ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
ייבוא אישי של אופנוע
מאת Guest אופנוען חדש- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לחברים בפורום. אני רוצה לרכוש ולייבא אופנוע חדש שלא נמכר בארץ דרך קבע. לאחר שרכשתי את האופנוע מהסוכנות המקומית בארץ הייצור, מה עלי לעשות כדי לייבא אותו ולקבל עבורו רישוי ישראלי? תודה רבה לעונים
הודעה אחרונה מאת haimy, -
סטיישן או מסחרי??
מאת Guest לא רשום- 3 תגובות
- 938 צפיות
שלום שמי טל. אני מעוניין בטיפים והצעות לגבי קנייה של סטיישן או מסחרי ואיזה סוג כל אחד מהם. יש לי 25K-30K ורכב מיצובישי צאמפ 94 כך שגם טרייד אין נחשב. אני צריך את הרכב כי נולד לי ילד ואנו רוצים רכב שניתן יהיה לשים את הכלב מאחור כך שיהיה בטוח לילד. תודה !!!
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני בעלים גאה של מאזדה 121. היום אחרי שלוש שנים של נהיגה ברכב אמין!!! אך בינוני בכל הנוגע לחווית נהיגה אני מחפש רכב בסביבות השלושים וחמש אלף ש"ח. חבר המליץ לי על יונדאי גטס ידנית שצריכת הדלק שלה והאמינות נושקות למאזדה. רציתי לדעת האם חברי הפורום ממליצים על הרכב הזה- מצאתי אחד כזה, יד שנייה, 80,000 קילומטר שנת 2004 מליסינג ב-37,000 ש"ח. האם שווה לקנות אותו והאם הליסינג לא קריטי...?
הודעה אחרונה מאת Mr.VaS, -
- 0 תגובות
- 695 צפיות
יש לי אפשרות לרכוש סיאט איביזה 94' שיצאה הרגע מהמוסך לאחר שהוחלף לה מנוע למנוע שנת 2006. מחיר האוטו הוא 13,000 ש"ח. האוטו הוא רכב שני במשפחה מיועד לנסיעות קצרות וצריך להיות זול לאחזקה. אני לא מכיר בכלל את האוטו הזה ולכן רציתי לשאול האם בתקציב שיש לי (עד 15,000K) כדאי לקנות את האוטו הזה?
הודעה אחרונה מאת danieai, -
- 15 תגובות
- 8 אלף צפיות
היי ! מחפשת רכב בדחיפות!! לאחר בירורים רבים מאוד, האפשרויות הצטמצמו לטויוטה יאריס וסוזוקי סוויפט היום כמעט הזמנתי יאריס והתבאסתי קצת מהתגובות על הגיר הרובוטי, האם הוא עד כדי כך מבאס ??? התקציב שלי נע בין המאה למאה עשרים, אשמח לקבל הצעות ותגובות בנושא... תודהה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
אופל טיגרה מודל 95-97
מאת Guest לא רשום- 2 תגובות
- 903 צפיות
אני מעוניין בחוות דעת על האוטו בנושאים של טיב האוטו צריכת דלק התנהלות בכביש ובלאי חלקים. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
סוזוקי באלנו 99 מול יונדאי אקסנט 99-2000
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב בתקציב בסביבות ה-30K. אלו 2 דגמים שנתקלתי בהם כאמינים. מישהו יוכל לתת פידבקים לכאן ולכאן לגבי 2 הרכבים האלו ? חשוב לי תחזוקה נמוכה אז צריכת דלק, אמינות וחלפים הם די חשובים. כל דיעה/המלצה בעניין תתקבל בשמחה, כולל דגמים חלופיים.
הודעה אחרונה מאת פיני חד, -
- 1 תגובות
- 869 צפיות
שלום אני מעונין לקנות מאזדה לאנטיס שנת 1996-1997 או אופל קורסה באותן השנים עד תקציב של 25000 שח. כבר חודש שאני מחפש בעיתונים כמו ידיעות אחרונות, כל הצפון, יד 2 באינטרנט ומוצא בדרך כלל רמאויות או רכבים עם תאונות ובעיות רכב קשות. אני לא מדבר על זה שאני מחפש מציאות כי ברור לי שזה קשה, אבל איפה אני יכול למצוא מבחר גדול יותר של רכבים באזור הצפון בדגש על חיפה. אציין שאני לא מעוניין להתקרב למגרשים מורשים או לא מורשים וללוח פוקוס. מישהו מכיר עיתונים נוספים שמפרסמים כלי רכב למכירת יד 2 בחיפה והקריות? תודה רבה אה ודרך אגב מישהו יכול לציין חסרונות ויתרונות בין שני הרכבים שציינתי. הרכב מיועד לנסיעות עירוניות בחיפה (עליות וירידות) משהו כמו עד 3 נסיעות של כ-20 ק"מ כל אחת פר…
הודעה אחרונה מאת pskicker, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול עשיתי בדיקה עם חברת "המומחה" לפיג'ו 106 אוטומט 97' אני חייב לציין שממש לא התרשמתי מהבודק.. הרכב עם 10300 ק"מ יד2 מההתרשמות הראשונית שלי היה נראה לי ממש מציאה ק"מ נמוך חיצונית ופנימית הרכב היה שמור הכל עבד באוטו (וזה לא הרכב הראשון כעין זה שבדקתי..) גם בעל הרכב שמחזיק בו כבר למעלה מ-8 שנים היה נראה אמין ושטיפל באוטו כמו שצריך. ואז הגיע הבודק המהולל ובשתי מילים אמר "לא מומלץ!" יש בלאי גבוהה במנוע, רשם נזילות שמן חריפות מעשן, שריפת שמן..ואני לא ידעתי מה לעשות מצד אחד היה נראה לי ממש מציאה וגם הבודק ממש לא הרשים מצד שני התבטא די בחריפות על המנוע (שיש לו רק 10300 ק"מ!!) ואמר שעוד מעט יצטרך אולי חצי אוברול.. אפשר לקבל ייעוץ קל בעניין?
-
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מחר בעזרת השם אני עומד לרכוש רכב ואבקש מהיועצים והגאונים כמה עצות הרכב הוא סובארו DL, שנת 90 יד 3 ב-8K ש"ח שאלותיי: 1. אמרו לי, שאין ביטוח מקיף לרכב כזה, זה נכון? למה? 2. יש למישהו המלצה לחברת ביטוח (אני יודע, רק לא שירביט) 3. מתוך השירשורים הבנתי שכדאי לעשות יישור קו, כמו החלפת שמנים, פילטרים, יש למישהו המלצה למוסך אמין ומיקצועי באיזור בני ברק, פתח תקווה? 4. יש עניין לבצע בדיקת שיעבודים, משכונות וכד'? איפה עושים את זה הכי מהר? 5. טיפים והמלצות כלליות על הרכב בפרט, ועל הקנייה בכלל יתקבלו בשמחה מאוד מאוד. זה רכב ראשון שלי, אם אפשר לפרט כמה שניתן. תודה רבה רבה לכולם.
- 5 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
הייתה התלבטות קשה: 1. מונדאו - ירד מהפרק. המתנה של 6 חודשים קצת לא שפוי. 2. מאליבו - הבחירה שלי. 3,200 ש"ח לפני מע"מ. 3. פג'ו 406 - משעמם. 4. מאזדה 6 - צעצוע מדי. רציתי רכב נוח, לנסיעות בין ערוניות, קרוס-קונטרול (שגר ושכח)... בחרתי במאליבו. הבעיה הקשה היתה צריכת דלק. אבל נכנסתי לאתר http://www.fueleconomy.gov ועשיתי השוואה בין המונדאו (רכב אחר של פורד אבל אותו מנוע), פאסאט 2L, מאזדה6 והמאליבו. כולן 2008. התשובה חד משמעית: אין הבדל משמעותי(!). נ.ב. למישהו יש מושג והוכחה להבדל באבזור בין הדגם הפרטי(163K) לליסינג (147K)?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 8 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום אני שואל בשביל אבי אשר מעוניין לעשות יבוא אישי מארצות הברית אבי נחשב תושב חוזר ולכן יש לו הקלות במיסוי. הוא כרגע חושב על jeep cherokee שנת 2005 דגם laredo מנוע V6 3.7 מחיר הקניה הוא לא רלונטי לשאלה השאלה שלי היא עם מישהו מזוהה עם עלויות אחזקה, צריכת דלק, התנהגות כביש ( אני יודע שהתנהגות שטח היא טובה יחסית ) מחיר ביטוח , חלפים וכדומה. כל פרט שמישהו יודע על הרכב וחושב שאני אוכל להעזר בו בעת ביצוע השיקולים בקנייה של הרכב יעזור לי עם מידע. אתם גם יכולים להציע רכבים אחרים שהם אמריקאים ( מבחינת מיסוי לייבא רכב אמריקאי מארצות הברית הוא האופציה הכי זולה מבחינתנו ). בתודה מראש אורי.
הודעה אחרונה מאת ory9, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלומות. אני בתהליכי חיפוש רכב יד שנייה. מכיוון שרב הרכבים בשנתון שלי הן יד שנייה וצפונה, הייתי מעוניין לדעת איך מבררים מי הייתה היד הראשונה על מנת למנוע רכישה מהשכרה או ליסינג. איך עושים זאת?
הודעה אחרונה מאת asad, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לקנות פולקסוואגן גולף משנים 1999-2002, מנוע 2.0 או 1.8 (1.6 לא לוונטי). לפי מה שראיתי בכל מיני אתרים למנוע 1.8 יש 125 כוח סוס ולמנוע 2.0 יש 115 כוח סוס, לפי מה שאני מבין זה לא הגיוני, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה ההבדל בין שני המנועים וגם איזה מנוע עדיף בלי להתחשב בדלק, רק מבחינת הנסיעה, הנוחות והכוח וגם בלי להתחשב בכסף. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אסף199, -
Audi A6 - צריכת דלק? 1 2 3
מאת dimal007-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
שלום רב, בימים אלו אני שוקל לרכוש Audi A6 ממודל 98-01 מנוע 2800 בנזין. היתי רוצה לשאול אם למישהו יש מושג מה צריכת הדלק של דבר כזה.. ואולי יש איזשהו אתר אינטרנט שמכיל חומר על צריכת דלק של רכבים בכלל? בתודה מראש, דימה
הודעה אחרונה מאת dimal007, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קודם כל אני רוצה לציין כי חפישתי ולמה מצאתי את מה שאני מחפש. אוקיי אז ככה אני מתלבט בין שני סוגי מנוע הטורבו דיזל או הבנזין. המכונית היא פורד אסקורט שנת 98 שיש לה 90 כ''ס (לבנזין) ואין לי מושג כמה כ''ס יש לטורבו דיזל. מנוע הבנזין הוא 1600 סמ''ק והטורבו דיזל הוא 1800 סמ''ק ושניהם ידני. אז הייתי רוצה לדעת: 1. כמה כ''ס יש לדיזל ביחס לבנזין? 2. למי יש את המהירות המקסימלית הגבוהה יותר? 3. למי יש ההאצה יותר מהירה? אפשר גם לענות באופן כללי ולא דווקא לסוג המכונית הזאת. תודה מראש יעקב
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פיאט פונטו XTZ SX 75 שנת 98 כבר 5 שנים אני רוצה להחליף אותה בחודשים הקרובים ואני מתחיל להתעניין בדגמים חשוב לי מאוד שני דברים: 1. אמינות- הפיאט זה אוטו לא הכי אמין ולא חסר לו בעיות 2. חיסכון בדלק. כרגע שמתי עין על 2 דגמים:סובארו אימפרזה או מאזדה לאנטיס שניהם שנת 2001/ 2002 פלוס מינוס הבנתי שהמאזדה מאוד אמינה . לא יודע בדיוק לגבי הסובארו. אז מה עצתכם?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 0 תגובות
- 895 צפיות
רציתי לדעת כמה המחירון שלה דבר ראשון והאם שווה לקנות תאוטו הזה מבחינת אמינות תחזוקה ביטוח וכו'? (חשוב לציין שיש אוטו במשפחה) כלומר אם המכונית לא תיהיה במוסך כל יום שני וחמישי ועוד שאלה כמו עולה ביטוח כל מה שצריך לאוטו לנהג חדש צעיר אני בן 17 וחצי..! תודה לעונים אשמח אם תעזרו.
הודעה אחרונה מאת zvolon, -
- 3 תגובות
- 859 צפיות
רציתי לדעת איזה מיניוואן עדיף מאזדה MPV שנת 2000 קיה קרניבל שנת 2001 יונדאי טרג'ט שנת 2000 מה כדאי לקנות אני מתלבט תודה
הודעה אחרונה מאת HawHaw, -
פיגו 306 או 106 ייעוץ לקניה
מאת Guest לא רשום- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם יש מי שיכול לייעץ בנוגע לפיגו 306 אוט' 1800 או עדיף 106 1600 או'ט האם חסכוני באחזקה וצריכת דלק או לא כדאי להחזיק בכלל? התקציב שלי הוא 15000-16000 שח ואני סטודנט,מה יעשה לי הכי פחות כאב ראש?
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוצה לקנות אוטו שאני יוכל לשפר את הצורה החיצונית שלו, אוטו 2-3 דלתות, גיר ידני, בלי הרבה הוצאות ושיהיה אמין וחסכוני מכל הבחינות. אני לא יודע איזה חברה, אין לי העדפה מסויימת. התקציב עד 20 אלף ש"ח, העיקר שיהיה חסכוני בדלק ושלא יראה הרבה מוסך. הצרכים שלי בעיקר בעיר, מידי פעם נסיעות ארוכות.
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ערב טוב לכולם. חיפשתי ולא מצאתי ולכן אני מעביר את השאלה אליכם. מהם ההבדלים בין דגם הקלאסיק לדגם האלגנס במרצדס C220 CDI שנת 2001 (בודי 203). תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת ultras_monkeys, -
-
- 2 תגובות
- 944 צפיות
שלום לכולם, אני עומד לפני החלטה קשה, הבחירה היא בין הפריוס לסיויק 5 דלתות הספורטיבית (לא ההיברדית) האחת נוחה חסכונית ויותר "נכונה" לקנות והשניה כיפית חיה יותר מתקשרת ויתר מהנה לנהיגה תעזרו לי לבחור מבחינת נוחות איך אני אמכור טיפולים העדפות וכו' תודה לעונים דרור
הודעה אחרונה מאת drorz1, -
מעוניין לקבל מידע על שברולט אפיקה 2004
מאת Guest burikaas- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ! ברצוני לדעת נתונים כגון ירידת הערך של האוטו המלצות מבעלי רכב דומה וכל דבר שיכול לתת לי רקע על הרכב הנ"ל תודה לעוזרים
-
- 7 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
צודקת או לא? אוטו מצוין כפי ששמעתי... אבל זה עדין פולקסוואגן-יקר יקר אילו עוד חסרונות יש לה מישהו יודע? תגיבו בבקשה : )
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 970 צפיות
אהלן, אנחנו מחפשים רכב אוטומטי בתקציב של איזור ה- 40K (עם גמישות גם ל- 45K לרכב ששווה להשקיע בו) ומבירורים שעשיתי ההמלצות הסתכמו לרכבים שבכותרת. אני יודע שהקאיה לא ממש קשורה מאחר והיא רכב משפחתי לעומת המיני האחרות אבל איכשהו גם היא צצה בחיפושים ורציתי לשמוע מה אתם חושבים עליה. אני יודע שגם היאריס נמצאת פה בחברה קצת לא לה וכבר הספקתי לשים לב שהמחירים שלה נמצאים לחלוטין בשמיים בהשוואה לרכבים אחרים בשנתונים דומים. השאלות שלי הן כאלה, באופן כללי על איזה רכב הייתם ממליצים כאשר חשוב לנו שהרכב יהיה בטיחותי, אמין וגם מרווח דיו כדי להכיל (בע"ה בקרוב) גם את כל הציוד הקשור לתינוק חדש. בנוסף, מאוד מסקרן אותי איך היאריס הצליחה ליצור לעצמה כזה שם שיביא לדרישות שכאלה מהא…
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 847 צפיות
ישלה הרבה דגמים, אבל נגיד דגם של 2000 נפח מנוע, (אם יש), ידנית, מה אתם אומרים, מבחינת דלק, תיקונים וכדומה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מספר שאלות לגבי פג'ו 307 1600 ידני XS, פתוח להצעות אחרות
מאת Guest לא רשום- 0 תגובות
- 894 צפיות
שלום אני מחפש כבר תקופה של בערך חודש רכב, האמת שלא מדגם מסוים חשוב לי שהוא יהיה בעל קילומטרז' סביר ויד לא גבוהה אמין מראה צעיר לא איטי במיוחד והכי חשוב ידני הרכב שנהגתי בו עד עכשיו היה מיצובישי קולט ואני מחליף במטרה להשתדרג התקציב שלי הוא 45-50 עם קצת חריגות עכשיו לגבי 307 XS 1600 3 - מה אתם אומרים על הדגם מבחינת אמינות ,בטיחות , מהירות(עד כמה שאפשר לקרוא לה מהירה) ואם יש עוד דברים שלא חשבתי עליהם. חיפשתי מספר דגמים כמו אביזה 1400 ספורט ידני 03-04 פג'ו 206 XS 1600 ידנית 01-03 גולף 1600 ידני 00-01 לאון 2002 1800 ספורט 125 כ"ס ללא טורבו אשמח לשמוע המלצות , הערות או כל דבר אחר לגבי הדגמים האלה או דגמים אחרים שאתם ממליצים תודה
-
שלום לכולם יש לי חבר שמוכר לאנציה תמה טורבו שנת 93 4 בולמי מונרו קיט הנמכה גאנטים מגנזיום האוטו בכללי נראה טוב ראש מנוע עשה לפניי חצי שנה טורבו החליף במשומש עשה גם קלא'ץ לא מזמן כעיקרון היינו אצל חבר שלי שהוא מכונאי עשינו בדיקת לחצים עם שעון התוצאות היו 180 160 160 180 האם זה טוב? עשיתי נסיעה על הרכב הרכב נוסע טוב מאוד בגדישה של 0.5 לא מעשן בדקתי את המכסה שמן אין קצף או סימנים עליו האוטו לא מתחמם אמנם יש רעשים מהסעפת יניקה נראה לי או מהשסתומים אני לא בטוח תק תק כזה ואני לא בטוח מה זה והאוטו יד שמינית והבן אדם רוצה 15000 מבפנים יש כמה דברים שלא עובדים אבל זה לא נורא כעיקרון מישהו יכול למהליץ לי על מקום לבדוק את הרכב בצורה הכי טובה מבחינת שאסי ומנוע? כי אמנם אין לי הרבה כסף…
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בשבוע הבא אני הולך לבדוק אוטו בפתח תקווה , אז דבר ראשון הייתי שמח על המלצה למכון בדיקה... האוטו הוא פולו 2001 100 כ"ס 5 דלתות ידני יד ראשונה 120000 קילומטר... אז יש לי כמה שאלות 1.המלצה על מכון בדיקה טוב בפתח תקווה 2. אילו דברים עלי לבדוק ללא קשר לבדיקה של המכון כדוגמת תקינות דלתות ריפודים וכיוב' אשמח לייעוץ מפורט... 3.איפה אני רואה את מפרט הרכב על מנת לוודא שזהו הדגם המדויק...(נפח מנוע כ"ס וכו') 3. על מה נהוג להוריד מחיר? יש לו טסט עד מרץ... מקובל שאני אבקש שיוריד את מחיר הטסט? האוטו עבר 7 שנים אז על אילו תיקונים נהוג להוריד מהמחירון , ועל אילו לא? אשמח לייעוץ מפורט מכיוון שזהו אוטו ראשון...
הודעה אחרונה מאת ShahaRace,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 385 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- golangti
- amosbmw
- sperial
- farkash7
- NEW10
- itaysamurai
- אנהנה
- גולדן191
- Gavrik
- yoav911gt2
- gpm11
- אורי מ.