Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Audi A6 - צריכת דלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

בימים אלו אני שוקל לרכוש Audi A6 ממודל 98-01

מנוע 2800 בנזין.

היתי רוצה לשאול אם למישהו יש מושג מה צריכת הדלק של דבר כזה..:)

ואולי יש איזשהו אתר אינטרנט שמכיל חומר על צריכת דלק של רכבים בכלל?

בתודה מראש,

דימה

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריכת הדלק בין 1:6 ל-1:11. זה עונה על השאלה שלך?

וברצינות - ברכב כזה צריכת הדלק היא גורם משני, אלא רק אם אתה נוהג יותר מ-40000 ק"מ בשנה. עלויות התחזוקה של ה-A6 גבוהות כיאה לרכב יוקרתי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני נוהג פחות מ40K ק"מ בשנה..

עלויות גבוהות? גבוהות יותר מA3?

כי אני אישית רוצה/רציתי A3 הבעיה היא שהמחירים בשמיים, וA6 זולה יותר משום מה. ומפנקת לדעתי יותר. הדילמה היחידה שלי ואולי אני לא רואה את כל התמונה היא, צריכת הדלק, של מנוע 2.8 מול 1.8T

אשמח לתגובות.

דימה

פורסם

בוודאי שגבוהות יותר מ-A3. שתיהן אמנם אודי, אבל A6 היא רכב מנהלים יוקרתי, ו-A3 מקסימום קומפקטית יוקרתית (שיושבת על שלדת הגולף).

A6 לא זולה יותר מ-A3, לא יודע איפה אתה מסתכל. גם מחירי האחזקה יקרים יותר - ביטוח, טיפולים, כנראה דלק.

אתה בכלל צריך מכונית בסדר גודל כזה? נראה לי שתסתדר יפה מאוד גם עם A3.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא צריך אותה, אבל זה: Nice to have

כלומר אני אסתפק בA3 אבל אני לא מוצא, יד 1-2 ממודל 98-00 מנוע1.8T ידנית, במצב טוב...

פשוט אין, לעומת זאת A6 אני מוצא וקרוב למחירון שזה מחיר טוב לטעמי, ולגביי הA3 רובם רוצים מעל המחירון על יד3-4 ולכן אני כבר שוקל A6.

לגבי ביטוח אני אבדוק, אבל בהנחה שאת שתי המכוניות אני יכול לרכוש באותו מחיר ואפילו A6 שנתון חדש יותר, אני חושב שעדיף A6. בגלל זה אני אישית חושש מצריכת הדלק הגבוה ביחס לA3 אבל השאלה אם זה באמת הבדל משמעותי.

דימה

פורסם

אכן מחיר הקנייה של A3 מהשנתון המדובר קרוב עד שווה ל A6

האחזקה של ה A6 יותר יקרה בכל תחום שרק תסתכל עליו , זה מסביר איכשהו את מחירה הנמוך שלה (בנוסף לעניין הביקוש) , גם בבמוו המצד דיי דומה, סדרה 7 נמכרת במחיר מצחיק אבל אם תקנה אתה צריך את הכיסים העמוקים כדי להחזיק .

אין לי ניסיון עם האודי , אך בכללי מחיר רכבי יוקרה/פאר יורדים במהירות עם הזמן בגלל שקהל היעד שקונה את הרכב חדש לא מחזיק את הרכב הרבה זמן (יחסית)

הטיפולים של הרכב והאחזקה יקרה מאוד ביחס לרכבים אחרים והרבה מתפתים ממחיר הקנייה ההתחלתי הנמוך יחסית .

כדאי לבדוק את נושא העלויות במקרה הזה ולוו דווקא את עלות הדלק כי זה יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך (אם נושא הדלק כל כך חשוב לך אז אני כבר יכול להגיד לך לרדת מה A6 )

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

איך אוכל להשוות עלויות של טיפולים?

כך או כך הכוונה שלי בכל אופן (כפי שהיה עד כה) לטפל במוסך לא מורשה, לרכוש חלפים אצל הפרסי או חבריו ורק את העבודה יעשה המוסכניק שלי.

האם גם אז העלויות יהיו גבוהות יותר? גם כאשר אני לא מטפל בצ'מפיון? או מוסך מורשה אחר?

דימה

פורסם

נדמה לי שהגעת ל- a6 לא מהסיבות הנכונות

איך קפצת מ- a3 ל a6 ?

זה שמחיר הקנייה נמוך ממה שהיית מצפה זו לא סיבה לקנות רכב

ולגבי החיפושים שלך לרכב "ספורט" יד 1-2 אחרי 6-8 שנים כאילו חיפשת יונדאי גטס 2005 :shock:

porsche 914,2.0,1970

פורסם

דוקטור, כל אחד והקרטיריונים שלו, אני לא מוכן לנסוע על רכב יד4 אחרי ש4 ילדודסים בני 17 עשו בו את זממם:)

אני מבטיח לך שאמצא! סתכל ביד2 אתה תראה Audi A6 מודל 99 יד1.

הכל אפשרי...השאלה כמה סבלנות יש, ולי יש.

אם הA6 זולה יותר, אני אישית שוקל את הכיוון הזה...דלק אני מבין לא יאכל אותי. כל מה שנותר לברר טיפולים וביטוח.

טיפולים אני אבדוק השבוע, אשווה עלות חלקי חילוף (לא מקוריים) אצל הפרסי של A6 וA3. ונראה, לדעתי האישית המחירים יהיו זהים לחלוטין. וביטוח אבדוק גם כן. אשמח אם מישהו מכם יוכל להאיר את עיניי עם עוד סיבות של למה כן או למה לא.

בתודה מראש,

דימה

פורסם

ביטוח, דלק, טיפולים... כל אלו הם דברים שאפשר לברר לפני שקונים את הרכב ולפיכך לקבל אומדן ראשוני בעניין עלויות אחזקת הרכב.

הבעיות, תרתי משמע, מתחילות כשיש תקלות.

אם חלילה "ילך" הגיר, כמה יעלה לשפץ ? מה בעניין המנוע\טורבו ? (יקר ? סביר ? "זול" ?)

האם יש תקלות שכיחות בדגם הזה שכדאי לברר עבורך עלויות תיקון ?

מה בעניין חלקים מתבלים ? (ברקסים, צמיגים, חלקי הנעה\הגה\פרונט וכד')

תהיה בטוח טוב טוב לפני שאתה נכנס להרפתקאה עם רכב יוקרתי. לרוב בשביל רכבים כאלה צריך כיס מספיק עמוק אם חלילה תיתקל בתקלה יקרה.

בנוסף, ברר עלות טיימינג לדגם הספציפי שלך (זכור לי מקרה בעבר של מישהו עם A6, לא זוכר את דגם המנוע, שנקב בסכום של 5 ספרות [קח את זה בערבון מוגבל] עבור טיפול טיימינג כולל מותחנים, משאבת מים וכל המסביב).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום

למה לא ללכת באמצע? A4 עם מנוע 1.8 T תענה לך על כל הדרישות.

וגם לא חסרות A6 עם אותו המנוע.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

הבעייה היחידה של מנוע ה- T1.8 הוא שאם הטורבו מת, תדרש לטיפול מאוד יקר שיכול להגיע עד 17,000 ש"ח, במקרה של בן דוד שלי עם פאסאט בעלת מנוע זה.

פורסם

בגלל זה דבר ראשון לוקחים את הרכב, מבצעים בדיקה יסודית , בעיקר גם בטורבו, ולא קונים חתול בשק.

כמו שקודמי אמר, טורבו מוזנחים נותים למות ב150-200 אלף ק"מ, אפילו תקינים מתים בטווח ק"מ הזה.

מומלץ לקנות את הרכב עם כמה שפחות ק"מ.

ניב

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

לכל יש יוצא מן הכלל, לכן צריך לקחת בחשבון גם תקלות (אם יקרו) בטורבו או בכל דבר אחר.

אני אישית כבר ראיתי מגדשים שהלכו לעולמם באיזור ה 80-90K ק"מ, חלקם בידיים פרטיות ואוהבות - וחלקם ברכבי עבודה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

A4 רק ממודל 02 מתקבלת על הדעת אצלי בשל הצורה הלא יפה מתחת לשנתון זה..ובשנתון זה המחירים שואפים למחירון בA4 ולכן לי אישית זה לא אופציה.

איציק, האם השוואת מחירים אצל הפרסי תיתן לי ראיה מספקת? והאם באמת אתה חושב שיש הבדל כה מהותי בין A3 לA6 מבחינת חלקי חילוף? (לא מקוריים).

ועוד שאלה אם כבר אנחנו בנושא, מצאתי A6 יד1 מטופלת בצ'מפיון מודל 98 נראית מצויין. אבל בעיה אחת 292,000 ק"מ.?!

(לא לא מונית:)) בכל אופן, הרכב יד1 ומטופל, ורוצים עליה רק 50,000 ש"ח.

האם בכלל שווה לקחת לבדיקה?

דימה

• תוכן חדש...