Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם "אחלה" בשבילך זה יד 7 ו-180,000 ק"מ עם 'קצה שלדה' מקדימה לבסוף... "שמורה בטרוף!", אז סבבה :wink:

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

טוב אז כך אני מסכם את היום הראשון לחיפושים :

הלכתי לתחנת דלק,לקחתי פוקוס שנראה משום מה דיי ישן,לא חשוב בכל מקרה רק רציתי לדעת קצת אינקציה..

אחר כך שוטטתי באתרי מכירות של יד שנייה כגון קרטל,winwin,yad2..

מצאתי GT אחת מודל 99 יד ראשונה שמטופלת רק במרכזי עם ספרות והיסטוריית טיפולים מלאה,ב 62,000

כולי התלהבות..בסוף התברר שהיא גמעה כבר 350,000 ק"מ (ממתי מחזיקים אימפרזות בליסינג?!)

בקיצור המצב בשוק לא מזהיר בלשון המעטה.

האפשרות הכי סבירה נראית לי לחכות לסוף הקיץ ועד אז לחסוך עוד משהו כמו 20 אלף,ולחפש כבר רכב בסביבות ה 80-85 אל"ש.

כוח-סוס,בקשר ל TT

החבר קנה אותה רק ביום ראשון השבוע,כל מה שהוא אמר לי זה על סמך הבעלים הקודם (שגם הבעלים של מוסך צ'מפיון חיפה)

ככה שאני לא מאמין שהוא שיקר לו או משהו,כנראה שבאמת יש לרכב 225 כ"ס עם שיפורים כאלו או אחרים.

וכבר יצא לי לנהוג על רכב קצת חזק..אימפרזה 360 כ"ס,אומנם לא הרשו לי ללחוץ ולא כלום אלא סתם שיוט בכביש החוף כך שאין כאן שום מדד להשוואה עם ה TT שבה החבר רק דירבן אותי ללחוץ חח..

טוב יום שישי הוא אמור להיות כאן שוב נצא לכביש הפתוח נרגיש אותה קצת בגבוהים,מה שלא יהיה הרכב הזה הוא המון המון המון מעל התקציב שלי,ככה שחוץ מטעם טוב לנשמה זה לא ייתן לי כלום.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

דווקא גולף GTI יכולה להיכנס לך בתקציב, אותה שילדה, אותו מנוע בעיקרון ופוטנציאל שיפורים ענק.

גם האיביזה ניכנסת בתקציב, אותו מנוע אבל שילדה קלה יותר (וכמובן פחות מרווחת מהגולף).

פורסם

ככל שידוע לי, לאיביזה וקורדובה שלדה של פולו.

מצתרף להמלצה על גולף GTI. רק חבל שקשה להשיג את דגם ה-3 דלתות (יש בודדים בארץ)...

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה אף אחד לא מצביע לו על האיביזה טורבו

תכלס במחיר הזה אין בכלל אופציות חוץ מקליאו ספורט(שיהיה ממש קשה למצוא) ואיביזה טורבו

דווקא את האיביזה יהיה קל למצוא ביד בסדר וקילומטראז' בסה"כ הוגן באיזור ה50-55 K ואם יש צורך היא גם קרקע נוחה לשיפורים ולהעלאת הספקים

המנוע מעולה וההתנהגות, טוב ההתנהגות היא בעיה כואבת אם כי לא צריך להגזים אלה פשוט להכיר את המגבלות.

אם נמתח טיפה את התקציב ל65K אפשר גם להשיג לאון טורבו 02 במצב סבבה לגמריי

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם
אפשר להשיג אחלה של GT באזור 98-99 ב 60.

בוא תמצא לי אחד כזה שבאמת קנה אחת כזו במחירים האלו.

לקשקש על המקלדת זה קל, לקנות רכב (קנית פעם רכב כזה?) זה קצת יותר קשה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

הגולף זה רעיון שלא חשבתי עליו,ומרפרוף קל אני רואה שהיא גם דיי בתקציב.

ממש לא מפריע לי שקיימות רק 5 דלתות,להפך-אני מעדיף שזה כך.

איך ההתנהגות שלה יחסית לאיביזה?

ואם זה אותו מנוע של ה TT אז גם אותה אפשר להביא ל 220 כ"ס רק בעזרת צ'יפ?

פורסם
הגולף זה רעיון שלא חשבתי עליו,ומרפרוף קל אני רואה שהיא גם דיי בתקציב.

ממש לא מפריע לי שקיימות רק 5 דלתות,להפך-אני מעדיף שזה כך.

איך ההתנהגות שלה יחסית לאיביזה?

ואם זה אותו מנוע של ה TT אז גם אותה אפשר להביא ל 220 כ"ס רק בעזרת צ'יפ?

איך ההתנהגות? קשה להגדיר אם היא טובה יותר או גרועה יותר.

האיביזה חולקת את אותה שלדה של הפולו.

לגולף שלדה אחרת לגמרי, והיא כבדה ביחס לאיביזה.

מה שכן, בעזרת שיפור מתלים נכבד, צמיגים איכותיים ואנטירולים אפשר לשפר את ההתנהגות בכמה רמות.

הבעייה הגדולה בגולף MK4 היא תקשרות ההגה (שהשתפרה ב-MK5) והמשקל הכבד יחסית.

אותו מנוע של ה-TT? בגדול כן, אבל לא.

מדובר על אותו מנוע (1,800 סמ"ק, 4 צילנדרים, 20 שסתומים וטורבו), רק שבגולף/איביזה/A3 הוא מפיק 150 סוסים.

ישנם כמה הבדלים מניטוריים, כשהגדול בניהם הוא ההבדל בטורבו. בגרסאות ה-150 כ"ס ישנו טורבו מסוג K03.

בעזרת צ'יפ בלבד תוכל לשפר מעט את המומנט ולהוסיף לרכבך עוד כ-30-40 סוסים.

פורסם
איך ההתנהגות? קשה להגדיר אם היא טובה יותר או גרועה יותר.

האיביזה חולקת את אותה שלדה של הפולו.

לגולף שלדה אחרת לגמרי, והיא כבדה ביחס לאיביזה.

מה שכן, בעזרת שיפור מתלים נכבד, צמיגים איכותיים ואנטירולים אפשר לשפר את ההתנהגות בכמה רמות.

הבעייה הגדולה בגולף MK4 היא תקשרות ההגה (שהשתפרה ב-MK5) והמשקל הכבד יחסית.

אותו מנוע של ה-TT? בגדול כן, אבל לא.

מדובר על אותו מנוע (1,800 סמ"ק, 4 צילנדרים, 20 שסתומים וטורבו), רק שבגולף/איביזה/A3 הוא מפיק 150 סוסים.

ישנם כמה הבדלים מניטוריים, כשהגדול בניהם הוא ההבדל בטורבו. בגרסאות ה-150 כ"ס ישנו טורבו מסוג K03.

בעזרת צ'יפ בלבד תוכל לשפר מעט את המומנט ולהוסיף לרכבך עוד כ-30-40 סוסים.

סלח לי שאני לא כל כך בקיא,אבל דור 5 מאיזה ועד איזה שנים הוא יוצר?

כי אני מעדיף כבר להשקיע על הדגם המוצלח יותר,זה רכב שישמש אותי את ה 3 או 4 שנים לפחות,זה לא שעוד שנה אני הולך להחליף אותו אז חשוב לי לקנות מה שיותר מוצלח אפילו אם זה אומר לחסוך עוד קצת כסף..אני ממש לא ממהר בקנייה.

יש לי רכב בינתיים,אפילו שתיים זמינים חח (האח לוחם וחוזר אחת לשבועיים ובינתיים הרכב שלו מעלה אבק בחנייה) כך שיש לי סבלנות לחכות לרכב הנכון.

פורסם

הגולף GTI החדשה שהופיעה ב-2007 או 2006 היא הדור החמישי (MK5).

פה אתה זקוק לתקציב שמשלש את עצמו.

פורסם
הגולף GTI החדשה שהופיעה ב-2007 או 2006 היא הדור החמישי (MK5).

פה אתה זקוק לתקציב שמשלש את עצמו.

טוב אז אני מבין שאין לזה סוף,אני אתחיל לגשש בעקבות גולף עם פזילה קלה ל 20VT של סיאט,גם את הלאון אני לוקח בתור אופצייה.

כמובן שאם תקפוץ איזה אימפרזה לעין אז היא גם תיהיה בגדר האפשרות,אז עכשיו על טורים נמוכים אני אשוטט לי בלוחות וימי שישי כשאני לא עובד אני אסע לראות אפילו אם יהיה משהו מעניין.

בכל מקרה אני אעדכן כאן בהמשך,ואולי גם אני אוכל להמליץ לאחרים בהמשך על רכב זה או אחר מנסיון אישי :)

פורסם

הגולף GTI דור חמישי החלה מ2006 להימכר בארץ, והיא רחוקה שנות אור מהתקציב שלך.

ב60 אלף ש"ח, ובהנחה שאתה קונה רכב שמור , תוכל לקנות גולף GTI שנת 99 או 2000 אם יהיה לך מזל ולא יבקשו יותר מדי מעל המחירון.

אם המקסימום של המקסימום של התקציב שלי היה 60 אלף ש"ח ,לא הייתי קונה גולף GTI... כי זה יאלץ אותך להתפשר על טיב הרכב ברוב המקרים.

בנוגע למה שזרקת מעלה על עלות טיפולים שוטפת גבוהה יותר לרכבי טורבו - מדובר בקשקוש, אלא אם כן גמרת טורבו.

עוד טיפ קטן : אם אתה קונה גולף GTI, תוודא שהיא לא עם קלאץ' גמור, כי מדובר בעסק לא זול בכלל. (3.5K לקלאץ' , 5.5K לקלאץ' + גלגל תנופה - מחירים בחברה)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...