Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כבר זמן רב שאו מתלבטים בקניית רכב.

רכב חדש בתקציב של 125,000 ש''ח +-

רכב משפחתי בטיחותי, מאובזר, חסכוני בדלק וגם רצוי 5 דלתות.

ל4 נפשות (שיסחוב את העליות של ירושלים מה שנקרא..) אבל רוב הזמן רק אדם אחד נוהג בו למרחק של 200 ק''מ בשבוע, מחצית מהדרך כביש מהיר, ומחצית עירוני.

אוריס - אבא שלי נהג בה ולא הרגיש את החסרונות של הרובוטי, אך אני היתי מאחורה ודיי הרגשתי את ה"דחיפות" של האוריס בעת העברת הילוך.

יאריס - רובוטית 1.3, אבל יש לה יתרונות משלה - קטנה יותר, חסכונית יותר בדלק.

הונדה סיוויק - ארוכה מאוד, מורכבת בטורקיה ולא ממש חסכונית בעירוני...

סוויפט,פוקוס, מאזדה3 - צריכת דלק לא טובה...

מאזדה 2 - ממש צפוף בפנים...

אני יודע שבכל רכב יש חסרונות, ואם נחכה בסוף יהיו חלליות, אך אני מקווה שתוכלו לעזור לי לבחור את הרכב המתאים.

אנחנו ממש ממהרים לקנות רכב.

תודה רבה

פורסם

סוויפט צריכת דלק לא טובה? מי אמר לך את השטויות האלו?

לפי המחשב רכב הסוויפט שלנו עושה סביבות ה15 לליטר + - במשולב

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הונדה ג'אז - חיסכונית, מרווחת יותר ממאזדה 2 או סוויפט, זריזה, אמינה ושומרת טוב על הערך.

לפני 3 שבועות עוד נשארו דגמים של 2007 בהנחה גדולה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בקשר לג'אז, צודק, הרכב באמת נשמע טוב, אך הבנתי שלמרות שהוא "2008", זה בעצם דגם 2001, והסוכן מכירות אישר את זה..הוא אמר אמנם שהעיצוב החיצוני קצת השתנה (ב2004 אולי), אבל חוץ מזה, זה אותו הרכב של שנת 2001.

ודבר שני, אולי גם מצדיק את הבעיה הראשונה...הכח סוס שלו רק 83, נשמע כמו רכב חלש, אבל אולי יש לו מומנט גבוה, כי אמרת שהיא זריזה, רק חבל שאני לא מבין במומנט...

מה אתה אומר?...

בקשר לסוויפט, אכן במשולב כתוב 14.5, אך העירוני זה 10.5, שזה דיי נמוך לא?...

פורסם

לא יכלתי שלא לשים לב שכל המכוניות שציינת - יפניות (חוץ מאולי הפוקוס).

מה עם התוצרות האירופאית? סיטרואן C4 לדעתי פוגעת בול בכל הדרישות שלכם.

רכב משפחתי, בטיחותי, לא בולעת דלק, מאובזרת ובעלת 5 דלתות.

15cit_m_m.jpg

Citroen-C4-600.jpg

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לפי מה שהבנתי הוא לא רוצה סיטרואן בגלל שאין לו שוק והאיכות חומרים לא משהו - האם יש לזה בסיס?

היא מאוד יפה, ובאמת הכל נראה טוב עד הקטע של ההאצה ב 13.10 שניות שזה נשמע כמו רכב עגלה (הפוקוס שכולם אומרים שהוא עגלה עושה 13.6), וצריכת דלק בעירוני של 9.4 שזה נראה לי אוכל יותר מהמיצובישי סופר-לנסר 93 שיש לנו עכשיו...(באמת מעניין כמה דלק הרכב הנוכחי שלנו אכל כל הזמן הזה...)

מה אתה חושב?

תודה

פורסם

למה בדיוק אתה מצפה מרכב משפחתי אוטומטי ממנוע 1.6?

13.1 זה נתון די ממוצע בסה"כ לקטגוריה.

אם אתה רוצה מכונית זריזה יחסית לקטגוריה - נסה אולי את היונדאי i30.

אני הייתי הולך על הC4, ואם אפשר להתגמש אז על מנוע 2.0 (130K) שיפתור לכם את בעית הכוח.

פורסם

קח מנוע 1600 עם 115-120 כ"ס חבר אותו עם גיר אוטומטי וזה התוצאה, אתה לא תראה תוצאה טובה משמעותית באף רכב אחר בקטגוריה. רוצה תאוצה יותר טובה?! קח באמת מנוע 2000, קח רכב עם גיר ידני.

הC4 היא מהמכוניות הבטוחות והמאובזרות (שלא לדבר על היפות) בקטגוריה ועניין השוק לא נראה לי שיקול משמעותי. שתרצה למכור אותה שאתה יד ראשונה ואם לא "תקרע" אותה אתה, תמכור אותה בלי בעיה.

פורסם

לא מדוייק.

למאזדה 3 וליונדאי I30 יש ביצועים טובים למדי,גם בגירסאות הבסיס שלהם.

הסיטרואן C4 היא סה"כ פיג'ו 307 עם גאדג'טים וגימיקים ותו לא.

היא סובלת מאותם חסרונות של ה 307-נסיעה לא נוחה בעיר והתנהגות כביש סתמית ומשעממת.

אם חיסכון בדלק חשוב לך ואתה פתוח להצעות,נסה את היונדאי I30 דיזל-ביצועים מצויינים משולבים בצריכת דלק טובה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה על התגובה.

הלכתי היום עם אבא שלי לראות את יונדאי I30 והאמת היא שממש התרשמנו.

אבא שלי אהב אבל עדיין לא ממש סגור כי הוא אומר שזו חברה קוריאנית, וזה לא מותג כמו HONDA,

לכן עכשיו הוא במעין השוואה בין ה HONDA CIVIC 4D שעולה 130K, לבין היונדאי I30 שעולה 121K.

הבדל של 9K בין HYUNDAI ל HONDA.

אז הלכתי לאתר של שניהם כדי להשוות את האבזור וכדומה, ובדקתי מול מה שראיתי ב WALLA CARS, אבל זה שונה בשניהם..

המוכר של הונדה אמר לי שיש ברכב מערכת שעוזרת בבלימה, אבל באתר לא כתוב שיש את זה (HBA - Hydraulic Brake Assist).

כמו כן בWALLA כתוב שיש לרכב מחשב דרך, אך באתר של הונדה לא מוזכר זאת.

עשיתי מעין רשימה קטנה של דברים שיש ביונדאי ואין בהונדה:

נורת אזהרה למפלס נמוך של נוזל לשטיפת שמשה קדמית

IPOD -ו AUX , USB כניסות,טוויטרים,גלגל הגה וידית הילוכים מצופים בעור,בקרה למע' שמע מגלגל ההגה

HBA - Hydraulic Brake Assist,כיוון גובה פנסים,מזגן אוויר אחורי מקורי,חישוקי מגנזיום

ודברים שיש בהונדה ואין ביונדאי:

מוט הגה קורס,חלון שמש

------------------

אבל אני לא חושב שזה נכון מאחר ונראה לי שבהונדה הם לא ממש הזכירו את כל הדברים, שלא כמו יונדאי.

לדוגמא הבקרה למע' שמע מגלגל ההגה. בהונדה לא כתוב שיש, אבל בתמונה של הרכב כן יש.

---

מה אתם חושבים?

פורסם

התשובה לכל מאווייך: גולף TSI

שלום,

כבר זמן רב שאו מתלבטים בקניית רכב.

רכב חדש בתקציב של 125,000 ש''ח +- ראיתי שגם 130 נכנס, ה- TSI בגרסה נטולת סאן-רוף עולה לדעתי 140 (תבדוק בסוכנות)

רכב משפחתי בטיחותי, מאובזר, חסכוני בדלק וגם רצוי 5 דלתות. חמישה כוכבים, לא כמו ההונדה (4 אם אינני טועה); הכי חסכוני שיכול להיות (אם כי תלוי מי נוהג, אשתי או אני;-) ) , מאובזר באופן יחסי (אך נעדר שליטה מההגה; בתוספת תשלום יש ג'נטים וסאן רוף מקורי); 5 דלתות כמובן.

ל4 נפשות (שיסחוב את העליות של ירושלים מה שנקרא..) אבל רוב הזמן רק אדם אחד נוהג בו למרחק של 200 ק''מ בשבוע, מחצית מהדרך כביש מהיר, ומחצית עירוני. ועוד איך יסחוב. אתה מודאג מ- 13 שניות למאה, הרכב הזה יעשה זאת ב- 8.8 שניות !!.

וכמובן, טובה לחניה ולבריות בכלל.

תודה רבה

גילוי נאות: הכותב הינו בעלים (גאה ומאושר) של אחת מה- TSI הראשונות שהגיעו, באבזור מלא. וורום וורום. תקרא קצת ביקורות עליה - תביןץ

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אמממ אני דווקא ימליץ לך על הסיויק,

בעיקר עם ריפוד בהיר

האוטו נהדר, נכון שהוא פחות מאובזר מה I30 אבל שים לב שאתה מתעסק בזוטות

מחשב דרך אין שליטה על הרדיו מההגה אפשר להוסיף אאל"ט אבל האוטו נהדר,

נוסע חלק מנוע חזק יחסית (140 כ"ס) חסכוני תיבת חמישה הילוכים שביונדאי אתה מקבל רק ארבע, מרווחת ואמינות נהדרת של הונדה.

ולזה שאמר לקנות את הTSI אני גם חשבתי לקנות אותה פען והאוטו מגיע עירום, זה כאילו לקחו פטיש חמש כשהוא הגיע לארץ והוריד הכל לא שווה מבחינתי 140K

פורסם

תסלח לי דרור, אבל:

א. ל- TSI יש קודם כל עוד כוכב בטיחות !! וזה ממש לא זוטות. הוא גם חמש דלתות ונוח יותר לחניה, אבל מי סופר.

ב. פרט נא מה חסר לו בגרסה הבסיסית מול הסיויק הבסיסית. אשמח לשמוע (וכמובן, תתייחס לדברים משמעותיים ולא "זוטות" כפי שקראת להם).

ג. והוא כמובן זריז ממנה בעשרות אחוזים, ועם זאת חסכוני ממנה אם לא לוחצים עליו יותר מידי. תזכיר לי שוב מדוע סיוויק?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...