ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,633 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
מאזדה 5/מיצובישי גראנדיס/ פורד גאלאקסי מה עדיף? אם אפשר לפרט למה זה עדיף אין בעיה של תקציב ברמות האלה במידה ויש לכם רעיונות אחרים לרכבים מסוג זה אני אשמח תודה
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני בן 17 וחצי, אחרי חיפושים רבים הגעתי למועמדות הסופיות, או פיאט פונטו שהיא העדיפה מבינהן או השרייד. על מה אתם ממליצים? איזה יותר אמין? איזה יותר חסכוני? תודה רבה =]
-
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה עדיף גולף 2002 ידני 1600 או אלפא באותו קרטריון?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
קאיה ג'ויס
מאת shohami- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. בעקבות התרחבות המשפחה (6 נפשות) שקלתי רבות על דגם מכונית ל-6/7 נפשות ונותרתי עם התלבטות לגבי פיאט מולטיפלה (בנזין) או קאיה ג'ויס. הנטייה לקאיה ג'ויס בעקבות "מחקר" קצר שמסכנותיו היו שפיאט לא אמינה לעומת הקאיה (האם נכון הדבר?). סכום הקיים לקנייה - 50K, נוסע 1000 ק"מ בחודש ממוצע. האם למישהו יש מידע מהי צריכת הדלק של קאיה ג'ויס? האם כדאי לחשוב על קניית מיצובישי ספייסוואגון במקום הקאיה? (קאיה שנת 2002 לעומת ספיסוואגון שנת 1999). האם ניתן לנטרל כרית אוויר בג'ויס? אשמח לשמוע דעות והמלצות על הרכב. תודה.
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, רציתי לקבל קצת עזרה עם בחירת רכב ליסינג. השיקול בנוי כמובן ממספר גורמים (כגון נוחות, מנוע, מערכת שמע וכו'). תודה מראש לכל מי שמגיב.
הודעה אחרונה מאת bxgti, -
-
- 16 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
ראיתי יאריס T-SPORT 2003 יד ראשונה 126,000 ק"מ. עם קצה שלדה. איך משקללים ירידת ערך באחוזים? כמה אחוזים מורידים על הק"מ? וכמה אחוזים מורידים על התאונה של הקצה שלדה (לטענתו)? כששאלתי על סיטוריה כי לא קיבל החזר על ירידת ערך מהביטוח, וכי לא יודע מה הנזק בדיוק ושיחק אותה ראש קטן ואמר לי תבוא לראות ותבדוק. עד שלא תהיה בטוח עליו במאה אחוז אל תוציא שקל. מה כדאי לבדוק? אני חושב מחר ללכת לראות את הרכב.. מה אתם חושבים? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת כוח-סוס, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 975 צפיות
לילה טוב לחברי הפורום : אני מתלבט בין פורד פוקוס (04) מחברת ליסינג לסובארו אימפרזה (06) מחברת השכרה: מה היתרונות של כל רכב והחסרונות שלו ? מבחינת צריכת דלק מה צורכת פחות וטיפולים ?
- 1 תגובות
- 789 צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין ברכישת רכב משפחתי בתקציב של עד 60K ואני מאד מתעניין בניסאן אלמרה, מישהו יודע האם קיימת שם אופציית נטרול כרית אויר (זהו תנאי בסיסי לרכישה אצלי- אשתי נוסעת בעיקרלבד עם תינוק) תודה מראש
- 3 תגובות
- 909 צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב ומצאתי סיאט לאון 1.6 ידנית מיד ראשונה , אם אני לא טועה מודל 2001 או 2002 .. אני יודע שלא פירסמתי יותר מדי פרטים על הרכב אבל אני אשמח לדעת אם בכלל כדאי להתקרב לדגם הזה כי אני לא רואה שיש לו שוק מטורף ואני אישית בקושי מכיר את הדגם. בתודה!
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני עומד לרכוש טויוטה קורולה שנתון 99 - אוטומט - יד 2 - 127,000 ק"מ. מה דעתכם על האוטו בכללי? רואה מוסך? שותה דלק? מה עדיף מבחינת אחזקת רכב (טיפולים, דלק, וכו') לאנטיס 99 או קורולה 99 בכללי ? תודה !
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מאיזה שנתון יש מנוע 1300 סמ"ק? האם 1000 סמ"ק מספיק לנסיעה בכביש מהיר עם מזגן? תודה.
הודעה אחרונה מאת ferez, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, השאלה שלי - קניתי אוטו חדש מסוג טויוטה קורולה. העניין הוא שהזמנתי אותה בתחילת ינואר, עברו כבר כמעט שלושה חודשים. הזמנה לאפריל (ולא רשום תאריך מדוייק - רק חודש אפריל) אמרו לי שכבר הגיעו כמה אוניות עם רכבים חשדים.... אני מחכה ומחכה ולבטל הזמנה - צריך לשלם קרוב ל 600 שקל. האם זה בסדר? כשעשיתי הזמנה - המוכר אמר שקרוב לוודאי אני אקבל אוטו הרבה לפני אבל לא התחייב כמובן. זה וואחד השקעה בשבילי והייתי מצפה שחברה רצינית תתייחס אליי ברצינות. אני לא יודע מה לעשות.. אנא המליצו מה לעשות... תודה.
הודעה אחרונה מאת daniel13275, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
התלבטות בין יאריס, גאז, אולי סריון. בעיקר לנסיעות מראשון לכפר סבא ובחזרה. חשוב שיהיה חסכוני, משהו בסביבות שנת 2005. תודה לעזורים. חג שמח!
הודעה אחרונה מאת RS, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, ראשית ברכות על הפורום הנפלא הזה. קראתי בעיון הרבה שרשורים בכדי לסנן את האפשרויות שלי ולמדתי המון. שמי שי ואני מחפש רכב משפחתי מרווח, אמין והכי חשוב מאובזר מבחינה בטיחותית. התקציב כ115K הרכב ישמש כרכב ראשי ומשפחתי לכל דבר (2 ילדים קטנים). הרכב השני שברשותי הוא פוקוס 2001 שנרכש מיד פרטית ואני מרוצה מאד ממנו. ההתלבטות היא כזאת: 2008 חדש מהסוכנות 111K שש כריות אוויר ומע' בקרת יציבות יתרונות: רכב חדש , עבר מתיחת פנים ואישית אני אוהב את המראה שלו חסרונות: מנוע 1.6 שלדברי רבים לוקה בתאוצה שלו ובביצועים שלו. ירידת ערך גדולה גם בגלל שהוא חדש וגם בגלל שהוא נפוץ בליסינג 2007 2.0 מיד פרטית: יתרונות: אבזור זהה מבחינה בטיחותית ל2008, מפנק י…
הודעה אחרונה מאת vik014, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ואם בא לך לספר מה היה המצב שלה (יד,ק"מ,תאונות)? ואם ממש בא לך לספר בכמה קנית אותה? וחוץ מזה כולם מדברים בעירפול על התוספת מעל המחירון של הרכב בואו נדבר נניח על 2001 שהמחירון כרגע עומד על 38k כמה זה נורמאלי לשלם עלייה במידה והיא במצב טוב. (בבקשה אל תגידו השמיים הם הגבול או שלכול אחד יש מחיר ולכול נעל יש מכסה , תנו טווח נורמאלי בבקשה.
הודעה אחרונה מאת meymia, -
- 1 תגובות
- 596 צפיות
שלום לחברי הפורום. בקרוב אני עומד בפני רכישת רכב ומתלבט בין כמה רכבים. רציתי לדעת כמה שיותר פרטים עם מאזדה 6 שנים 03-04 מנוע 2.0. מה שרציתי לדעת זה בעיקר על האחזקה של האוטו. עד כמה הוא יקר לאחזקה? מה תצרוכת הדלק הממוצעת שלו? טיפולים? וסביבות כמה יכול להיות הביטוח? הנהגים שינהגו על האוטו הם אישה בת 40+ שהיא הנהגת העיקרית ואני בן 22,לא נהג חדש. האם לאוטו יש מחלות מיוחדות? ועד כמה אחזקה שלו תהיה יותר יקרה ממכוניות כמו מאזדה 3,הונדה סיוויק וסובארו אימפרזה בשנים 05-06?
הודעה אחרונה מאת Tair, -
- 2 תגובות
- 919 צפיות
שלום לכולם, חבר שלי מתעניין באחת מהשלוש, הראשונה היא טויוטה יאריס 07 (SOL) עם 21K. הרכב הינו של בעל מוסך טיוטה פה בעיר ולטענתו אישתו נוהגת באוטו, באוטו מותקן חיישן רוורס על המראה האמצעית (ונראה ממש טוב) וחישוקי סגסוגת. מעבר לכך ביצענו נסיעת מבחן קצרה ולהפתעתי לא הרגשנו ולו הבדל קטן בהעברת ההילוכים לעומת אוטומט (לאוטו 5 הילוכים רובוטים). המחיר המבוקש הוא מחירון (96K) לאור התוספות (חיישן+סגסוגת). הדבר היחיד שהטריד אותי הוא שעל האוטו היה סימן של מדבקה של טיוטה על קורה C (המדבקה הורדה אבל נשאר סימן), מה שהדליק לי נורה שאולי הרכב היה רכב הדגמה למרות שהבעלים הרשומים היא אישתו. השאלה היא כמה נורא זה? מן הסתם האוטו מטופל ושמור והמוכר טוען שהמדבקות נועדו להנחה והרכב לא שימש …
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם, זקוק לעזרה דחופה בנוגע לרכישת רכב. ההתלבטות היא בין גולף tsi חדשה מהחברה: מנוע 1.4 שני מגדשים 140 כ"ס, גיר DSG, לבין Audi A3 שנת 2006 מנוע 2000 דגם attraction. אני מודע להבדלים הקשורים להנאה אישית מכל אחד מהדגמים, אולם אודה על חוו"ד דעתכם בנוגע ליתרונות וחסרונות של כל דגם. המחיר, ככל הנראה זהה פחות או יותר (ברמת אבזור בסיסית של הגולף). תודה, אבי
הודעה אחרונה מאת aviraistlin1, -
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
שלום לכולם, אני מקבל רכב חדש מהחברה, הרכב יהיה קבוצה 4. איפה אני יכול למצוא את רשימת הרכבים בקבוצה זו? למישהו יש המלצות לרכב פרטי דיזל בקבוצה הזו (אולי לא סקסי אבל חבל לי על הכסף של החברה). תודה
הודעה אחרונה מאת peleg78, -
- 11 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מה אתם ממליצים?..
הודעה אחרונה מאת Johnson, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אשמח לקבל את עצתכם. אני מעוניין לקנות רכב מסוג מרצדס 230 שנת 83 מנוע בנזין. הרכב במצב מעולה: צבע מקורי, מנוע שנראה כמו חדש, יד ראשונה, רואים שהוא מטופל היטב. לפני שאני עושה את הצעד יש לי כמה שאלות. ראשית, האם רכב זה, שהינו ישן, הוא מקור לבעיות מכניות רבות? אם כן, האם הטיפולים והחלקים שלו הם יקרים? האם האחזקה של רכב כזה גבוהה? וחשוב לא פחות, מהי צריכת הרכב של רכב מהדגם הזה שנפחו 2300 סמ"ק? ובהשוואה לצריכת דלק של משפחתית 1600 רגילה. ושאלה אחרונה, מה בערך עלות הביטוח שלו? ומה דעתכם בכלל, כדאי? בתודה מראש ובברכת שנה טובה.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 0 תגובות
- 999 צפיות
ערב טוב לכולם. אני מתעניין ברכישת הרכב הנ"ל ויש לי אחת על הכוונת שאני כנראה אלך לבדוק ביום שלישי. אני חייב לציין שכבר שאלתי והתעניינתי לגביי הרכב בפורום פיאט וקבלתי אחלה תשובות מאנשים טובים. בכל מקרה,אני אשמח לקבל חיזוקים למיניהם לגביי דברים מיוחדים שיש לבדוק ברכב (נאמר לי כבר על וריאטור,תושבות,טיימינג). הרכב בצבע בורדו,03 ברשיון,נמצא באיזור חדרה,אם מישהו מכיר אני אשמח לשמוע. דבר נוסף,אם מישהו מכיר מוסך/בכל מקצוע שמכיר טוב את הרכב הזה באיזור חדרה אני אשמח לשמוע עליו. תודה מראש לכל העונים,אדיר.
הודעה אחרונה מאת puntoGT, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן, חברה שלי עכשיו בדרך לקניית אוטו בתקציב של 40,000 . הדרישות הן שיהיה אוטומטי, שיהיה קטן\האצ'בק, שיהיה חסכוני יחסית (מנוע עד 1600 ולא דיזל), וכמובן שאר הקלישאות של אמין וחלפים זולים אבל העיקר הקריטריונים הראשונים. בינתיים הנטייה היא לפז'ו למיניהם: או 206 שנים 2001-2002, או 306 2001, או 106 2001. מה אתם אומרים לגבי הגירים האוטומטיים של הנ"ל? האם הם אמינים? וכל מה שיש לכם להוסיף על המכוניות ישמע בברכה.... תודה ויום מצויין
הודעה אחרונה מאת ferez, -
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
שלום לכלום שמעתי רבות על כל שרכבי רנו סניק אוהבים להתאכסן במוסכים אורח תכוף. האם אכן כך ? ברצוני לרכוש סניק II מודל 2005 מחברת ליסינג (61000 ק"מ) למה לשים לב ? כיצד ניתן להבחין בדגם בעייתי ומה הסימנים המעידים החשובים?
הודעה אחרונה מאת noamher, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני עומד בפני רכישת סובארו B4 נפח 2.0 שנת 2005. הרכב נסע 8100 ק"מ, שמור מאוד מקשיש. המחיר המבוקש עליו הוא 116 אלף ש"ח. הוא התקין איתוראן ורוצה עליו תוספת של שלושת אלפים שח (מפה זה הגיע ל116). האם שווה להשקיע ברכב הנ"ל את המחיר הנקוב? האם כדאי לחפש שנתון 2006? מהם ההבדלים בין השנתונים 05 ו06? תודה!
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בן דוד שלי עכשיו סיים את המלווה, והוא רוצה לקנות רכב שיהיה רק שלו(תקציב עד 30 אלף) מהסתכלות קצרה באינטרנט, הוא ראה שני רכבים שהוא נדלק עליהם קוואליר קבריולט, והקסנטיה. מחיפוש קצר בפורום ראינו שהשברולט יחסית אמינה, אבל איכות חומרים ונסיעה נופלות מכל יפנית מאותו שנתון. לגבי הקסנטיה, רכב מאוד נוח ואמין אם מוצאים משהו שמור. עכשיו כמה שאלות 1.איך המכוניות מבחינת ביטיחותית? 2.כמה דלק המכוניות צורכות? 3.איזה רכב יותר קל להחזקה מבחינת טיפולים? 4.איזה רכב יותר אמין? 5.והאם באמת הקוואליר כל כך גרועה מבחינת אחיזה כביש?
הודעה אחרונה מאת V8Driver, -
משהו יודע איך הרכב פג'ו שנת 00 .01 1.6 אוטו' דגם xr חמש דלתות אמרו לי שיש לו המון בעיות חישניי גיר ??? איך הרכב? אמין ? חסכוני? תודה
הודעה אחרונה מאת sharon123, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רכב קטן וחמוד לנסיעות יומיומיות לקניון הקרוב ופעם ב.. מחוץ לעיר . שיהיה חסכוני עד כמה שאפשר וזולה ופשוטה ככל האפשר לתחזוקה. קבלתי כבר המלצות על סיטרואן סקסו ופיג'ו 205, יש עוד המלצות? אגב הסקסו זה מהסוג המתרומם כמו שאר הסיטרואנים?)
הודעה אחרונה מאת Razg, -
-
רכב ידני לקבוצה 2 1 2
מאת Guest לא רשום-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום. הייתי מעוניין בייעוץ לגבי רכב ידני שמתאים לקבוצה 2. הבחירה הראשונית שלי הייתה סוזוקי סוויפט אבל לצערי אין גרסה ידנית בארץ. האם היאריס הידנית טובה? אשמח להצעות לרכב אחר העונה לתנאים הנ"ל. תודה, שי.
הודעה אחרונה מאת daniel13275, -
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
[נמחק בגלל כותרת לא עניינית]
הודעה אחרונה מאת sharon123,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 720 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- farkash7
- swimmer11
- quizlette85117701
- Yb986
- BEEKER
- TZR84
- sperial
- flytomars
- ברווז
- GTאי
- natco