ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש לי אפשרות לבחור בין פורד פיאסטה 2001 ידנית יד שניה עשתה 170000 ידיים פרטיות(כמובן ללא תאונות שמורה) לבין יונדאי גטס 90000 קילומטרג' יד 3 מהשכרה(גם ללא תאונות) מה אתם ממליצים??חייב עזרה דחוף חבר'ה...תנו בתגובות
הודעה אחרונה מאת מני 10, -
טוראן או...
מאת Halperon- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, סבתי מחפשת לה אוטו חדש. היא מסיימת עכשיו עם גולף 2005 1.6 FSI, שאותו היא אוהבת, אבל תמיד התלוננה שחסר לה מקום בבגאז'. מה אישה מבוגרת תעשה עם בגאז' גדול- אני גם לא יודע. אבל אתם בטח מכירים אנשים מבוגרים, הם די עקשנים ושמרנים. מאחר שהיא לקוחה נאמנה של פולקסווגן (לפני זה היתה לה בורה 02) היא התחילה שם אוטומטית, ובדקה גולף (אמנם TSI, אך זהה לנוכחית), גולף פלוס, ג'טה וטוראן. היא נדלקה על הטוראן (TSI והייליין, עם מע' החניה האוטומטית, 180,000 ש"ח), ולפני שהיא קונה, רציתי לשמוע אם יש לכם הצעות למשהו דומה (לא צרפתיות...), עם בגאז', לא גדול מדי ובתחום המחיר. היא בדקה גם קשקאי (ביוזמתי) והוא פשוט לא זה- יפני וזול בתחושתו מבפנים, והיא רגילה לאיכות גרמנית. ובנוסף- איך …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המופרסם בנשי מיקרי שונים התוצאה העלתה מודעות מכירה רבות של רכבים שונים
הודעה אחרונה מאת truejoker, -
קליאו או פולו?? 1 2
מאת avi.hagit- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מת לקנות כבר אוטו לאישתי אבל אני מתלבט באיזה אוטו לגעת אני צריך רכב שישרת אותה בערך 15 קילומטר ביום האוטו הוא שני במשפחה יש לי אוטו מהעבודה התקציב הוא 28 אלף שקל כולל הישור קו לרכב ההתלבטות היא בין רנו קליאו שנות ה2000 ומעלה או פולו שנת 98 ומעלה האיזור בו אנו גרים הררי עם כבישים רעועים הרכב ישרת אותנו לשנתים הקרובות,בקיצור אני רוצה שהרכב ישמור קצת על הערך שלו שהטפולים בו לא יקרעו אותי מה אתם אומרים? ונמקו תודה רבה לכול העוזרים
הודעה אחרונה מאת bnaya029, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין בחו"ד על A4 שנת 2001 בטיחות אמינות סחירות תקלות נפוצות מה צריך לבדוק לפני קנייה ועוד תודה רבה
הודעה אחרונה מאת rny, -
אשמח לשמוע את דעתכם על טויוטה קורולה אוטומט gli 96,מחירה נע בסביבות ה-30K,והאם בסכום זה כדאי לקנות רכב אחר משנתון יותר מתקדם (יונדאי אקסנט!?)... אני רוצה לציין שהשאלה על הקורולה היא כללית ולא על רכב ספציפי שמצאתי. בתודה,
הודעה אחרונה מאת Random, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי אני בן 24 סטודנט דל תקציב. בחיפושי אחרי רכב הביאו אותי עד לפה מקווה שתעזרו לי. אני מחפש רכב עד 20k. מה עדיף פולו או פונטו או אולי פגיו 205? למה פולו v16 תמיד עברו מלא ידיים? מה לא בסדר איתם?
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
מזדה 626 1999
מאת asaf572- 2 תגובות
- 981 צפיות
מישהו מכיר את הרכב? מחלות, מצב שוק?
הודעה אחרונה מאת asaf572, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב קטן לא פחות מ 1.3,לנסיעות ראשון לציון--שפיים. אני מעוניין ברכב עם תצרוכת דלק בסביבות 1-14 וגיר אוטומטי. אני מעוניין ברכב אמין. קיבלתי המון המלצות על סיריון שנת 99-2003, אך לדאבוני איני מצליח למצוא רכב כזה, ואם יש כאלו כבר הם מטופלים "טוב" אצל סוחרים. אני צריך המלצה על רכב בנתונים שרשמתי, התקציב שלי הוא בסביבות 30-45 אלף. תודה, רון.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני רוצה לקנות אוטו יד ראשונה ואני מתלבט בין כמה דגמים של מכוניות בסדר גודל של 75-60 אלף. יש מספר דגמים שמעניינים אותי כגון: מאזדה 3, טויטה RUN-X ומיצובישי לנסר ספורט 1.6. הרכב צריך להיות אוטומטי ובעל שוק, ולכן רציתי לקבל בנוסף לכך קצת מידע לגבי הדגמים שהזכרתי או אולי הצעות אחרות שלכם. תודה והמשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת status, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני נעול על שתי מכוניות אבל אני לא יודע מה עדיף מבחינת נוחות, עלות טיפולים, תצרוכת דלק, אמינות הונדה סיוויק 2004 1.6 ES אוטו' ומאזדה 3 1.6 קומפורט אוטו' *שניהם אותו מחירון +- מה עדיף משניהם?
הודעה אחרונה מאת daniel13275, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום ברצוני לקנות רכב יד שניה יש לי 45000 אלף שקל איזה אוטו כדאי לחפש ולמה אשמח לעזרה
הודעה אחרונה מאת daniel13275, -
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
מה אתם חושבים על הרכב הזה? ניתן להשיג אותו בקלות במחירים של 10-20K (תלוי במצבו). האם באמת המנוע 1600 מפגין נוכחות? כי נהגתי על הפיאט דגם ה1250 וממש לא אהבתי, הרכב היה קצת עצל. האם המנוע ה1600 אמין כמו שאר מנועי הפיאט הפופולאריים? או שזה דגם בעייתי קצת? בלי להתחשב בבעיות חשמל הידועות כמחלה של פיאט, כי שמתי לב שהדגם SX90 לא ממש פופולארי כמו מנועיו הקטנים יותר, הוא נמכר בכמות בדיוק כמו הדגם של הפונטו טורבו דיזל. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברי הפורום. ברשותי גולף שנת 1997 אוטומטי. זהו רכב הראשון שקניתי לפני כ-4 שנים ואני מאוד מרוצה ממנו. אבל הגיע זמן להחליף ואני מתלבטת מה לקנות. אני נוסעת בעיקר בירושלים, לפעמים לתל אביב ופעם פעמיים בשנה נסיעות קצת יותר ארוכות כמו צפון או ים המלח. הייתי רוצה אוטו אמין, חסכוני בדלק (כמובן שלא זכיתי לראות את זה בגולף), לא גדול מימדים ואוטומטי. אני רוצה לעלות כמה שיותר בשנתון. אני גם לא חייבת ספייס פנימי גדול, כי אני נוסעת לבד או מסיעה את הבן שלי. עם הגולף שלי אני בקושי יודעת מה זה מוסך והייתי רוצה להשאר באי ידיעה הזאת אשמח ליעוץ תודה
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחרונה טילתי ברחוב וראיתי מכונית שנקראת volkswagen golf cabriolet משנת 1988 בעלת מנוע 1600 סמק, קופה(שתי דלתות) ומושב אחרי. עכשיו המצב שלה לא משהו ככל הנראה היא עומדת שם די הרבה זמן היא מלוכלכת וחוץ מזה הפגוש הקידמי שלה מפורק והוא ישנו התוך הסלון של הרכב. הריפודים שלה לבנים אבל כבר ישנים ומשופשפים ורואים את זה. אבל לעומת זאת הגג חדש כמעט לגמרי ומאחור יש זכוכית בחלון, והצבע מבחוץ במצב טוב ללא חלודה או סריטות בצבע כחול כהה עם כל הסמלים והכיתובים המקוריים שלה וכן יש גם תיבת הילוכים רגילה 5 הילוכים. השאלה שלי האם כדי לקנות רכב כזה ואם כן כמה הוא יכול לעלות??????(בתנאי שהיא ניתנת להנעה ונסיעה)
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
היי, מחפש לרכוש רכב משפחתי בתקציב של עד 80K. נסעתי עד כה בפאסאט ואהבתי מאד, אלא שמגבלות תקציב מונעות לרכוש פאסאט נוספת. שני הרכבים שיותר מצאו חן בעיני בשוק המשפחתיות הקטנות, הנן המאזדה 3 או הפיג'ו 307. מדובר על רכבים מודל 2005. חשובה לי אמינות, צריכת דלק נורמלית אך גם ביצועים טובים (כמובן ביחס לקבוצה). שאלותי: 1. מי מהם עדיפה ולמה? 2. מי מהם בטוחה יותר? 3. האם יש לשניהם ESP? 4. שמעתי של-307 מנוע 1.6 ביצועים חלשים, כאשר ל-307 מנוע 2,000 ביצועים עדיפים משמעותית. מה דעתכם? 5. מה מרווחי הטיפול ברכבים אלו? 6. האם יש הצעות לרכבים אחרים עליהם לא חשבתי? המון תודה. אמיר.
הודעה אחרונה מאת CX25GTI, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי אני חפש רכב שיתאים לזוג + 2 תאומות שבאות לעולם בקרוב. עד היום השתמשנו בטווינגו, היא קצת קטנה מדי לכלכך הרבה אנשים. אני מחפש רכב מן הסתם אמין, אני אישית מעדיף ידני אבל לא חייב עם אין. צריך להיות עם תא מטען מספיק גדול כדי להכיל עגלת תאומות + תיק. סכום עד 35,000 0אשמח לפחות עם אפשר). אני חשבתי על סניק ידנית ולפתע עלה רעיון הבלנו (שאני לא מת עליו כי הוא מאוד משעמם) אני פתוח להצעות ורעיונות תודה The Q
הודעה אחרונה מאת אייל_רז, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום אחי הגדול מתלבט בין שני המכוניות הללו, מה הייתם ממליצים לו? איזו מכונית יותר טובה מבחינת החזקה, כוח, וצריכת דלק ובכללי איזו מכונית יותר טובה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי רנו מגאן 2002 5 דלתות יד שניה, סה"כ נראה בסדר. הבעלים הנוכחיים מחזיק בו כ3 חודשים ומעוניין למכור אותו, הוא טוען שאין ברכב מספיק מקום בשביל המשפחה שלו ובשביל כל ציוד הטיולים שלו (כי הוא חולה טיולים ואין מספיק מקום בשביל כל האוהלים והצידניות בשביל טיולים של כמה ימים). הוא הראה לי את טופס הבדיקה (סה"כ נראה בסדר חוץ מהחלפה של הכנף הימנית ועוד כמה דברים קטנים) של הרכב שבוצעה לפני שהוא קנה את הרכב, בטופס כתוב שהבדיקה בוצעה עבור "גלרי קאר" (שזה כנראה סוכנות ליסינג/טרייד אין או משהו כזה), הוא אומר שהוא קנה את הרכב דרך הסוכנות, אבל בבעלות הקודמת של הרכב כתוב את שם הבעלים הפרטי הקודם, הוא אומר שהסוכנות הפנו אותו למוכר (או משהו כזה). האם הסיפור נשמע קצת יותר מדי חשוד בשביל …
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 0 תגובות
- 723 צפיות
אני כבר בן 24 וחובב רכב מספר שנים לאחר שחסכתי הרבה כסף במגוריי באירופה אני מעניין לייבא רכב לישראל ואני מתלבט בין כמה אופציות מעניינות triumph gt6 רכב מאוד אנונימי ונדיר....אבל סקסית בטירוף לצערי איכות הרכבה של ליילנד dutsan 240z הבחירה הקלאסית porsche 914/6 הבחירה היחסית זולה למשהו יש מושג האם הרכבים חייבית להיות מקוריים לחלוטין על מנת להביאם לארץ כידוע בארהב נהוג לדחוץ מנועי v8 של שברולט לכל דבר שיצא בשנות ה70 כנל לגבי תיבות הילוכים וכו דבר נוסף הייתי רוצה לדעת האם יש בישראל 240 או גי טי 6 אשר משהו ייבא אותם וסתם כל פיסת אינפורמציה על הרכבים הנל תעזור .... תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעונין לקנות סיאט איביזה שנת 98 1600 ידני מה אתם אומרים על האוטו איך הוא מבחינת דלק נוחות חלקים אחזקה פרטו ועזרו לי ...
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הכניס ממש ימים קודם לטיפול "שמנים פילטרים פלאגים" וזה לא טיפול 10 אלף.. מדובר בפונטו הפחד שלי שהוא לא עבר ריקון של נוזל רדיאטור והוכנס הפארפלו ואז לך תדע מה היה לפני.. (קריטי ברכב המדובר שיהיה אך ורק פארפלו ) ניתן לזהות במכון בדיקה מה היה לפני? או אם יש נזקים או שהכל תקין ושימוש נכון מעתה בנוזל קירור לא יבטיח צרות בעתיד? ולאחרונה קיבלתי המלצות להזמין 'ניידת בדיקה' שירות כזה של בדיקה לפני קניה עד הבית.. שווה עוגיה? במידה ולא אשמח להמלצה למכון אמין באיזור פ"ת.. רב תודות!
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
רציתי לשאול איך הסוזוקי באלנו מבחינת אמינות ועלויות תחזוקה? איך הצריכת דלק שלה? האם מבוקשת בשוק המשומשות? (אני מזכיר ידנית!) * ביצעתי מספר חיפושים ולא קיבלתי תשובות רלוונטיות. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רב.. קודם כל, מצטער על הנושא החדש אף על פי כל הנושאים הקודמים בדבר אך עם זאת, לא מצאתי תשובה למה שרציתי... עברתי על הפורום על כל כיווניו כמעט, ולכן אני עדיין שנוי במחלוקת לגבי עניין רכישת הרכב! לעניין עצמו --------- אני מחפש רכב באיזור ה-20k (אם כי, גם זול יותר יתקבל בברכה..) עדיפות משמעותית לגיר ידני ולא בדיוק רוצה לרדת משנתון 98 בשביל הרכב! מחפש רכב אמין יחסית, ועם תצרוכת דלק נורמלית (לא גבוהה מידי, לא נמוכה מידי) אני רק בן 18 והולך לשלם על הכל מכספי, אני לא בדיוק מחפש רכב למות בו, אבל שיהיה לי נחמד לנהוג בו, אני לא נוהג על מהירויות גבוהות במיוחד או משהו בסגנון, אבל בכל זאת אוהב להרגיש את האוטו ולהנות (עד כמה שאפשר מאוטו ב-20k..) מהנהיגה...…
הודעה אחרונה מאת seanshochat, -
רשיון מחו"ל
מאת zerb-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 801 צפיות
שלום! רציתי לדעת : אם בן אדם שגר ברוסיה ו יש לו רשיון רכב. האם הוא יוכל להנוג עם רשיון שלו גם בארץ(ישראל)?? אני יודע שאם אני רוצה לנהוג עם רשיון שלי מארץ בחו"ל אז צריף לעשות רשיון בנלאומי... האם בן אדם שבא מחו"ל צריך לעשות משהו דומה?? או שמדינה(רוסיה) מכירה את ישראל והוא יוכל חופשי לנהוג פה? תודה,
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז ככה,קצת על עצמי : אני נוהג כבר 5 שנים,נהגתי על המון רכבים,מוגדשים ואטמוספריים,מסחריים ופרטיים,טנדרים ו 4X4.. לי עצמי היו רק 306 מנוע 1400 שנת 96,סובארו ליאונה 88 1600 אוטומט שלימים עברה לאחי,וכיום ג'יפ מסוג דייהטסו פרוזה למי שמכיר מודל 93.. חשוב לציין שאני חובב נהיגה מושבע,ובעיקר נהיגה בטורים גבוהים נקרא לזה כך,עכשיו לאחר שמצאתי לי עבודה מסודרת עם שכר קבוע ומסודר שנכנס בזמן חשבתי שאוליי הגיע הזמן סוף סוף לקנות את הרכב שאני מייחל לו כל כך הרבה זמן,רכב ספורט! מה חשוב לי ברכב? שיהיה דיי חזק..בוא נגיד שנהגתי על TT (דגם ה 225כ"ס) ודאבל בשני לא הלהיב אותי ממש,שחלפים יעלו בגדר הסביר + (מטפל בבית),שלא יהיה אלכוהליסט לדלק,נצא מתוך הנחה ש 1:9/10 זאת צריכה סבירה בשבילי. …
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מעונין לקנות רכב משפחתי עם 7 מקומות לא יודע מה עדיף MPV או טארג'ט? מבחינת אחזקה,ביטוחים,דלק,נוחות נסיעה,בטיחות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת alon, -
alfa romeo
מאת nimnim- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
sorry for the english im currntly staying in london and i have no hebrew option im planning to go back to israel and i was looking at the old 1980s alfa spider i would like to know how bad is the realiabilty thing do they really break down allllll the time would i spend half of my life at the garage or on the hard shoulder of the motorway can it be use daily ? im willing to spend up to 60k by the way can you think about any alternative drives?
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 0 תגובות
- 845 צפיות
חברה הייתי מעוניין לקבל חוות דעת על המיציבושי קולט ,אוטומט וגם ידני אמינות מנוע גיר כול מה שאפשר תודה לעונים...
הודעה אחרונה מאת 7172277, -
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חשובים לי הדברים הבאים, אמינה, חסכונית ונוחה (לפי הסדר הזה). מדובר בשנתונים 01-02 לערך המלצות, חוות דעת, נסיון אישי, הכל ייתקבל בברכה. וגם המלצות אחרות כמובן.
הודעה אחרונה מאת Itay_86,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 313 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- ELI001
- shaymolcho
- 2006Marko
- IsraCar
- Deutz912
- elibaba
- mitsugli
- מיץ פטל
- Laker
- RBRB
- baer
- natco