Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שנת 2001, יד שלישית, 70 אלף ק"מ, מרכב ה-5 דלתות. נבדקה היסטוריית טיפולים במוסך מורשה (מוסך רוברט בי-ם), הקילומטרז' נראה אמיתי. ידיים קודמות כולן פרטיות, יש ספר טיפולים וספר רכב וטסט ל-9 חודשים. המוכר הוא הבעלים של הרכב, ואפילו נסענו אליו הביתה (כדי לקחת את הספר טיפולים).

הרכב עבר היום בדיקה במכון "טסט ליין" בירושלים. בהתחלה נחרדתי מהתוצאות, אבל לאחר קריאה מדוקדקת והפרדת הכסת"חים הרגילים, שום דבר לא נראה לי חמור. בכל זאת, אשמח לחוות דעתכם הסופית שניה לפני שאני מתחילה להתוכח איתו על מחיר.

אין לי כרגע איך לסרוק את התוצאות, אז אכתוב אותן ישירות:

* קפיצים, צמיגים ומחוונים - הכל תקין.

* מנוע, מערכת קירור, מערכת דלת, מערכת הצתה: רעש מערכת תזמון + שסתומים (אין תיעוד לטיימינג במוסך המורשה, אני מתכוונת לעשות אחד כזה במידה ואקנה את הרכב), נזילות שמן, סימני שריפת שמן, קורוזיה ונזילת מים+ניקוי מערכת קרור, מסנן אויר לא מקורי (המוכר החליף לפילטר פתוח ומוכן להחזיר למקורי לפני המכירה), סיבובי מנוע לא יציבים, הזרקת דלק לקויה, לטפל במערכת הזרקת דלק, לתאם מנוע, לטפל במערכת ההצתה. (במוסך המורשה לא התרגשו מהחלק הזה בכלל).

* מערכת פליטה: מערכת פליטה רועשת (הוא החליף לאגזוז לחץ, מוכן להחזיר למקורי לפני מכירה).

* סרן קדמי ומערכת היגוי: נקישות במתלה, מיסבי גלגלים רועשים קל, לתקן זויות ומערכת היגוי+איזון, סטיות הגה, משאבת הגה רועשת. (כאן נראה לי שדרוש כיוון פרונט והחלפת משאבת הגה).

* שלדת מרכב: ליקויים בעלי משמעות גבוהה: תיקונים כלליים בגוף המרכב (אין לי מושג מה זה אומר).

בעלי משמעות נמוכה: סימני פירוק מכסה מנוע, תיקון בכנף קדמית+החלפה, תיקון דלתות קדמיות ואחוריות ומכסה תא מטען, תיקון בכנף אחורית, פח דופן אחורית, מעיכות בקורות תחתית ופגיעה בקורה רוחבית בחזית (כאן הבוחן אמר שברכבים האלה 90 אחוז יוצאים ככה כי הקורה הקדמית נדפקת ברגע שפוגעים טיפה במדרכה) ומעיכות קלות בגג.

ראוי לציין שבמוסך המורשה יש סימוכין לרוב הפגיעות שמתוארות- פגיעה בדלת ובכנף. כל עוד אין פגיעות שלדה שם, נראה לי שאפשר להיות רגועים, לא?

ליקויים בעלי משמעות שולית: כיפוף בפגוש + שבר, לחיצות בפח, פגמים בצבע, פגמים בריפוד (ראיתי את מה שהם התכוונו אליו, הכל באמת שטויות).

* מערכת בלמים: לפרק ולבדוק (הכסת"ח הרגיל), לכוון בלם יד. שוב- סעיף די חסר ערך (אפילו שאבדוק את מערכת הבלמים מייד לאחר הקניה, אם אקנה).

* מערכת תאורה: הכל בסדר, רק שעל המצבר אין תאריך. סעיף חסר משמעות.

*העברת כח: מצמד מפריד גבוה (נראה לי שזה גם כסת"ח קבוע), חופש צלבים, הזעה קלה בתיבת ההילוכים + רעש קל.

כאן המוסך המורשה חשב שאולי כדאי להחליף קלאץ', למרות שלא אעשה זאת במידה ואקנה. גם על הרכב הנוכחי שלי כתבו את זה ואני נוסעת עם אותו קלאץ' כבר יותר מ-3 שנים ללא בעיה. דאגתי לגבי ההזעה והרעש בתיבת ההילוכים, אבל דוקא מזה במוסך המורשה לא התרגשו בכלל.

בהערות כתוב שלא נבדקה נערכת מיזוג וחימום, אבל אני בדקתי והיא עובדת. כמו כן לא נבדק ממיר קטליטי.

המחירון של הרכב 32 אלף (בשקלול ידיים וק"מ), המוכר רוצה 35 אלף ועוד תוספת למערכת עם מגברים וסאב (אין לי בזה צורך למען האמת). אני מאמינה שאפשר לכופף אותו קצת למטה. ביררתי עם המוסכניק שלי לגבי טיימינג, משאבת הגה וטיפול כללי (כרגע ללא החלפת בלמים, אבל אולי יהיה צורך). מדובר, בהערכה, במשהו בין 2000 ל-3000 ש"ח.

מה דעתכם על הבדיקה והמחיר? מחיפוש פה בפורום הבנתי שהרכב הזה מומלץ למדי וגם יחסית מבוקש, אז בבקשה בלי "306 זה חרא" או "אל תתקרבי לצרפתיות" (זה כבר מאוחר מדי :) ).

תודה על כל תגובה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אני הייתי מתרחק.יש ליקוי בעל משמעות גבוהה בשילדה.וזה מספיק כדי להתרחק מההגה.אני רכשתי רכב 99 והיו בו הרבה פחות תקלות מרכב 2001.ועוד הוא רוצה מעל המחירון?לדעתי לא כדאי.אבל שהמומחים ייתנו לך חוות דעת.

פורסם

אני הייתי מחפש סיטרואן קסארה שהיא מבוססת על שילדת ה-306, היא בעלת אותו מנוע, והיא יותר זולה.

כמו שקודמי אמר, חוצפה לבקש מעל המחירון כשיש פגיעת שאסי שבבדיקה כזאת היא המשמעותית מכולן (אפילו מנוע מקולקל אפשר להחליף, שילדה אי אפשר להחזיר לקדמותה).

לדעתי, להמשיך לחפש. בהצלחה.

פורסם

התקשרתי עכשיו למכון הבדיקה להתייעצות לגבי סעיף הליקוי בעל המשמעות הגבוהה בשלדה ("תיקונים כלליים בגוף המרכב"). הבוחן שבחן עבורי את הרכב הדגיש במפורש שלא מדובר בפגיעת שלדה אלא בתיקוני פחחות רבים מסביב. השלדה היחידה זו קורה רוחבית, והבוחן הסביר לי במקום שמדובר בקורה שנוטה להתעקם מכל מכה קטנה במדרכה.

הקסארה נחמדה, אגב, אבל מרכב הסדאן לא בראש מעייניי כרגע...

פורסם

לידע כללי, הקסארה לא נחשבת מרכב סדאן, וכך גם ה-309 שלי.

נכון שיש רמות של פגיעת שילדה, אבל האבסורד הוא שבעל הרכב עוד מבקש מעל המחירון. כבר עדיף לקנות רכב פחות שמור במחיר מתחת למחירון ובהפרש לשפץ אותו. כמו שלמדתי על בשרי כבר פעמיים, קילומטראז נמוך הוא לא ערובה לשום דבר.

פורסם

אל תקני.

גם פגיעת שלדה ,גם בעיות במערכת ההזרקה ,גם ישור קו גדול יש לעשות פה וגם המחיר מצחיק.

אני לא הייתי משלם יותר מ-27.

פורסם

יקירתי,

הרכב עבר תאונה חזיתית ותאונה מאחור.

הרכב נפגע קשה, סיכוי גבוהה לפגיעת שילדה.

ההמלצה שלי: להמשיך הלאה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

תודה רבה לכולכם על הייעוץ, עזרתם לי להחליט. מבדיקה בלוי יצחק באינטרנט יוצא שהמחירון המשוקלל הוא בכלל 30 אלף. התקשרתי למוכר, הוא לא היה מוכן לשמוע אפילו על 31 אלף. ירדתי מזה, בכל מקרה, ובלב שלם- תודות לכם.

תבורכו, וסופשבוע נהדר שיהיה.

• תוכן חדש...