Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אז ככה אני כרגע תלמיד תיכון בכיתה י"א. יש לי רישיון ונשארו לי חודשיים עד לסיום המלווה (אפילו פחות).

כמובן שהחלום שלי כמו כל אחד בגיל הזה הוא שיהיה לי אוטו משלי, והאמת שממש התלהבתי מהרעיון ואני חורש על פורומים ואתרי מכירות כדי לברר מידע בנוגע למכוניות שונות.

כרגע יש לי כ-3,000 ש"ח, אך התכנון הוא לפחות להכפיל את הסכום, וכמובן שתהיה הכנסה קבועה.

כמו שבטח ניחשתם, ההורים לא כל כך נוטים להסכים איתי בעניין ("בשביל מה אתה צריך אוטו? זה המון כסף. צריך עבודה. יש לך לימודים וכו' וכו').

אני יודע שפה בפורום יש הרבה אנשים שהיה להם אוטו בגיל שלי (או בכיתה י"ב) ויש להם ידע וניסיון.

הייתי רוצה לדעת מה באמת דרוש כדי להיות בעל מכונית נחמדה בגיל שלי.

מהן העלויות? (טסטים, טיפולים, דלק וכל השאר).

אני אודה לכם מאוד על תשובה מפורטת וכנה (אני מעדיף תשובה כנה על תשובה שתעגל פינות ואח"כ אני ידפק ולא יהיה לי כסף).

תודה מראש :-)

פורסם

מחיר דלק אתה יכול לחשב לפי קילומטרים שאתה עושה, נתון יצרן ומחיר דלק.

כשקונים אוטו משומש, חייבים שיהיה עוד קצת כסף ליישור קו.

נניח קנית אוטו ב-6. צמיגים כניראה תיאלץ להחליך (לפחות 1500ש"ח), מצבר (1000ש"ח+), טיפול גדול [שמנים, רפידות בלמים, דיסקים, פילטרים, פלאגים וכו' (1000ש"ח+)], טיימינג (1000ש"ח+), ביטוח חובה + צד ג' לנהג חדש, טסט (בסביבות 1000ש"ח) ועוד הוצאות שוטפות לדלק.

אם אין לך מקור הכנסה קבוע, ממליץ להיעזר בסבלנות.

עריכה:

המחירים שציינתי אינם כוללים תיקונים ומדובר על אוטו ישן - צפה להרבה תיקונים, לפחות דברים כמו קלאץ', אלטרנטור, משאבת בלמים, נעילה מרכזית וחלונות חשמל (אם יש כאלו באוטו) וכו'. מדובר עוד על כמה אלפים טובים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האמת אני חשבתי יותר בכיוון של לקנות רכב ב-3,000 ש"ח (או 4000).

[רנו 5 אולי..?]

באמת חייבים להחליף את כל הדברים האלה? ז"א יש גם רכבים ישנים שהבעלים הקודים כבר עשו יישור קו והרכב יחזיק מעמד כשנה שנתיים.. לא?

בכל מקרה שכחתי לשאול מהן העלויות של ביטוח וטסט. רשמת 1000 ש"ח אבל לא הבנתי אם התכוונת לטסט או לטסט+ביטוח

פורסם
באמת חייבים להחליף את כל הדברים האלה? ז"א יש גם רכבים ישנים שהבעלים הקודים כבר עשו יישור קו והרכב יחזיק מעמד כשנה שנתיים.. לא?

בד"כ מי שמוכר רכב במחיר כזה לא ימכור אותו אחרי טיפול. תאמין לי יהיה לך גם מאוד קשה לעבור טסטים. על מכוניות ישנות הטסטרים מקשים איך שיכולים. בקיצר לא יהיה חסר מה להשקיע ברכב שבכלל יהיה אפשר לנסוע.

חבל מאוד אם אתה קונה אוטו, נתקע איתו ואין לך איך לטפל בו.

עריכה:

אני מבין את הרצון שלך ואיך בוער לך העניין של האוטו. כל מי שמקבל רישיון - זה עובר אליו.

בהחלט ממליץ להתאפק עד שתהיה לך עבודה מסודרת עם משכורת קבועה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למרות שאני הייתי תלמיד בבית ספר לפני 17 שנים אנסה לענות לך.

חישוב גס- אתה צריך לדעתי לפחות 2000 שקל הכנסה כל חודש כדי להחזיק רכב.

חישוב שנתי:

ביטוחים - 2500 ש"ח

טסט-1000 ש"ח

דלק (בתנאי שתמלא פעם בשבוע) -12000 ש"ח

טיפולים 1500 ש"ח.

תיקון תקלות, הכנה לטסט (אל תשכח, אתה קונה רכב ב3000-6000 ש"ח) 5000 - 3000 ש"ח.

20000- 25000 ש"ח בשנה.

תחלק ל 12 חודשים = 1800 עד 2100 ש"ח לחודש.

רכב זה כמו עוד בן אדם במשפחה ואחד שאוהב לאכול.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הנה חישוב, יותר קרוב למציאות לדעתי :

נתון - 6000 ש"ח.

ביטוח חובה לשנה לנהג צעיר חדש- לפחות 2500

נשארנו עם 3500.

ביטוח צד ג' לשנה - 1000 ש"ח. ביטוח צד ג' אניו חובה, אבל רק בן אדם חסר אחריות לחלוטין נוסע ללא ביטוח צד ג'.

נשארנו עם 2500.

העברת בעלות - 180 ש"ח.

אפוד זוהר-20 ש"ח.

תדלוק טנק דלק מלא לאחר הרכישה- 250 ש"ח.

נשארנו עם 2050 ש"ח.

טסט (יתכן ותקנה אוטו עם טסט לתקופה מסויימת, אבל מתישבו במהלך השנה תצטרך לשלם אגרה ולעשות טסט)

אגרת טסט - 850.

תשלום למכון טסטים - 62.

נשארנו עם 1138 ש"ח לרכישת רכב, כשעד עכשיו כל ההוצאות היו "קשיחות" ולא דיברנו בכלל על תיקונים ותקלות.

ב 1138 ש"ח לא ניתן כיום לרכוש בראץ רכב נוסע.

• תוכן חדש...