ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,632 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, שאלה לגבי אלפא 147. יש טענות רבות לגבי אלפא שהיא לא אמינה וכו', והבנתי שמדובר בדגמים היותר ישנים. מה לגבי ה147? גם בה יש אותן בעיות אמינות שהיו? ואם כבר, אז כבר מה אתם אומרים על ה147 בכללי? תודה תודה, יואב.
הודעה אחרונה מאת CTS, -
- 1 תגובות
- 869 צפיות
לחברי הפורום שלום, במשפחתנו יש 2 רכבים: 1) פיאט מולטיפלה - 217,000 ק"מ, אחרי עבר השכרתי. מצב טוב, אבל אנחנו יכולים להרשות לעצמנו להשתדרג. 2) הונדה FRV 2007 - 6000 ק"מ. חדשה דנדשה. ההונדה נקנתה על מנת להחליף את המולטיפלה. הבעיה היא כך: היא פשוט לא נוחה ולא מרווחת כמו המולטיפלה. היא נוחה בתור רכב יומיום אבל לא לשינוע 6 חברי משפחתנו. אנחנו ממש לא מתכוונים למכור אותה, אך אנו מתלבטים בין 2 האופציות האלה: 1) לקנות סופר מיני ב90k, פאביה לדוגמא. ולחיות עם הFRV בשלום, אחרי הכל אנחנו מתאספים בתור משפחה לעיתים נדירות. 2) לקנות משפחתית גדולה (6, מונדיאו) או מיניואן (C4 פיקאסו, טוראן), ב147k ואז שהרכב הזה ישמש אותנו ברכב משפחה. 3) לקנות טנדרון, אבי מוצא או…
הודעה אחרונה מאת אייל_רז, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב הנעה אחורית, עם 4 מושבים. מחיר שלא יעלה על 200,000 לחדשה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 2 תגובות
- 884 צפיות
שלום לכולם, אני מוכר דייהסטו שרייד 93, אוטומטית עם 125,000 ק"מ. הבעיה שעלתה היא כמה לדרוש עבורה? מצד אחד האוטו שמור ומטופל, ואני מניח שהישור קו יהיה מינמלי. מצד שני אני רואה שרוב הרכבים בYAD2 מופיעים עשרות אחוזים מתחת למחירון. כמה ריאלי יהיה לקבל מחירון עבורה?
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום, אודה להתייחסותכם בעד או נגד רכש סוברו אימפרזה חדשה שנת 2007. בתודה. "דבר חלש"
הודעה אחרונה מאת rogi, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
רציתי לדעת מה הפלוסים והמינוסים ברכב כזה אני שוקל לקנות אך ממש לא מכיר את הרכב אשמח לעזרה מאנשים שמכירים תודה מראש אורן
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 948 צפיות
אימי קנתה בחו"ל (גרמניה) ב מ וו מהסדרה 3 שנת 2002 במכיר מטורף בלי כסף רציתי לשאול אם אני רוצה להביא את הרכב לארץ כמה יעלה לי כל העיניין? אפילו בערך תגידו אם אפשר תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 871 צפיות
אני נוסע אין ספור ק"מ במהלך השנה (10.000 ק"מ בחודש), מסתובב בכל הארץ, עליות, ירידות. לאחרונה אני מתלבט בנוגע ל-2 רכבים : סובארו אימפרזה 2007 בעלת 35.000 ק"מ או סיטרואן ברלינגו 2003 בעלת 150.000 ק"מ. בבקשה בלי להתייחס לצריכת דלק. זקוק לעזרתכם. תודה מראש.....
הודעה אחרונה מאת asher8485, -
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בוקר טוב זהו מכרתי את האופל אסטרה 2000 דיזל שלי ( רכב מעולה פרט למשאבת סולר הסוררת ) צריך עיצה חכמה : יש לי פולו 1600 בנזין שנת 2001 עם 92000 ק"מ ב31000 ש"ח גיר רגיל או אוקטביה 1600 שנת 2000 עם 136000 ק"מ אוטו' ב26000 ש"ח( זהו המחירון לדברי הבחור אני נוסע כל יום 120 ק"מ ,מהיא צריכת הדלק שלהן של שתיהן ( קראתי שהאוקטביה עושה 14 ק"מ לליטר) איך הן סוחבות בעליות פשוט עובד ברמת הגולן בקיצור מה היתם לוקחים תודה ובוקר טוב
הודעה אחרונה מאת t_96, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום כולם. דיברתי עם מישהו שמוכר את הרכב אחרי 3 חודשים שיש לו, כיוון שהוא והשותף שלו הולכים לדרכם הנפרדות והאוטו היה של העסק שלהם. קסרה סטיישן 1600 בנזין אוטומט, 2004. יד ראשונה ליסיניג הוא יד שנייה, 120K עם מכות בצד (עוד לא ראיתי אז אני לא יודע מה חומרת המכות אבל לא אמור להיות משהו קריטי). הוא רוצה 37000. אני אדע יותר פרטים אם אקח לבוחן כמובן אבל איך נראה לכם ביינתיים?
הודעה אחרונה מאת tulltull, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הרכב שנת 96, 181K ק"מ, 3 דל'. הייתי היום בירושלים, בדקתי במכון טסט ליין (גבעת שאול אם אני לא טועה) לפי הבוחן יש מכה קלה בשלדה מקדימה, בעלת משמעות מסחרית בלבד. הייתה פגיעה בוו גרירה הקדמי, המוכר יידע אותי לגבי זה לפני הבדיקה. בנוסף, הבנתי מהבוחן שהמנוע צריך לעבור שיפוץ, והוא אמר שאם היה במקומי היה ממשיך לנסוע על המנוע כמה שיחזיק ואז מחליף מנוע. הצעת מחיר במוסך לשיפוץ הייתה 5K~, והצעת מחיר למנוע מיבוא כולל הרכבה - 7~. וגם שהערכים הגבוהים בבדיקת זיהום זה בגלל שאין ממיר, המוכר נותן לי אותו בכל אופן, ביחד עם הנקניק (שו?) סגרנו בסוף מחיר - 24800, כנראה יום שישי אני נוסע שוב כדי להעביר בעלות ולתת את הכסף. רק לפני זה, רציתי לבדוק אם יש משהו שלא שמתי לב, וכמו כן…
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבת שלום לכל חברי הפורום. שמי אלי ואני חדש בפורום. כרגע אני נוהג על מאזדה 3, 1.6 (שנת 2005) והגעתי לשלב שהיא פשוט משעממת אותי. אני מחפש רכב מהיר, עם סממנים ספורטיביים כמו: מהירות, כוח, אחיזה טובה, התנהגות כביש. עוד דברים שחשובים לי שיהיו אך לא קריטים כמו שציינתי לעיל הם: חיסכון מסויים בדלק, בטיחות ממוצעת פלוס, עלות טיפולים ממוצעת וסחירות. ידוע לי שהדרישות הן רבות וסביר להניח שלא אמצא את כולן ברכב מסויים. אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי ולקלוע ברכב שהכי מתקרב לדרישות שציינתי. נ.ב - רכב משומש לא בא בחשבון אלא רק חדש מהסוכנות! תודה רבה, אלי.
הודעה אחרונה מאת THE-ONE, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
פולו שנת 2000, מנוע 1.6, 75 כ"ס, הכרב עבר 121,000. רציתי לשמוע את חוות דעתכם, שהיא מאוד חשובה לי. בעיקרון מה שחשוב לי שהאוטו הוא לא עגלה, כי אני קצת נרתע מה-75 כ"ס... דרך אגב המחירון של האוטו הוא 27,000 ש"ח, החוצפן רוצה עליו 29,000 בגלל שהוא עשה לו איזה טיפול שעלה לו 2000 שקל... יש אנשים בלי בושה זה כמו שאני אמכור דירה ואקח עוד כסף על זה שפעם החלפתי מזגן... תודה מראש על העזרה!
הודעה אחרונה מאת yoavm7, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפי הכותרת אני נמצא כמה רגעים לפני לקיחת האוטו (סיאט איביזה 2005 ידני 75 כ"ס stylance) לבדיקה במכון. מכיוון שבהתחלה רציתי את דגם הספורט (עם ה- 100 כ"ס) אבל לא מצאתי אז אני אתפשר על זה. מדובר ברכב פרטי יד 1 עם 71000. אני צריך כמה שיותר פרטים על האוטו כל מ שאתם יודעים על האוטו יעזור לי (לא מכיר כ"כ חוץ ממה שרשום ביהודה הלוי וזה לא הרבה) בתודה ענקית מראש ניר
הודעה אחרונה מאת NIR_D, -
-
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מבקש את עזרתכם בהחלטה - סזוקי סוויאפט או פיאט פונטו ,הצרכים שלי הם רכב קטן חסכוני, שלא יהיה במוסך הרבה, צריכת דלק נמוכה, אני יכול להשקיע עד -10000 ש"ח. לאחר חיפושים ופגישות מצאתי: סזוקי סוויפט 93 ידני, 4 דלתות, 145,000 ק"מ, יד-2, במחיר 9500 ש"ח , ללא הגה כוח, ללא נעילה מרכזית, נראה "ככה-ככה" לא שמור אבל המנוע נשמע תקין ולא זורק-שמן. צירהי דופקת בסיבוב. לעומת זאת ראיתי פיאט פונטו 95, 110,000 ק"מ , ידני, 4 דלתות, מנוע 1.24 , S-75, נראה טוה ושמור, הגה כח, נעילה מרכזית, מנוע נשמע טוב, נוסע טוב, יד-2, 9500 ש"ח . שאלה ראשונה - מה עדיף? שאלה שניה - פיאט פונטו יש גל זיזים עליון , ולכן רצוי שלא יזרוק שמן מהמדיד? כי יש זריקת שמש מהמדיד. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Gabash, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
חבר שלי מתלבט בין שתי אלה, מודל 2005. בגירסת 1.6 ליטר השאלה שלי היא אם יש הבדלים רציניים באמינות (עד כמה שזה רלוונטי ל2005, אבל זה כמובן חשוב לשנים הבאות), בטיחות, עלות אחזקה (טיפולים שוטפים, דלק וכו...) והכי חשוב, למי שכבר הספיק לנהוג בהן - ההנאה מהנהיגה! (שוב, עד כמה שזה רלוונטי לגבי משפחתומטית 1.6 ליטר ) תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, החברה בה אני מועסק מציעה לי ליסינג (דרך סוכנות הרץ) לפיז'ו 307 X-line. כרגע אין לי מושג אם הרכב מגיע עם מערכת התומכת ב-Mp3 ... מישהו יודע? באתר לא ממש מצויין פירוט לגבי הנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, אני חדש בפורום שלכם.... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 עד עכשיו משום מה לא חשבתי לחפש פורום לנושא.....והנה לאחר שנים שאני חבר בפורומים שונים של דייג ודייג ספורטיבי בארץ ובעולם,אזי קפץ הרעיון לחפש פורום מתאים בארץ... ושאלתי: אני מתעתד לרכוש את הרכב הנדון שנת 2006. יד ראשונה עם 15000 ק"מ. היכן ניתן למצוא/לקרוא קצת מידע לעניין הרכב הנ"ל. המלצות,הערות/הארות ממה להזהר,קשיים או "מחלות" ילדות..... בקיצור כל פרט שיסייע. דא"ג זה שדרוג רציני עבורי....מ DL 1600 שנת 88 אוטו לנמר בעור של כבש אומרים? יאללה בשמחות!
הודעה אחרונה מאת דודי הדייג, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום. אשמח לקרוא חוות דעת מבעליי ניסיון בהווה ובעבר לגביי אלפא רומאו 164. בעיקר לגביי שנתונים 94-95 מנוע 3.0V6 24V אוטומטית. כרכב יומיומי! כדאי או שלברוח כמו מאש ? למה כדאי לשים לב במיוחד בבדיקת רכב מסוג זה ? מהן המחלות הידועות ? אגב- גם צריכת דלק ועלויות אחזקה בכלל יתקבלו בברכה! תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני שאתחיל להשתתתח כאן עם שאלות אתן רקע עליי כדי שתבינו את השיקולים : אני גר בראשון ונוסע כול יום לגלילות הלוך חזור , בנוסף בשבתות מצטרפות עוד נסיעות ארוכות ( 200 ק"מ בסופש יצא לי הכי הרבה אי פעם ) אני צריך רכב שלא יראה מוסך בגלל שאני חייל ואין לי זמן לבלות עם מוסכניקים עד אור הבוקר או לשרוף ימי שישי על טיפולים . הבנתי שסקסו דיזל ידנית היא ה-דבר מבחינת דריכת דלק שהיא עד כדי שערוריתית מהצד ההפוך . ערכתי חיפוש ביד-2 וכול הרכבים עם קילומטרז' עצבני במיוחד, 1. עד מה זה מפחיד ? ( אותי אישית מאוד באתי כדי שאולי תפיגו לי את הפחד) 2. מה הקילומטרז' הממוצע לרכבי דיזל ? 3. מחלות ידועות יש לרכב ? כרגע אני עם קורסה ואני חושב כיצד אוכל לקצץ בהוצאות הנסיעת שלי …
הודעה אחרונה מאת amisha, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום מחפש אינפורמציה מהמומחים כדי שאוכל ליעץ לחברה (; החברה מתחילה עבודה חדשה באפריל. התנאים הם משכורת 9 ברוטו + רכב מהעבודה והחזר על דלק. הרכב הוא מקבוצה 2. נדמה לי שמצאנו באינטרנט שהמס על הרכב הוא 1570 ש"ח ו 150 ש"ח פחות על רכב מקבוצה 1. 1 האם אלה הם באמת הסכומים? 2 אם ההבדל בין הקבוצות הוא רק שנתון האם לא כדאי לחסוך ולבקש רכב מקבוצה 1? 3האם כדאי להישאר עם הרכב הישן (קוראני קטן שעשה הרבה בעיות חשמל, אבל עם מנוע טוב), ולבקש הוצאות רכב (ביטוח, דלק ואולי גם טיפולים במידה ומקובל)? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ofer_a, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
החלטתי לרכוש וולוו 850 שאלתי כמה כוח סוס לרכב זה .
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש למישהו הצעה? אני אמור לפגוש מישהו שמוכר כזה אוטו. הבעיה היחידה היא שכנראה דפקו אותו מאחורה כי הוא אמר לי כך,וסיפר שהחליפו טמבון אחורי ומכסה בגאז' אחורי. (לפי מה שהוא הראה לי בעיניים-ראיתי שהלחימו ואז שמו מעין סיליקון מתחת לריפוד של הבגאז',קרוב לטמבון ולרוחב האוטו.מעניין מה זה.....). דבר שני:שווה? נ.ב. הוא אמר לי שהשלדה נקיה וגם המכון בדיקה אמרו שאין כ"כ מה לבדוק במנוע כי הוא "חדש" יחסית. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתלבט בין שני רכבים ורוצה את עזרתכם! הונדה סיוויק 98 או מאזדה לנטיס 1.8 שנת 99. אם תוכלו לייעץ לי מבחינת ביצועים,התנהגות,אמינות וצריכת דלק מה עדיף מבין השניים ?
הודעה אחרונה מאת maor82, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קניתי רכב לפני מס' חודשים אז ככה שהשאלה כבר לא רלוונטית אליי אבל, יצא לי לראות כל כך הרבה תוצאות של בדיקות בפורום וחלק גדול מאוד מהתוצאות היו סתם כסתחים של המכון. אם המצב באמת ככה, לא עדיף כבר לקחת את הרכב למוסך טוב שמכירים ולפחח שייתנו חוות דעת על הרכב? במקום לקבל תוצאות בדיקה שעושה שחור בעיניים למרות שהרכב כדאי לקנייה, לא עדיף לקבל חוות דעת אמיתית וכנה מבעל מקצוע?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב זהו מכרתי את האופל אסטרה 2000 דיזל שלי ( רכב מעולה פרט למשאבת סולר הסוררת ) צריך איצה חכמה : יש לי פולו 1600 בנזין שנת 2001 עם 92000 ק"מ ב31000 ש"ח גיר רגיל או אוקטביה 1600 שנת 2000 עם 136000 ק"מ אוטו' ב26000 ש"ח( זהו המחירון לדברי הבחור אני נוסע כל יום 120 ק"מ ,מהיא צריכת הדלק שלהן של שתיהן ( קראתי שהאוקטביה עושה 14 ק"מ לליטר) איך הן סוחבות בעליות פשוט עובד ברמת הגולן בקיצור מה היתם לוקחים תודה וערב טוב
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
גיסי קנה מזאדה שנת 2006 מנוע 2000 אכי מפוארת ב 94000 שח יום למחרת קרתה תעונה והלך לו השילדה החליפו לא אבטיה את כל הבג'ז בקצר הוא מוכר את האוטו ב 35000 שח ואני כיום נוסע על דייהו רייסר שנת 1995 האם כדי להשקיעה אל אוטו אם תאונה או לא?
הודעה אחרונה מאת zvir, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רצוי מנוע 1600, החל משנתון 2000. תודה מראש לעוזרים!
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, מה שלומכם? מדובר באודי A4. שנתון 2004, 75 אלף קילומטר, יד 2, אוטומט המוכר דורש מחירון, הבודק אמר לי שהאוטו במצב טוב. אני רוצה לדעת האם אני יכול להוריד לו במחיר?, ובכלל את דעתכם בנוגע לבדיקה. וגם האם יש צורך בתיקון משהו ? אני מעתיק אותה: ======================================================================== מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, - לא תקין - רעשים במנוע, מגלגלות ואביזרים, נזילת שמן, קורוזיה,וסימני נזילה מערכת הצתה. בחיבורים קורוזיה בית טרמוסטט, לתקן סיבובי מנוע לא יציבים, לתאם מנוע מערכת פליטה - תקין סרן קדמי ומערכת היגוי - לא תקין - חופש ונקישה בתיבת הגה, זווית ציר אחורי פגומה, נקישות במתלה קפיצים - תקין שילדה ומרכב לי…
הודעה אחרונה מאת alex1978, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב, אני מעוניין לרכוש פונטו ספייס ידנית משנת 2001 ועד 2003 התקציב שלי זה כ 20 אלף ( יש פונטו ספייס בסכום הזה, בדקתי ) שאלות ברשותכם : 1. האם האוטו חסכוני בדלק ? ( מהי צריכת הדלק של האוטו ? ) 2. האם יש לאוטו שוק ? 3. האם החלקים זולים ? 4. האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני רוכש את הרכב ? אם יש לכם גם חוות דעת על האוטו או עוד משהו להוסיף אז בכיף, גם תשובות חלקיות יתקבלו בשמחה. תודה ירון
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
מי מחובר 7 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,028 אורחים (הצג רשימה מלאה)