ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,630 נושאים בפורום הזה
-
טויוטה קורולה 97 GLI
מאת Guest לא רשום- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם הייתי מעוניין לקבל חוות דעת לגבי קורולה 97 GLI שעברה בערך 200,000 ק"מ, הנסיעות ברובם בין עירוניות באזור ירושלים. המנוע אוכל כחצי ליטר שמן בערך כל 2500 או 3000 ק"מ. האם זה חריג? חוץ מזה כל הטיפולים נעשו במוסך מורשה טויוטה בזמן... ולא מצאתי דברים חריגים נוספים. ושאלה נוספת, אם יש צורך בכך, סביבות כמה אמור לעלות טיפול אוברהול לרכב זה? תודה מראש על העזרה...
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שמתי לב שיש הרבה מכונית שאני מחפש שהוחלף להן מנוע אני לא יודע אם זה טוב או לא טוב... אז להיתקרב למכונית אם מנוע חדש או לא ? כנ"ל ראש מנוע... סליחה אם זה לא מתאים לפה
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת מס' פרטים בנוגע לפורדפיאסטה שנת 96 קודם כל האוטו יש לו 145 אלף ק"מ ידנית יד 3 נראת די מצב טוב יש קצת מכות בפח אבל הוא אמר שהוא יתחייב בבדיקה עכשיו מה שרציתי לדעת מבחינת הטיפולים לרכב רציתי לדעת אם הם יקרים? כמו כן רציתי לדעת את הצריכה שלו יש לו מנוע 1300.? הוא טוען שהוא מטפל בזמן והחליף קלאץ' השבוע רציתי לדעת אם כדאי לקחת לבדיקה או שדוד שלי שהוא מורה נהיגה ויש לי עוד מישהו שמבין יוכלו לעשות את זה ? דרך אגב הוא רוצה עליה 10,300 תודה רבה לעוזרים פשוט זאת אופציה רצינית ואני צריך את עזרתכם
הודעה אחרונה מאת רני74, -
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חברי פורום נכבדים אבקש לשמוע את דעתכם המקצועית על התלבטותי הבאה אני מעוניין לרכוש רכב חדש ב 100K וההתלבטות שלי בין סוברו אימפרזה (דגם הכי פשוט)לבין מאזדה 2 על שניהם לקחתי נסיעות מבחן ואני ממש מרוצה רק יש לי התלבטות בכל זאת למשל בעניין הדלק מה לוקח פחות דלק? וגם מה שומר יותר על הערך ? כי אני מתכוון להחזיק את הרכב משהו כמו 5 שנים בבקשה ל-א להמליץ לי על טויוטה קורולה החדשה כי אין לי כח לאוטומט שמתדרדר בעליות (גיר רובוטי וכו,...) וגם לא מאזדה 3 כי אין לדוד שלי תחנת דלק ... בקיצור דו קרב בין סוברו אימפרזה פשוטה למאזדה 2 מה דעתכם ?? תודה לכל מי שיענה ו...אני יודע שאימפרזה גדולה יותר ממזדה 2 לקחתי זאת בחשבון ובכל זאת דו קרב והתלבטות …
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
מצאתי ודיברתי עם אדם YAD2 שמוכר סובארו ג'אסטי לפי טענתו ישנו מנוע חדש באוטו, המנוע והטיפולים בוצעו במוסך מורשה ויש ברשותו ספר טיפולים של הרכב הרכב 1250סמ"ק ועבר 170אלף ק"מ שנת 92 גיר ידני האם שווה לי לקחת את האוטו לבדיקה, והאם בכלל שווה לי לקחת אותו? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הי לכולכם אני מחפשת רכב קטן (1300 סמ"ק) וזול (הפרט הכי חשוב). חווית הנהיגה זה לא משהו שמעניין אותי יותר מדי, אני יכולה להסתדר עם כל דבר אולם חשוב שיהיה רכב אוטומט (שנים שלא נסעתי על גיר רגיל) ושיהיה אמין. מדובר על רכב תוצרת 1998-2000. מה תוכלו להמליץ לי? (ראיתי שקאיה פרייד ממש זול, האם הוא גם אמין וניתן להגיע איתו מדי פעם לנסיעות לצפון / ים המלח וכדומה?) תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 8 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שני הרכבים שנת 2002 בערך. יכול להשתנות משיקולי תקציב אבל זה בערך השנה אם נבחן אותם זה לצד זה בקריטריונים הבאים. מה לוקח? 1. נוחות נסיעה 2. ביצועים 3.צריכת דלק 4. אמינות 5.עלויות חלקים 6. מחיר ביטוח 7. שמירת ערך
הודעה אחרונה מאת HawHaw, -
סוזקי בלאנו99
מאת Guest לא רשום- 4 תגובות
- 957 צפיות
שלום אנשים יקרים ברצוני להתייעץ לגבי רכישה של רכב במקום עבודתי יש רכב מסוג סוזקי בלאנו GLXשנת 99 יד ראשונה עם 113000קמ חיצונית הרכב ניראה שמור לפי בעליו הוא עבר תאונה קלה מקדימה שבו הוחלף רדיאטור ו מכסה מנוע אין מתחת לרכב סימן וגם בנוסף לפני בערך 4 שנים עבר הרכב ראש מנוע לפי בעליו, בדקתי שמן ומים ולא נמצא במדיד השמן לא נמצא בעות האוויר או ברדיאטור שמן בפקק שלו בעל הרכב רוצה בגלל הק"מ יותר מעל המחירון כ34 והמחיר המחירון הוא 32 מחר אני חושב להזמין אותו לבדיקה רכב ואו כדאי לי לרדת מהרכב הזה או שגם התאונה הקלה לפי בעל הרכב לא רצינית אשמח לקבל תגובות או שרכב זה ללא ממולץ בכלל בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת tamir_hoo, -
מחפש המלצה לרכב 45-55K ש"ח
מאת Guest לא רשום- 0 תגובות
- 722 צפיות
שנתון 2000+ שיהיה אמין לא זולל דלק אחזקה זולה(סטודנט) אוטומט עדיפות לרכב קטן תודה מראש , עידו
-
- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום מישהוא יודע מה זה קבוצת רישוי 2+ של רכב פרטי האם צריך לשלם את הממוצע בין 2 ל-3 ?
הודעה אחרונה מאת conforty, -
הונדה סיוויק 5 דלתות או 4 דלתות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול האם יש הבדל משמעותי בין שתי ההונדות המצדיק קפיצה מקבוצת רישוי 3 ל - 5 (שווי שימוש הרבה יותר גבוה).מדובר בדגם 2007 עבור 5 דחתות או דגם 2008 עבור 4 דלתות (אין הבדל בין מחיר הקניה בין שני הדגמים..) תודה רבה אריאל
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני בהתלבטות ממש קשה בין רנו קליאו לבין פולו...אומנם הפולו 16 אבל את הצורה של הקליאו אני יותר אוהב הקליאו שנת 93 פולו שנת 96 את שתי המכוניות אני מכיר טוב טוב ומקרוב שתיהם של חברים אני יודע מה עבר על שתי הרכבים אני רק צריך שתעזרו לי להחליט על איזה מהם ללכת תוד רבה
הודעה אחרונה מאת Twix, -
סקודה פביה דיזל
מאת Guest לא רשום- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היתה לי פביה 2005. מנוע 1900דיזל. אוטו שמבחינתי עונה על הצרכים. אבל - גנבו אותה...... אני מבין שכעת הפביות מגיעות עם מנוע 1900 ומנוע 1400 שניהם טורבו. האם מישהו אצלכם מכיר אותן? מעניין אותי האם החסכנות הדלק של הגרסה הקודמה הולכת לאיבוד בגרסת הטורבו? האם יש משהו מיוחד שכדאי לדעת עליהן? תודה ולילה טוב
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי אשמח אם תוכלו לתת לי חוות דעת על קולט 2001. מה ששמעתם ,מה שחויתם. תודה!
הודעה אחרונה מאת Piero, -
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מה אתם אומרים שווה לקנות רובר 216 קבריולט שנת 94 במחיר של 7500 ש"ח לרכב יש מנוע וגיר של הונדה הגג חשמלי עובד, הרכב מוזנח מבפנים אבל אפשרי לסדר אותו, המזגן עובד, יש רק לסדר את הגיר הרכב לא נכנס לרוורס, וטסט יש לו ל 4חודשים תנו לי את עצתכם והאם אני יוכל למכור את הרכב בשלב מאוחר יותר?
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
- 0 תגובות
- 985 צפיות
שלום... אני חייב עזרה דחוף כי עוד שבוע נגמר לי המלווה...-אני רוצה לציין שאני נוהג כבר שנה בריינג'ר-טרקטורון... יש לי בערך תקציב של 80-85 אלף...ואבא שלי לא נותן לי חופש בחירה...הוא רוצה מכונית יד 1...קילומטר נמוך ו5 דלתות...עכשיו הוא מדבר איתי בערךך על אודי a3 שנת 2003...שברלוט אופטרה קצרה שנת 2006-07...או גולף שנת 2004.. השאלה היא מה כדאי...התלהבתי בנתיים מהגולף v5 שבאה עם סאן רוף וריפודי עור יפים כאלה וקל למצוא צבע שחור..מה אומרים?? אני רוצה אוטו עם מנוע טוב-(פתיחות טובות)...בבקשה עזרה... השרשור ננעל. קרא את כללי הפורום. כתוב כותרת עניינית. זה לא דחוף. פה תלמד לכתוב עם סימני פיסוק: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcou…
הודעה אחרונה מאת fabolous, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
Sunbird דוד שלי הציע לאבא שלי עסקת חליפין.. הסופר לנסר האלכוהליסטית של אבא, בעד פונטיאק סאנבירד היותר אלכוהליסטית , אבא לקח את ההצעה ופה באתי לשאול אותכם, איך הסאנבירד? בעייתית? נוחה? מהירה? (מנוע 2000 ) האוטו כמובן שמור מאוד, דוד שלי עושה לו פחחות וצבע ואנחנו לוקחים אותה... יום טוב ותודה [=
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
אהלן אני קונה אוטו כניראה ומצאתי משהו נחמד?(תגידו לי אתם) יונדאי אקסנט 1995 יד שניה אוטומט 122,000 קילומטרז' עשתה טיפולים לאוטו לא מזמן. = 16000 - אפשר להוריד. עכשיו יש לי שתי שאלות - כמה האוטו שותה ? האם המחיר שווה? ושאלה שלא קשורה למכונית המדוברת, כמה יונדאי אקסנט 2001 גיר אוטומט שותה ? תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת דניסאן, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
מצאתי את התשובות להכל תודה יעקב
הודעה אחרונה מאת Yakov s, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
לא מזמן קיבלתי רישיון ואני רוצה ליקנות רכב חשבתי ליקנות את הפג'ו 306 אז אני רוצה לדעת איך הרכב מודל 95/96 ? והפרשים [ההפרש] בצריכת הדלק באוטומט לעומת הידני הוא גדול? ואיזה מנוע כדאי לקנות 1600 או 1800?
הודעה אחרונה מאת shablull, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
בימים אלו אני מחפש מאזדה mx3 ורציתי לדעת איך האוטו ?? מישהו מכיר ?? כל פרט שהו : כ"ס ,כמה צילינדרים האוטו ?? 0-100 ?? יציב ?? מהיר ?? איך הוא לאומת הונדה סיוויק קופה ?? תודה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת ג'ו, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם אשמח לקבל התייחסויות , אני מתלבט בין אימפלה 3.4. מודל 2004 לבין מונדיאו 2004 מבחינת סחירות, אמינות ונוחות וכמובן גם בטיחות.
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם ברצוני לרכוש אחד מהדגמים אני נראלי לפי דעתי מאזדה לוקחת מבחינת הכל. אבל אני רוצה את היעוץ שלכם. תודה =)
הודעה אחרונה מאת חנזו, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני עומד לרכוש רכב יד שנייה מאדם פרטי בפעם הראשונה. מעבר לבדיקה במכון, איזה (כולל איפה ואיך) דברים נוספים אני עוד צריך לבדוק לפני חתימה על זיכרון דברים (משכון, עיקולים,....). כמה (אם בכלל) מערך העסקה נהוג לשלם במסגרת הזיכרון דברים. במקרה של ביטול נעסקה, האם צריך לשלם. ובקיצור, כל טיפ יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
60-70 אלף ש"ח
- 1 אלף צפיות
שלום, אנחנו מחפשים משפחתית / מיקרווואן עד 70 אלף ש"ח, 2004 לפחות. מכיוון שיש לנו שתי ילדות קטנות אנחנו מחפשים רכב עם בגז' לא קטן ושיהיה רכב בטיחותי. איזה רכב כדאי (שלא יבלה במוסך הרבה)? (טויוטה יקר מדי, מאימפרזה לא התלהבנו, מהשברולט למינהם הזהירו אותנו). תודה, אורלי
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי לכולם רציתי לשאול שאלה לגבי רכב שטח. אני מעוניין לקנות םג'יפ של סוזוקי מדגם ג'ימיני. רציתי לקבל תגובות ממישהו שיש לו רכב זו או מכיר אותו ממש טוב. איך הרכב???? האם כדאי לקנות אותו? כי שמעתי שמהירויות גבוהות איתו בכביש הוא רועד. רציתי רק לציין שאני לא קונה אותו בשביל לחרוש דיונות וכאלו אשמח לתגובות, אליהו ספא ן מעגל מתופפים ן עיצוב פנים
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איזה רכב אתם הייתם קונים פאסאט 1.8 טורבו (ידני), או פולו מנוע 16v 1.4 (ידני), שניהם שנתונים 97-98, נניח ששתיהם במצב מכני דומה, קילומראז' והכל דומה (דוגמא). איזה רכב הייתם לוקחים, ולמה? תודה =]
הודעה אחרונה מאת Alexa, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום , אני מעוניין לקנות אופל אסטרה שנת ייצור 2005 ( צורה חדשה ) מנוע 1.6 אוט'. אנחנו רוצים רכב על דגש הבטיחות ופחות על הביצועים. היה לנו אופל אסטרה מהדור הקודם ואהבנו אותה מאוד. הבעיה מתחילה בכמה דברים. קודם כל כל מי שאני מתייעץ / שואל לגבי הרכב המשפט הראשון " גיר רובוטי ?! אל תתקרב !" ואני שואל למה ? יש איזה בעיה מיוחדת שאתם יודעים על האמינות של הגיר הזה ? ההתנהגות של הגיר שונה מגיר אוט' רגיל ? אני יודע שבדגם 1.8 ברכב הזה ישנו גיר אוט' שאינו רובוטי וכל ההמלצות מכוונות אותי לרכוש 1.8 אבל מבחינת התקציב זה לא מתאפשר כי ההבדל במחירים הוא בין 10-15K ש"ח. התקציב שלי עד 70K ורצוי פחות. 1.6 אפשר לרכוש עם קצת סבלנות גם ב 65-67K כאשר המחירון עומד על 75K ויותר תל…
הודעה אחרונה מאת LIORWAGNER, -
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם מיצובישי לנסר ידני בשנים 90'-93' שלא עבר את ה 150K הוא רכב חסכוני בדלק ואמין? איך הוא לעומת דייהטסו שרייד וסוזוקי סוויפט? [השיקול לבחירת הלנסר שהוא גם ישן וזול וגם נראה טוב, על הסוויפט והשרייד אני יודע שאמינים אבל לבטח לא נראים טוב ונוחים]
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
למה המחיר של הרכב כל כל נמוך (96-2001) . שוטטתי ביד 2 וראיתי את הרכב בטווח מחירים של 20K עד 40K אני בטוח שהוא עלה פעם פי 5 או יותר. יש ל בעיות? או סתם ירידת ערך אופיינית?
הודעה אחרונה מאת MX-5,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 974 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TheExplorer
- rafi_vk
- DareDevil
- daniel.asu
- EliC25
- Jeka88
- testing1998
- roeecohen01
- Guyziv
- Avia
- itzik123
- topop