ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. רציתי בבקשה קצת פרטים על הרכב רנו מגאן קופה 1996. צריכת דלק,בטיחות,נתונים כגון כ"ס 0-100 וכאלה,אמינות,התנהגות,בקיצור,רקע על הרכב אם מישו יוכל לעזור לי עם זה,זה יהיה מצויין. תודה רבה לעוזרים!
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי שאלה מה הבדל בין דגמי סופר לנסר האלה: GLI לבין GLXI? האם הבדלים מכניים? בתוך סלון? איזה דגם יותר מומלץ? יתרונות,חסרונות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mitsugli, -
-
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום לאחר שמכרתי את המגאן...החלטתי על שני מכוניות שנראות לי הכי מתאימות לי. הראשונה גולף V5-מהירה,ניראת טוב,אמינה(לאחר התייעצות עם מוסך מורשה של פולקסווגן) אך עם זאת האוטו שותה הרבה דלק,לא ידוע לי על בעיות מסוימות. 206CC-לא כ"כ מהירה, אך אחת המכוניות היפות ביותר שראיתי... (טעם אישי),אמינה?!(את זה אני עדיין לא יודע מקווה לקבל תשובה),בעיות מסוימות?! השאלות העיקריות שלי: 206CC - האם היא אמינה?,יש לה מחלות מסוימות? V5-בעיות מסוימות? אני נהג חדש,אני רוצה להתחשב בהורים שלי בכל הקשור לביטוח איזה רכב לפי דעתכם יהיה הזול מבינהם מבחינת ביטוח? אני 99% בטוח שמבחינת דלק הV5 שותה יותר דלק מאשר הCC... תודה רבה בר!!
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
בודק מחר פונטו ספייס 2003 אוטומטית אנא עזרה
מאת Guest לא רשום-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום אני מחר נוסע לבדוק רכב פונטו ספייס 2003 יד ראשונה הוא רוצה 39,500 שקל הרכב עבר 107,500 יש לי כמה שאלות חשובות 1)על מה להקפיד בבדיקה?(ספציפית לרכב הזה) 2)איך התיבה האטומטית של הפונטו ספייס? 3)שאלה כללית:מתי בדיוק שינו את צורת הפנסים הקדמיים של הפונטו ספייס? 4)איך הרכב מבחינת דלק ואמינות? 5)האם כל החלונות ברכב חשמליות או שיש ידניות? 6)במידה וקניתי את הרכב על מה להקפיד בטיפולים של הרכב וכל כמה זמן אם אתם מכירים מקום שמוכר פונטו ספיס בן שנים 01-03 אוטומטיות אם כן אני השאירו לי טלפון של המקום 6)השאלה הכי חשובה בשבילי אני בן 21 אני קונה את הרכב הראשון שלי אני מרוויח בסביבות ה-5000 שקל בחודש במידה ואני נוסע 5 פעמים בשבוע לעבודה שהיא במרק ש…
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות רכב חדש. יש דבר אחד שאני יודע והוא שאני מעדיף לקנות טויוטה קורולה. ההתלבטויות הם כאלה: האם ללכת על רכב יד שנייה ובמקרה זה מדובר על שנת 2007 או לקנות רכב חדש ( הבנתי שדגמי הקורולה החדשים הם בעלי תיבת הילוכים רובוטית מה שגרם להרבה אנשים שרכשו להתאכזב מאיכות הנסיעה ) אם מישהו יכול להעיד על איכות הנסיעה בדגמים החדשים של הקורולה אני אודה לו בנוסף אשמח לקבל ייעוץ נוסף בנוגע לרכישת רכב חדש בסכומים שציינתי. עיקר הדרישות הם : משפחתית חסכונית בדלק תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת מיצובישי, -
- 0 תגובות
- 676 צפיות
קראתי בידיעות היום וגם ב- וואלה שהמאליבו החדשה תכנס לקבוצה 4 (147,000), כמובן עם פחות אבזור מהדגם הרגיל. האם חברות הליסינג כבר מציעות רכב זה? והאם הוא עדיף על המונדיאו החדשה?
הודעה אחרונה מאת adeeb_m, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני יודע שלפני כמה ימים ביקשתי ב80. אבל התקציב ירד בצורה משמעותית אז צריך הצעה לרכב לחיילת, כלומר, חסכוני, רצוי אוטומט, אמין, זול לתחזוקה ושלא יבלה יותר מדי במוסך תודה
הודעה אחרונה מאת ThEbAdMaN, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 871 צפיות
שלום חברים. מדובר בגולף 2005, 1600 אוטומט, טיפטרוניק. אני מבקש יעוץ לגבי אמינות ומחירי טיפולים, וגם סחירות בשוק. הרכב מיד ראשונה, 56 אלף ק"מ, טופל היטב עד עכשיו, המחיר הנדרש הוא מחירון-85 אלף ש"ח. תודה מראש על העזרה.
הודעה אחרונה מאת סקרן, -
- 5 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הוצע לי לרכוש את הרכב ממקום העבודה שלי (אני נוסע עליו). סובארו אימפרזה ניו אייג' 2001 , מטופלת אך ורק במוסך מרכזי כמו שעון , אני נוסע עליו כשנה - 0 תקלות. מחיר מחירון 50K - הוצע לי ב 34K. הנון הגדול הוא מד האוץ' שעומד על ~240K ... בהנחה שהרכב עובר בדיקה סבירה (שסי , גיר מנוע וכו'). האם כדאי לקחת ? או שבעצם אני מכניס ראש בריא למיטה חולה?
הודעה אחרונה מאת Dorb, -
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכל חברי האתר אני רוצה קודם לפתוח במחמאה לפורום המעולה הזה....אני כל יום משוטט בו אני כרגע בודק אפשרות לקנות סיאט איביזה ספורט 2008 עם חבילת FR(4000 ש"ח תוספת שאותה אני מקווה להוציא בחינם או בהנחה משמעותית. יש לי נסיעת מבחן ביום רביעי הקרוב ואז אני ידע על בטוח אם אני הולך עליה או לא. אם אני יאהב אותה אז אני הולך עליה ולא בודק עוד מכוניות אחרות. מישהו פה יודע כמה יעלה לי תוספות של רדיו-דיסק מובנה MP3 ופנסי קסנון? יש עוד תוספות אולי כמו למשל מערכת רמקולים טובה? תדוה לכולם
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, רציתי לדעת האם האוטו אמין , איך התצורכת דלק שלו ביטוח לנהג חדש? חלקי חילוף יקרים? מדובר על שנת 2000 , 100-130 אלף ק"מ בערך
הודעה אחרונה מאת Or_s, -
- 2 תגובות
- 949 צפיות
שנת 97,יד 1,אוטומט,מצב מכני מעולה. הוא רוצה עליה 18 אלף,ופיאט זקוקה בדחיפות לצבע ופחחות. אגב הידיות שלו התפוררו נראה לי..כמה עולה יחידה אחת? כמה הוא באמת שווה? מה אתם אומרים על האוטו? מהי צריכת הדלק שלו? הוא בצבע כחול,יש אפשרות לצבוע אותו בצבע צהוב? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב, הוצע לי לקנייה הרכב הנ"ל מודל 93 , מנוע V6 2.5 הזכור לטובה של BMW. הרכב מיוחד ויובא ביבוא אישי עם גג חשמלי כפול.. הרכב עבר לא מעט קילומטרים על מנוע + גיר מקורים (מעל 280K ק"מ) חיצונית הרכב זקוק לטיפולי קוסמטיקה עקב מכות קטנות וצבע מתקלף, פנים הרכב דורש שיפוץ כללי עקב בלאי מוחלט של סלון העור המקורי שאיתו הגיע הרכב.. מה דעתכם ? מחלות ידועות של הרכב ? נקודות שיש לשים אליהם לב ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום אני חדש בפורום בעזרת השם נגמר לי המלווה עוד שבועיים וחצי ואני מחפש רכב עד20K עדיפות לרכב בטוח וחסכוני (גם בדלק וגם בטיפולים ) ואם זה גם אפשרי אז שיהיה לו תמראה הצעיר אשמח לשמוע את תגובתכם ...
הודעה אחרונה מאת solo69, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
במסגרת חיפושיי אחר משפחתית קומפקטית ידנית לאשתי ולאחר שגיליתי שקשה למצוא גולף, הלכתי לראות היום סיאט לאון 1.6 2005. המכונית מיד ראשונה והמחיר סביר בהחלט ומתחת למחירון. עשיתי גם סיבוב וסביבת הנהג נעימה יותר מהגולף בגירסה הבסיסית. הנתונים שאני לא יודע לגביהם הם האמינות של הרכב (חוץ מהמנוע שזהה לגולף) וזמינות החלפים, שכן הוא נדיר למדי. מישהו יכול להאיר את עיני לגבי הנעלמים האלה?
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 897 צפיות
רציתי לקבל ייעוץ על בדיקת רכב מדובר על פיג'ו 106 אוטומט 97' עם 74,000 ק"מ את הבדיקה עשיתי בטסט ליין ברור לי שהרבה ממה שמציינים הוא כסת"ח ולכן אני לא אמנה את הכל.. לגבי המנוע: רעש מערכת תזמון+שסתומים יתר, רעשים ונקישות פנימיות 3, רעש פנימי ממיסבים,חוסר שמן במנוע,רצועה פגומה. מערכת פליטה: רועשת. גיר: חופש ונקישות בציריות, חילוף הילוכים מאוחר, נזילת שמן תיבת הילוכים,תושבת תיבת הילוכים פגומה,רעש קל מתיבת הילוכים. שילדה נקיה בלי שום תאונות. הבודק אמר לי שהרכב בסה"כ ויחסית לגילו במצב טוב. אך יש שחיקה במנוע האם זה צריך לעורר חשש על זיוף המד ק"מ שנמוך בצורה יוצאת דופן?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! אחי מעוניין ליקנות רכב עד 150K פלוס מינוס. בעיקרון הרכב אמור ליהיות מרווח וכמה שיותר,בטיחותי ונוח לנסיעה(ביצועים פחות חשוב). הרכב המועדף עליו היה ההונדה סיוויק ברמת האיבזור המלאה,לאחר בדיקת הנושא אצל כמה בעלי הונדה הם ציינו שהרכב לא כזה מרווח ,בידוד הרעשים פשוט ברמה נמוכה , מה שכן הרכב מאובזר מאוד,המנוע מצויין(וגם חסכוני)וגם הגיר טוב. לאחר חשיבה מסויימת הוחלט ליבדוק את האופציה של המישפחתיות פלוס, בדגמים הבסיסיים(מאזדה 6,B4 ,ואונסיס) רכבים אמינים ומרווחים. אני המלצתי לו ללכת על הפורד מונדאו החדשה ,שלמעט סן-רוף מגיעה יותר מאווזרת מכל שאר המכוניות (כולל הסיוויק) היא יותר מרווחת מכל המישפחתיות פלוס,וגם היא בקבוצת רישוי 4 מחירה עומד על 151,000 . אחי אמר שהיפ…
הודעה אחרונה מאת Daniel.K, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ב 13 אלפ מחיר שמקסימום אם צטרכ להחליף מנוע אני יוכל לספוג 4 חלונות עובדים כמו כן מזגן שווה ללכת לנהוג עליו ולראות איך הוא נוסע..? הגג במצב טוב ידני.. ממ שנת 94 שהמחירון שלו הוא 24 וחצי .. מה אתם אורמים?
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
-
פוקוס או I30
מאת llaavvii-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לאחר לבטים ונסיעת מבחן בI30 (מרשימה סוחבת מאובזרת - ספסל האחורי למרות הקטלוגים שטוענים שהוא הכי מרווח למעט ב9 מילמטר מהפוקוס ויותר מהטויוטה, נראה שצפוף שם) נשארו רק שנים פוקוס או I30 (כל השאר ירדו אז תשובות בסיגנון מגאן,C4 לא במקום) חשיבות ראשונה היא מרווח בספסל האחורי!!! לאחר מכן בטיחות (ESP בכדי לא להגיע למצבים קשים או 5 כוכבים בפוקוס) ביצועים ובאג'ז. (אני מבקש תגובות רק ממי שישב בספסל האחורי או נסע ברכב, מקטלוגים תשובות לא עוזרות). תודה דרך אגב נתון מענין לא נערך שום מבחן ישיר בין השניים בגירסת ציי רכב וזאת למרות ש70% מהמכירות הם כאלו.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אלא הם התוספות של איביזה SPORT 2008, מה שנקרא חבילת FR או חבילת FORMULA SPORT: גריל כוורת כמו של ה-FR, שימו לב מימין ומשמאל לסמל של סיאט של כוורת במקום גריל פסים. ג'אנטים כמו של ה-FR מושבי ספורט עם התפר האדום, מושבים של הקופרה, במציאות נראים יותר טוב מבתמונה עוד תמונה מבפנים של המושבים : לוח שעונים לבן (חובבבבבבבה) אחרון אחרון חביב, כפתור שסוגר ופותח את המראות החשמליות שראיתם בתמונה הראשונה, הוא סוגר אותה בצורה מגניבה של סיבוב ולא סתם קיפול
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
גיר רגיל. מישהו יודע? מישהו מכיר? אשמח גם לאיביזה דומה, תודה.
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אבקש את חוות דעתכם לרכב הזה מבחינת צריכת דלק שמירה על הערך(אם המושג הזה עדיין קיים...) בטיחות ומחיר ביחס לרכבים דומים.. אגב...איך ה5 דלתות ביחס ל4 ? תודה תודה!
הודעה אחרונה מאת עופריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני נוהג בקסנטיה בנזין ידנית עם מנוע 2000 ולא ממש רוצה להחליף אותה, היא במצב מעולה ולא עושה בעיות. העניין הוא שכמות הק"מ שאני עושה בשנה (כ 40K) מחייבת אותי לעבור לדיזל, מה גם שאני מייצר את הדלק לבד. הבחירה שלי (אלא אם יש לכם רעיונות טובים יותר - ואל תגידו פולו או קורדובה, איכס..), היא בין קסנטיה אחרת טורבו-דיזל שנים 99-01, קסרה HDI שנים 01-03, אסטרה טורבו-דיזל שנים 99-02, והיום ראיתי גם בורה אחת שנכנסת בתקציב משנת 2001 העניין הוא שאם אני קונה את אחת הקסנטיות, עקב המחיר הזול אני נשאר גם עם הרכב שלי וכמו שדודו טופז אמר פעם - "תקוע עם שתיים..". אם אני מחליף לאחת מהבחירות האחרות אז אני חייב להחליף גם את שלי ולהוסיף כ 20K, מצד אחד מתאים לי מצד שני, קצת מקרב אותי למגבלת …
הודעה אחרונה מאת wonderd, -
-
- 1 תגובות
- 37.2 אלף צפיות
אהלן , רציתי לשאול כמה עולה העברת בעלות רכב בדואר ומי משלם את זה בד"כ אם לא סוכם הקונה או המוכר?
הודעה אחרונה מאת 206 gti, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
שלום חברים! אמנם לא מדובר ברכישת רכב, אך אני מעוניין לשכור טנדר/מסחרית גדולה ליום-יומיים. הטנדר חייב להיות פתוח, אך אם זה ואן מסחרי - רק עם מושבים מקופלים, או ללא מושבים אחוריים כלל. לצערי רוב חברות ההשכרה לא מתעסקות בדברים האלה ולכן רציתי לדעת אם ידוע לכם על מקום ייעודי המשכיר טנדרים לאנשים פרטיים לתקופות קצרות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת יוני 110, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
לאחר חיפושים ארוכים ומייגעים מצאתי 4 רכבים שנראים במצב טוב: מיצובישי צ'אמפ שנת 94 1600 קילומטרז 78k! עם מכות פח קלות פזו 306 שנת 95 1400 עברה 105k עברה תאונת פח שתוקנה בתא מטען פזו 405 שנת 92 1600 עברה 120k נקיה חלקה לחלוטין, עד לפני שנתיים טופלה במוסך המרכזי של פזו בבני ברק פיאט טמפרה שנת 95 1600 עברה 107k הייתה לה תאונת פח בתא מטען מאחורה ארבעתן יד ראשונה, עם צבע מקורי במצב לא הכי טוב. מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת ohadi8, -
-
- 1 תגובות
- 875 צפיות
אני מעוניין לרכוש יונדאי לנטרה שנת 1998 , אוטומטית. רציתי לדעת האם הרכב אמין, בטיחותי וזול באחזקה
הודעה אחרונה מאת ALX, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אז ככה אני מחפש לקנות אוטו זול גג איזור ה 10K רצוי חסכוני בדלק, כמה שאפשר יותר בטוחה (למורות שרוב המכוניות בסכומים האלו הן דיי גרוטאות) בנתיים אני בכיוון של פז'ו 106 שנת 97 ומעלה שאפשר למצוא יד שניה באיזור ה 10-12K לאיזה עוד כיוון אפשר ללכת? (רצוי אוטומטי, אבל לא חובה)
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אז ככה צהריים טובים כולם קודם כל ! רציתי לדעת איך האוטו מיצובישי קולט שנת 96-97 האם הוא שותה דלק..הביטוח יקר ? האם הטיפולים שלו יקרים ואיזה קילומיטרז אמור להיות לו שיהיה סבבה.. לשנה שכתבתי למעלה שאני לא יסע איזה שבוע שובעיים ואז פתאום האוטו צריך לראות מוסך ולעבור המון טיפולים תודה רבה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 959 צפיות
מישהו יכול לייעץ לי אודות הרכב הנ"ל. הוא נראה מדליק אבל באתרים מחו"ל לא כ"כ אוהבים אותו. אני צריך רכב משפחתי יחסית חדש, מרווח, שיתאים גם לטיולים רגועים בעיות אמינות ? צריכת דלק ? דברים שיש לשים אליהם לב בעת רכישת כזה רכב יד2? כל מידע יעזור תודה
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -