ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,628 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
שלום לכולם...לאחרונה התנסיתי בגולף פלוס 1.6FSI האוטו מאובזר בצורה סבירה ואהבתי מאוד את התוספת בגובה לעומת גולף רגילה, מצד שני נהגתי ב 1.4TSI חווית הנהיגה מיוחדת ומלהיבה. השאלה למה אני צריך יותר משקל בהחלטה לנוחיות או לביצועים, או שיש אפשרות שלישית ?
הודעה אחרונה מאת Nee.A, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
3100,93 חיה רעה,אבל הבעיה זו הדלק..מהי הצריכה שלה? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לקבל יעוץ לפני שאני עושה את הקניה אחרי הרבה הרבה מחשבות של מה עדיף על מה החלטתי ללכת על מצובישי קולט הוא יחסית זול לאחזקה לפי מה שהבנתי יש לה הרבה חלקים במלאי וזולים ואמינים יחסית והיא גם לא שותה כלכך בקיצור דברתי עם אחד שרוצה מחירון-גמיש הוא אומר שהאוטו לא רואה מוסך ,הגיר והמנוע במצב מצוין שלא נגע במנוע וניסה לשפר או משהו כיאלו הכל סטנדרט האוטו מודל 93 ידני יד 6 190000 ק"מ הוא אומר שיש רק קצה שילדה מקדימה ,לא שאסי עכשיו לפי מה שהבנתי זה עושה הרבה בלאגנים,אוכל גלגלים וכו' אני לא מבין בזה כלכך אם מישהו יכול להרחיב לי מה הבעיות שיכולות לבוא עקב כך ? ואם זה שווה בכלל ? יש לציין שהקצה שילדה מקדימה תודה
הודעה אחרונה מאת the pawer of spl, -
- 1 תגובות
- 822 צפיות
שלום רב, יום ראשון אני לוקח רכב לבדיקה בנתניה. אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מכוני בדיקה אמינים וטובים. (התוצאות שעלו על שאלות דומות כאן בפורום היום מ 2003,2004. חלק ציינו את מוסך "האחים" לטובה חלק לרעה.. אשמח כמובן לדעות חדשות) שאלה נוספת: עד עכשיו קניתי רכב מהמשפחה או מסוחר. הפעם אני קונה רכב ממישהו בנתניה (אדם פרטי לא סוחר) ואני גר ברעננה. למיטב ידיעתי אסור לנסוע עם רכב ללא ביטוח חובה, וחובה שהמסמכים יהיו איתך ברכב. בהנחה שארכוש את הרכב, כיצד מביאים אותו לרעננה באופן חוקי שעוד אין לי ביטוח חובה לרכב וודאי שלא מסמכים? תודה לעונים. יום טוב. עמיר.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 11 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
הייתי מעוניין לקבל פרטים על הגרנד צ'ירוקי שנת 2000-2002 לימיטיד. כגון:מספר הצילינדר, נפח מנוע, שניות ל-100, אמינות, איבזור:גודל הגלגלים,מזגן מפוצל וכו... בתודה רועי....
הודעה אחרונה מאת green monster, -
- 3 תגובות
- 726 צפיות
אתמול נסעתי לראות האצ'בק 1400 מודל 98 170000, מבחינת מנוע האוטו לדעתי סביר לא משהו מיוחד. מבחינת שלדה הבנאדם מוכן לןהתחייב על מנוע וגיר ועל שלדה לא הוא טוען שהאוטו עבר באזור ה4 תאונות והוחלפו לו בג'ז מכסה מנוע ודלת שמאל. הוא טוען ששמאי אמר לו אחרי התאונה שאין לאוטו פגיעת שאסי, חוץ מזה ניתן להתרשם שהוא עשה צבע לכל האוטו. עכשיו אני די בדילמה כי אני כמעט בטוח שבבדיקה מגלים פה פגיעת שאסי הוא טוען כבר רמאש שצפויה פגיעה בקצה שלדה והוא ירד 1000 מתחת למחירון. עכשיו שלאלתי עד כמה לדעתכם מצב האוטו גרוע מבחינת שלדה?מה הסיכוי שאין פגיעת שאסי? והאם פגיעה מסוג זה שהוא תיאר לא בטיחותית,פוגעת בנהיגה פוגעת במכירת הרכב בעתיד. והאם אתם במקומי הייתם על הוכלים על הרכב או מחכים עוד קצת. תו…
הודעה אחרונה מאת ShahaRace, -
פיזו 307 או C4
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מאוד אשמח אם מישהו יעזור לי לקבל החלטה על איזו מכונית ללכת ( מדובר על קניית רכב חדש). מאוד הופתעתי מהמחיר של ה C4 לעומת האבזור המלא, יש כאן משהו שאני לא מבין אותו ?
הודעה אחרונה מאת natan5, -
Mazda 323F
מאת Guest tamir2121- 0 תגובות
- 928 צפיות
אהלן, אני רוצה לשאול כמה שאלות על הרכב עקרונית אני מחפש לקנות רכב ואני מתלבט, המליצו לי על האוטו כי הוא עמיד, תיקונים לא יקרים וכד'. השאלה שלי היא קודם כל כמה דלק היא אוכלת? ובכללי איך האוטו מה אני מסוגל להוציא ממנו וכד'
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
מה דעהתכם על רנו קליאו 1.8 שנת 94-97 למי היה ניסיון אם אוטו כזה? כמה דלק אוכל? ובכלל פרטים (אמין או לא?, אוטו בעייתי?, עלות תיקונים?) תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת Shurala, -
- 0 תגובות
- 616 צפיות
מה דעהתכם על רנו קליאו 1.8 שנת 94-97 למי היה ניסיון אם אוטו כזה? כמה דלק אוכל? ובכלל פרטים (אמין או לא?, אוטו בעייתי?, עלות תיקונים?) תודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת Shurala, -
- 7 תגובות
- 8 אלף צפיות
איך האוטו? צריכת דלק? ביקורים במוסך? אמינות? עלות אחזקה? כח? הכל יתקבל בברכה. הדגם הספציפי שעליו אני מדבר: http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=644829
הודעה אחרונה מאת slayear, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב אמין ובטיחותי בסביבות 130-140K מה עדיף? גולף 1.6 או פוקוס 2000, ואולי יש הצעות אחרות ?
הודעה אחרונה מאת roei, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתלבט בין שתי האלטרנטיבות שבכותרת. האם מישהו מכיר מבחן דרכים על ה- 207 GT - בארץ אין אופציה כזו? כמו-כן, האם האיביזה מספיק אמינה? אשמח לשמוע את דעתכם בענין.
הודעה אחרונה מאת viper05, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום פורום יקר, ברצוני לקנות גולף קבריולה שנת 97 אשר הגיע מייבוא אישי לארצנו. אם אפשר לקבל פרטים על האוטו הנ"ל, נתונים + הספקים, וגם כל דבר שידוע לכם על האוטו. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת zivm, -
- 4 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום לכולם, וצהריים טובים. חבר טוב מתלבט בין: יונדאי טוסון, לבין דייהטסו טריוס. שתיהן אוטומטיות. הייתי מעונין לקבל דעות ממכם (צריכות דלק וכדומה מאוד יעזור) הרעיון עדיין בחיתולים אבל מאוד יעזור לנו כל מידע. תודה INTEGRA.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקבל השוואה בין 2 הרכבים הנ"ל: דייהו לאנוס שנת 2000 מול דייהטסו שרייד שנת 97' האצ'בק (מנוע 1300.) שתי המכוניות בעלות תג מחיר דומה כ-22.5 אלף ש"ח, אך יש הבדל משמעותי בשנים לטובת הדייהו שמקנה אולי רכב שמור יותר עם קילומטראז' נמוך יותר, וכן עיצוב חיצוני יפה יותר. קראתי רבות בפורום ובמבחני רכב באתר מוטוקאר על שתי הנ"ל והמידע שהצלחתי לקלוט לגבי הדייהטסו שרייד שמדובר ברכב אמין מאוד בעל חלקים זולים, סחיר, ערך שוק טוב, חסכוני בדלק, מראה פנימי ואיבזור ירוד, מחיר יקר. על הלאנוס: אמינה שלא כמו הרייסר (בפורום יש חילוקי דעות לפי מה שראיתי). התנהגות כביש, בטיחות ואיבזור פנימי ירודים (ספק אם התנהגות כביש, בטיחות ואיבזור של דייהטסו שרייד 97' יכולים להיות טובי…
הודעה אחרונה מאת omeromer, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 600 צפיות
שלום לכולם אז ככה אני מעוניין לרכוש רכב והשאלה העיקרית שלי איזה מנוע בנזין נחשב לעמיד ביותר שקיים בארץ כי הייתה לי יונדאי אקסנט וראיתי שהמנוע שלה לא החזיק הרבה החזיק לי 279 אלף והבנתי שיש מנועים שמחזיקים 500 אז אני מעוניין לדעת איזה מנוע נחשב לעמיד ביותר יענו איזו חברה ודגם
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
למישהו יש מושג מה ההבדל בין מנוע ה102 כ"ס שפולק' מציעים עם הגולף למנוע הFSI 1.6? חבר מהעבודה מתעניין ברכישה של הרכב הנ"ל וקצת הלך לאיבוד לגבי מגוון מנועי ה1.6 של הקונצרן. האם מנוע ה102 הוא העגלה מתומנת השסתומים המפורסמת של הקונצרן? האם יש איזה ייתרון למנוע הFSI, מכיוון שנציגי הסוכנות בה ביקר התעקשו שאין שום הבדל בין המנועים [יש לי הרגשה שהפרטים האלה נמסרו בעיקר כדי לעורר הזמנה ולא כדי לתת מידע אמיתי] אשמח לשמוע דיעות ממי שמכיר רון.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת כמה כוס סוס יש לרכב ואם הוא מהיר כי הנפח 1400 ? ואיך הצריכת דלק שלו בגיר ידני ובכללי האם הרכב ממולץ וזול במחינת תחזוקה או עדיף את הסיויק SR ? איזה רכב יותר מהיר הSR או אצ'בק שניהם בגיר ידני ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
התקציב שלי הוא כ50,000 ש"ח. מיועדת לנסיעות יומיומיות ללימודים. (נסיעות לא ארוכות) הטויוטה אמינה אך מאוד יקרה. השאלה שלי היא האם מחירי החלקים של הפולו והטסטים שלה כל כך יקרים כמו שאומרים? (שנת 2002-2003) ומי שיודע בבקשה לרשום לי סדר גודל של מחירים, בכמה מחירי חלקי הפולו והטסטים יותר יקרים? דוגמאות יעזרו לי מאוד.. שאלה נוספת, האם השברולט אוואו אמינה? חסכונית? יתרונות, חסרונות? (המחיר שלה נמוך יחסית לפולו וטויטה, שנת 2004- 51,000) תודה..
הודעה אחרונה מאת amitt, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מחפש לקנות רכב חדש 5 דלתות. בטוח ואמין C4? 307? או גולף 1.6
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
התקציב נע בסביבות 15 אלף ש"ח. הייתי מעדיף אוטומט אבל אמרו לי שלא כדאי בשנים האלו אוטומט הם פחות אמינים. ההתלבטות היא בין אקסנט או 323 ואם יש למישהו רעיון אחר. אני לא רוצה רכב קטן כי אני צריך 3 כסאות ילדים מאחורה. ובאקסנט השנתונים יותר מתקדמים מה 323
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברצוני לרכוש מאזדה MPV שנת 2000 איך הרכב? אחזקת הרכב,אמינות,ביטוחים וטסט תודה רבה
הודעה אחרונה מאת jacob20, -
- 3 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני מתכוונת לקנות רכב מכונס נכסים יש לי מזדה 2001 ואני לא מרוצה ממנה, אז נעבור למשהו מתקדם יותר דרוש איש מקצוע לליווי תהליך הקנייה א. בשלב המיקצועי / התרשמות מהרכב ב. בשלב ההיתמחרות ( יכול להיות מישהו אחר מסעיף א' ) כמובן בתשלום
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן. אקדים ואומר שאני מעדיף ידני. עכשיו לשאלה: מצאתי פולו קלאסיק ידנית שנת 2001 נפח 1600 בנזין 116000 ק"מ במגרש.בעל המגרש טוען שהמחירון שלה הוא 33.5 אלף והוא רוצה עליה 33. לא יודע אם זה שווה עדיין מבחינת המחיר אבל מבחינת הרכב גם-איך הוא? אמרו לי שאולי הוא טוב כי הוא גרמני אבל חלקים ואחזקה יקרים.זה נכון? ואיך צריכת דלק? עוד משהו: חוץ מהרכב הזה אני גם מתלבט בין אימפרזה ידנית 99-2002 1600 לבין מאזדה 2000-2002/3 1600 שיותר הייתי מעדיף אותן מבחינת אחזקה. ואני מחפש אותן בנרות.... מישהו מכיר אותן? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת תימני אחלה!, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.yad2.co.il/Cars/CarDetails.php?CarID=647910 ראיתי כי הרבה זמן הוא לא מצליח למכור אותו, אומנם המחיר המאד גבוה יכול להוות מכשול מהותי. מישהו מכיר את הרכב הנ"ל? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לאחר בירור מול כמעט כל חברות הביטוח שקיימות קיבלתי משירביט ודורון ענק הביטוח הצעות כמעט זהות וזולות משמעותית מהחברות האחרות. הביטוח הוא לפונטו ספייס 01 , ELX לנהג צעיר , המחירים שקיבלתי הם: ביטוח חובה: 1970 ש"ח. ביטוח מקיף:2180 ש"ח. מישהו מכיר את החברות האלו וממליץ עליהם? מי מבין שניהם עדיפה? המחירים שלהם זולים ביותר מ1000 שקל מהחברות האחרות אבל השאלה אם החיסכון הזה לא יעלה לי ביוקר כשאני יצטרך אותם.
הודעה אחרונה מאת Apophis, -
רכב חסכוני עד 80K
מאת Guest פיצ'ו- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי אני רוצה לדעת איזה רכב בנזין בלבד לא היבריד ולא דיזל הוא החסכוני ביותר שקיים בארץ לא משנה כמה מקומות ולא משנה חברה ולא כלום רק לדעת איזה רכב בנזין בלבד הכי חסכוני שיש כיום
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום. אני מתלבט בנוגע לרכב חדש, רכב בשווי 110 אלף ש"ח (בערך). האם ללכת על המאזדה 3? או לדוגמא על הניסן טידה החדשה, סאדן ביסנאס שמגיעה בשבוע הבא לארץ? על מה הייתם ממליצים ולמה בארץ אנשים ממליצים רק עם טיוטא ומאזדה? או בכלל על ה - B 3 החדשה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אבי מעוניין לרכוש לאחותי רכב קטן, הדרישות: שנתון כמה שיותר חדש, אוטומטי בלבד, נפח מנוע קטן, חסכוני ואמין, התקציב עד 50K, אמור לשמש פעם/פעמיים בשבוע נסיעה מכרמיאל לאוניברסיטה בחיפה, חשבתי על הסיריון, אך אחותי לא כל כך התלהבה ממנו, היאריס לצערינו לא נכנסת לתקציב(?), מה אתם אומרים על דמיו? 206? פולו? פאביה? אשמח לשמוע עוד המלצות. תודה, עידן
הודעה אחרונה מאת edan839, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 980 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- epiphone
- omricn
- דוב המערות
- pooh-bear
- zaf
- Zorly
- locus
- natco
- מיץ פטל
- `Infinity
- Liquidator