Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שיש הרבה מכונית שאני מחפש שהוחלף להן מנוע אני לא יודע אם זה טוב או לא טוב... אז להיתקרב למכונית אם מנוע חדש או לא ?

כנ"ל ראש מנוע...

סליחה אם זה לא מתאים לפה

פורסם

אורך חיי מנוע תלוי מטיפולים שעבר ואיך נסעו על האוטו. עם קרעו את המנוע הוא נגמר מהר יותר. חימום יתר גורם לסדקים ומנוע אלומיניום שנתנו לו להתחמם - נדלק ודורש שיפוץ שיהיה רחוק ממושלם והחלפה עדיפה.

גם אחרי ק"מ גבוה, המנוע מתבלה ותיקון שלו לפעמים יקר יותר מהחלפת מנוע.

אני אישית, מעדיף מנוע מקורי, החלפת מנוע - החלפת אוטו ואני לא רוצה להחליף אוטו ומוכן להשקיע בתיקון המנוע כמה שיידרש (אם יידרש).

האם להתקרב? שיקול שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אתה יכול להתקרב, האוטו לא נושך, בין אם החליפו לו מנוע ובין אם לאו.

לגופו של עניין, מנוע מחליפים ממגוון סיבות. אם היה פגם ייצור במנוע והוא הוחלף במסגרת האחריות, למשל, לא צריכה להיות כל בעיה ברכישת הרכב, במיוחד אם יודעים היכן הוחלף המנוע ובאיזה מנוע (חדש/ייבוא/פירוק וכו'). אם המנוע יצא מכלל שימוש והוחלף כתוצאה מהזנחה - העניין אחר לחלוטין ויכול ללמד על הזנחת הרכב כולו, אם כי גם כאן הדבר לא חד משמעי ובדיקה קפדנית של הרכב יכולה לשפוך אור על העניין.

בקיצור - לא הייתי פוסל רכב רק בשל החלפת מנוע ללא בדיקה קפדנית יותר.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא כל החלפת מנוע פרושה הזנחה.

עם הרכב נסע הרבה, המנוע עבד יותר=הלך יותר מהר.

לדעתי עם המנוע הוחלף במקצועיות, לא עשו קיצורי דרך, אז זה עדיף מרכב שלא עבר החלפה כי ברכב שלא עבר אתה תצטרך לדעת שאולי תאלץ להחליפו.

פורסם

על איזה שנתונים מדובר?

אם מדובר במכונית ותיקה מאוד - זה יתרון כי במקום לרכוש רכב עם מנוע בסוף דרכו, אתה מקבל מנוע סביר +.

אם מדובר במכונית צעירה (עד חמש שנים) - לדעתי מדובר בחיסרון כיוון שאיכות ההרכבה של המנוע החדש לעולם לא תהיה כמו במפעל, בנוסף ישנן כל הסיבות שהחברים האחרים ציינו - הזנחה, נהיגת כאסח ועוד.

פורסם

נהיגת כאסח?

ישנה דעה כזה, שלפיה נסיעה בטווח הסלד הגבוה ( 5000) מזיקה למנוע, זה ממש לא כך ולפעמים בריא אפילו ליסוע עם האוטו נסיעה מאומצת ( שגורמת לניקוי פיח מהמנוע).

ברכב הקודם שלי (קואליר) שעברה 200 אלף קילומטר, המנוע עבד המון בסלד גבוה (אין יום שלא עבר "התעללות"), הרכב נמכר בסופו של דבר ובבדיקה המנוע יצא במצב מצויין, הכל תלוי באחזקה.

פורסם

בסל"ד גבוה יש בלאי גדול יותר למנוע ולחצים בגולים יותר במערכת שמן. מנוע גמור בסל"ד גבוה מתפוצץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפעמים אפילו עדיף לקנות רכב שהוחלף בו המנוע , כעושים בדיקה לפני קניה במכון אז לרוב מגלים בלאי די גבוה של המנועים ולפי דעתי אם הוחלף המנוע ברכב זה לא אומר שהרכב במצב לא טוב .

פורסם
בסל"ד גבוה יש בלאי גדול יותר למנוע ולחצים בגולים יותר במערכת שמן. מנוע גמור בסל"ד גבוה מתפוצץ.

"מתפוצץ בסלד גבוה" אתה רציני או שאתה צוחק?

פורסם
"מתפוצץ בסלד גבוה" אתה רציני או שאתה צוחק?

הכוונה שמנוע עלול להתפוצץ. הבוכנות עלולות לעוף בגלל לאגרים שחוקים של טלטלים, בגלל סתימות וג'יפה לחץ שמן בסל"ד גבוה עלול לעלות עד כדי כך שיצא מקום מקום, סדקים שתיקנו בבלוק וראש עלולים להפרץ...

לא חסרים נזקים שעלולוים לקרות למנוע ישן שקורעים אותו. בשימוש סביר מנוע כזה עוד יכול להחזיק כמה שנים, אצל זה שקורע מנוע, המנוע עלול להגמר מהר מאוד.

איך מתפוצץ מנוע? יש המון דוגמאות ב- YOUTUBE - תריצו חיפוש עם engine blow, יש מלא...

פיצוץ מנוע זה רק אחד מדברים שעלולים לקרות, שחיקה מוגברת וכו' אלא תופעות לוואי שתמיד באות עם מנוע קרוע. מעבר לזה, מנוע שקורעים אותו, יש סיכוי גדול יותר לתקלות ומערכות אחרות ברכב נהרסות, כמו קלאץ' וכו'.

פורסם
שמתי לב שיש הרבה מכונית שאני מחפש שהוחלף להן מנוע אני לא יודע אם זה טוב או לא טוב... אז להיתקרב למכונית אם מנוע חדש או לא ?

כנ"ל ראש מנוע...

סליחה אם זה לא מתאים לפה

אני מאמין שלשאלה הזו אתה יכול לתת תשובה בעצמך, זה עניין של הגיון.

אם לא, מספר ספקולציות: יכול להיות שהלך מנוע מזה שאנסו את האוטו, לא טיפלו בזמן, תידלקו בדלק מהול ולא החליפו רצועת טיימיניג.

מצד שני, יכול להיות שהרכב במצב מעולה ופשוט שכחו לחזק במוסך את בורג ריקון שמן המנוע (וזה קרה כבר) והלך מנוע. ישנן סיבות רבות ממנו יכול להרס מנוע.

הנקודה שאין שום קשר בין אם החליפו מנוע (ברשיון, והכל לגיטימי) למצב הרכב, רק תקבל מנוע חדש יותר. תבדוק את הרכב כמו כל רכב אחר שהיית בודק.

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם
נהיגת כאסח?

ישנה דעה כזה, שלפיה נסיעה בטווח הסלד הגבוה ( 5000) מזיקה למנוע, זה ממש לא כך ולפעמים בריא אפילו ליסוע עם האוטו נסיעה מאומצת ( שגורמת לניקוי פיח מהמנוע).

מעולם לא טענתי שזו נהיגת כאסח.

גם המנוע של הבונבוניירה שלי מטייל כשצריך באיזור הזה, המכוניות הקודמות שלי תמיד נמכרו עם מנועים מעולים שמעת לעת ביקרו בסל"ד הזה.

זה לא אמור להזיק למנוע תקין - להפך זה אף תורם לניקוי הפיח שמצטבר.

נהיגת כאסח למשל זה להגיע למנתק ההצתה כשהמנוע קר.

• תוכן חדש...