Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,קצת על עצמי :

אני נוהג כבר 5 שנים,נהגתי על המון רכבים,מוגדשים ואטמוספריים,מסחריים ופרטיים,טנדרים ו 4X4..

לי עצמי היו רק 306 מנוע 1400 שנת 96,סובארו ליאונה 88 1600 אוטומט שלימים עברה לאחי,וכיום ג'יפ מסוג דייהטסו פרוזה למי שמכיר מודל 93..

חשוב לציין שאני חובב נהיגה מושבע,ובעיקר נהיגה בטורים גבוהים נקרא לזה כך,עכשיו לאחר שמצאתי לי עבודה מסודרת עם שכר קבוע ומסודר שנכנס בזמן חשבתי שאוליי הגיע הזמן סוף סוף לקנות את הרכב שאני מייחל לו כל כך הרבה זמן,רכב ספורט!

מה חשוב לי ברכב? שיהיה דיי חזק..בוא נגיד שנהגתי על TT (דגם ה 225כ"ס) ודאבל בשני לא הלהיב אותי ממש,שחלפים יעלו בגדר הסביר + (מטפל בבית),שלא יהיה אלכוהליסט לדלק,נצא מתוך הנחה ש 1:9/10 זאת צריכה סבירה בשבילי.

הרכבים שחשבתי עליהם בטווח המחירים שלי הם :

איביזה 2.0VT מודל 01-02

אימפרזה GT/WRX מודל 99-01

קליאו B ספורט מודל 00-01

**אתם יכולים גם להמליץ לטובה\לרעה על רכב מסויים,אני ייקח כל דעה לצומת לבי ואשכול אותה**

עכשיו אני יודע שהטיפול ברכבי טורבו הרבה יותר יקר,ושקשה למצוא אימפרזה שמורה ובעלת מספר בעלים קודמים מועט,השאלה כמה זה נכון?

לגביי הקליאו,זה מנוע 2000 סמ"ק רגיל נכון? טיפולים יקרים? מהי הצריכת דלק שלה בערך?

תודה רבה לעוזרים,זה ממש חשוב.

אני רוצה להתחיל לחפש רכב כבר בשבוע-שבועיים הקרובים ורוצה לדעת על מה כדאי להתמקד.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

תשובות באדום.

אז ככה,קצת על עצמי :

אני נוהג כבר 5 שנים,נהגתי על המון רכבים,מוגדשים ואטמוספריים,מסחריים ופרטיים,טנדרים ו 4X4..

לי עצמי היו רק 306 מנוע 1400 שנת 96,סובארו ליאונה 88 1600 אוטומט שלימים עברה לאחי,וכיום ג'יפ מסוג דייהטסו פרוזה למי שמכיר מודל 93..

חשוב לציין שאני חובב נהיגה מושבע,ובעיקר נהיגה בטורים גבוהים נקרא לזה כך,עכשיו לאחר שמצאתי לי עבודה מסודרת עם שכר קבוע ומסודר שנכנס בזמן חשבתי שאוליי הגיע הזמן סוף סוף לקנות את הרכב שאני מייחל לו כל כך הרבה זמן,רכב ספורט!

מה חשוב לי ברכב? שיהיה דיי חזק..בוא נגיד שנהגתי על TT (דגם ה 225כ"ס) ודאבל בשני לא הלהיב (שכחת שלרכב יש מערכת קוואטרו, ואם הרכב הזה לא הלהיב אותך, אף אחת מהרשימות למטה לא תלהיב אותך יותר) אותי ממש,שחלפים יעלו בגדר הסביר + (מטפל בבית),שלא יהיה אלכוהליסט לדלק,נצא מתוך הנחה ש 1:9/10 זאת צריכה סבירה בשבילי.

הרכבים שחשבתי עליהם בטווח המחירים שלי הם :

איביזה 2.0VT מודל 01-02

איביזה 20VT ולא 2.0VT. זהו מנוע 1.8 ליטר מוגדש עם 20 שסתומים.

אימפרזה GT/WRX מודל 99-01

קליאו B ספורט מודל 00-01

מודלים 01-02. אין 2000.

**אתם יכולים גם להמליץ לטובה\לרעה על רכב מסויים,אני ייקח כל דעה לצומת לבי ואשכול אותה**

עכשיו אני יודע שהטיפול ברכבי טורבו הרבה יותר יקר,ושקשה למצוא אימפרזה שמורה ובעלת מספר בעלים קודמים מועט,השאלה כמה זה נכון?

הכל עניין של סבלנות. סבלנות. סבלנות. השאלה אם יש לך?

לגביי הקליאו,זה מנוע 2000 סמ"ק רגיל נכון? טיפולים יקרים? מהי הצריכת דלק שלה בערך?

בוא נגיד שיותר טובה מ-1:10. לגבי כל השאר, אני מאמין שהחיפוש יפתור לך את הבעיה.

תודה רבה לעוזרים,זה ממש חשוב.

אני רוצה להתחיל לחפש רכב כבר בשבוע-שבועיים הקרובים ורוצה לדעת על מה כדאי להתמקד.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
תשובות באדום.

דע לך שאתה הבן אדם שאני הכי שונא ביקום בערך ברגע זה!:evil:

היום בבוקר הסתכלתי על המודעה שפירסמת לגביי הרכב שלך,חשבתי מחר בבוקר כבר לגשת לבנק לראות איך עושים הסדר עם הכסף,ואז להתקשר אלייך בקשר לרכב.

הגעתי הבייתה מהעבודה בערב,הסתכלתי שוב על המודעה,ואני רואה שמכרת אותה! איזה פספוס..

טוב,תודה על התגובה ועל התיקונים..אגב אתה בטוח ש TT זה קואטרו? באמת שלא הרגשתי את זה בנסיעה.

פורסם

מצטער אחי.

לא משהו אישי, פשוט היה קונה לפנייך.

ועד עכשיו הטלפון שליהזה לא מפסיק לצלצל :roll: , לאנשים כנראה יש "דיליי" רציני.

לגבי ה-TT.

אם מדובר בדגם בעל 225 כוחות הסוס, הרי שמדובר בדגם הקוואטרו.

מאפיינים חיצוניים בולטים: סימליי קוואטרו, ג'אנטים שונים וזוג מפלטים מאחור במקום אחד.

(למרות שהרבה גרסאות 180 היום, החליפו טמבונים אחוריים ומערכות פליטה לאלו כמו של ה-225).

ושוב, אם הרכב הזה לא ריגש אותך, אני לא חושב שהרכבים הבאים שהצגת ירגשו אותך יותר.

אני מעדיף לחכות למומחים ממני ו/או מגוון נוסף של רכבים יתווסף לרשימה על-מנת שאוכל לבסס את דעתי האישית.

פורסם

אם אתה מחפש 1:9 אל תגע בסובארו היא שותה הרבה יותר .

בין שתי האחרות ההיתי לוקח את הקליאו אבל קשה מאוד למצוא כזאת בתקציב.

האיביזה אחלה אוטו באמת שותה 1:9 (יש כזאת 2001 לחבר שלי)

רכב מהיר וחזק .

אבל באמת אם לא היתלהבת מה-TT אז אין לך מה לחפש פחות מ-STI

יצאתי עמבה

פורסם

אוקיי אז נראה לי שאני יתחיל במסע ארוך ומפרך בעקבוע אימפרזה GT כנראה,שיהיה לי בהצלחה =\\

נ.ב :

כוח-סוס דיברתי עם חבר שלי הבעלים של ה TT ושאלתי אותו לגביי הקואטרו,מסתבר שפשוט האגזוז הכפול אצלו מאחור זאת תוספת,הוא הביא את הרכב ל 225 כ"ס עם צ'יפ פשוט, (היא 180 במקור)

בכל מקרה גם לאחר התייעצות איתו הבנתי שהאיפרזה עדיפה,הוא אמר שנהג פעם על WRX סטנדרטית והיא מרגישה הרבה יותר מאשר ה TT..מסתבר שהאודי היא לפוזה בלבד :?

פורסם

האודי של חבר שלך אמורה להיות קצת יותר חזקה מ WRX\GT סטאנדארטיות, כמו כן ה WRX לא תיכנס לך בתקציב במידה והיא במצב טוב.

האימפרזה הרגישה לחבר שלך קצת יותר חזקה בגלל היציאה מהמקום, בהילוכים גבוהים יותר דווקא האודי מגיבה יותר טוב.

בכל מקרה ההבדל בכח לא הכי משמעותי וזה לא אמור לגרום לך להעדיף רכב אחד על פני השני, בטח עם שוק השיפורים המפותח היום.

גם GT במצב טוב קשה מאוד למצוא בתקציב שלך, אלא אם אתה מוכן לרדת לשנת 98-99.

פורסם
בעיקר נהיגה בטורים גבוהים נקרא לזה כך שלא יהיה אלכוהליסט לדלק,נצא מתוך הנחה ש 1:9/10 זאת צריכה סבירה בשבילי.

ראוי לציין שרק בנסיעה רגועה תצליח להגיע לתצרוכת כזאת. אם אתה אוהב לנסוע בטורים גבוהים תצפה לתצרוכת של 1/4-1/6 לרכב שני ליטר ממוצע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ראוי לציין שרק בנסיעה רגועה תצליח להגיע לתצרוכת כזאת. אם אתה אוהב לנסוע בטורים גבוהים תצפה לתצרוכת של 1/4-1/6 לרכב שני ליטר ממוצע.

שלא תבינו לא נכון,אני נהג דיי מאופק בעיר ומכבד את כל החוקים והתקנות.

המחלה שלי מופיעה בעיקר בכביש מספר 70 בקטע שבין יוקנעם לזכרון בשעות מאוחרות והכביש ריק(נוסע המון בכביש הזה),ובכלל בכל כביש שסלול טוב עם 2 נתיבים לפחות ובשעות שאחריי 9 בערב (השעות היחידות שיוצא לי לנהוג בהם בד"כ).

ככה שהרכב רוב הזמן ייסע בטורים רגילים ומכאן הדרישה שלי לצריכה נורמלית ב"עיר" - גר בזכרון יעקב, ששם יהיו רוב הנסיעות "המנהלתיות" שלי.

פורסם

אני אישית הייתי בוחר כמובן את סובארו בגלל שלי הכי חשוב מומנט.

קליאו B, יש לה מנוע נחמד עם 175כ"ס (או 172 - לא בדיוק זוכר) אטמוספרי - למי שאוהב טורים גבוהים, לפי דעתי זאת ה-אופצייה.

באופן כללי, בנוסף לא הייתי פוסל במקומך אלפא רומיאו, דגמים כגון 147, במיוחד בגירסא 2 ליטר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני אישית הייתי בוחר כמובן את סובארו בגלל שלי הכי חשוב מומנט.

קליאו B, יש לה מנוע נחמד עם 175כ"ס (או 172 - לא בדיוק זוכר) אטמוספרי - למי שאוהב טורים גבוהים, לפי דעתי זאת ה-אופצייה.

באופן כללי, בנוסף לא הייתי פוסל במקומך אלפא רומיאו, דגמים כגון 147, במיוחד בגירסא 2 ליטר.

גם אני חשבתי בהתחלה על אלפא אבל דוד שלי הוציא אותי מהר מאוד מהסרט הזה,הוא היה בעליהם של כל כך הרבה אלפות בארץ,גם היום הוא בעלים של 33 מוזרקת יד ראשונה (אצלו מהסוכנות ועד היום)

ואומר :

"שמע זה רכב מפנק,בעל צליל מנוע שתחלום עליו בלילה,מה שאתה נותן בדוושה זה מה שתרגיש בגלגלים"

אבל על כל לחיצה בדוושה,תצטרך לשבת במוסך,על נסיעות ארוכות אין מה לדבר בכלל שכן אף אחד לא ערב לך שתגיע בלי להתקע עם איזו תקלה בדרך,קיצר מן רכב מסלולים לאיזור בלבד בלי אפשרות להתרחק יותר מדיי (ואני לפחות פעם בשנה נותן גיחה לאילת ופעמיים או יותר לטבריה,פעם עם החברים פעם עם החברה..בקיצור לא רוצה להיות מוגבל בקילומטרים)

פורסם

אבל על כל לחיצה בדוושה,תצטרך לשבת במוסך,על נסיעות ארוכות אין מה לדבר בכלל שכן אף אחד לא ערב לך שתגיע בלי להתקע עם איזו תקלה בדרך,קיצר מן רכב מסלולים לאיזור בלבד בלי אפשרות להתרחק יותר מדיי (ואני לפחות פעם בשנה נותן גיחה לאילת ופעמיים או יותר לטבריה,פעם עם החברים פעם עם החברה..בקיצור לא רוצה להיות מוגבל בקילומטרים)

:shock:

אני לא יודע איפה דוד שלך מטפל באלפא. הקביעות האלא זה סטיגמה או רכב שהתעללו בו מאוד קשה ולא טיפלו כמו שצריך.

אמינות של אלפא כמו של כל רכב אירופאי בתנאי שהיא מטופלת כמו שצריך במוסך שמבין.

מעבר לזה, אלפות 164 וצפונה מכוניות אמינות עוד יותר מהדגמים הקודמים. זה שאנשים קונים אלפא כדי לז#$ן ולטחון, זה לא אומר שהיא פחות אמינה, פשוט בנסיעה אגרסיבית יש יותר בלאי.

מדובר על רכבים עם פרמטרים מעולים, אמינים ומהנים. נכון שבמקרה של תקלה, חלקים יכולים להיות יקרים יותר מבמישפחתומטית ממוצעת, אבל מדובר על רכב עם אופי ספורטיבי ובכלל אלפא זה מותג יוקרה ברמה של BMW ומרצדס...

פורסם
אוקיי אז נראה לי שאני יתחיל במסע ארוך ומפרך בעקבוע אימפרזה GT כנראה,שיהיה לי בהצלחה =\\

נ.ב :

כוח-סוס דיברתי עם חבר שלי הבעלים של ה TT ושאלתי אותו לגביי הקואטרו,מסתבר שפשוט האגזוז הכפול אצלו מאחור זאת תוספת,הוא הביא את הרכב ל 225 כ"ס עם צ'יפ פשוט, (היא 180 במקור)

בכל מקרה גם לאחר התייעצות איתו הבנתי שהאיפרזה עדיפה,הוא אמר שנהג פעם על WRX סטנדרטית והיא מרגישה הרבה יותר מאשר ה TT..מסתבר שהאודי היא לפוזה בלבד :?

הצלחה עם מסע החיפוש. הוא יהיה מסע חיפוש לא קל בכלל, אבל יהיה שווה את המאמץ בסופו של דבר.

2 נקודות שתיקח בחשבון עם הרכבים של סובארו, גם ה-GT וגם ה-WRX (על ה-STI אין בכלל מה לדבר):

• גם ה-GT וגם ה-WRX ישתו הרבה יותר דלק מאשר 1:9-10. גם בנסיעות מאופקות.
  • בתקציבך הנוכחי סביר להניח שלא תוכל למצוא רכב ממודל הגבוה יורת משנת 2001, וגם בכדי לקנות WRX שמורה ממודל 2001 - סביר להניח שתצטרך למתוח מעט את תקציבך. בכל אופן, רכבים אלו הם רכבים ספורטיביים לכל דבר שנוסעים על כבישי ארצנו כבר בין 7 ל-9 שנים. קח זאת בחשבון, שהבלאי שלהם בדר"כ הוא לא קטן ועלות החלפים אינה זולה כלל.

בנוגע ל-TT.

הוא הביא את הרכב עם צ'יפ פשוט ל-225 כוח? לא מאמין.

המנוע ב-TT זהה לשאר מנועי הקונצרן, כמו ב-A3 1.8T אדום, גם בלאון טורבו וכד'. גם סוג הטורבו זהה - K03s.

רוב הצ'יפים ב-'שוק' שדרגו את הרכבים ונתנו תוספת של בין 25 ל-36 סוסים. וגם זה ע"י גדישה גבוהה יותר, ובדר"כ על חשבון

אמינות אם שאר המכלולים לא טופלו כראוי.

כך שאני מאמין של-TT יהיו כ-210 סוסים ברמה סבירה.

בכל אופן, קשה לי להאמין ש-TT עם 210 סוסים והנעה קידמית לא הלהיבה אותך ולא הייתה דיי חזקה/מהירה.

המסקנה שנובעת מכאן היא: כנראה שנהגת על רכבים חזקים יותר או שפשוט ה-TT אינה מתוחזקת כראוי ובנוסף לירידת ההספק

עם שנים- בקושי גירדה את ה-140 סוסים. (המספר הוא סתם דוגמה, לצורך הבנה)

בנוגע לאפלא, היכן ה-147 2 ליטר נכנסת במשוואת הריגוש והכוח עם שאר המכוניות שהוצגו?

מילא ה-GTA. אבל כאן אנחנו חורגים מאוד :roll: וגם לא נראה לי שתמצא אחת עקב כך שיש אקסמפלרים בודדים מאוד בארצנו.

אמינות? נכון. האלפא אמינה כמו כל צרפתייה כזאת או אחרת, ואפילו גם שאר הרכבים.

אם היא תתוחזק כראוי ולא יחסכו עלייה כספים (כמו שהרבה אנשים כן עושים), אין כל סיבה שהיא תגרום לך להוציא סכומי כסף מיותרים.

טל

פורסם

לפותח השרשור...

בתקציב שציינת, המכוניות שאתה רוצה, הן פשוט קפיצה עצומה מעל לפופיק.

גם במחיר הקנייה, וגם במחיר האחזקה.

שני חברים קנו לא מזמן GT מהשמורות שראיתי, ושתיהן עלו הרבה יותר מ- 60K... :roll:

כנ"ל לגבי ה- TT ושאר דברים שהזכרת.

60 זה אחלה תקציב לקליאו, לא יותר מזה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...