Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בסדר Burzum. את חוסר יכולתך להתעלות מעל לקיבעונותיך חווינו זה לא מכבר.

אל תקנה אירופאית אם לא בא לך. תקנה רק מאזדה. 3, אם אפשר.

ואם אפשר, תימנע מהשתתפות בדיונים יעוץ שכאלה. האמירות הנחרצות, הגורפות והילדותיות שלך אינן מקדמות את השואל (ואותנו) במאום.

לאותו אופטימי שלדעתו מדובר במספר מצומצם של קורולות תקולות, אתה מוזמן לבצע חיפוש בגוגל על המילים corolla ו p0420, ואז לקנח בחיפוש "קורולה" ו p0420.

אצלנו בחברה ישבתי לפני מספר חודשים לארוחת צהריים עם שלושה נהגי קורולה דור-קודם. לשלושתם דלקה נורת Check Engine במכונית. לשלושתם נאמר להתעלם ממנה. מי שירכשו את שלושת המכוניות הללו ישלמו ליוניון מוטורס 13,000 ש"ח על החלפת ממיר + מחשב רכב.

ועוד דבר שניתן להגיד על שלושת הקונים האלמוניים הללו - שלושתם ירכשו את המכוניות הללו כי הן קורולה, יפניות, ולא מתקלקלות לעולם. בדיוק כמוך וכמו Burzum.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ועוד דבר שניתן להגיד על שלושת הקונים האלמוניים הללו - שלושתם ירכשו את המכוניות הללו כי הן קורולה, יפניות, ולא מתקלקלות לעולם. בדיוק כמוך וכמו Burzum.

ודרך אגב, לא ציינתי את העובדה למה אני לא אקנה צרפתי, מצחיק שזה אתה מי שהעלת את ענין האמינות.

אמרתי שאני אישית לא אקנה רכב צרפתי, פשוט לא נראה לי. יכול להיות שהוא הכי אמין בעולם וידית הילוכים מצופה יהלומים, פשוט לא בא לי על פיג'ו. אם כבר, אז B4/אקורד/3 2.0/אימפרזה סטיישן 2.0

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם
ודרך אגב, לא ציינתי את העובדה למה אני לא אקנה צרפתי, מצחיק שזה אתה מי שהעלת את ענין האמינות.

איפה אתה רואה שארנון הסיק את המסקנה ?

זו הדעה הקדומה שלך שקופצת מכול חור, ומראה את רמת האוביקטיביות שלך בכול מה שקשור בהמלצה אוביקטיבית לשואל.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

עיקר הדברים שלי בתגובתי היו כי רכבים יפניים כיום באופנה, לא דיברתי על שום דבר אחר בכלל. וזאת בתשובה ל: "אתה מייצג את תרבות העדר הישראלית הסוגדת לתוצרת יפן". ככה יצא שהישראלים היום אוהבים מכוניות יפניות. לא אמרתי שלא אוהבים גם רכבים צרפתיים או גרמניים, אבל הרוב מעדיפים יפני (בגלל מגוון סיבות). ואני לא רואה פה את "תרבות העדר", זה לא מוכיח כי זה "רע". רוב האנשים הולכים לסופר פעם בשבוע וקונים ב-500 שקל, יש כאלה שהולכים למכולת מתחת לבית וקונים את אותו הדבר ב-700 ש''ח. אז להגיד כי כל מי שהולך לסופר הוא שייך ל"תרבות העדר"?

אתם גם שייכים לתרבות העדר. אני בטוח שאתם מסתכלים חדשות ב-20:00 כמו כולם, אני בטוח שאתם שותים חלב תנובה, אני בטוח שאתם הולכים למילואים, אני בטוח שאתם עובדים במשרה מלאה.

אלא אם כן תשכנעו אותי שאתם שומעים בטהובן במקום החדשות, שותים קוניאק במקום חלב, אתם פציפיסטים ובלתי מועסקים - אתם תרבות העדר, ולא משנה שיש לכם פיג'ו במקום הונדה.

פורסם

תודה לכולם על הבעת הדעה. למדתי מהדברים.

דעת יש חומר למחשבה...לא פשוט :)

אגב אף אחד לא אמר.. מהי צריכת הדלק הסבירה של ה-מאזדה 3 ושל ה-307 במנועי ה-1.6 וה-2. לא נתוני יצרן פיקטיביים אלא מה שבאמת אדם מקבל.

פורסם

אגב בדקתי את עלות הביטוח עם סוכן הביטוח שלי (סוכנות גדולה ורצינית) והוא אינו מבין על מה אנשים אומרים שביטוח המאזדה יקר להחריד כפי שכתבו כאן באשכול.

עלות ביטוח למזדה 3 מודל 2005 נעה סביב 2,800 ש"ח וזאת לפני שנכנסנו לנושא לעומק וחיפשנו הנחות נוספות.

פורסם
אגב בדקתי את עלות הביטוח עם סוכן הביטוח שלי (סוכנות גדולה ורצינית) והוא אינו מבין על מה אנשים אומרים שביטוח המאזדה יקר להחריד כפי שכתבו כאן באשכול.

עלות ביטוח למזדה 3 מודל 2005 נעה סביב 2,800 ש"ח וזאת לפני שנכנסנו לנושא לעומק וחיפשנו הנחות נוספות.

המחיר הנקוב אכן זול באופן יחסי, על איזה גיל הפוליסה? האם זוג נהגים נקובים?

לצורך ההשוואה, עבור טויוטה RUNX אני משלם מקיף 2100 ש"ח לזוג נהגים נקובים מעל גיל 24.

בחישוב פשוט זה 25% זול יותר מהמזדה 3- הפרש משמעותי.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
המחיר הנקוב אכן זול באופן יחסי, על איזה גיל הפוליסה? האם זוג נהגים נקובים?

לצורך ההשוואה, עבור טויוטה RUNX אני משלם מקיף 2100 ש"ח לזוג נהגים נקובים מעל גיל 24.

בחישוב פשוט זה 25% זול יותר מהמזדה 3- הפרש משמעותי.

עידן

אכן כן. מדובר בזוג נהגים נקובים מעל 24. כאמור אני מניח שהמחיר הסופי יהיה מעט נמוך יותר.

פורסם

הביטוח של מאזדות באמת יקר (גם 3 וגם 6), אבל אני מוכן לשלם.

אגב, הביטוח ללאנסר החדשה צפוי להיות עוד יותר יקר, החלפים שם יקרים להחריד.

פורסם
ה307 1600 שלי עושה 1 ל9.5 בערך וזה בחיפה שהאוטו עולה ויורד מהכרמל לפחות פעם אחת ביום... בנסיעה בינעירונית הוא צורך 1 ל 13-14

מכיוון שהנטיה היא ללכת (אם ללכת) על ה-307 עם מנוע ה-2000. האם אמורה להיות תוספת צריכת דלק משמעותית בין ה-1.6 ל-2.0?

בהנחה שאני אלך על גימור ה-XT. האם יש הבדל בתוספות בין ה-1.6 ל-2.0 (במיוחד הבטיחותיות)?

פורסם

אני לא חושב שיש הבדל באבזור הבטיחותי. הXT מאובזרת ב6 כ"א וABS. נראה לי רק מ2006 או 7 יש גם ESP.

מה שכן יש במנוע 2000 חישוקים במידה אחת יותר גדולה, חוצמזה שזה יפה יותר זה סתם...

המנוע 2000 אם אני לא טועה הוא אותו מנוע שיש היום בC5 כמו שיש לאבא שלי ובנסיעה משולבת הוא עושה משהו כמו 1-11. (איזור מישורי בעיקר)

פורסם
הביטוח של מאזדות באמת יקר (גם 3 וגם 6), אבל אני מוכן לשלם.
ברור שאתה מוכן. זו מאזדה.

אגב, הביטוח ללאנסר החדשה צפוי להיות עוד יותר יקר, החלפים שם יקרים להחריד.
תגיד, המשפטים הנחרצים האלה, זו עבודה פרטית שלך או שאתה ממציא אותם בסיוע חברים?

איזה חלפים "יקרים להחריד" בלאנסר החדשה ? כולם? בלי יוצא מהכלל?

איך אתה מסביר את זה?

זו מין החלטה שהתקבלה ביפן במטה מיצובישי ? "בוא ניקח את המחיר הריאלי של כל החלפים בלאנסר החדשה, ונכפיל אותו פי שתיים, בשביל הקטע".

או שאולי המהנדסים שתיכננו אותה הקפידו באופן עקבי שכל חלק וחלק ממנו היא בנויה יהיה יקר ליצור באופן יוצא דופן ?

או אולי היבואן בארץ אמר לעצמו "אני חייב למצוא דרך להרוס את המכירות. אני יודע. אני אגבה 2000% רווח על כל חלק חילוף של הלאנסר החדשה. אבל רק של הלאנסר, כי נמאס לי למכור לחברות ליסינג. את הפאג'רו והטנדרים אני אעזוב בשקט."

אני מציע לך בחום לספור עד 10 לפני שאתה משתמש בכפתור "פרסם תגובה" בפורומים ליעוץ.

פורסם
איזה חלפים "יקרים להחריד" בלאנסר החדשה ? כולם? בלי יוצא מהכלל?

איך אתה מסביר את זה?

זו מין החלטה שהתקבלה ביפן במטה מיצובישי ? "בוא ניקח את המחיר הריאלי של כל החלפים בלאנסר החדשה, ונכפיל אותו פי שתיים, בשביל הקטע".

או שאולי המהנדסים שתיכננו אותה הקפידו באופן עקבי שכל חלק וחלק ממנו היא בנויה יהיה יקר ליצור באופן יוצא דופן ?

או אולי היבואן בארץ אמר לעצמו "אני חייב למצוא דרך להרוס את המכירות. אני יודע. אני אגבה 2000% רווח על כל חלק חילוף של הלאנסר החדשה. אבל רק של הלאנסר, כי נמאס לי למכור לחברות ליסינג. את הפאג'רו והטנדרים אני אעזוב בשקט."

אני מציע לך בחום לספור עד 10 לפני שאתה משתמש בכפתור "פרסם תגובה" בפורומים ליעוץ.

טוב, אז לילדים שבא להם להתווכח על כל משפט שאני כותב ומשוכנעים שאני כותב בולשיט אני ממליץ להרגע. כתבת מעליי בערך 100 מילים רק כדי לרדת עליי ולהדגיש איזה מטומטם היוזר בשם BURZUM, כאשר אינך מבין בכלל על מה מדובר. אני מציע שתרגיע ובעצמך תחשוב פעממים או שלוש לפני שאתה לוחץ "פרסם תגובה".

למי שזה עדיין מענין, אני יכול לספר על פי הנתונים של חו''ל, כי החלפים ללאנסר החדשה יקרים מאוד, לכן הביטוח יהיה מאוד יקר.

להלן דוגמאות למחירים בחו''ל (לפני מכס והכל, אצלנו תכפילו לפחות פי 2):

- פנס ראשי $836

- כרית אויר: $1900

- מצנן גיר $1000

- מסרק הידראלי (הגה כוח) $6000

...וכד'.

רכבים שעברו תאונות קלות יחסית מוגדרות כ"טוטל לוס" עקב חלפים יקרים. למשל זה רכב של טוטאל:

60525386.jpg

זה גם רכב של טוטאל:

65405028.jpg

פורסם
אני לא חושב שיש הבדל באבזור הבטיחותי. הXT מאובזרת ב6 כ"א וABS. נראה לי רק מ2006 או 7 יש גם ESP.

מה שכן יש במנוע 2000 חישוקים במידה אחת יותר גדולה, חוצמזה שזה יפה יותר זה סתם...

המנוע 2000 אם אני לא טועה הוא אותו מנוע שיש היום בC5 כמו שיש לאבא שלי ובנסיעה משולבת הוא עושה משהו כמו 1-11. (איזור מישורי בעיקר)

אייל - הלוואי שמה שאתה אומר היה נכון ... לאשתי יש XT 2000 משנת 2002 שנוסע בערך 4000 ק"מ בשנה. אנחנו גרים על הכרמל והיא עובדת בעיר. צריכת הדלק הממוצעת (למעשה - בעיר בלבד) היא 1:6. בין עירוני - 1:10. מה שכן - עקב מיעוט הנסיעות המנוע כנראה לא מתחמם והתערובת עשירה, ומכאן צריכת הדלק הגבוהה. עדיין, אין שום סיכוי שהוא יגיע ל-1:11 משולב, בטח לא בעיר עם עליות...

ההבדל בין ה-1600 ל-2000 מתבטא אכן רק בחישוקי 16" במקום 15" וצמיגים רחבים יותר. התוצאה יפה בהרבה, האחיזה טובה יותר אבל יש מחיר בדמות נסיעה קשיחה במעט.

בסה"כ - אנחנו מרוצים מאוד, הרכב מאובזר לעייפה ולא רואה מוסך מלבד טיפולים שוטפים. לאור הבדל המחיר הקטן, המנוע הגדול בהחלט עדיף ובמיוחד למי שרוצה להנות ממעט יותר כח.

מיקי.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

• תוכן חדש...