ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברי פורום יקרים. יש בבעלותי דייהטסו סיריון שנת 99 ידנית מהשכרה עם ק"מ יחסית נמוך 150K אבל איכשהו המנוע נשרף. אני עומדת בפני דילמה קשה: האם להחליף את המנוע ולמכור את הרכב או למכור אותו עכשיו בלי מנוע למוסך או משהו בסגנון. אני אשמח להערכות מחיר בנוגע להחלפת מנוע והסיכויים למכור את הרכב במחיר נורמלי...ואני גם אשמח אם מישהו יודע לאן אפשר למכור רכב ללא מנוע מתפקד. תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, יש לי כמה אופציות לרכישת רכבים. לפני כן אני אגדיר את הצרכים שלי- זקוק לרכב לנסיעות קצרות 7 ימים בשבוע, כה 15 ק"מ ביום. כלומר הרכב ממש לא הולך לסוע מהבחינה הזו, אני צריךך בעיקר רק להגיע למקום העבודה שלי. חשובה לי האמינות בעיקר, הנוחות היא שולית בשבילי עקב הנסיעות הקצרות. 2 אפשרויות של רכבים מחברים שלי שנמכרים: 1)אופל קורסה, 97, 1400000 קמ, 1400. 2)פיאט פונטו, 98, 1310000 קמ, 1100. שני הרכבים הם ידניים, וזה גם משהו שאני לא מוכן להתפשר עליו- חיייב להיות ידני. אני זקוק מכם לעזרה בבחירה בין שני הרכבים הללו, מבחינת האמינות (אם אפשר להשוות גם את עלות החלפים בינהם זה יהיה מצוין). בנוסף שני דגמים אחרים שאני שוקל, למרות שכרגע לא מצאתי מישהו שמוכר, הם סקסו ופ…
הודעה אחרונה מאת rolling_stony, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אשמח לדעת אם ישנן חברות שמוכנות לבצע הרחבת אחריות לרכב שעומדת לפוג בו אחריות היצרן. פרט לפיג'ו בה אני יודע שניתן (כי ביצעתי הרחבת אחריות כזו ). הדבר יסייע למי שברשותו או מתכוון לרכוש רכב בו עומדת לפוג תקופת אחריות. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב , ברשותי סובארו DL 1600 מזה זמן מה והיום מישהו הציעה לי לבצע החלפה עם רכב שברשותו , הרכב הוא פאסאט סטיישן שנת 90 מנוע 1600 גיר ידני .. הבעייה העיקרית שראיתי ברכב זה כשנוסעים אז ההגה הוא קצת קשה כאילו יש חיכוך עם הדשבורד או אום יותר מדי חזק , ובגלל זה ההגה לא חוזר למרכז כשעוזבים אותו בנסיעה , דבר שני זה המצב של המזגן שאינו ידוע לי מכיוון שהכפתור של המאוורר שבור . סה"כ אשמח לקבל חוות דעת על הרכב בכללי , וצריכת דלק אם מישהו יודע . תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
אופל קורסה Vs. דייהטסו שרייד
מאת Guest טוד- 1 תגובות
- 820 צפיות
שלום לכולם, לאחרונה יש לי התלבטות בין אופל קורסה לדייהטסו שרייד (החל משנתון 97'). הייתי רוצה לשמוע חסרונות ויתרונות (צריכת דלק, חלפים, אמינות, בטיחות ועוד מיני פיצ'רים) של כל אחד מהם לפני הקנייה. תודה לעוזרים. נ.ב החיפוש הוא אחר אוטו קומפקטי ואוטומט.
צריך מחירון של משאית ISUZU מודל 97 נפח מנוע 3.8 ( משאית קלה )
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני חייב מחיר מחירון לגבי המשאית שציינתי , איסוזו שנת יצור 97 נפח מנוע 3.8 משקל כולל 6.2 ,משאית קלה .. אני חייב מחיר מחירון חיפשתי בכל האתרים .. אז באתי לפה אמרו לי שיש פה חברה טובים ..
מנועי V16
מאת Guest אברג'ל-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לי תקציב של 65 אלף שקל והמליצו לי לקנות רכב רק עם הוא מנוע V16 אז רציתי לדעת איזה רכבים בסכום זה יש עם מנוע V16 אם אתם יכולים תציינו את כל הרכבים שיש להם מנועי V16
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מה שווה לקנות ?
מאת Guest לא רשום- 0 תגובות
- 576 צפיות
*** תוכן ההודעה נמחק. קרא את כללי הפורום וכתוב כותרת עניינית ***
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מדבר על השנתון 95-97.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני עדיין מחפש לאשתי משפחתית קומפקטית ידנית. גולף ידנית לא קל למצוא, בין היתר משום שהן נחטפות, אבל בהחלט יש לא מעט על הכביש ולדעתי לא צריכה להיות בעיית חלפים ו/או מיומנות של המוסך, למשל במקרה של החלפת מצמד. לעומת זאת, קיימות מכוניות כמו פוקוס דור קודם וקורולה דור קודם (RunX וגם סדאן) שנמכרו בזמנו גם בגירסה ידנית, אבל הן נדירות מאוד. משתי המכוניות האלה יש כרגע מספר יחידות בודדות שמוצעות למכירה כבר זמן מה. השאלה היא האם יש סיכון ברכישה של רכב שכזה, מלבד עניין השוק (שלא מאוד מדאיג אותי, כי אני מקווה שיימצאו משוגעים כמוני שירצו דווקא ידני). האם עלולה להיות בעיית חלפים, או מיומנות של המוסכים (למרות שגיר ידני פשוט יותר)?
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, כבר זמן רב שאו מתלבטים בקניית רכב. רכב חדש בתקציב של 125,000 ש''ח +- רכב משפחתי בטיחותי, מאובזר, חסכוני בדלק וגם רצוי 5 דלתות. ל4 נפשות (שיסחוב את העליות של ירושלים מה שנקרא..) אבל רוב הזמן רק אדם אחד נוהג בו למרחק של 200 ק''מ בשבוע, מחצית מהדרך כביש מהיר, ומחצית עירוני. אוריס - אבא שלי נהג בה ולא הרגיש את החסרונות של הרובוטי, אך אני היתי מאחורה ודיי הרגשתי את ה"דחיפות" של האוריס בעת העברת הילוך. יאריס - רובוטית 1.3, אבל יש לה יתרונות משלה - קטנה יותר, חסכונית יותר בדלק. הונדה סיוויק - ארוכה מאוד, מורכבת בטורקיה ולא ממש חסכונית בעירוני... סוויפט,פוקוס, מאזדה3 - צריכת דלק לא טובה... מאזדה 2 - ממש צפוף בפנים... אני יודע שבכל רכב יש חסרונות…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
הכוונה בדרך לקניית פונטו:
מאת Guest מרכז- 0 תגובות
- 809 צפיות
אני דיי נעול על פונטו ההתלבטות הגדולה בין דור ראשון לשני, 01' ומעלה ספייס דור שני (אם אני הולך על ספייס אז זה רק 01' במסגרת התקציב ) לבין 00' ומטה דור ראשון אשמח למחירונים לספייס 01' Sx\elx ולפונטו 00' sx\elx ולהכוונה אולי מנסיון של אנשים, כמה עדיף לעשות תמאמץ הזה בשבילי ולגרד כסף בשביל הספייס (01') ולא להתפשר על פונטו רגילה במסגרת תקציב שחונק אותי במידה ואני הולך על הספייס תודה גדולה.
-
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, עשיתי בדיקה לרכב סוזוקי בלנו שנת 97 ורציתי לשמוע את חוות דעתכם לתוצאות הבדיקה: 1. מנוע, מערכת קירור, מערכת דלק, מערכת הצתה: רעש מערכת תזמון ושסתומים, נזילות שמן, בלאי מנוע ושחיקה פנימית, ניקוי מערכת קרור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים. 2. מערכת פליטה: תקין. 3. סרן קדמי ומערכת היגוי: לתקן זוית היגוי, גלגל הגה אינו ממורכז. 4. קפיצים: תקין. 5. שילדת מרכב (ליקויים בעלי משמעות נמוכה): תיקוני פח וצבע מסביב, סורג קדמי שבור, הוחלף כנף ומכסה מנוע, תיקון פגושים, תיקון פח חזית גשר עליון. 6. מערכת בלמים: לפרק גלגלים לבדיקה. 7. צמיגים: תקין. 8. מערכת תאורה (כולל מצבר): תקין. 9. העברת כח: שמן כהה, בלאי דבקיות הילוכים, ג…
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש בתחום הג'יפים ואין לי הרבה מושג בתחום, אם בטעות העליתי את השאלה בפורום לא נכון- סליחה מראש. אודה להמלצות לג'יפ בתקציב 50-55K ,הג'יפ ישרת בעיקר בנסיעות בתוך העיר (20 -30 ק"מ ביום). ובזמן פנוי בטיולי שטח - לא מסעות ADVENTURE וכ' אין צורך בג'יפ ארוך, חשבתי על ניסן טרנו קצר אבל אני לא סגור על הוצאות אחזקה והוצאות שוטפות (דלק וטיפולים,ביטוח טסט וכ'). חשוב לי שיהיה נוח אמין ויפה,לא מחפש מפלצת שטח אך גם לא משהו איזה צ'יקמוק שמתחו אותו וריבעו אותו וההגדרה ג'יפ בכפייה. אודה מאוד לעיצתכם ואם אפשר קצת מידע כללי לקראת מה אני הולך. תודה !
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
[מבקש עזרה]- קונה קסרה טורבודיזל
מאת Guest GUEST-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 914 צפיות
שלום לכולם.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 בכוונתי לקנות סיטרואן קסרה טורבו-דיזל שנת 2001 האוטו נסע בסביבות 240 אלף בעל הרכב אמר לי שהחילף חגורות, צמיגים ובטריה לקחתי אותו לנסיעה ולא מצאתי משהו חריג.. מה שמפחיד אותי זה הקילומטראז' ... האם זה סביר לאוטו זה? והדבר הכי חשוב זה המחיר.. מנסיונכם, כמה אתם חושבים שזה שווה? אני סטודנט ורוצה לחסוך כל שקל תודה רבה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מחפש לקנות אוטו עד 20,000 ש"ח-עזרה
מאת Guest לא רשום- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש לקנות אוטו עד 20,000 ש"ח. יש למישהו רעיון???
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
מעוניין לרכוש רכב יוקרתי, נוח, שקט, מפנק, אמין תקציב סביב 200 אלף וההתלבטות האם ביואיק חדשה או קאדליק בן 2-3 שנים. אשמח לקבלת המלצות מנסיונכם. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת בונזיקו, -
- 12 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
מתלבט ברכישה של רכב חדש. בין טויוטה קאמרי - אקזקיוטיב לבין ביואיק לה קרוס CXL מחפש רכב יציב, נוח, שקט, כוח. נהגתי בטויוטה, רכב מהנה , יקר מעט מהביואיק. לא יצא לי לנהוג בביואיק לה קרוס. בלוצרן נהגתי מרחק קצר ומאוד נהנתי. מהעוצמה, מהנוחות, ומהבידוד מרעשים. שמח לדעת מבעלי נסיון בנהיגה בבביואיק לה קרוס חדשה על התרשומתם מהרכב. נוחות, שקט, כוח. תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת בונזיקו, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 932 צפיות
שלום אני רציתי לדעת כל מה שאפשר על קנייה מיד 2 מה לבדוק,לחפס וכו... תודה
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
א4500 שקל לביטוח מקיף לפולו 2000 זה מחיר שחיטה? כי זה מה שאני רואה שעשו לי או שזה המחיר כל מי שיכול לעזור לי תודה בן 23 ללא שום תביעות ותאונות שאמור לרדת לי 1300 שקל מהמקיף ברגע שאני אגיע לגיל 24
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 0 תגובות
- 620 צפיות
מממ אני בסה"כ בן 19 וזו תהיה הרכישה הראשונה שלי אם וכאשר תתבצע חבר שלי הרס תרכב וחשבתי אולי לקנות ב4 אלף תרכב אבל צריך להחליף מצבר, מנוע ואולי עוד כמה דברים האם זה כדאי ו על איזה עוד היבטים כדאי לי להסתכל ?
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
אמרו לי בקו ישר היא טיסן, אבל בפניות אין לה שליטה. מה אתם חושבים?
-
- 1 תגובות
- 826 צפיות
המכונית מיועדת לבתי שנוהגת בגיר אוטומטי ומעדיפה רכב קטן וחסכוני בדלק. לי חשוב שיהיה בטיחותי במידה סבירה. שוקלים יאריס 2004 או גץ 2006 . מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
- 3 תגובות
- 997 צפיות
מבקש ייוץ חברי בנוגע לרכב פולקסווגן פולו 1400/1600 60-76 כ"ס, שנת 1999 עד 2001... אם יש למישהו מידע על מנוע (האם זה הזרקה רב נקודתית?)... ואם בכלל כדאי? תודה
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
טויוטה פריוס או סיויק 5 דלתות
מאת Guest לא רשום- 2 תגובות
- 868 צפיות
שלום לכם, אנחנו רוצים לקנות רכב למשפחה ואנו מתלבטים בין פריוס להונדה סיויק, למרות שהרכבים שונים בתכלית מה הייתם לוקחים? יש איזשהם חסרונות לסיויק\פריוס שאמורים להבריח אותי מהם?
הודעה אחרונה מאת drorz1, -
טויוטה פריוס או סיויק 5 דלתות
מאת Guest לא רשום- 0 תגובות
- 784 צפיות
שלום לכם, אנחנו רוצים לקנות רכב למשפחה ואנו מתלבטים בין פריוס להונדה סיויק, למרות שהרכבים שונים בתכלית מה הייתם לוקחים? יש איזשהם חסרונות לסיויק\פריוס שאמורים להבריח אותי מהם? נ.ב הכוונה היא לסיויק חמש דלתות, לא ההיברדית
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 850 צפיות
ידני מאשר אוטומט גם בגלל ההנעה + הנאה וגם בגלל שהידני לא עושה בעיות חשמל כמו האווטמטית?
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
Hi,to everyone, I have always wondered what the procedure is for importing a classic,am coming to live from UK and have always loved classics,does anyone know the procedure thanks:-D David
הודעה אחרונה מאת לירן_ל, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
(סליחה אם כתבתי את זה בפורום הלא נכון.) עדיין יש לנו ניסן לארגו שאנו רוצים למכור. מי שהוא כאן בפורום יודע איזה ציבור קונה רכבים כאלו, בכמה? ובאיזה איזור בארץ? האם זה חוקי למכור רכב לערבי כך שהצבע של הלוחית זיהוי יהיה ירוק? תודה
הודעה אחרונה מאת sagi, -
- 3 תגובות
- 863 צפיות
שלום לכולם, היום ראיתי רכב עם בודק מחברת "המומחה" (זולים ולעניין..) מדובר על פיג'ו 97 106 אוטומט.. בסה"כ הכל היה בסדר, רכב שמור עם 98,000 ק"מ.. רק שעשו ראש מנוע לפני 500 ק"מ (המוכר טען שבעלות 4.5K למרות שלא הוציע קבלה כדי לחסוך מע"מ) הבודק אמר שיש לעשות כיוונים כי המנוע מזיייף! מה זה בדיוק אומר אני לא יודע! המוכר אמר ששלשום עשו כיוונים ושהוא יכניס את הרכב שוב למוסך ושאחרי עוד 1,500 ק"מ יש להכניס את הרכב שוב למוסך. הבודק אמר שכאילו אי אפשר לדעת עוד אם הראש מנוע החדש יהיה בסדר או שיצטרכו לעשות שוב פעם.. המוכר אמר לי שהוא יוציא לי אחריות לראש מנוע לכמה חודשים מהמוסך ושבינתיים ישאיר אצלי 1500 ש"ח עד סוף ההתחייבות..למקרה ש.. מה המומחים האמיתיים אומרים?? יש לי באמת מה …
הודעה אחרונה מאת aryehs,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 975 אורחים (הצג רשימה מלאה)