Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לקבל את עצתכם. אני מעוניין לקנות רכב מסוג מרצדס 230 שנת 83 מנוע בנזין. הרכב במצב מעולה: צבע מקורי, מנוע שנראה כמו חדש, יד ראשונה, רואים שהוא מטופל היטב.

לפני שאני עושה את הצעד יש לי כמה שאלות. ראשית, האם רכב זה, שהינו ישן, הוא מקור לבעיות מכניות רבות? אם כן, האם הטיפולים והחלקים שלו הם יקרים? האם האחזקה של רכב כזה גבוהה? וחשוב לא פחות, מהי צריכת הרכב של רכב מהדגם הזה שנפחו 2300 סמ"ק? ובהשוואה לצריכת דלק של משפחתית 1600 רגילה. ושאלה אחרונה, מה בערך עלות הביטוח שלו?

ומה דעתכם בכלל, כדאי?

בתודה מראש ובברכת שנה טובה.

פורסם

המכונית הזו אינה מכונית 1600 סמ"ק משפחתית רגילה. ברור שצריכת הדלק תהיה גבוהה יותר, הביטוח מסובך, ותצטרך לכתת את רגליך יותר בשביל האחזקה.

כדאי?

התשובה תלויה בך: אם אתה רוצה רכב שיסיע אותך מא' לב' ואתה לא מתעניין במכוניות או נהיגה, תקנה משפחתית 1600 רגילה.

אם אתה רוצה מכונית מיוחדת בעלת אופי, שתעשה לך חיוך על הפנים בכל נסיעה, השיקולים של ההוצאות והטרחה הכרוכה בכך לא צריכים להפחיד אותך בכלל.

לגבי הביטוח, דבר עם סוכן ביטוח, אבל אני מאמין שיהיה כדאי לבטח בחובה וצד ג' בלבד, ולהשקיע את שאר הכסף במיגון טוב נגד גניבה.

אגב, כדאי לכתוב בכותרת באיזה דגם ושנה מדובר, ולא להסתפק ב"מרצדס".

בברכת גמר חתימה טובה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אים שום הצדקה כלכלית/הגיונית לקנייב כזה.

רכב כזה קונים מהלב.

אם הרכב אכן מטופל ושמור ותמשיך לטפל בו היטב, אני מאמין שהוא יתן לך את אותו בטחון של רכב מהשנים האחרונות, ואולי יותר מכך.

אחרי הכל, אם יש לך טיפה ידע ותושיה, לגרום לרכב ישן עם קרבורטור להניע הרבה יותר קל מרכב עם מחשב ואימובילייזר.

בקשר לעלויות חלפים וכו', אין לדעת, מצד אחד רכב יוקרה גרמני, מצד שני הוא פופלרי כבר המון שנים בעבר הירדן המערבי.

אני יכול לומר לך מניסיון של 11 שנה של וולבו 85' במשפחה (אותו הז'אנר פחות או יותר), הרכב מאוד אמין וכמעט כל תקלה שקרתה (וקורות תקלות, עדיין רכב ישן) הייתה או בלאי סביר או כתוצאה מהזנחה (למשל, אנחנו החלפנו פלאגים רק כשהאוטו סירב להניע).

הרכב הזה מעולם לא עלה על גרר, מעולם לא נתקענו איתו בצד הדרך, וגם אני וגם אחי נסענו איתו כמעט לכל מקום, גם אם הדרך לא הייתה סלולה.

אני בהחלט הייתי מוכן לקנות רכב כזה בתנאים הבאים:

1. אני לא נוסע הרבה ונושא צריכת הדלק לא קריטי

2. מוכן להיות יותר "קשוב" לרכב וכתוצאה מכך לעלות על בעיות מוקדם

פורסם

זאת שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=123296&highlight=%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8

הרכב משמש אותי ביום יום, כרכב עיקרי ואני מבסוט עד השמים.

האם לרכבך קרבורטור או הזרקה ?

ברכבי קרבורטור, וצריכת הדלק די גבוהה (מ-1:5 בנסיעה עירונית פקוקה עם מזגן, עד 1:9 בין עירוני, וזאת כשהקרבורטור מכוון פיקס).

על איזה רכב נהגת עד היום ?

אם אתה רגיל לקורולה חדשה, באחריות, ואתה עובר למרצדס הזו, אתה משדרג מהרבה בחינות, אבל ייתכן שבשעת תקלה יהיה יותר קשה וזמין להשיג חלקים.

אם אתה לא מפחד מהפתעה פה ושם, ותדע להסתדר באיתור בעלי מקצוע שמכירים ואוהבים את הרכב, ואולי קושי מזערי באיתור חלקי חילוף לא מטריד אותך - אתה תהנה.

הרכב נעים מאוד, נוח משמעותית מהרבה מאוד רכבים בני זמננו, בעל אבזור עשיר, שכלולים ובופה סלטים חופשי ("מפנק" בעגה המקצועית), כיף להכנס אליו, וחויה לנהוג בו.

לאחרונה עשיתי איתה מספר נסיעות ארוכות מאוד. מדהים איך אחרי נסיעה ארוכה אתה יורד מהרכב רענן, עירני, ויכול לנהוג עוד ועוד. יש מכוניות שכבר אחרי 30 דקות של נהיגה בהן אתה מותש, או סתם סובל מכאבי גב.

לסיכום:

2 חסרונות עקריים - צריכת דלק גבוהה, והגה לא ממש מתקשר.

עלויות אחזקה לא גבוהות, (סביר שבמשפחתית 1600 עכשיות ובנאלית ירידת הערך תהיה גבוהה יותר מהוצאות תחזוקה על המרצדס, אם אתה חושש מהצד הכספי).

בקצור, למה התרגלת עד היום, ומה הציפיות שלך מהרכב ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני יודע שאני מקפיץ מלפני חצי שנה אבל עוד חודש-חודשיים זה יהיה קריטי גם בשבילי.

רז, יש לי כמה שאלות.

1) הצריכה משתפרת אם הרכב הוא בעל הזרקה מכאנית?

2) אם הוא בא עם מנוע 2000 במקום 2300 זה יותר חסכוני או צורך יותר?

3) עד כמה קשה למצוא אחת ידנית?

4) הוא עדיף על לאנסר 93? אני שוקל במה מחליפים את האוטו של אמא שלי (אין לה בעיה עם רכבים גדולים, היה לה כבר מרצדס 280 76')

הבהרה קטנה: העלות של החלקים היא לא כל כך קריטית ובשביל לחסוך בדלק בנסיעות ארוכות יש לי רכבים אחרים, ככה שזה ממש לא משנה. אני רק רוצה לדעת אם זו אלטרנטיבה טובה לרכב שני במשפחה במקום מיצובישי מתחילת שנות התשעים.

פשוט נמאס לי כל שנה לקנות רכב ב7000 ולמכור אותו אחרי שנה כמו זבל כי אין חלקים או שלא רוצים לקנות אותו.

מעדיף לקנות משהו שיהיה נוח ושיכול להיות אצלי המון שנים (עד שיהיה אספנות)

פורסם

תקנה וולוו 240 ב 4K ותסע איתה עוד הרבה הרבה שנים.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
אמא שלי לא אוהבת וולוו יותר מדי. ה240 גם "נראה" הרבה יותר ישן ממה שהוא. הוא שמרני הרבה יותר וגם צורך הרבה יותר דלק.

על טעם וריח אין מה להתווכח, אבל אמא שלי מתניידת כבר 18 (!) שנה עם וולבו 244 שנת 75, שעדיין משרתת אותה בצורה יומ-יומית בעליות לכרמל ונסיעות באזור הצפון.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

התשובות באדום.

1) הצריכה משתפרת אם הרכב הוא בעל הזרקה מכאנית?

כן. בכל מקרה לא מדובר ברכב חסכוני. צריכה של 1:6-1:8.

2) אם הוא בא עם מנוע 2000 במקום 2300 זה יותר חסכוני או צורך יותר?

אני מניח שיהיה חסכוני יותר, בהנחה שהמנוע מכוון ובמצב טוב.

3) עד כמה קשה למצוא אחת ידנית?

בחיפושי לא נתקלתי בידנית.

4) הוא עדיף על לאנסר 93? אני שוקל במה מחליפים את האוטו של אמא שלי (אין לה בעיה עם רכבים גדולים, היה לה כבר מרצדס 280 76')

איך בכלל אפשר להשוות ?!

למרות כל האמור, הקניה צריכה להיות משיקולים לא רציונליים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...