Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי חבר שמוכר לאנציה תמה טורבו שנת 93 4 בולמי מונרו קיט הנמכה גאנטים מגנזיום האוטו בכללי נראה טוב ראש מנוע עשה לפניי חצי שנה טורבו החליף במשומש עשה גם קלא'ץ לא מזמן כעיקרון היינו אצל חבר שלי שהוא מכונאי עשינו בדיקת לחצים עם שעון התוצאות היו 180 160 160 180 האם זה טוב? עשיתי נסיעה על הרכב הרכב נוסע טוב מאוד בגדישה של 0.5 לא מעשן בדקתי את המכסה שמן אין קצף או סימנים עליו האוטו לא מתחמם אמנם יש רעשים מהסעפת יניקה נראה לי או מהשסתומים אני לא בטוח תק תק כזה ואני לא בטוח מה זה והאוטו יד שמינית והבן אדם רוצה 15000 מבפנים יש כמה דברים שלא עובדים אבל זה לא נורא כעיקרון מישהו יכול למהליץ לי על מקום לבדוק את הרכב בצורה הכי טובה מבחינת שאסי ומנוע? כי אמנם אין לי הרבה כסף מיותר יש לי באזור ה25 אלף כרגע אני עובד ויש לי הכנסה של 5 בחודש אבל עדיין חשוב שלי שמנוע יהיה בריא יחסית ושילדה נקיה ובכללי איך הרכב הזה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

אוטו מעולה.

גדול,מפנק,נוח,חזק מאוד,וסה"כ,בסכום הזה אין אף רכב שיתן את התמורה שהרכב הזה יתן.

רק מה,קח בחשבון שהחלפים יקרים מאוד,ורכבים שלא טופלו כמו שצריך סובלים מבעיות.

תצרוכת דלק שפויה בנסיעה רגועה,שערוריתית בלחיצות.

בדוק את הרכב במוסך שמכיר\מתמחה בדגם.

בברכה,אורן

פורסם

סבבה חלפים וטיפולים ודלק לקחתי בחשבון אני רוצה לוודא שמנוע תקין והטורבו האם יש שיטה לבדוק שהטורבו תקין? מי יוכל לבצע לי בדיקה כזאת כי לדעתי קומפיוטסט זה לא מקום נכון להכניס רכב כזה אשמח לשמוע עוד חוות דעות על הרכב וכו' ועוד משהו מה הגדישה הסטנדרטית של תמה טורבו? ועד כמה אפשר לעלות גדישה במנוע לא מחוזק?

פורסם

אין טעם בקומפיוטסט,בדגש לרכב הנ''ל.

ממליץ על מוסך התילתן,מכיר היטב את הרכב,בהנחה שיש לך מקום אחר לבדוק שילדה.

גדישה 0.5 נמוכה מהמקור,תחפש באינטרנט גדישה מקורית להערכתי באיזור 0.8

כמו כן אין בעיה להעלות גדישה במנוע הנ''ל באמינות יחסית,מנוע מעולה בהנחה שהוא תקין.

נסה לברר הסיבה לראש המנוע,והאם יש אחריות על הטורבו

porsche 914,2.0,1970

פורסם

לי יש תמה טורבו 92.האוטו קבוע עושה אחד לשש כלומר שקל לקילומטר. חוץ מפעם אחת שנסעתי איתו לאילת ובשביל הבדיקה נסעתי 70-90 האוטו עשה 1ל 14 אגב בחזור בכלל לא ריחמתי עליו ועשיתי את הדרך בשלוש שעות אבל הלך מיכל דלק.תעשה לעצמך את החשבון.האוטו מפנק ברמות גבוהות מאוד אבל אם תקנה אחת מוזנחת אתה תפנק את האוטו ולא הוא אותך.שמן מומלץ הוא ליקווי מולי שעולה כ250 שקל ל5 ליטר תזלזל בזה =הלך הטורבו ואחריו המנוע.זה לא אוטו לעם ישראל שמחפש חסכוני(וצודק בדרכו שלו) זה אוטו לאנשים שמחפשים פינוק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כעיקון אין לי בעיה להשקיע כסף על האוטו אני רוטצה לראות שאני קונה אוטו תקין איזה בדיקות למשל אני יכול לעשות שהכול תקין כי להשקיע מנוע זה ים כסף נכון או לא?

פורסם

מאזוכיזם ממש לא.תנהג תבין.תכונת העדר בדיוק ההיפך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

רציתי להזמין את המומחה שיבוא יתן לי חוות דעת על האוטו במיוחד בשביל השאסי? האם כדאי ואם לא יש מישהו שאתם ממליצים באשדוד שיבדוק לי שילדה? תודה לעוזרים

• ספונסר פורום
פורסם

ידידי,המומחה לא יכולים לבדוק אפילו פורד פיאסטה,אז תמה טורבו?

אם אין לך כסף לתיקונים,עדיף שתחסוך מעצמך את הבעיה הזו...

זה לא אוטו שינסע בשקט

זה אוטו שעלות האחזקה שלו היא די גבוה

לי יש היום קאפה טורבו,ואני לא מחליף אותה בשום רכב אחר.

אורן

פורסם
יסלחו חברי....מה אתם כל כך מתלהבים ממכונית בעלת כל כך הרבה בעיות !?....מאזוכיזם ? או תכונת העדר !?

סלחנו. יש רכבים שרק אחרי שאתה נוהג בהם אתה מבין שיש שימוש נוסף לרכב מלבד הגעה מנקודה א' ל נקודה ב'. תמא טורבו היא בהחלט אחד מהם. את התמא אישית אני לא מכיר, אבל את המחליפה שלה הקאפא- אני מכיר היטב ולא הייתי מתנגד להחזיק אחת כזו בגראז' למרות עלות האחזקה הגבוהה שלה.

באמת בלי התנשאות- תנהג תבין. אולי זו לא הלאנצ'יה ספציפית ש"תעשה לך את זה" אבל יכול להיות שרכב אחר שדורש קצת TLC יעשה לך את זה. אם לא- טויוטה המציאו לפני כמה עשרות שנים המצאה גאונית שנקראת "קורולה". הפירוש של המילה "קורולה" הינו "היעדר מזוכיזם וחופש מתקלות"...

פורסם

לי אישית הפרש כזה בין קומפרסיה בבוכנות נראה קצת גבוהה.

התחממות אפשר לבדוק רק בנסיעה מאומצת וממושכת (עליות ארוכות לדוגמא).

אם אתה ממש דואג - אולי תעשה גם בדיקת לחץ הפוך.

וכנראה באמת כדאי לבוא למומחים שמבינים ברכב כזה ולשלם להם בידקו כמו שצריך.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אם אתה לא יכול "להשקיע" את כל המשכורת החודשית שציינת לעיל על הרכב (דלק, אחזקה קבועה, אחזקה שוטפת), אז כדאי שתתכוון למשהו קצת יותר "עממי" בתחזוקה השוטפת.

בטח במצבו הנוכחי של הרכב, שמכנית אינו מזהיר (הפרש גבוה בקומפרסיה ובעיות נוספות), עלות חלקיו גבוהה עד כדי שחיטה, ושלא כל אחד יכול לטפל בו, אלא בעל מקצוע מיומן המכיר את הרכב בלבד וכאלה אין הרבה.

פורסם

רציתי לדעת למה כולפ שונאים תמה טורבו כל אחד אומר לי אל תתקרב במה זה מתאפיין איזה תקלות יש לאוטו הזה שאנשים אומרים ממש לא להתקרב אליו? ומבחינת אחזקה שוטפת שלו זה שמן פילטר שמן פלאגים כל 7500 בערך דלק אני יודע תלחץ תשלם אני אישית נסעתי על הרבה תמות טורבו האוטו ממש מפנק וכיף לנסוע עליו השאלה מה לא טוב באוטו הזה?

פורסם

אני אישית מכיר מכיר את הרכב הזה, ללא ספק מפנק וכיפי מאוד לנהיגה, מהיר מאוד, יכולות דינמיות מצויינות לאותה תקופה.

בעניין מה לא טוב באוטו הזה, זה לא שהוא לא טוב, פשוט האמינות נמוכה ועלות האחזקה והטיפולים בכללי גבוהה, לכן צריך לקחת בחשבון לפני הרכישה את עלויות האחזקה הגבוהות.

• תוכן חדש...