחירון שלו עקב דגם מחליף, ביטוח יחסית יקר וגם הטיפולים לא הכי זולים שיש...) תודה רבה!!!
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 3 תגובות
- 979 צפיות
טוב אחרי שקניית האוטו נכשלה (הבחורה מכרה את האוטו שעתיים לפני שהיינו אמורים ללכת לבדיקה) חושבתי שזה יהיה רעיון טוב לדעת בדיוק מה ההבדלים בין רמות הגימור של האיביזה שנתונים 03-05 אני מתכוון מה ההבדל בין stella, refferens ,stylance, singoאז אם יש אנשים שבאמת יודעים מה אומרת כל רמת גימור (ולא זה המפואר ואלה לא) אלא מה נותנת כל רמה... תודה רבה לעונים ניר
הודעה אחרונה מאת NIR_D, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום אז ככה מכרתי את הרכב ואני מתלבט ברכישת אחד משני הרכבים בכותרת רציתי לדעת איזה מהם נוח יותר אמין יותר וחסכוני יותר פירוט על כל אחד מהם בניפרד בפרט הדבר החשוב ביותר זה האמינות מה התקלות של כל רכב מהרכבים האלה שניהם דיזל ידני כמובן
הודעה אחרונה מאת din264, -
- 5 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום, אשמח לתשובות מנומקות ומקצועיות לגבי התלבטות בקניית רכב 4X4 משפחתי (ולכן ארוך) בתקציב של כ-100000 שח'. ההתלבטות שלי היא בין ניסן טראנו או איסוזו טרופר, נראה שהשניים הללו יספקו את הצרכים שלי מכיוון שהם מתנהגים באופן סביר מאוד בשטח ומצד שני גדולים ומרווחים למשפחה ביום יום. אשמח אם תתייחסו בתשובותכם ל: אמינות. טיפולים וחלפים. תצרוכת סולר. אחזקה.. ביטוחים. בקיצור כמה שיותר מידע, תודה, מאיר
הודעה אחרונה מאת 4Xforce, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אבא שלי רוצה להביא מהעבודה שלו רכב ליסינג. בעבר היה לו פורד טורנאו והוא היה מרוצה ממנו אבל הוא צריך להחליף רכב. על איזה רכב גדול ומרווח לעבודה הייתם ממליצים כדוגמאת הפורד? הרכב אמור לעלות בערך 2500 שקל לחודש כלומר אם הוא קונה את הרכב אז באיזור 115 אלף.
הודעה אחרונה מאת gozal, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הי, אני רוצה לקנות רכב ולא עברתי את התהליך הנ"ל המון שנים מכיוון שחייתי בבועת הליסינג. אשמח לדעת: היכן ניתן לבדוק האם הרכב משועבד/מעוכל? (בדיקה בחינם? בדיקה בתשלום? מה צריך כדי לבדוק?) היכן אני יכול לבדוק האם הרכב הינו מידיים פרטיות או מחברה? תודה, מאיר
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
הונדה Jazz
מאת taltol- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש הונדה Jazz משנים 2002 - 2004 ורציתי לדעת האם יש לחשוש מקילומטראז' גבוה במיוחד, לדוגמא 180,000 לדגם משנת 2002 (ידני)
הודעה אחרונה מאת taltol, -
- 2 תגובות
- 953 צפיות
המגאן שלי היא מליסינג לשעבר ואני מעוניין להחליף אותה לB4 מודל 2006 (אחרי מתיחת פנים ו- 165 כ"ס.). איפה אני יכול לעשות את ההחלפה הזאת? באלדן , איפה שרכשתי את המגאן , אין להם B4. מחירון המגאן הוא 64 +- ומחירון ה-B4 הוא 129 +- . מישהו התנסה בטרייד אין כזה? למה לצפות? תודה, אדריאן.
הודעה אחרונה מאת ADRIANFARINA, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה התקציב שלי הוא 50000 ש''ח, אני מתלבט אם לקנות רכב מלסינג יד ראשונה או לקנות רכב מידיים פרטיות אני חושב על יונדאי גטס 2006 ידני
הודעה אחרונה מאת shushon, -
-
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים, אני צריך עזרה קטנה, אני מתלבט בין האיביזה 2001-2002 לבין הפיז'ו 306 (5 דלתות) של אותם שנים, אני מדברעל 1.6 ליטר 100 כ"ס ורצוי אוטומט. אז ככה לשאלות שלי : מה יותר אמין ? יותר חסכוני ? יותר נח ? יותר כיף לנהיגה? וכו' תודה.
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום רב לכל החברים . מכרתי את הטיפו שלי , וכעת אני פוזל לכיוון B3 עם גיר רגיל , האם מישהו היתנסה על האוטו עם התיבה הידנית ? אגב , הייתי בסוכנות סובארו , ואין להם נתוני האצה של האוטו , האם מישהו יודע ? (כן, אני יודע שהחיים זה לא רק מ0 עד 100:-D) תודה לכולם ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת Slava_RC, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מחפש רכב משפחתי אוטומטי חובה עד 30 אלף ש"ח חייב שיהיה אמין, נוח ולא צורך הרבה דלק משנתון 98
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר הפנה אותי לפה בשביל שתעזרו לי . אני צריך המלצה לרכב עד 25 אלף שקל (ידני) שיהיה אמין ,חיסכוני וכו'. אני צריך אוטו גדול כלומר שלא יהיה צפוץ (כי אני נהג של המשפחה ,האוטו יסיעה את משפחתי) שהחלקים לא יהיו יקרים ושלא יעשה בעיות . בקיצר את האוטו הכי טוב שאפשר לקנות עד 25 מכל הבחינות ! תודה רבה לכולם ויום טוב !!!
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הי ותודה מראש על העזרה, אנחנו משפחה מורחבת (במפרט המצויין לעיל) ומחפשים רכב שיתאים למידותינו גם בהרכב מלא. חשבנו כמובן על פג'ו SW אבל נאמר לנו ש"יש לה מחלות של מערכת החשמל והגיר" כמו כן חשבנו על הB4. יש עוד הצעות? עצות מבעל נסיון יתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
צריך שתעזרו לי לבחור בתקציב הנ"ל (15-17). אז ככה הרכב לנהג חדש . דרישות: שיהיה די חיסכוני. חלקים לא יקרים. שאוטו שלא יעשה "הרבה" בעיות. שאוטו יראה בסדר ולא מכוער בקיצר האוטו שלדעתכם הכי טוב לקנות בתקציב הזה מכל הבחינות !!! זהו וסליחה ששיגעתי אותכם ...
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
שלום לכל חברי הפורום . פנו אלי מצ'מפיון בהצעה להחלפת הרכב שלי , אני נוהג על A3 שנת 2001 , מנוע 1.8 טורבו , 180 כ"ס. ידנית ההצעה היא לגבי פולו חדשה , מנוע 1.4 , ידנית , שנת 2008. ההפרש במחיר הוא 20,000 ש"ח .אבל לא כאן הבעיה .הבעיה היא הפרש של 100 כ"ס !!! (לטובת האודי ) ההצעה היא טובה , אם כי אני יורד ברמת האבזור , ורמת הכוח , אבל מצד שני אני מקבל רכב חדש דנדש , עם שנתיים אחריות. מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת עומר ג R, -
- 0 תגובות
- 985 צפיות
אני מעוניין לרכוש את הרכב יש לי כבר מישהו על הכוונת עכשיו איך הרכב מבחינת אמינות? מה המחלות של הרכב? ובכללי עם כדאי לקנות את הרכב? מה אתם חושבים אליו? תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת SiestaSport, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב טוב לחברי הפורום,ביום שישי האחרון הופיעה במדור סובארו בעיתון לוח פוקוס לגאסי 2.0 טורבו שנת 92 סטיישן הרמתי טלפון לבנאדם תיאמתי איתו שניפגש ואראה את הרכב, ניפגשנו אתמול ועברנו על הרכב עכשיו ככה אני רוצה לשאול אתכם לפי המיפרט הבא שאכתוב פה האים כדי לגעת ברכב, מנוע 2.0 טורבו אורגינל נאמר לי שהמנוע אחד על אחד של sti קמפשאפטים 4 במיספר קל'אץ אים בוחנה 251000 קמ כמובן הנעה כפולה קבועה חימום בכיסאות 5 הילוכים הגה מומו אורגינל בקיצור עוד ועוד המחיר שהוא דורש 38000 שח יד 3 נאמר לי בנוסף שאין עוד רכב כזה בארץ שזה יבוא אישי ואכן בלוחית רישוי רשום 00 , מה דעתכם בנושא כדי להיכנס לזה , המחיר נישמע גבוה מידי תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת צביקה., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
רוצה לקנות רכב בטיחותי לבת שלי. עדיף קטן אבל עם אביזרי הבטיחות שצוינו אשמח לשמוע המלצות
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברצוני לקבל פרטים על רנו מגאן משנת 1999 ועד2001 מה ההבדלים ? מה כדאי 1600 או 1900 ? דיזל או בנזין? ועוד פרטים רלונטיים ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 3 תגובות
- 871 צפיות
מדובר על ה-205 פורבר 1.4 ודייטסהו 93 שרייד 1.3 מה לדעתכם יותר טוב מבחינת צריכת דלק ,אמינות וכו'. נושא אחרון שלי מצטער ששיגעתי !!!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 11.8 אלף צפיות
שלום, לאחר בדיקות רבות החלטתי לצמצם את הבחירה שלי לשני רכבים: סובארו B3 ומיצובישי לנסר 2008. שני הרכבים הללו הם רכבי ליסינג כלומר הגירסה של מיצובישי היא Executive וזו של הסובארו היא גם הפשוטה ביותר. קראתי אינספור מאמרים של הסובארו החדשה ועל העובדה שהמנוע שלה חלש (יחסית), אך לא מצאתי מידע נוסף (למעט האתרים הרשמיים) על הלנסר החדשה. הן נראות לי די זהות מבחינת הגימור והן מבחינת הבטיחות האקטיבית והפסיבית. ישנו הבדל מרכזי אחד שהמיצובישי מגיעה ללא רדיו שזה די מאכזב מכיוון שאני לא באמת רוצה להוציא כסף נוסף על קניית רדיו. אני אשמח לקבל את דעתכם. בסופו של דבר הגורמים המשפיעים מבחינתי: 1. בטיחותית (מעל הכל) לא ראיתי מבחני ריסוק של הלנסר. על הסוברו נערכו מבחני רי…
הודעה אחרונה מאת daniel13275,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 414 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- pooh-bear
- Step
- Albetx
- wa11a
- dinnnn
- sperial
- יבגניפ
- TZR84
- ofer-1973
- rolling_stony
- Mega
- romansah