ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,627 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מחפש רכב *אמין*, משנת 2001, ידני/אוטומטי, קטן עד בינוני (עדיפות למרווח) בסכום שנקוב בכותרת. *אמין* זאת אומרת: אחזקה נמוכה (דלק, מוסכים וכו'...) וביצועים טובים. בקיצור, הטוב והמרווח ביותר שאני יכול למצוא בסכום זה התוכלו להציע לי דגמים מסויימים? באופן כללי אני יודע שכדאי לי להמנע מאירופאיות כשזה נוגע לרכבים ישנים. אף על פי כן, קיבלתי המלצות על רנו מגאן 2, פורד פוקוס וסיטרואן סי 4. מה דעתכם על אלו? תודה מראש, רון
הודעה אחרונה מאת נבדוקהשסי, -
פיגו 205
מאת Guest לא רשום-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום שמי הוא ניר ברצוני לברר לגבי רכב שברצוני לרכוש להלן הפרטים : פיגו 205 forever נפח מנוע 1360 שנת יצור 1995 תיבת הילוכים ידנית יד שניה נעילה מרכזית שני חלונות קדמיים חשמליים 5 צמיגי מגנזיום מזגן תקול לחלוטין העניין הוא שהמחירון של הרכב הזה על פי לוי יצחק הוא 10500 כולל מזגן.הבנאדם שממנו אני רוכש את הרכב רצה 13000 שח על הרכב כלומר 2500 מעל המחירון בטענה כי הוא לפני חצי שנה החליף מנוע והקילומטרג הוא 20 אלף קילומטר לאחר ההחלפה,הוא גם החליף לאחרונה ראדיאטור וצנרת ,הוא החליף ציריות וצלחת,החליף גיר.ובקיצור השקיע לאחרונה הרבה כסף על הרכב,בין 7000 ל8000 שח.הדבר היחיד שתקול לחלוטין זה המזגן.הבנאדם דורש סכום גבוה במיוחד מכוון שטוען שמצב הרכב מעולה ולא …
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 3 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
במסגרת חיפושי אחר רכב משפחתי אני מתלבט האם ללכת אסטרטגית על רכב אירופאי זול יחסית. ראיתי מגאן 2002, יד ראשונה, 44K ק"מ שלא טופלה במוסך המרכזי. דורשים מחיר מחירון שהוא כ-44 א' ש"ח. האם אני מכניס ראש בריא למיטה חולה או שיכול להיות שיש כאן "מציאה"?
הודעה אחרונה מאת xpozot, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נתקלתי במודעה לרכב אודי A3 שנת 2000, 1800 סמ"ק, אוטומט, 140,000, יד חמישית. הגעתי לראות את הרכב והוא במצב טוב מאוד חיצונית והבחור מתחייב בבדיקה לשילדה, גיר ומנוע במכון אותו אני אבחר. הוא טוען שהוא נקלע לחובות כלכליים ולכן הוא שהיה היד הרביעית העביר את הרכב על שם אימו לפני שבוע כדי שלא יוכלו לעקל לו את הרכב ולכן הוא גם לחוץ בכסף ויורד ממחירון של 65,000 שקל לחמישים אלף. האם מדובר בעיסקה שווה ואיך בכלל הגיר האוטומטי מתפקד אחרי 140,000. מודה מראש לכולם על העזרה!!!
הודעה אחרונה מאת גל1, -
עזרה בבחירת רכב ליסינג
מאת Guest לא רשום- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב, אשמח לקבל הכוונה/ייעוץ לגבי בחירת רכב ליסינג. האפשרויות העומדות בפניי הינן: 1. סובארו אימפרזה. 2. מיצובישי לנסר. 3. מאזדה 3. אציין כי בכל אחת מהאפשרויות ניתן לבחור בין מודל 2005 לבין 2007 (הבדלים כספיים) וכמו כן הרכב מיועד לזוג צעיר עם ילד קטן כך שבטיחות, נוחות, תא מטען גדול וכיוצ"ב הם השיקולים העיקריים. אשמח לשמוע כל הערה/הארה. תודה מראש לכל העונים/ות.
- 0 תגובות
- 681 צפיות
אוטומטית בממוצע מהשנים 94-96 של 1800 אוטומטית ושל 2000 ידנית
הודעה אחרונה מאת yotamix, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אהלן אני מעוניין לרכוש את האוטו דודג נייטרו הגיפ אני רציתי לדעת האם מישהו יודע אם זה אפשרי לעשות נסיעת מבחן עם ביטוח של נהג חדש ובכלל אם החברה הזאת מאפשרת נסיעת מבחן? ובכלל איך האוטו תודה לעוזרים ומנהלים בבקשה אם התיוג לא כמו שצריך לתייג דודג'
הודעה אחרונה מאת Lexus12, -
- 2 תגובות
- 876 צפיות
שאלה מפי חבר שלי, הוא מחפש רכב בתקציב של עד 14 אלף ומצא ניסאן סאני שנת 94 ידנית עם 158 אלף ק"מ נראת במצב מצויין. מה דעתכם על הרכב לנהג חדש?
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
- 11 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
קיבלתי המלצות חמות על סיטרואן פיקאסו, כפיתרון למשפחה עם 3 ילדים קטנים עם בוסטרים, ותקציב של עד 100,000 (ופחות). להפתעתי, מאוד קשה להשיג מכונית כזו וכמעט אין סוכנות שמחזיקה כאלה, שלא נדבר על אנשים פרטיים. אפילו לראות אחת כזו כדי להתרשם ממנה, לא הצלחתי. מדוע ? אם היא כזו טובה, למה אנשים נמנעים מלקנות אותה ? ואם קונים אחת כזו, איך מצליחים למכור אותה אחרי מספר שנים? איפה אני כן יכולה לראות אחת כזו ? הבנתי שרנו סניק מומלצת קצת פחות ממנה, אולם היא הרבה יותר נפוצה. האם עליי לעבור לרנו סניק ? יש רכב אחר שעונה על הצורך והוא לא צרפתי ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום אני יקנה בקרוב פונטו ספייס 2003 ועברתי פה על הרבה מאוד הודעות וקראתי על הרכב ויש לי מספר שאלות 1)קראתי על שמן קירור בשם פאראפלו ורשום שצריך להשתמש רק בו א)איפה אני יכול לקנות את הפאראפלו? ב)האם אני שם אותו כמו שהוא או שאני מערבב איתן עם עוד משהו? ג)איפה בדיוק נמצא השמן קירור בפונטו איך אני ידע איפה למלא? ה)האם לשאול את הבעלים של הרכב אם הוא מלא פאראפלו? 2)מהו בדיוק הנזל הירוק שכולם מדברים עליו איפה אני משיג אותו ואיפה אני שם אותו? 3)האם הספייס 2003 דגם קלאב(elx)הוא רכב אמין וחסכוני אנא פרטו על הרכב קצת 5)האם הרדיו דיסק הוא מובנה או שאני צריך לקנות? 4)על אילו דברים להקפיד בפונטו ספייס מבחינת בדיקות לרכב או לדוגמא שמנים ש…
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
אני מתלבט בין לקנות איביזה או קורדובה כאוטו ראשון להחזיק לבד, אפשרות נוספת היא הפולו בצורת סדאן . שלושתן בהילוכים ועד שנת 97 . האם שווה לקנות בכלל את המכונית או שאתםיכולים להמליץ לי על משהו אחר בסביבות ה15 אלף.
הודעה אחרונה מאת liranadir, -
- 0 תגובות
- 757 צפיות
אם אפשר לקבל חוות דעת על שתי המכוניות רק הילוכים כמכוניות לנער שרק קיבל רשיון מה עדיף [אולי אף אחת מהן] אני מדבר על הדגמים עד 1997 גג בסכומים של 20000 שקל. אני מתכוון לשפר תאוטו שיפורים קטנים לא משהו גדול.
הודעה אחרונה מאת liranadir, -
רנו טווינגו - מספר שאלות לפני קניה
מאת Guest לא רשום-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לאחר עיון רב בפורום , הגעתי למסקנה שרנו טווינגו זה האוטו בשבילי קטן , נחמד , לא צורך הרבה דלק אבל לפני כן יש לי כמה שאלות האם יש לרכב הגה כוח? איזה בעיות אמינות , או בעיות בכלל יש לרב מה צריך לבדוק לפני שקונים וכ"ו תודה רבה שיר
הודעה אחרונה מאת ronenfe, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
זו ההתלבטות שנותרה לי ליפני הקניה מבחינת אמינות. חלקים של מי יותר יקרים צריכת דלק ממוצעת וכו הודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור. לי מאוד קשה תודה אופיר
הודעה אחרונה מאת דני זומרשטיין, -
- 4 תגובות
- 903 צפיות
אני רוצה לקנות אימפרזה טורבו השאלה שלי היא: יש פה מישהו שיכול להגיד לי כמה שיותר מדויק מה ההבדל בין STI ל WRX רגילה? ואם ישתלם לי לשלם פחות על WRX ולשפר בסכומים גבוהים (30-40K) או ללכת על STI ולשפר בסכומים נמוכים יותר
הודעה אחרונה מאת TomerFr, -
מחפש קטנה, ידנית, 15K - 25K
מאת Guest שחר_12- 2 תגובות
- 691 צפיות
שלום לכולם, החלטתי להתחיל בחיפוש איטי ומבוקר אחר מכונית. הנני חייל ובשנה ו3 חודשים הקרובים לא צפויות לי הכנסות פרט לחסכונות שלי. אין לי בעיה למשוך את משך החיפוש, אך קודם כל עליי להינעל על מכונית. האינסטינקט הראשוני שלי הוא פיאט פונטו. למה? ידנית, חסכונית, אמינה (?). חיפשתי קצת בהודעות בפורום וראיתי שהאלטרנטיבה המובהקת היא פולו. לא מעוניין להתעסק איתם, הם צורכים הרבה דלק וטיפולים. אשמח לקבל עוד אלטרנטיבות לפונטו וכן לשמוע על מידת אמינותה ותצרוכת הדלק שלה לעומת המתחרות שקיימות.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב לצורך הגעה לעבודה בלבד - במרחק 7 ק"מ מביתי. אני מחפשת רכב קטן ואמין, גיר אוטומטי, שלא צורך הרבה דלק. יש רעיונות למישהו?
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולכם, זו הפעם הראשונה שלי בפורום אני רוצה לקנות רכב אוטומטי, התקציב 50-55 אלף ש"ח קיבלתי רשיון לפני שלושה חודשים וזה יהיה הרכב הראשון שלי החלטתי לקנות מטריידאין או מליסינג, על איזה מכוניות הייתם ממליצים בתקציב הזה? חשבתי ללכת על רנו מגאן (צורה חדשה) - שנת 2004 או מגאן צורה ישנה... מנוע 1600 ראיתי גם פורד מונדאו 2004 או 2005 אבל נראה לי שזה עולה הרבה כסף להחזיק רכב עם מנוע 2000 סמ"ק יש למישהו המלצות?,רעיונות חדשים? ביקורות על המגאן?
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האפשרויות הן: יונדאי גטס שברולט אבאו קצר מאזדה 3 מיצובישי לנצ'ר אין כל כך דרישות - מדובר ברכב שאמור לשרת זוג. היום הם נוסעים בסובארו אימפרזה שהם בכללית מבסוטים ממנה. כאמור ליסינג אז דלק / תיקונים וכדומה לא רלוונטי. תודה רבה
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היתה לי עד ליפני כמה ימים סיטרואן סקסו דיזל שנת 98 שעברה תאונה אני רוצה להשאר עם מנוע דיזל יש לי שתי אפשריות לקנות סקסו נוספת ולהשאיר את הקודמת לחלקים הכל היה תקין ליפני התאונה כולל משאבת סולר גלגלים חדשים וכו או לקנות סיאט קורדובה דיזל שנת 99 אם יש למשהו מידע מה כדאי מבחינת עלויות אחזקה חלקים בעיות מיוחדות וכו הודה מאוד לעזרה בנושא (העברתי לפורום הזה מפורום תקלות טכניות)מצטער. אופיר
הודעה אחרונה מאת יבגני .י., -
- 4 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום רב אני זקוק לעזרתכם אני מתלבט בין ניסן מקסימה שנת 2001-2002 מנוע 2000 לבין פסאט שנת 2002 מנוע 2300. הפרמטים שמענינים אותי הם: ראשית אמינות, צריכת דלק, עליות אחזקה ורמות גימור הבעיה היא שבכל הניסן שפגשתי כולם עם מעל 15000 ק"מ אשמח לקבל חוות דעת
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 910 צפיות
יש חמשהו מושג מה המחיר מחירון ץודה
-
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום. הגיע הזמן להחליף את המאזדה 3 אשר בבעלותי כבר כמעט 3 שנים. רציתי רכב יותר מפולפל, מהיר יותר, חזק יותר עם חזות מעט קרבית. שמתי לב בכמה אתרים שללאון קיימת גרסת טורבו של 1.8, רציתי לדעת אם היא עדיין או כבר נמכרת בארץ? האם הגרסה הזו מומלצת? מחלות כלשהן? יתרונות/חסרונות לכאן או לכאן? האם בתקציב של בסביבות ה-150K ישנו רכב אחר אולי שאתם ממליצים עליו? נניח שהדגם של הליאון נמכר בארץ, האם לפי דעתכם אפשר לדבר איתם על המחיר ולקבל הנחה מסויימת? פשוט ראיתי שהיא עולה 160K ומבחינת התקציב אינני רוצה לעבור את ה-150K בשום אופן ואף ללכת יותר דרומה אם תהיה אופציה מעניינת יותר ומומלצת יותר. נ.ב - שמתי לב שמחיר הגולף TSI צנח ב-20K! מה דעתכם עליה? (ידוע לי שהיא לא ידנית …
הודעה אחרונה מאת edanj, -
מחפש רכב עד 50K
מאת Matt-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני סטודנט שגר בתוך תל אביב ומחפש רכב אמין וזול לאחזקה עד 50K. אני משתמש ברכב לעיתים רחוקות - משהו כמו 5000 - 7000 ק"מ בשנה. היה לי כבר פולו 1600 שנת 98 וממש לא היית מרוצה. הייתה יקרה לאחזקה ולא חסכונית. אני מחפש רכב שלא יחורר לי את הכיס שהוא רואה מוסך ושגם יש לו צריכת דלק טובה בנסיעה עירונית כי אני רוב הזמן בתוך בעיר. תודה רבה, מתן.
הודעה אחרונה מאת Matt, -
-
המלצה לרכב
מאת ayaniv- 1 תגובות
- 628 צפיות
מתלבט ברכישת רכב חדש . בין מזדה 3 לסקודה אוקטביה MPI . אשמח לקבל המלצה - רכב למשפחה.
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
- 3 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
מישהו ראה למכירה, מכיר מישהו שיש לו כזו ?
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
גיר אוטומט
מאת aryehs-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 778 צפיות
שלום לכולם אני חדש בפורום מאוד התרשמתי.. http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1011959&postcount=11 אני מחפש רכב לקנות בסביבות 20K גיר אוטומט.. ראיתי פיג'ו 106 97' ואני פשוט מפחד על הגיר כבר יש קצת רעש ממנו בנסיעה וידוע שהוא עדין. האם עלי לקחת בחשבון שאצטרך באחד מן הימים גיר חדש או שיפוץ רציני? וכמה זה יעלה?? חשבתי גם על קליאו 98' אוט', גם על הגיר שלו עלי לחשוש?? כדי לי פשוט להשקיע עוד 5K ולקבל משהו יותר טוב שידרוש קצת פחות טיפולים? אשמח לתגובות!!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברצוני לקנות פיאט פונטו ספייס שנת 2001, רציתי לקבל מידע על האוטו מכל מי שיודע !!! שאלה חשובה : מה ההבדל בין מנוע 8 שסתומים לזה של ה 16... ? תודה למי שיענה... !!
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
זקוק להמלצה לרכב ב50K רכב שלא יקר מידי לתחזק עדיף ידני אבל לא חובה שהיה די אמין ואם אפשר גם קצת זריז לגבי הגודל אני די פתוח (לא גדול מידי לא קטן מידי - סמארט - אימפלה) תודה
הודעה אחרונה מאת BmsKlane, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מצטער שאני מעלה נושא שכבר נדון כאן , עשיתי חיפוש ולא מצאתי משהו שעונה במדויק על הצרכים שלי. לעניין: שתהיה לו צריכת דלק נמוכה ,ביטוח זול, הוא לא יסע הרבה , כי יש לי הסעה לעבודה(בד"כ רק בסופשים ובסידורים למיניהם, טיולים מידי פעם) כרגע אני בכיוון של או פולו או איביזה , אבל אני לא סגור אז אם מישהו יוכל להאיר את עיני אני אשמח חייב שתהיה ידנית! אשמח אם תגידו לי אילו רכבים לדעתכם הכי משתלמים בסכום הזה ,לאילו לא להתקרב , וגם אם תסגרו אותי ספציפית על שנה ויד זה יהיה מצוין. זה רכב ראשון שלי אז אנא נהגו עימי בסובלנות . תודה מראש. תמיר.
הודעה אחרונה מאת mtfl, -
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 914 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- David32
- איציק נ.
- מלטבשי
- baer
- flytomars
- avargel
- ידית
- falou
- guy.a
- NirNissimov
- ברווז
- gadik6