ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,633 נושאים בפורום הזה
-
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני נהג חדש ,החלטתי לקנות בתקציב נמוך כי אני רוצה לחרוש עליו ולצבור ניסיון על הכביש. אני מתלבט בין פיאט פונטו שנת 95 לדייטסהו שנת 93 שתיהם ידניות. התקציב שלי הוא בין 12-13. *אם יש לכם אוטו שנראה לכם יותר טובים מהדייהטסו או מהפיאט תמליצו לי חשוב שיהיה קטן . תודה רבה ויום טוב .
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 0 תגובות
- 781 צפיות
מתלבט בין רנו מגאן דיזל או בנזין מיצובישי כריזמה וסופר לנסר כולם שנת 1999-2001 מבקש עזרה נתונים וכו
הודעה אחרונה מאת call-me-don, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום,ברצוני לרכוש פורד אסקורט שנת96-98 ידני בגלל שעשיתי שיקולים והגעתי למסקנה שאוטו הזה מספק את הצרכים שלי. הרבה אנשים אמרו לי לא לקנות את האוטו הזה בגלל שהחלקים שלו יקרים מדי ואני לא יצליח להחזיק את האוטו ויצתרך למכור אותו. במקום הפורד הציעו לי לקנות את היפניות,קוראיניות וכ'ו למיניהם. ברצוני לדעת סופית ולגבש דעת לגבי העניין הזה.אשמח אם תענו לי על השאלות הבאות (כמובן מי שיודע). 1.האם החלקים של האוטו הנ''ל יקרים ביחס לאוטו יפני\קוריאני וכו' מאותם שנים? 2.האם החלקים של האוטו נדירים? בנוסף לכל זה, האם לאוטו יש בעיות מוכרות ואיך ניתן להקטין אותם או למנוע אותם? ועכשיו לשאלה לא קשורה לעניין אבל קשורה לאוטו: יש פורד אסקורט אחת שבמצב די טוב,היא שנת 98 והיא נכנסת ל…
הודעה אחרונה מאת איציק ט, -
-
- 1 תגובות
- 725 צפיות
מכון מקצועי וטוב ואפילו מוסכניק או מישהו שאפשר ללכת אליו שהוא יפתח את המכסה מנוע או ירים את המכונית לראות אם יש לה שילדה.. תודה מראש מחר אני נסוע לצפון =]
הודעה אחרונה מאת yotamix, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מי עדיפה בכל הנושאים במודלים שבין 2001-2004 ובלי חוכמולוגים בבקשה :כמה אתה נוסע בשנה?,אוטומט או רגיל? בעיר או בחוץ? ובלה בלה בלה....... תשובה עיניינית בבקשה,ותודה מראש לעונים ברצינות
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפשת רכב קטן, אוטומט וחסכוני. מעל חצי שנה אני לא מצליחה למצוא יאריס שתתאים לדרישות שלי (בעיקר הכלכליות) ואשמח לשמוע מה דעתכם על סוזוקי איגניס, יונדאי גטס ודייהטסו YRV? בתודה מראש, שיר.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 861 צפיות
שלום לכולם, אני מודע לכך שישנם כבר כמה הודעות בעלות נושא דומה אך קיוותי לקבל עזרה יותר מתאימה למצבי. לצערי הידע שלי במכוניות הוא מוגבל ביותר ולכן כל עצה תתקבל בשימחה. אני מחפש רכב ראשון והדרישות שלי הן: עד 30,000 ש"ח. רכב משנת 2000, 2001 (אפילו 2002). עם עדיפות לאוטומטי. מכונית קטנה (מיני?) ושתוכל לסחוב, כלומר נפח מנוע מספיק טוב להסתובב בהרי ירושלים (1400-1600 נשמע טוב) וכמובן בטיחות היא חשובה והוצאות על תיקונים מעטות עד כמה שניתן. אז אם יש למישהו המלצות או אפילו הצעות הכל יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
צריכת דלק יונדאי אקסנט 1600 מודל 2008
מאת Guest sharon zx1600- 5 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אז ככה אחרי שירדתי מהמאזדה 2 בגלל הצפיפות והפנים העלוב שלה אני ממשיך לחפש רכב חדש. התרשמתי מאוד לטובה מהאקסנט החדשה וטרם עשיתי נסיעת מבחן. יש למישהו נתוני צריכת דלק אמיתיים לרכב הזה (לא נתוני יצרן)? מנוע 1600 16 שסתומים תזמון משתנה 112 כ"ס גיר אוטומטי מודל 2008 .
-
בתחילת השבוע (וכול החודש שעבר) היה רקושי אליאו בי ספורט אחת בyad2 היו הסתכלתי ויש שש! האם יש לכך סיבה? ירידת מחירים גדולה?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה דעתכם על רכב כזה עם כ-70.000 ק"מ. מבחינת נוחות ,אמינות ועוד
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
התלבטות בן דיהטו סריון מנוע 1000 או רנו קליאו 1400 או1200 בשנות ה2000 לאישתי נסיעה של 15 ק"מ ביום באיזור הררי אם כבשים גרועים בתקציב של 20000 שקל בלבד יש המלצות נוספות ? תודה אבי
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- 7 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
שלום, לקחתי אתמול פיאט פונטו ספייס לבדיקה במכון בדיקה. התוצאה הכי "מעניינת" הייתה "בלאי פנימי במנוע ולחץ עוקה". אולם מבדיקה שעשיתי במקום אחר נדגם הספק מנוע של 76 כ"ס (במקום 80). - האים אמור להיות קשר בין הדברים, האים משמעות הדבר שהמכון הראשון רק מכסת"ח? - תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת GALBARZ, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום, חבר שלי מתכוון לרכוש סיאט איביזה שנים 2001-2002 ידני/אוטומט הוא לא החליט ופה צריך את עזרתכם (כי יש לו נטייה לידני),לגבי צריכת דלק,אחזקה עלויות דלק ובכללי איך הרכב מבחינת חלקים וטיפולים ומהם העלויות של הטיפולים בכללי נגיד לדוגמה במוסך מרכזי לעומת מוסך רון ששמעתי המלצות עליו? ובין היתר איך המנוע מגיב ומהם הדגמים והתוספות שניתן לרכוש?תודה.
הודעה אחרונה מאת smallars, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 915 צפיות
אהלן! אז ככה אני כרגע תלמיד תיכון בכיתה י"א. יש לי רישיון ונשארו לי חודשיים עד לסיום המלווה (אפילו פחות). כמובן שהחלום שלי כמו כל אחד בגיל הזה הוא שיהיה לי אוטו משלי, והאמת שממש התלהבתי מהרעיון ואני חורש על פורומים ואתרי מכירות כדי לברר מידע בנוגע למכוניות שונות. כרגע יש לי כ-3,000 ש"ח, אך התכנון הוא לפחות להכפיל את הסכום, וכמובן שתהיה הכנסה קבועה. כמו שבטח ניחשתם, ההורים לא כל כך נוטים להסכים איתי בעניין ("בשביל מה אתה צריך אוטו? זה המון כסף. צריך עבודה. יש לך לימודים וכו' וכו'). אני יודע שפה בפורום יש הרבה אנשים שהיה להם אוטו בגיל שלי (או בכיתה י"ב) ויש להם ידע וניסיון. הייתי רוצה לדעת מה באמת דרוש כדי להיות בעל מכונית נחמדה בגיל שלי. מהן העלויות? (טסטי…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים? הונדה סיוויק S שנת 99 3 דלתות מנוע 1.4, או פולו קומפורטליין 2001 מנוע 1.4? שתיהן אותו מחיר. דרך אגב מישהו יכול לאמר לי כמה כוח סוס יש לכל אחת מהמכוניות? תודה מראש!
שלום חברים אני בשלבי גישוש לפני רכישת WRX שנתון 2003 או 2004 ורציתי להתעניין אם מישהו מכם יוכל לסכם לי (פחות או יותר כמובן) את עלויות האחזקה. עדיף מישהו עם נסיון ברכב הספציפי. הבנתי שאת הביטוח הזול ביותר ניתן להשיג בסוכנות עצמה (סביב ה 4100 שח למקיף) תקנו אותי אם אני טועה. עוד הייתי מעוניין בעלות אגרה שנתית (טסט), טיפולים (בממוצע לטיפול בינוני שוטף), ודלק כולנו כבר יודעים ..... חשוב להדגיש כי לא מדובר על STI אלא על WRX סטנדרטית. זהו - מודה מראש לעונים. ויש לי רק בקשה אחת: אם אתם לא יודעים אל תעמיסו מידע. בואו נשמור על הסדר כדי לאפשר הבנה... תודה.
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
אולי זה לא המקום הנכון מבחינת הפורום... למרות שהדין דומה לדין של רכב... אני רוצה לקנות ווספה פיאג'ו 125 חדשה... המחיר שלה הוא בסביבות ה-22 אלף פתאום גם נתקלתי במשומשות , דבר שהעיר את עיני... מודל 2007 עם 4000 ק"מ על השעון כבר עולהרק 17000 השאלה שלי היא בעצם מה החיסרונות של לקנות אותה משומשת?? הרי גם המשומשת חדשה { 4000 ק"מ } הפרשי המחיר נובעים מהרצון של לקנות חדש { ללכת לסוכנות , לקרוע את הניילונים....}? מבחינת המצב של הקטנוע הרי שאין הבדל! נכון? האמת שלא מעניין אותי בכלל אם אני קונה אותה חדשה לגמרי או משומשת.... לי חשוב האמינות שאני קונה רכב חדש , ושיש לי את השקט ללפחות כמה שנים... מה אתם אומרים? { כמובן שאני יעביר את הוו…
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
שלום לפורום אני מתכונן לקניה של ב.מ.וו 325 קופה,ידנית, 94 הרכב שמצאתי באמת מלוקק מהשמורות שראיתי ללא שאסי ללא מכות כלשהן, מטופל סוף. אך המחיר בהתאם 55K שזה 25 מעל המחירון . ופה מגיע הפחד -אני זקוק לרכב ליום יום ומתכוון לבטח אותו,ואך במקרה של תאונה או גניבה אני כמובן יקבל מחירון שזה הפסד של 25000 ש"ח . ישנו פתרון כלשהו לפחד? אגב ההצעה של הביטוח זה5700 כולל חובה.משתלם לנהג צעיר? ודבר נוסף האם באמת שוק הרכב כזה חזק ואני יוכל למכור אותו במחיר דומה ?20-25K מעל המחירון לאוטו יד4 עם260.000 ק"מ. בתודה בן.
הודעה אחרונה מאת B-TON, -
מחירון אלפא 147 1 2
מאת shlomo5001-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום!! השאלה שלי היא האם נותנים מחירון על אלפא רומיאו 147!! ואם לא אז כמה פחות\יותר....(ואני יודע שכתבו את זה כבר אבל אני מתכוון לזמן הווה.... http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חשבתי על גולף בין השנים 80-90. ראיתי שמאוד זול. מה אתם אומרים על התיבה?
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 914 צפיות
אני מעוניין ברכב שנת 93 - 94 למשל שרייד או סוויפט. מה עדיף : גיר ידני או אוטומט. (נסיעות בין עירוניות) מה יותר זול (מבחינת דלק, שיפוץ, החלפה וכו...)
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
חוות דעת מבעלי נסיון עם מאזדה 2
מאת Guest sharon zx1600- 12 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
אני מתעניין בקנייה של רכב כזה בתור חדש מהחברה. כרגע נוהג ב citroen zx 1600 avantage מודל 1996 ידנית ומכל מיני סיבות מעוניין להחליף. אשמח לשמוע דעות ממי שנוהג במאזדה כזאת וגם בהשוואה לzx אם יש מישהו שיכול להשוות. אני בחור לא קטן 186 גובה ומשקל 93 שנוסע בדרך כלל באזור המרכז וכמובן בפקקים וחשוב לי שהרכב לא יהיה צפוף ושיהיה בעל נוחות סבירה. הרכב לא מיועד למשפחה בגלל שאני רווק אבל בכל זאת חשוב לי רכב שלא יהיה צפוף. נסיעת מבחן אני מתכנן לעשות בזמן הקרוב. אהבתי את המאזדה מבחינת העיצוב וגם האבזור (אפילו בדגם הפשוט יש מערכת בקרת יציבות).
הודעה אחרונה מאת lturgema, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי רכב בן 12 שנה שהחלטתי למכור אותו. הוא במצב סביר, ללא תאונות אבל עם שני מינוסים בשוק הישראלי: אני יד שניה, קניתי אותו לפני שנים רבות מהשכרה, והגיר ידני, רחמנא לצלן . פרסמתי למכירה באינטרנט, באתרים ידועים, הפחתתי מחיר מעבר למה שנדרש ( יותר מ 25%) ו- גורנישט! דממה. אין קול ואין קונה. המתנתי, הקפצתי את המודעה והקונים דילגו עלי. אין לי בעיה להפחית עוד במחיר, השאלה אם זה יזיז משהו. אם זה דורש ממני התעסקות רבה אני מעדיף אפילו להשאיר את הרכב לסוחר, השאלה למי. יש שפע סוחרים בשוק ואינני רוצה להתחיל לחזר אחריהם. האם יש סוכנויות שמתמחות ברכב ישן ואינן שוחטות? (שוחטות= יותר מ40% הפחתה לרכב השכרה ) מי? יש למשהו רעיונות אחרים? אינני רוצה לפרסם כרגע את דגם הרכב מאחר ובכ…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר חיפוש ממושך בפורום התברר לי על פי מס' שירשורים לא גדול ,שהרכב יחסית אמין וצרכן דלק ממצוע בערך של 1:11 1:12מכיוון שלא היו יותר מדי דעות בנושא אני פותח שוב שרשור עקב רצון שלי להחליף את הפולו הנאמנה(שנת 2000 מנוע 1000 צורה ישנה) לרכב הזה בגלל הגידול שחל במשפחתי והצורך ברכב עם קיבולת מטען גדולה יותר. אז מי שיוכל להגדיל לי את כמות המידע לגבי הרכב אני אשמח : אמינות? צריכת דלק? קיבולת מטען(מספיק לעגלה של תינוק +קניות??). כל מידע יתקבל בשמחה. תודה .
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
-
- 3 תגובות
- 787 צפיות
רציתי לדעת מה אתם חושבים על לאנטיס 99', 1600, שעברה כ 130 ק'מ, כאשר 60 מהם עברו בבעלות חברה ז'א היה בליסינג 3 שנים. ועוד 70 אצל אדם פרטי במשך 5 שנים. המחיר הנדרש הוא 32 אך אחרי שהכנסתי את הנתון של הליסינג המחירון לוי יצחק המחיר ירד ל29600, מה דעתכם, הרכב בכללי שווה הסתכלות לאחר שהיה בליסינג 3 שנים? והאם יהיה שווה לתת קצת מעל המחירון, על אף שבמחירון מופיע מחיר זול יחסית?? תודה לעונים, דעתכם חשובה.
- 3 תגובות
- 809 צפיות
לנהג חדש ,אוטו הכי טוב שאפשר למצוא במחיר כזה. חשוב שיהיה קטן . והחלקים שלו והתיקונים לא יקרים !!! תודה רבה !!
- 0 תגובות
- 770 צפיות
קראתי פה רבות אודות גירים ישנים שהם צרפתיים ואוטומטיים ונאמר-להתרחק כמו מאש. למי שלא הבין התכוונתי לגיר שהוא אוטומטי וצרפתי+שנתון נמוך=להתרחק. לדוגמא לקחתי את רנו קליאו. רציתי לשאול האם גם כשמדובר בגיר ידני כדאי להתרחק? בעניין הגיר בכלל ומרנו קליאו בפרט. תודה.
הודעה אחרונה מאת omeromer, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, ברצוני לרכוש רכב מסוג פולקווסגן פולו 1600 שנת 96. לאחר ביקת הרכב במכון מורשה נתקבלו התוצאות הבאות: הערות: - בקשר לרעש בתיבת ההילוכים, בעל הרכב הראה לי שהידיד קצת משוחררת ועושה רעשים. זה לא רעש מהגיר. - הרכב בעל כמה דפיקות בפח, לא משהו זוועתי. - הפלסטיק של הפנסים האחוריים סדוק קצת. - הרכב עבר טסט לפני שבועיים (ראיתי תעודות) למרות שבבדיקה שנערכה היום פליטת המזהמים יצאה לא תקינה. - צמיגים חדשים (3 חודשים). - מצבר חדש. - קילומטרז' 200,000 ק"מ. מחירון הרכב על פי לוי יצחק 16,500 ש"ח. המחיר המבוקש 13,500 ש"ח לאחר התמקחות לא קלה. תודה מראש למייעצים.
- 1 תגובות
- 883 צפיות
היי חבר'ה לרשותי עומד סך של כ- 10000 לרכישת רכב. יש לי 2 הצעות כרגע: דייהו נקסיה ופג'ו 106 שעולה כ- 5000 ש"ח יותר מהדייהו. אודה לעצתכם
- 0 תגובות
- 695 צפיות
שנת 2001, הוא טוען שהמנוע הוא 16V... ממה שאתם יודעים, מהם היתרונות והחסורונת שלו? האם הוא שותה דלק? ומה זה גרסת הBASIC? תודה!!!
הודעה אחרונה מאת yoavm7,
-
מי מחובר 41 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 414 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- pooh-bear
- Step
- Albetx
- wa11a
- dinnnn
- sperial
- יבגניפ
- TZR84
- ofer-1973
- rolling_stony
- Mega
- romansah