ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,632 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכם הציעו לי לקנות יונדאי לנטרה מודל 2000 יד ראשונה 100אלף קמ עם ספר טיפולים,ידני. רוצים עליו כ29 אלף מה דעתכם?האם ידוע על המחלות כלשהי על הרכב המדובר? ומהי הצריכת דלק שלו?מה חשוב לבדוק ברכב כזה? אודה למי שיש לו ידע ויתרום לי מידע בכבוד ממני אושרי
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מצאתי רנו מגאן קלסיק 98 בבעלות רופא אך אליה וקוץ בה הרכב עשה 250000 ק"מ לפני כן הרכב היה בבעלות מועצה אזורית - הווה אומר חברה כנראה ליסינג או משהו בהנחה והרכב תקין כרגע מה אתם אומרים לרכוש אותו למרות הקילומטראז הרב? הרכב יד שנייה ולמעט מכות חנייה הוא נראה טוב המחיר לא גבוהה קרוב ל16000 ש"ח גיר גיל אשמח לתגובות
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
-
מיצובישי לנסר 91 1 2
מאת g4by1240- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2 אלף צפיות
ישנו אוטו מיצובישי לנסר שנת 91 אוטומט מה אתם יכולים לספר לי על האוטו? מבחינת טיפולים, אמינות, נוחות נסיעה, דלק ועוד.. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת tuval, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נתקלתי ברכב יד שניה מסוג פונטו שנת 2004 מדגם אקטיב. אשמח להבין: 1. מהם ההבדלים בין הדגם הרגיל בשנה זו לדגם האקטיב (למעט כוחות הסוס- שגם ככה אין לי מושג מה זה אומר). 2. האם הגיר של רכב זה (אוטומטי עם אפשרות להילוכים כמדומני) בעייתי. 3. האם הרכב בטיחותי ומומלץ כרכב שני (נסיעות בעיר, הסעת ילדים מהגן לבית וכדומה). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תוכלו להמליץ לי על מכון אמין שנתקלתם בו בעצמכם? האם יש בכלל הבדלים בין הבדיקות, המכונים והעלויות? עד כמה ניתן להסתמך על הבדיקה. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ShahaRace, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
אם כדי לי לקחת רכב מאזדה לאנטיס 2004 עם 70000 ק"מ נראת טוב בערך ב-59000 ש"ח יד ראשונה הייתה ליסינג יד שנייה פרטית שמורה מאדם מבוגר?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 942 צפיות
פשוט לא ראיתי בלוי יצחק כלום על המכונית הזאת. האם זה הדגם שנקרא ה cup? או הtrophy? אם לא מה הם? איזה שנה היא? האם הנתונים שלה זהים ל 172 חוץ מהכוח סוס? כמה היא עולה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לא מזמן רציתי מגאן או פולו... אבל לבסוף אבא שלי מצא יונדאי מחבר טוב שלו, אהבתי אותו, אבל אני לא מכיר את האוטו. בעיות נפוצות בדגם?,כמה דלק הוא אוכל?, האם כדי באמת לקנות? האוטו הוא 1,6 ידני 98 עברה 180 אלף ורוצה הוא 20 אלף וגם בדרך שאלתי אצל חברת הביטוח שלי כמה עולה ביטוח מקיף ונתנו לי עצת ביטוח ממש בתקציב שלי הרכב הוא רק לשימושי ואני נהג צעיר וחדש וגם חייל, כך שהרכב לא לנסיעות מי יודע מה, הנסיעות בעיר בעיקר ויש כמה תמונות אפילו: e_1_1_1_27788_20080229210245.jpg e_1_1_2_27788_20080229210245.jpg
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני נהג חדש ורציתי להתייעץ בנוגע לרכישת רכב ספורטיבי תקציב סביבות ה 80K מה שחשוב לי בפרמטרים של הרכב: 1. בטיחותי 2.מנוע חזק( חשבתי אולי על איזה V6) 3.יותר ממהירות בקו ישר חשוב לי יציבות על הכביש ואחיזה בסיבובים ! 4.משהו שיתאים קצת לנהיגה האגרסיבית שלי המכוניות שקצת התעניינתי לגביהן: גולף GTI, אלפא רומאו /147/GTV ספיידר 2.0 טורבו או 3.0 (אבל קצת סקפטי בנוגע למציאת אחת שלא תקרטע לי בצידי הכביש) - אשמח לקבל הצעות נוספות או הכוונות גם לכיוונים אחרים. תודה.
הודעה אחרונה מאת rodon, -
-
- 2 תגובות
- 749 צפיות
טוב אז אחרי שהאוטו המסכן והישן שלנו מת לגמרי אחרי תאונה (בלנו) החלטנו לקנות רכב יד שניה/ראשונה מאוטו שי (יש למישהו הערות?) בין המכוניות שהתלבטנו בינהם : מיצובישי לאנסר 06 נפח 1.6 עברה 50K ניסאן אלמרה 05 נפח 1.8 עברה 100K יונדאי אלנטרה 05 נפח 1.6 עברה 80K מאזדה 3 05 נפח 1.6 עברה 60K חשבנו אולי גם על סיויק אבל היא דיי יקרה, ואולי גם על אימפרזה אבל אומרים שדיי קל לגנוב אותה מה דעתכם מבחינת ביצועים, אחזקה , טחינת דלק? תכלס האוטו הוא לא בשבילי (שכן יש לי זמן עד לטסט) אלא בשביל אבא שלי שכבר לא מי יודע מה צריך לעצמו אותו סוס. אשמח לשמוע את דעתכם.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, חבר הפנה אותי לפה עם סופרלטיבים להבנה והסיוע של חברי הפורום בנושאי רכב. אנחנו מחפשים לקנות רכב משומש. הדרישות מהרכב הן: אוטומטי (בעיית ברך) מתאים למשפחה (3 מאחורה - 3 בוסטרים או 2 בוסטרים ומבוגר) עם תא מטען נדיב בטיחותי (לפחות 4* במבחני הריסוק למבוגרים) שנים 2002-2004 חסכוני יחסית בדלק (צריכה מעורבת של כ-12-13 ק"מ לליטר מקובל עלי) אמין ולא יותר מדי יקר לתיקון נוח לנסיעות ארוכות (חיפה-באר שבע למשל) מטפס בקלות את ההר עליו אנו גרים בתפוסה מלאה + קניות מהסופר בבגז' עד יד 2 עד 100,000 ק"מ עד 60,000 ש"ח גג אחרי התייעצויות עם מחירון לוי יצחק, חברים, כתבות ברשת ובעוד פורום, הגעתי לרשימה הבאה: רנו סניק II מנוע 2000 שנת 2…
הודעה אחרונה מאת גמל בדלת, -
- 8 תגובות
- 884 צפיות
כאמור מחפש אותו לזוג,רכב שאמור לעשות יותר מ 1000 ק"מ בחודש ההתלבטות היא האם ללכת על 1600(טויוטה מאזדה,סוברו.בלנו...) או על אחד מרכבי המיני עד כמה גדול הבדל האחזקה ביניהם? אני סטודנט,אז המטרה למזער הוצאות מצד אחד,אבל מצד שני אני מצפה מהרכב שיגיע עד אילת/קרית שמונה/ים המלח ולא יקרוס בדרך ועוד שאלה-חשבתי על מאזדה לנטיס 97-98 איזה מנוע יותר אמין/חסכוני 1600 או 1800? מחכה להמלצות, אור
הודעה אחרונה מאת orlevy1982, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב שנת 2001, יד שלישית, 70 אלף ק"מ, מרכב ה-5 דלתות. נבדקה היסטוריית טיפולים במוסך מורשה (מוסך רוברט בי-ם), הקילומטרז' נראה אמיתי. ידיים קודמות כולן פרטיות, יש ספר טיפולים וספר רכב וטסט ל-9 חודשים. המוכר הוא הבעלים של הרכב, ואפילו נסענו אליו הביתה (כדי לקחת את הספר טיפולים). הרכב עבר היום בדיקה במכון "טסט ליין" בירושלים. בהתחלה נחרדתי מהתוצאות, אבל לאחר קריאה מדוקדקת והפרדת הכסת"חים הרגילים, שום דבר לא נראה לי חמור. בכל זאת, אשמח לחוות דעתכם הסופית שניה לפני שאני מתחילה להתוכח איתו על מחיר. אין לי כרגע איך לסרוק את התוצאות, אז אכתוב אותן ישירות: * קפיצים, צמיגים ומחוונים - הכל תקין. * מנוע, מערכת קירור, מערכת דלת, מערכת הצתה: רעש מערכת תזמון + שסתומים (…
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
פורסטר או B4 חדשים?
מאת Guest גיא1990- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אבא שלי מתלבט בין שני מכוניות - סובארו פורסטר מודל 2008 הגרסא הבסיסית לבין סובארו B4 סטיישן מודל2008 גם היא בגרסא הבסיסית. ממה שהבנתי, הB4 צעירה יותר מהפורסטר (מגנזיום סטנדרטי,מראה ספורטיבי יותר) כמו כן הבנתי שמערכת השמע יותר איכותית, חווית הנהיגה כיפית יותר (למרות שהן חולקות את אותו מנוע המשקל של הפורסטר גדול יותר) ומכאן עולות השאלות : האם שווה לוותר על הפינוקים של הB4 כדי לקבל את אפשרות השטח של הפורסטר? מהי באמת יכולת השטח של הפורסטר? אם זה עוזר,אנחנו 5 בניאדם + כלב דיי גדול. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת pinister, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה ההבדלים? באמינות? בזריזות? כח וצריכת דלק? ידנית שניהם, שנתונים 96-98.
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אני עומד בפני רכישת רכב, והכוכבות הראשיות הם איביזה 01'-02' 1.6L או גולף 99'-00' 1.6L או 2.0L. חוץ מזה שאשמח לשמוע דעתכם האישית וניסיונכם עם הרכבים הנ"ל בכל נושא שבו תוכלו לעזור, הייתי רוצה למקד את הדברים בעניין עלויות שוטפות של אחזקת הרכב, פשוט נורא הזהירו אותי שגולף הינה יקרה לאחזקה ואני אאלץ לשפוך עליה את המשכורת שלי, השאלה שלי ברמה הבסיסית היא כמה באמת הבדל יהיה בין שני הרכבים הנ"ל. תודה לכל המשיבים.
הודעה אחרונה מאת almog12345, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אנחנו מחפשים רכב לא גדול, אמין וחסכוני לי ולאשתי, הציעו לי היום פולו 2003 1400סמ"ק גיר אוטמטי, מתוך מה שקראתי בשרשורים הקודמים כולם ממליצים דווקא על הידני, מבחינתינו זה לא בא בחשבון. השאלה שלי היא: מה לא בסדר עם האוטמט? כמה דלק הוא כבר צורך? בקיצור אוטו שווה או להשקיע ולחפש משהו אחר? תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מחפש רכב בתקציב של כ 30-33 אלף. עד היום חיפשתי פיאט פונטו ספייס 2001, אבל לצערי או שהרכבים שחוטים (150 אלף קילומטר וצפונה), או שהבעלים מבקש אלפי שקלים מעל המחירון. החלטתי להרחיב את הטווח חיפוש שלי וראיתי את הסקודה פביה שנראית די מעניינת. מה דעתכם? ד"א - במחירון יש המון דגמים (1400, סדאן 1400, קומבי 1400, סטיישן 1400, אמבינטה פלוס) - מה ההבדלים בין הדגמים הללו?
הודעה אחרונה מאת huber, -
אני מעוניין לקנות רנו קליאו שנת 2000-2002 (צורה ישנה) ידנית. ההתלבטות שלי היא איזה נפח מנוע עדיף. אם מישהו יוכל לפרט לי על כל אחד מהנפחים (צריכת דלק, האצה, אמינות, וכו) תודה ג'וני.
הודעה אחרונה מאת AC427, -
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני חייל, מעוניין לקנות רכב חסכוני עם טיפת סטייל. החזקה זולה, ידני, מהנה, זריז. האפשרויות שלי ממה שראיתי: 205, 405, אונו, שרייד, סוויפט, פיאסטה. או מציאות, כמו: 106, 306 וכד'. מה דעתכם על 106 93 ידנית בנפח 1.0, עם 185K ק"מ ויד 5? מה דעתכם על 306 95 ידנית בנפח 1.4, עם 242K ק"מ ויד 5? מה דעתכם על 205 93 GR ידנית בנפח 1.4, יד 3 שנראית פיקס מבחוץ מבן דודינו? המלצות ופרטים נוספים יתקבלו בברכה, תודה.
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם! קיבלתי הצעה לרכישת רכב מחבר מהצבא: רנו קליאו B, נפח מנוע 1600 סמ"ק, גיר אוטומט, יד שניה, שנת 2000, צבע לבן. הרכב גמע כ- 38000 ק"מ (בדוק ואמיתי, אני מכיר את הרכב) והרכב נראה כמו חדש. הוא רוצה מחירון. מה דעתכם על הרכב בכל התחומים ובעיקר מבחינת אמינות? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פורום נכבד שלום רב, אני קרוב להישבר וזקוק לעזרתכם. אני מחפש רכב קטן ואמין (תחזוקה נמוכה - לא רוצה מוסכים), מנוע חזק וגיר ידני. אחרי צירוף כל השיקולים החלטתי לחפש סקודה פאביה (עד מודל 04') או סיאט איביזה (03') בדגם של 101 כ"ס. לצערי, אחרי חודשיים וחצי, אני לא מצליח למצוא. כך גם הונדה ג'אז וטויוטה יאריס. אני לא מעוניין בפיאט פונטו, יונדאי גטס ושברולט אוואו, והבנתי שגם הסיטרואן C3 היא לא מהמשובחות. מה אתם ממליצים לי לחפש? מה דעתכם על פג'ו 206 02' SX 110 כ"ס או רנו קליאו שמשתיהן אני לא מתלהב? ואם כבר קראתם עד כאן, בהנחה שיישבר לי לחפש רכב קטן, על איזו מכונית מעט גדולה יותר תמליצו לי? מה דעתכם על פורד פוקוס 02', ניסן אלמרה 02', קורולה 00' ומאזדה לאנטיס 01…
הודעה אחרונה מאת celica gt-i 16v, -
- 2 תגובות
- 779 צפיות
נשמע לי עסקה לא רעה בכלל מחפש רכב עד 20000 פלוס מינוס- החלטתי אחרי התלבטות לחפש קסנטיה 98 או 99 בנזין עכשיו זה הולך ככה 98 הגיעו עןם מנוע אלומיניום - כמו באפלאוז רגישות לנוזל קירור וכיוב'. אך משנת 2000 הרכב עם מנוע מברזל. השאלה שלי האם מנוע 2000 נחשב יחסית חסכוני , יש כאן בעלי רכב כזה שמעוניינים לתרום ידע על הרכב?? אני סטודנט שמחפש רכב מפנק ולא רכב סטודנטים.רכב אמין ולא טרנטה. רכב שנראה טוב ומתנהג גם ככה. לדעתי הקסנטייה בחירה מעולה. תודה
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
- 0 תגובות
- 631 צפיות
על הפרק סקודה פאביה 2002, 16V, 101 כ"ס, דגם קומפורט מהודר, שעשה 102 אלף קילומטר. ההיסטוריה שלו, כפי שתועדה במוסך מורשה של סקודה: ק"מ: 17000, תיקון: אימובילייזר, 32000 - טיפול 30 אלף 51000 - טיפול 45, החלפת חיישן זווית הגה, נורת מגע, חיישן הגה. 59000 - מאוור קירור, מנוע מאוור, גומיה. 65000 - טיפול 60, רפידות בלמים דקמיות ואחוריות, מצתים, מסננים וכו. 75000 - טיפול שגרתי. 90000 - טיפול שגרתי, החלפת טיימינג. 94000 - מנורת ABS - החלפת פיוז ואיפוס מחשב. 102 - משדר חום מנוע, ניקוי מצערת, שני משולשים, אלמנט חום, קפיץ נועל, תותב לזרוע, רפידות. כל הטיפולים והתיקונים בוצעו במוסך מורשה של סקודה. הרכב הנ"ל הוא כ- 33 אלף ש"ח ו…
הודעה אחרונה מאת d252, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אולי לא ניסחתי הכי טוב את הכותרת שלי אבל השאלה שלי היא על דייהטסו שרייד האצ'בק (מנוע 1300) שנת 97-98. 1. מהי צריכת הדלק לאוטומט? ומהי לידני? 2. האם יש הבדלים משמעותיים ב"סחיבה" של הרכב בידני לעומת אוטומט? 3. האם המנוע עשוי מאלומיניום ורגיש למי ברז כמו שהאפלאוז רגיש? כי אם כן זה ממש קטסטרופת קנייה. ממש "חתול בשק". 4. עד כמה זה אפשרי (כמה זה קשה, אם בכלל) למצוא דגם שמור עם קילומטראז' נמוך בשנים 97-98, יד נמוכה? (תקציב 23 אלף פחות או יותר, אפשרות להימתח אם קיים צורך) בעקרון ההתלבטות שלי היא בין הדגם שעכשיו דיברתי עליו לבין דייהו לאנוס שנת 2000. הבנתי וקראתי מלא על זה שחצי אומרים שזה אמין מאוד וחצי אומרים שזה איכות קוריאנית גרועה, ושהרבה מהם מהשכרה. א…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 25.6 אלף צפיות
1) שלום אני שמעתי שיש רכבים שעושים טסט כל שנה ויש רכבים שעושים טסט כל חצי שנה. אבקש לשאול על אילו רכבים מדובר? האם מדובר בשנתונים מסויימים? אבקש לשאול בנוסף מהי עלות טסט? 2) הבנתי שרכבים משנת 95' ומעלה נדרשים לערוך בדיקת זיהום אוויר. מדובר בבדיקה בזמן הטסט? האם כדאי לקנות שנת 94' ומטה כדי להימנע מהבדיקה או שמדובר בעניין פשוט ולא יקר? 3) נניח אני מתלבט בין כמה שנים מסויימות של רכב. וקיימת שנת 94' שהיא בעלת הזרקת דלק ויש את שנת 93' שהמנוע מוזן קרבורטור. נניח הרכב של 93' שמור יותר ומצא חן בעיניי יותר. האם אמורה להפריע לי העובדה שזה קרבורטור ולא הזרקה? במה העניין יתבטא ביום-יום, בנהיגה, טיפולים ואחזקה? [ממה שהבנתי עד כה: קרבורטור שותה יותר דלק, בבוקר לוקח יותר זמ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול באילו רכבים (או שיש חברות שכל הרכבים שלהם ככה) המנועים עושיים אלומיניום ולא ברזל? או שיותר נכון להגיד שבלוק המנוע וראש המנוע עשויים אלומיניום? תקנו אותי אם אני טועה. אני יודע על דייהטסו אפלאוז, סובארו DL (שאומרים שלמרות שהמנוע מאלומיניום מי ברז לא כ"כ גורמים לקורוזיה בו והינו עמיד מאוד כמו כל הרכב הזה), דייהטסו שרייד, דייהטסו סיריון אולי, מכאן אני מסיק שאולי כל משפחת דייהטסו? אולי זה תלוי בשנים גם? מחכה לתשובות.
הודעה אחרונה מאת tomtomair, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
כיום אני נוהג בויטרה 89, אני רוצה למכור אותה ולהחליף לרכב יותר משפחתי וחסכוני(5 מקומות ישיבה).. הכותרת אומרת הרוב, רכב משפחתי קטן, 5 מקומות ישיבה. מטרת הרכב זה בעיקר נסיעה לעבודה ולים. לא משנה כלכך אוטומט או ידני , עדיף ידני כי אז אפשר להביא שנתון יותר חדש(תקנו אותי אם אני טועה..) חשוב שיהיה חסכוני אמין ובלה בלה בלה אין חשיבות כלכך ליופי ,מהירות ושרירים , רק שיגיע מנקודה א לנקודה ב. תגובות יתקבלו בברכה !!
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 889 צפיות
שלום, אני צריך לרכוש רכב (יד שניה). לפי חישובים שעשיתי עבור 35K-40K בשנה אין הבדלים כמעט בין בנזין לדיזל. מה ההבדלים בצריכת דלק בין גיר ידני לגיר אוטומטי? אם אני הולך לכיוון של רכב בנזין, כשהתקציב שלי הוא בערך 40K לאיזנ רכב ללכת. אני יכול לרכוש גם רכב קטן כמו פביה או פג'ו 206, כי זה הרכב השני של המשפחה. על הרכב להיות חזק ולעמוד בנסיעות בעליות של ירושלים. תודה אמש
הודעה אחרונה מאת BEEKER, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, יש חבר פורום שמוכר רכב שמעניין אותי לטובת "רכב חלפים". העניין הוא שאין לו טסט כ4 חודשים. מבחינתי, לא איכפת לי האם הרכב נוסע, עומד, שוקע, טובע, רץ או זוחל - כל עוד הכל (חוץ מהגיר והמנוע שלא מעניינים אותי) במצב טוב, זה מספיק לי. כך שלא איכפת לי שהרכב לא יעבור טסט, ולא איכפת לי שהרכב לא ייסע עוד לעולם. השאלה היא מה הפרוצדורה הנכונה והחוקית לרכישה של הרכב בצורה הזולה ביותר (נניח, גרירה מוסיפה כסף..) ולבסוף הורדתו מהכביש. האם יש צורך להעביר אותו טסט? האם ניתן לבקש אישור נסיעה זמני לטובת טסט, להסיע אותו ליעד, ואז להקפיא את הרשיונות ורק אז לבצע את המכירה? האם ניתן למכור ללא טסט? אשמח לחווד לגבי הפרוצדורה המתאימה. בתודה.
הודעה אחרונה מאת gorenziv, -