ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מה דעתכם... אוטו בעייתי ? אם יש זמינות חלפים וכו'... תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
מי אתם אומרים יותר טובה? אמינה? סחירה? נוחה? ספורטיבית? יפה? טענות בעד ונגד...
הודעה אחרונה מאת skitz, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היות וקשה לי למצוא פונטו 90 כ"ס במצב טוב, חשבתי ללכת אולי עם גרסאת ה75 כ"ס. הייתי רוצה לדעת מספר דברים בבקשה: 1. ההפרש בין דגם ה90 כ"ס לבין ה75 כ"ס ממש מורגש ומשמעותי? 2. כיום בג'אסטי אני נהנה מזריזות יחסית של הרכב, האם הפונטו 75 כ"ס יתן לי את אותה הזריזות למרות המשקל הכבד יותר? 3. מישהו יודע עם כמה כ"ס יצאה ג'אסטי 1.2 מהחברה בשנת 93? 4. נסיעות בעליות כמו לכיוון ירושלים מהוות נסיעה קשה עבור הפונטו 75 כ"ס? (עברתי נסיעות כאלה עם הג'אסטי, לא היה קל כל כך, אבל הרכב עשה את העבודה!) 5. קיים שינוי משמעותי כלשהו בין הדגמים של הפונטו בשנים 95-00 שנותן העדפה לשנים כלשהן? אשמח לקבל תשובות לחמשת שאלותי. תודה רבה לעוזרים!!
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 3 תגובות
- 950 צפיות
אחרי שקראתי הרבה מאוד שאלות ותשובות פה באתר ושאלתי בעצמי הרבה החלטתי שבתקציב שלי (עד 30,000) פונטו ספייס זה הרכב הכי משתלם מבחינת שנתון גבוה , אמינות ועלויות אחזקה וטיפולים , הבנתי גם שהELX עדיפה בהרבה מהSX. חיפשתי ELX ידנית וממש ממש קשה למצוא אחת כזאת , מצאתי אחת אבל היא היתה יד 5 עם 210,000 ק"מ אז העדפתי להתרחק. מה דעתכם על הרכב הבא: פונטו ספייס 01 , ELX , יד 4 כל היידים פרטיות , 128,000 ק"מ , טופלה רק במוסך מורשה עם היסטוריית טיפולים מלאה, גיר רציף +טיפטרוניק , המוכר רוצה 27,500 קצת גמיש בגלל דפיקה ממש קטנה בלדת שמאחורי הנהג שלטענתו מישהו נכנס בו בחניה,הוא הראה לי הצעת מחיר מפחח לתיקון שהעלות של זה היא 580 ש"ח. חוץ מזה הרכב שמור מאוד חיצונית ופנימית. עשית…
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין להתקדם לשברולט לומינה, עשיתי קצת שעורים ובדקתי בלווי יצחק אז הנתונים הם כך: 95 3100 סדן 22500 יש את ה LZ וLTZ שזה עוד 1500 ש"ח בערך וההבדלים בין שנתון זה לאחד מעל הוא 3000 ש"ח בערך . אני מאוד מעוניין לקנות את הרכב מהסיבה, שהוא מאוד נוח, (ל2 חברים יש פונטיאק) לדעתי הרכב מרשים, ומכובד. קראתי בעיתון של שבת, ב"ידיעות" באחד מהעיתונים הנלווים אליו (אנחנו מנויים) ואני לא זוכר באיזה, שפרסמו שם במדור "מכונית אחת בשבוע" למי שמכיר את המדור , ובגדול אמרו שהוא סבבה. אבל דלק לא משהו והוא כבד, והציון שלו לפיהם (לפי מה שהבנתי מהכתבה) הוא בסביבות ה7-8 . וגם שהוא נמכר הרבה מתחת למחירון. כמה אמינות מראה הרכב הזה? איך לבדוק את הגיר והמנוע, בדיקה ראשונ…
הודעה אחרונה מאת V8Driver, -
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בעיה בפאסאט V5 - דחוף פולסווגן פאסאט V5 שנת 2002: בבדיקה לפני רכישה נמצא כי הגיר "נוקש" בהעברת הילוכים הלחצים/מאמצים בהעברה היו גבוהים מהנורמה? מה המשמעות המכאנית? מהי המשמעות הכספית? כיצד לתמחר זאת במחיר המכונית הנרכשת? תודה
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
תהיתי מה היתרונות והחסרונות עבור הרכבים הנ"ל מבחינת אבזור, בטיחות, ביצועים, התנהגות: - AVEO BIG - Chevrolet Optra more - Fiat Grande Punto - hyundai accent מי עדיפה? (ברגסת הליסינג כמובן) תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 965 צפיות
בוקר טוב לכולם, אנחנו זוג צעיר המחפש להחליף את מכונית הפולו הידנית שברשותנו לרכב דומה אך אוטומטי. עד היום היינו יחסית מרוצים מהפולו (רק יחסית בגלל עלות טיפולים גבוהה אבל רכב שנת 96 כך שזה היה צפוי) אולם אשתי לא נוהגת בידני ולכן אנחנו מחפשים להחליף לרכב דומה מבחינת קטגוריה אבל שיהיה אוטומטי. יש לקחת בחשבון את העובדה שבע"ה בעתיד הלא רחוק הרכב אמור להיות מסוגל להכיל (בנוחות ולא "על הראש") גם את כל הדברים הקשורים לילד קטן (הייתי מפרט אבל אני עדיין לא יודע מה זה כולל ) ושהוא ישמש בעיקר לנסיעות עירוניות אולם פה ושם גם נסיעות בינעירוניות ואף נסיעות יותר "רציניות" (צפון/דרום, אנחנו מהמרכז) מספר פעמים בשנה. התקציב הינו באיזור ה- 40K כאשר עבור רכב מומלץ במיוחד נהיה מוכנים …
הודעה אחרונה מאת אייל_רז, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אבי רוצה לקנות רכב חדש ( 2008 ). רכבו הישן היה מזדה פרמסי 2002 והוא שימש אותו בנאמנה. במקור רצינו לקנות רכב סטיישן (אבי תמיד קונה רכבי סטיישן עקב עיסוקו שדורש הובלות) אך מכיוון שכעת הוא בפנסיה אין הוא זקוק לרכב עם תא מטען גדול. התחביב שלו כן דורש מידי פעם דורש הובלות של ציוד ולכן תא מטען קטנקטן אינו בא בחשבון, קרי היכולת לקפל את מושב הנוסעים האחוריים היא מאוד חשובה. אבי לא צריך להוביל משפחה, הוא מסיע אותו ואת אשתו ומידי פעם נוסע לסופר השכונתי. נושא הבטיחות חשוב לי הרבה יותר מהנוחות (זהו לא רכב שיעבוד שעות נוספות). לאחר שביצענו סקירה עלו מספר רכבים: 1. Honda Jazz LS- עדין לא ביצענו נהיגת ניסיון אבל הרכב הזה מרגיש "בסדר" הדבר היחיד שלי מפריע הוא …
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- 0 תגובות
- 650 צפיות
א. הונדה שאטל -עד 1998 ב.מיצובישי ספייס וואגן- עד 1998 ג.קאיה גו'יס 2001-2002 ד. מזדה MPV- עד 1998 בחרו והסבירו אני פשוט עומד לפני קנייה של מיניוואן וןהייתי מעוניין לדעת מהי המלצת המערכת. יש לקחת בחשבון את האחזקה, הדלק, ואת הביטוח.
הודעה אחרונה מאת חיפאי גאה, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אהלן חברה.. אם אפשר לעזור לי אני די מיואשת בנושא אני כיום מחפשת לקנות רכב חדש ומעוניינת לקנות אותו דרך ליסינג פרטי של ניו קופל התעניינתי בזה והתנאים שלהם נראים לי מעולים! וזה מה שמדאיג אותי שמשהו פה מוזר... מישהו שמע על משהו כזה? קנה פעם בדרך הזאת? או אולי מכירים מישהו שביצע מהלך כזה? זה ממש יעזור לי תודה......
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מתכנן לקנות רכב מסחרי-שטח בעיקר לעבודה מסיבית (העמסת ציוד רב) וגם לטיולי שטח, אני מתלבט בין 4 דגמים שונים ומבקש את העזרה שלכם כדי להחליט איזה דגם לקנות. הדגמים שאני מתלבט בינהם הם איסוזו דימקס מיציבושי האנטר ניסאן נוורה או טויוטה היילקס. תודה למומחים
הודעה אחרונה מאת shooky21, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקבל חוות דעת על מיציבושי לאנסר חדשה, הרכב עתיד ליסוע בעיקר בשטח בינעירוני הררי, כ - 30K ק"מ בשנה. השאיפה היא לרכב חזק וחסכוני שיחזיק מעמד לתקופה ארוכה. המלצות על רכבים אחרים, גם מיני משפחתי, יתקבלו בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת yohaisab, -
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אחותי מחפשת רכב אחריי הקולט 94 שיש לה 6 שנים שלום, אחרי 6 שנים עם קולט, אחותי מחפשת רכב חדש. רוצה להתקדם יותר היא מעוניינת להתקדם (בשנתון?). התקציב 55 אלף שקל התקציב הוא 55 אלפי שקלים. היא רוצה רכב יפה יחסית לא איזה מזדה לנטיס או טיויטה קורלה משו יותר צעיר היא רוצה רכב יפה, ולא מזדה לאנטיס או טויוטה קורולה, קרי רכב עם אורייטציה צעירה יותר.. היא רוצה שנת 2002 ומעלה השנתון צריך להיות 2002 והלאה, מנוע 1600 ומעלה, ותיבת הילוכים אוטומטית. שהיה אוטומוט ומנוע מעל 1600 יש המלצות ? ### כן, יש המלצות. תתחיל להשתמש בסימני פיסוק, ולקרוא את ההודעות שלך לפני שאתה שולח אותן. כך תוכל למצוא שגיאות רבות ולתקנן. ###
הודעה אחרונה מאת Nitzann, -
- 1 תגובות
- 821 צפיות
שלום לכל המומחים מה דעתכם על המומחה ? ראיתי באתר של יד שניה פרסום של חברה שמזמינים אותם לעשות בדיקת רכב לפני קניה בבית במקום לנסוע לממכון בדיקה האם אפשר לסמוך על הבדיקה
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
בקשר לשרשור הקודם רכב מהיר וחסוכני עד 70K
מאת Guest לא רשום- 0 תגובות
- 661 צפיות
שלום אז ככה אני לא מתכוון לפורד פוקוס כמו שרשמתם אני רוצה רכב מהיר בהאצה יענו שמאפס למאה הוא יעשה פחות מעשר שניות בשביל לעקוף כי עם הרכב שיש לי כרגע קשה לי לעקוף רכבים אז אני מחפש רכב בשנתון נורמלי נגיד 2000 ושיהיה חסכוני יעשה לפחות 12 ק"מ לליטר ושיהיה אוטומט עדיף שיהיה כמה שיותר חסכוני ובנזין כמובן ולא דיזל ועדיף רכב לא עם 2 מקומות אלה יותר *** עריכה- הודעות ללא סימני פיסוק ננעלות. חפש פורום אחר או למד לכתוב עם סימני פיסוק ***
-
- 1 תגובות
- 805 צפיות
שלום לכולם ברצוני לקנות אוטו אז ככה מצאתי שני מכוניות שמעניינות אותי והם עולות את אותו הסכום רק שאחת שנת 97 והשנייה שנת 01 המחיר הוא 30 אלף אבל ככה: ההונדה מנוע 1600 לעומת 1250 שנת 97 לעומת 01 4 שנים הפרש ההונדה אוטומט פונטו ידנית אשמח לשמוע תגובות עצות ועזרות טל.
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מצאתי מישהו מבוגר הרכב יד ראשונה שמור בטרוף(ממבט חוץ) עשה 200.000 קמ' , ידני הוא אומר שהמחירון של הרכב הוא 11K והוא רוצה 10K (המחירון יותר) כדאי לקנות או שכדאי שאני יבדוק עוד משהו? תודה על העזרה ליאור.
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, להורי וולוו 940 2.0T 97 לאחרונה נעשה בירור על החלפתה בדודתה, 850. רציתי לדעת האם זה משתלם ? במה טובה יותר האחת מהשניה ? מה יש לי פה שאין לי שם (ולהפך) ? אם כבר 850, על איזה דגם ללכת ? מה הביצועים ? אשמח אם תעזרו לי, משה
רכישת יונדאי גטס
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, אני שוקלת לרכוש יונדאי גטס 2006 אוטו' מנוע 1.35 עם קילומטרז' יחסית נמוך (24 א'). שמעתי שצריכת הדלק של הגטס גבוהה מהממוצע, אך לדברי מוכר הרכב החל משנת 2006 שופר הדגם וצריכת הדלק ירדה מ- 1:7 ל- 1:10. מניסיונכם, האם הדבר נכון? האם הייתם ממליצים לרכוש יונדאי גטס באופן כללי? אשמח מאוד לעזרתכם, שרית.
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעוניין בחו"דים על סקסו 1100/1400 גיר רגיל שנתון החל מ97-00. כמו כן אשמח לקבל את השנים בהם התחלפו הדורות. תודה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מתלבט לקנייה בין 2 הרכבים האלו.('98-'01) לרשותי 40K, אמנם המיצובישי נוחה יותר, אך נדמה לי כי האחזקה שלה יקרה יותר. אשמח שהמבינים יתנו את עצתם.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 679 צפיות
שלום לכולם חמי מעוניין לרכוש טנדר שיוכל לשמש עבור הסעות לילדים ע"י אחד העובדים בעל רשיון מתאים להסעות, ומאידך בחודשי הפגרה לשמש אותו עצמו לנסיעות משפחתיות. כיון שחמי בעל רשיון רגיל, מכאן שאני מחפש טנדר שיהיה רשאי לנהוג עליו עם רשיון רגיל, ומצד שני מקסימום מקומות ישיבה, בכדי שיוכל למלא את תפקידו ברוב ימות השנה, כטנדר להסעת ילדים. איזה טנדר יוכל למלא את תפקידו על הצד הטוב ביותר, תוך כדי איזון בין 2 השימושים הנדרשים? אשמח לשמוע את חוות דעתכם! בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת jo_jo, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מעוניין לקנות רכב מסוג מיניוואן.מה עדיף מבחינת תצרוכת דלק ואחזקה, כלומר מה הכי חסכוני ואמין בין: טויוטה פריוויה, מאזדה MPV וספייסוואגון של מיצובישי? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ULY, -
מכונית למשפחה עם ארבעה ילדים
מאת Guest משה אורח- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רב, בקרוב תתרחב המשפחה ואז נהיה שני מבוגרים וארבעה ילדים בגילים 0-8. עד כה היתה ברשותי מכונית פורד פוקוס בליסינג, ששלשת הילדים נדחקו בה במושב האחורי. אנו נוסעים בעיקר בתוך העיר, והקילומטרז' הכולל שלנו נמוך מאד (עד 700 ק"מ בחודש). ליסינג אינו משתלם לנו כלכלית. ברצוני לעזוב את תוכנית הליסינג ולקנות מכונית שתתאים יותר לצרכינו: * אוטומטית * אמינה מאד * לעיתים (פעם ב 2-3 חודשים) אנו נוסעים נסיעות ארוכות, ואז צריכים לקחת מטען (תיקים, עגלה וכו') * תקציב עד 50000 ש"ח או טיפה יותר, אבל עדיף פחות חיפשתי דיונים קודמים בפורום, וראיתי שממליצים על - מזדה MPV, מיצובישי ספייס ואגון, טויוטה פריוויה, אופל זאפירה. את השתיים האחרונות קשה למצוא, ומהשתיים הראשו…
הודעה אחרונה מאת ULY, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה אתם אומרים לגבי הרכבים מבחינת אמינות, חיסכון בדלק, חלפים ,תחזוקה וביטוח לנסיעות בעיר ומחוץ לעיר תודה לכל המומחים
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
רכב מהיר וחסכוני עד 70K
מאת Guest לא רשום- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב הכי אמין ומהיר וחסכוני שיכול להיות ביחד אין לי עדיפות לגיר רגיל או אוטומט אבל מעדיף אוטומט ולא משנה לי גודל הרכב והכוונה שאני אומר מהיר זה להאצה לא למהירות הסופית וחסכוני כמה שאפשר כי כל דבר בא על חשבון דבר אחר
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
רכב לסטודנטים
מאת dan_dan- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום זה נראה באמת פורום רציני וטוב שככה. אני מחפש לקנות רכב בערך ב 17 אלף -לי ולחברה שלי שאנחנו זוג סטודנטים וצריכים משהו לנסיעות בעיקר בעיר ובסוף שבוע מחוץ לעיר. אם יש למישהו הצעות איזה רכב לחפש (כי אפשר לטבוע בהצעות) עדיף אוטומט 1600 . אנחנו נוטים לעבר רכבי היונדאי כמו לנטרה או אקסנט מה אתם אומרים על לנטרה 96 שעשתה 110K ק"מ 1600 אוטומט? ובכלל על יונדאי. תודה מראש לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
מאזדה 2 חדשה או מגאן 5 דלתות 2007
מאת Guest לא רשום- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מתלבט בקניית רכב שני בין - מאזדה 2 חדשה (הדגם היותר מאובזר) לבין מגאן 5 דלתות 2007 (גם הדגם היותר מאובזר). עלות שני הרכבים כמעט זהה ~107000. המגאן הוא "הרבה יותר אוטו", אבל האם זה חשוב לרכב שני? ברור שהמאזדה תשמור יותר טוב על הערך, אבל האם קניית רכב זה רק שמירה על ערך... בעבר הייתי בעלים של מגאן 4 דלתות (ליסינג) ומאז יש לי חולשה לצרפתיות איזה רכב אתם הייתם קונים לאישה? תודה!
הודעה אחרונה מאת אייל_רז, -
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
דודים שלי המליצו על הרכב ... עכשיו רציתי לדעת גם את דעתכם !
הודעה אחרונה מאת haiy100,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 975 אורחים (הצג רשימה מלאה)