Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עידן , הבעיות המגוונות אשר מהם סובלת הקורולה אינה רק במודל 2003, אלא לדגם לאחר מתיחת הפנים מ2003 ועד סיום השיווק שלו כמודל 2007.

מנוע ה VTTI סובל מבעיה של הצטברות בוצה במנוע, עד לכשל כללי של המנוע.

נקודות תורפה נוספות הם סעפות הפליטה, מחשבי מנוע , וקטליזטורים כושלים, זו עובדה ולא השערה, דרך אגב לא מדובר ברכבים בודדים, יתרה מזו בחו"ל הבעיה ידועה ולא מוסתרת כמו בארץ.

אז באמת קצת צניעות, כאשר אתה מדבר על אמינות מפוקפקת במאגאן ללא כל ביסוס עובדתי, אני עומד משתאה איך רכב כמו הקורולה נחשב כאמין, למרות כשלים במערכות מרכזיות ויקרות.

באמת ובתמים, אני יודע מהיכן הינך שואב את המידע הנ"ל.

כל התיאור הנ"ל הינו ברובו בגדר אגדה אורבנית ותו לא! וסלח לי על פסילת דבריך!

איני מבסס את העובדות על שלושת הקורולות שבמשפחתי (שכן הנ"ל אינו מדגם סטטיסטי מייצג), אלא על עובדות מוצקות יותר, הן של צי הרכב בחברתי והן מפי אלפי לקוחות פרטיים אשר מטפלים ברכבם בסוכנות בה עובד חבר מאד שלי.

איני בה לסנגר על הקורולה, אני מציג את העובדת בשטח בלבד.

לגבי המגאן - עובדתית היא מגלה אמינות נחותה מזו של הקורולה, הביקוש שלה כמשומשת - ברצפה, וירידת הערך שלה עוד יותר! (אלו עובדות ולא דעות).

למי שהפרמטרים הנ"ל אינם חשובים, כנראה שהמגאן תתאים לצרכיו ולא הקורולה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לכל אילה שאמרו בפיג'ו טיפול כל 30.000 ק''מ - בהצלחה! :lol:

במאזדה בארץ הטיפול כל 15 אלף, באירופה כל 20 אלף, אני עושה כל 10 (שמן סינטטי בלבד)

ענין המספרים הוא לא יותר מצעד שיווקי, אין מאחוריו שום בסיס טכני. זאת לא משאית, וזאת לא BMW.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לגבי המגאן - עובדתית היא מגלה אמינות נחותה מזו של הקורולה, הביקוש שלה כמשומשת - ברצפה, וירידת הערך שלה עוד יותר! (אלו עובדות ולא דעות).

הויכוח לגבי האמינות הוא חסר טעם. מה שכן - לגבי ירידת הערך העובדות מוכיחות שאתה טועה: מגאן האצ'בק 1.6 אוטומאטית שנת 2005 ברמת אבזור EX נקנתה לפני שנה (למעשה 11 חודשים) ע"פ מחירון משוקלל של 89,000. כיום המחירון שלה הוא 80,500 (הק"מ השנתי הממוצע עלה במעט במהלך התקופה) - בערך 10.5% לשנה, שזה בכלל לא ברצפה.

פורסם
הויכוח לגבי האמינות הוא חסר טעם. מה שכן - לגבי ירידת הערך העובדות מוכיחות שאתה טועה: מגאן האצ'בק 1.6 אוטומאטית שנת 2005 ברמת אבזור EX נקנתה לפני שנה (למעשה 11 חודשים) ע"פ מחירון משוקלל של 89,000. כיום המחירון שלה הוא 80,500 (הק"מ השנתי הממוצע עלה במעט במהלך התקופה) - בערך 10.5% לשנה, שזה בכלל לא ברצפה.

כפי שאמרת הויכוח הנ"ל חסר טעם.

להיכנס ל"קטנות" ולתת דוגמה של דגם ספציפי לאורך 10 חודשים לא מייצג ולא כלום.

קח קורולה סדאן משנתון 2005, השווה את מחירה כיום למחיר הקניה לפני כשלוש וחצי שנים.

קח מגאן סדאן משנתון 2005 , השווה את מחירה כיום למחיר הקניה לפני כשלוש וחצי שנים.

צפויה לך הפתעה- המגאן איבדה מערכה בעשרות אחוזים יותר לעומת הקורולה!

ועוד לא דיברתי על העובדה, שעל קורולה שמורה, המוכר יקבל במקרה הגרוע מחיר מחירון (בד"כ נמכרת מעל)!

בעבור המגאן שמורה ומטופלת, המוכר יקבל במקרה הטוב ביותר אחוזים בודדים מתחת למחיר המחירון!

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
באמת ובתמים, אני יודע מהיכן הינך שואב את המידע הנ"ל.

כל התיאור הנ"ל הינו ברובו בגדר אגדה אורבנית ותו לא! וסלח לי על פסילת דבריך!

איני מבסס את העובדות על שלושת הקורולות שבמשפחתי (שכן הנ"ל אינו מדגם סטטיסטי מייצג), אלא על עובדות מוצקות יותר, הן של צי הרכב בחברתי והן מפי אלפי לקוחות פרטיים אשר מטפלים ברכבם בסוכנות בה עובד חבר מאד שלי.

איני בה לסנגר על הקורולה, אני מציג את העובדת בשטח בלבד.

למי שהפרמטרים הנ"ל אינם חשובים, כנראה שהמגאן תתאים לצרכיו ולא הקורולה.

עידן

אגדה אורבנית ?

ספר זאת לכול אילו אשר נעצרו בצד הדרך עם מנוע גמור, ואשר כתבו פה ובפורומים אחרים על החוויה להיתקע ברכב יפני אמין עם מנוע גמור.

אני מתאר לי אותך ועוד רבים שכמותך לו היה הדבר קורה למשל בסיטרואן, איזה זעקה היתה עולה השמימה על האמינות המחפירה של זו, אבל אם מדובר ביפנית והיבואן מחליף את המנוע אז זה בסדר ומקובל..

אני מניח שמי שמשפחתו יקרה לו יותר מערך המכונית כמשומשת , ורוצה להתנייד ברכב מרווח ובטוח בעל 6 כ"א , וESP יבחר במאגאן, ולא ירכוש טויוטה עם 2 כ"א בלבד.

אתה מייצג את תרבות העדר הישראלית הסוגדת לתוצרת יפן, גם אם הדבר כרוך בפשרות כואבות , העיקר הערך של הרכב כמשומש, מצחיק כמה שזה עצוב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אגדה אורבנית ?

ספר זאת לכול אילו אשר נעצרו בצד הדרך עם מנוע גמור, ואשר כתבו פה ובפורומים אחרים על החוויה להיתקע ברכב יפני אמין עם מנוע גמור.

אני מתאר לי אותך ועוד רבים שכמותך לו היה הדבר קורה למשל בסיטרואן, איזה זעקה היתה עולה השמימה על האמינות המחפירה של זו, אבל אם מדובר ביפנית והיבואן מחליף את המנוע אז זה בסדר ומקובל..

אני מניח שמי שמשפחתו יקרה לו יותר מערך המכונית כמשומשת , ורוצה להתנייד ברכב מרווח ובטוח בעל 6 כ"א , וESP יבחר במאגאן, ולא ירכוש טויוטה עם 2 כ"א בלבד.

אתה מייצג את תרבות העדר הישראלית הסוגדת לתוצרת יפן, גם אם הדבר כרוך בפשרות כואבות , העיקר הערך של הרכב כמשומש, מצחיק כמה שזה עצוב.

שוב, אינך מבסס את דבריך, והם בגדר שמועה ותו לא!

נכון, לקורולה, היו מספר יחידות שסבלו מ"מחלת ילדות" בשנת הדגם הראשונה.

עדיין מדובר על מספר יחידות, ולא על סדר גודל עליו אותו אתה מנפח!

לגבי המגאן- אין לי ויכוח, אכן היא מצויידת יותר מהקורולה ולי באופן אישי מאד חבל שהקורולה אינה מצויידת באותם מכלולי בטיחות בהם המגאן מצויידת.

בסופו של דבר, כל אחד בוחר את רכבו על פי שיקולו האישי והעדפותיו. אני מוכן "להסתפק" בארבעה כוכבי בטיחות ולקבל רכב אמין שייקח אותי מנקודה A לנקודה B, רואה פעם בשנה מוסך לצורך טיפול שותף בלבד שאינו יקר! בנוסף כשארצה למכור בעתיד את הרכב יעמדו בתור כעשרה קונים שיריבו בינם לבין עצמם. בנוסף, הפסד הערך יהיה מינימלי ביחס למשפחתיות אחרות (הרכב ימכר במחיר הגבוה ממחיר המחירון). (אתה יכול לקרוא לתופעה הזו - עדר, ההגדרה ממש לא חשובה).

מי שחשוב לו לנהוג ברכב שקיבל חמישה כוכבי ריסוק, מאובזר ומפנק יותר, כאשר במקביל יזכה לאמינות פחותה וכניסות למוסך, ירידת ערך גבוהה, ולהיתקע עם הרכב חודשים בעת מכירתו (שתיהיה במחיר הנמוך ממחיר המחירון), שיהנה עם המגאן!

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אני מרים ידים, אתה לא מוכן לקבל עובדות ומכנה את זה שמועות.

אבל כשזה קשור לרכב צרפתי זה אוטומטי עובר אצלך משמועה לעובדה.., מעניין.

דרך אגב, אני לא מנפח דבר , מציע לך לגלוש קלות בפורומים נוספים ותראה שלא מדובר על מספר יחידות.

דרך אגב בפורום YNET מתלוננת רוכשת לנד קרוזר על כשל מנוע לאחר 6000 ק"מ בלבד , אחלה אמינות הא ??

לגבי שאר ההודעה שלך מטה, הרי הוא מלל חסר כל חשיבות, ביחוד המסקנה שלך לגבי המאגאן, אני בניגוד לך נוהג על מאגאן על בסיס יומי במהלך 4 השנים האחרונות, 160,000 ק"מ ו 0 תקלות.. , ואני לא היחיד , ישנם עוד 10 מאגאנים בחברה אשר נוסעים ללא תקלות, רובם עברו את קו 40,000 הק"מ ב 10 חודשים כאשר הרכב הנחרש ביותר עשה למעלה מ 60,000 ק"מ ב 10 חודשים 0 תקלות.

אני מניח שיש לך סטטיסטיקה לגבי התקיעות ומחירי המכירה של הרכב כמשומש על מנת לגבות את הפיסקה האחרונה שלך, כי אם לא מדובר על דיבורים בעלמא, ומקבץ של דעות קדומות ללא ביסוס.

פורסם

רק שתבין, הקורולה שלך עם ה4 כוכבי בטיחות נבחנה עם 7 כריות אויר!!! איזה ציון אתה חושב שהיא היתה מקבלת אם היו בוחנים אותה עם 2 בלבד? קיצר הקורולה שלך לא בטוחה בעליל ומעשי היבואן בהפשטת איבזור בטיחותי גובל בפשע.

זה שיש עוד אנשים שקונים בארץ מכוניות כמו טויוטה קורולה שב2007 עוד משווקת עם שתי כריות אויר וללא בקרת יציבות זה טמטום מוחלט.

פורסם
רק שתבין, הקורולה שלך עם ה4 כוכבי בטיחות נבחנה עם 7 כריות אויר!!! איזה ציון אתה חושב שהיא היתה מקבלת אם היו בוחנים אותה עם 2 בלבד? קיצר הקורולה שלך לא בטוחה בעליל ומעשי היבואן בהפשטת איבזור בטיחותי גובל בפשע.

זה שיש עוד אנשים שקונים בארץ מכוניות כמו טויוטה קורולה שב2007 עוד משווקת עם שתי כריות אויר וללא בקרת יציבות זה טמטום מוחלט.

קורולה משנתון 2008 והילך ( קורולה החדשה), נבחנה עם 7 כריות אויר.

קורולה דור קודם (2003-2007), נבחנה עם ארבעה כריות אויר.

כדאי לבדוק את העובדות לפני שרושמים....

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

להתעורר, רכבים יפניים כיום באופנה בכל העולם, לא רק בארץ.

פורסם

אמירה סתמית , אלא אם כן העולם שלך הוא ארה"ב וישראל.

פורסם
אמירה סתמית , אלא אם כן העולם שלך הוא ארה"ב וישראל.

יש עוד מדינות

אנחנו לא ארה''ב, אנחנו לא צרפת, אנחנו לא יפן..... אבל הרוב בישראל בוחר כיום רכב יפני. לא בגלל העדר, הלקוח הישראלי ממש לא מטומטם.

פורסם
קורולה משנתון 2008 והילך ( קורולה החדשה), נבחנה עם 7 כריות אויר.

קורולה דור קודם (2003-2007), נבחנה עם ארבעה כריות אויר.

כדאי לבדוק את העובדות לפני שרושמים....

בדוק , 2 כ"א בלבד.

http://www.euroncap.com/tests/toyota_corolla_2002/134.aspx

פורסם
יש עוד מדינות

אנחנו לא ארה''ב, אנחנו לא צרפת, אנחנו לא יפן..... אבל הרוב בישראל בוחר כיום רכב יפני. לא בגלל העדר, הלקוח הישראלי ממש לא מטומטם.

לא אכנס לוויכוח איתך, אבל התופעה בארץ היא העדר בהתגלמותו + סטיגמות על כל מה שאינו יפני.

רכבים יפנים מתקלקלים , ואפילו תקלות קשות וחמורות, אבל לא תצליח לבלבל את העדר , המוסכניק, והחבר של החבר אמרו לו שיפני זה אמין..

מפנה אותך ליפנית האמינה מכולם, הסובלת מבעיות אשר משביתות את המנועים שלה, את מערכת המחשב שלה ואת מערכת הקטליזטורים שלה, ועדין הרכב נחשב כאמין, אם זה לא עדר..

פורסם

לי אישית (ואני מדבר עכשיו רק על עצמי) היה רכב איטלקי, צרפתי, גרמני, יפני.... הרכב הבא רק יפני, עד שלא יהיה לי כסף לגרמני חדש ברמה של פאסאט ואחר כך להחליף כל שנתיים.

צרפתי מפנק, אבל לא אקנה אותו, פשוט לא רוצה.

• תוכן חדש...