Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מחפש לרכוש רכב משפחתי בתקציב של עד 80K. נסעתי עד כה בפאסאט ואהבתי מאד, אלא שמגבלות תקציב מונעות לרכוש פאסאט נוספת.

שני הרכבים שיותר מצאו חן בעיני בשוק המשפחתיות הקטנות, הנן המאזדה 3 או הפיג'ו 307. מדובר על רכבים מודל 2005.

חשובה לי אמינות, צריכת דלק נורמלית אך גם ביצועים טובים (כמובן ביחס לקבוצה).

שאלותי:

1. מי מהם עדיפה ולמה?

2. מי מהם בטוחה יותר?

3. האם יש לשניהם ESP?

4. שמעתי של-307 מנוע 1.6 ביצועים חלשים, כאשר ל-307 מנוע 2,000 ביצועים עדיפים משמעותית. מה דעתכם?

5. מה מרווחי הטיפול ברכבים אלו?

6. האם יש הצעות לרכבים אחרים עליהם לא חשבתי?

המון תודה.

אמיר.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי יש 307 ובגדול אני מרוצה. בדגמים המפוארים יותר היא יחסית מאובזרת (6 כ"א, בקרת אקלים, חישוקים קלים) האוטו מעט נוקשה בתוך העיר אבל לדעתי יותר נוח מה3 במיוחד תודות לכיסאות טובים עם תמיכה צידית טובה מאוד.

לגבי שאר השאלות:

בטיחות: ה307 קיבלה 4 כוכבים ב2001 עם 6 כ"א, ה3 קיבלה ב2006 4 כוכבים עם 7 כ"א. ה3 מגיעה עם 2 כריות אויר בגרסאות הפשוטות ו6 במאובזרות. ה307 מגיעה עם כל ה6 כ"א רק בגרסאות המאובזרות (XT,XS,XSI) בגרסה הפשוטה בשנה הזו עם 2 בלבד.

לשתיהם אין ESP בדגם הנוכחי בשנה שאתה מחפש. מ2007 ל307 יש ESP. ה3 עדיין משווקת בלי.

מנוע: ה307 1.6 מגיע עם מנוע 110 כ"ס, וה2.0 עם 140 כ"ס. ה3 1.6 מגיע עם מנוע 105 כ"ס וה2.0 עם 150 כ"ס.

מרווחי טיפולים: 307 כל שנתיים או 30 אלף ק"מ. ה3, לא יודע.

עוד רכבים בקבוצה: טויוטה קורולה, רנו מגאן 2, ניסן אלמרה (ישנה כבר), פורד פוקוס, הונדה סיוויק, פולסוואגן גולף...

פורסם

רנו מגאן -ראשונה מכל המשפחתיות הקטנות שבא עם ESP כסטנדרט החל משנת 2006.

מכאן היתרון בבטיחות על שאר הרכבים באותה השנה.

למגאן טיפולים כל 30 אלף ק"מ.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לי יש 307 ובגדול אני מרוצה. בדגמים המפוארים יותר היא יחסית מאובזרת (6 כ"א, בקרת אקלים, חישוקים קלים) האוטו מעט נוקשה בתוך העיר אבל לדעתי יותר נוח מה3 במיוחד תודות לכיסאות טובים עם תמיכה צידית טובה מאוד.

לגבי שאר השאלות:

בטיחות: ה307 קיבלה 4 כוכבים ב2001 עם 6 כ"א, ה3 קיבלה ב2006 4 כוכבים עם 7 כ"א. ה3 מגיעה עם 2 כריות אויר בגרסאות הפשוטות ו6 במאובזרות. ה307 מגיעה עם כל ה6 כ"א רק בגרסאות המאובזרות (XT,XS,XSI) בגרסה הפשוטה בשנה הזו עם 2 בלבד.

לשתיהם אין ESP בדגם הנוכחי בשנה שאתה מחפש. מ2007 ל307 יש ESP. ה3 עדיין משווקת בלי.

מנוע: ה307 1.6 מגיע עם מנוע 110 כ"ס, וה2.0 עם 140 כ"ס. ה3 1.6 מגיע עם מנוע 105 כ"ס וה2.0 עם 150 כ"ס.

מרווחי טיפולים: 307 כל שנתיים או 30 אלף ק"מ. ה3, לא יודע.

עוד רכבים בקבוצה: טויוטה קורולה, רנו מגאן 2, ניסן אלמרה (ישנה כבר), פורד פוקוס, הונדה סיוויק, פולסוואגן גולף...

מאיפה אתה מוציא את השטויות האילו לעזאזל??...

המאזדה שלוש נמכרת כיום עם מינימום של 6 כריות אויר!! ובדגמים המתקדמים יותר היא משווקת עם ESP.

ה 307 היא מכונית מושלמת, מהנה לנהיגה ולנסיעה בה, איכותית.

בעיה נפוצה בכל צרפתית היא עלות האחזקה והטיפולים.

במידה ואתה מחליט ללכת על המאזדה 3 אתה תצטרך לשאת במחיר הכבר של ביטוח!

בגדול, אם יש כסף, ממליץ לרדת בשנה ולרכוש קורולה.

היא תיתן את התמורה הכי טובה שאתה יכול להרויח מהתקציב שלך.

שלומי.

פורסם

מצטרף לנאמר.

ואני אחדד:

ה- 307 תיהיה מפנקת יותר, אך "תסבול" מירידת ערך גבוהה יותר, סחירות וביקוש נמוכים יותר. סטטיסטית ה- 307 נחשבת לפחות אמינה מה- 3 היפנית.

מזדה 3- מהנה לנהיגה, אך צפופה מאחור, מצויה בכל פינה אפשרית והביטוח יקר להחריד. מנסיון במשפחתי הרכב מאד אמין ונכנס למוסך לטיפולים שוטפים בלבד.

כפי שכבר הזכירו, טויוטה קורולה משנתון דומה, תיהיה עדיפה על פני שני הרכבים הנ"ל.

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
מאיפה אתה מוציא את השטויות האילו לעזאזל??...

המאזדה שלוש נמכרת כיום עם מינימום של 6 כריות אויר!! ובדגמים המתקדמים יותר היא משווקת עם ESP.

ה 307 היא מכונית מושלמת, מהנה לנהיגה ולנסיעה בה, איכותית.

בעיה נפוצה בכל צרפתית היא עלות האחזקה והטיפולים.

במידה ואתה מחליט ללכת על המאזדה 3 אתה תצטרך לשאת במחיר הכבר של ביטוח!

בגדול, אם יש כסף, ממליץ לרדת בשנה ולרכוש קורולה.

היא תיתן את התמורה הכי טובה שאתה יכול להרויח מהתקציב שלך.

אני לא ממליץ לך לרדת בשנה ולקנות קורולה, אין ברכב שום דבר אשר מצדיק את קניתו של זה , לא רק שהאיבזור הבטיחותי של הרכב לוקה בחסר, גם האמינות שלו היא לא מי יודע מה, והחלפת מנועים, מחשבי מנוע, ומערכת הקטליזטור הפכו לשיגרה די קבועה..

ממליץ לך בחום על המאגאן , חפש את הדגמים הפרטים (לא מליסינג), הרכב מאובזר מאוד עם ציוד בטיחותי מלא , תמורה מצוינת למחיר.

אולי גם ה C4 נכנסת בתקציב , ואם אתה מחפש רכב גדול ונוח ה C5 בהחלט יכולה לתת לך חוויה, ו ב 80K אתה יכול אולי למצוא מודל 2006..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני אסתכן קצת ואציע את האופל אסטרה 2005 1600סמק או 2006 1800 כאפשרות מעניינת שלדעתי עולה על האחרות.

יש לה מערכת ESP ו5 כוכבי בטיחות EURO ENCAP. אתה יכול לקנות את הרכב במצב דיי שמור, רובם אם לא כולם פרטיות.

השלדה שלה מצויינת ולדעתי הרכב נראה מצויין, מבירור קצר ביד 2 יש הרבה אקזמפלרים מ2005 עם קילומטרז נמוך והבעלים כותבים שמתחייבים על כל המכלולים. לדעתי אם יש באפשרותך עדיף לקנות את המודל 2006, הוא בעל מנוע חזק יותר ומאובזר קצת יותר אם אני לא טועה.

מבירור עם חבר ה2005 שלו עושה 1:16 מחוץ לעיר 1:15 ו 1:12\13 בעיר בנסיעה רגועה. הוא מרוצה ממנה עד הגג והטיפולים היחידים שהוא עשה אלו תקופתיים. אגב הוא מתכנן לקנות חדשה ברגע שיאסוף כסף.

לדעתי זוהי אפשרות מאוד מעניינת לקבל רכב מוביל בקטגוריה שנראה מצויין, נוהג מצויין וייחודי. במכירה עתידית לא נראה לי שיהיו יותר מדי בעיות למכור אותה. אבל לפי הבנתי הרכב מאבד ממחירו קצת יותר מאשר היפניות אבל פחות או יותר כמו כל שאר הארופאיות.

פורסם

תודה לכולם על כל התגובות.

לא הייתי מודע כלל שעלות הביטוח של המזדה 3 גבוהה במיוחד. אני אבדוק זאת מול הסוכן שלי. לא ברור לי על מה השגעון הזה...

בנוגע לאופל אסטרה - פשוט לא מתחבר לרכב הזה. הגיון? אין היגיון, אבל ככה זה בכלי רכב...

בנוגע ל-ESP, הייתי בטוח שזה כבר קיים ברוב כלי הרכב במודלים אלה. לי יש כאמור פאסאט 2002 והיא מאובזרת כסטנדרט ב-6 כריות + ESP (ובלי מדבקות שמספרות על זה...)/

C5 רעיון מעניין מאד. מה ידוע על האמינות/סחירות/עלויות של הרכב?

גולף/סיוויק/קורולה אלטרנטיבות ראויות אך יקרות. אאלץ מהן לרכוש לכל היותר מודל 2004 (אני מנחש שמהגולף אף פחות) וזה פחות מתאים לי.

למאזדה 3 1.6 יש רק 105 כ"ס, כיצד זה מתיישב עם הסיפור על רכב זריז? הרי המנוע לא נראה חזק!

פורסם

C5 אמינה מאוד כל עוד טופלה בצורה נאותה במוסכים מורשים עם קבלות , ולא אצל חאפר במוסך מדרכה.

לאחר מתיחת הפנים לרכב ממודל 2004 , הרכב אינו סובל מבעיות אמינות כלשהם.

פורסם

גם אם צריך לרדת שנה קורולה היא הבחירה הטובה ביותר.

המנוע שלה חזק - 110 כוח סוס, תיבת הילוכים מאוד זריזה, הרכב בכללי מרגיש זריז מאוד יחסית, והרבה יותר זריז מהמזדה3, מעט יותר מרחב מאחורה, נוחות מסיעה מעולה, מרגישים שהיא יותר איכותית מהמתחרות.

אמנם התגלו עם הרכב הזה באותם שנתונים בעיות עם המנועים, אבל היבואן דאג להחליף לכל אותם אנשים את המנוע בלי לדבר מילה.

עדיפות שנייה היא מזדה 3 מבחינתי.

בפגו 307 לא הייתי נוגע, הגירים שלהם בשנתונים האלו ידועים כממש לא אמינים, אפילו גורם מרכזי מהחברה עצמה אמר שהם מחזיקים עד 150 אלף קילומטר לרוב.

פורסם

אני מניח שהקורולה כל כך טובה שאתה מוכן לפשרות בטיחותיות נרחבות ברכב הנ"ל, כיוון שחלק מהדגמים הגיע עם 2 כ"א , והמקסימום הוא עם 4 כ"א, באף אחד מהדגמים אין את אופצית ה ESP , זה לבדו פוסל מבחינתי את הרכב.

לגבי הגיר של ה 307, אני לא יודע מהיכן הבאת את הנתון של 150K ק"מ, אבל אני יכול להגיד לך שגירים אוטומטים רבים של מיצובישי \ לנטיס כשלו גם הם הרבה לפני ה 150K ק"מ.

דרך אגב, לעניות דעתי חלק גדול מהגירים האוטומטים אשר הוחלפו כלל לא נדרשו להחלפה, אלא להחלפת יוניט \ וסתים ואו שסתומים, אך המיקצועיות המהוללה של חלק ממכוני הגיר , גם הם גורמים לתדמית השלילית של הגיר הנ"ל.

פורסם

מה דעתך על הפורד מונדיאו מרווחת מתנהגת מודרנית ולא יקרה המנוע זהה (לא להרוג אותי אם אני טועה) למאזדה זה עונה על הצורך ברכב אמין. לי זו נראית אופציה מעניינת.

never slow down never grow old

פורסם

מציע לפותח השרשור להתעלם מאותן הערות בנוגע לקורולה.

אי אתחיל עם הבעיות: הבעיות היחידות שהתגלו עם הקורולה, הינן משנתון השיווק הראשון (2003), בה מספר רכבים סבלו מ"מחלות ילדות". כפי שהוזכר היבואן לקח על עצמו אחריות מלאה והחליף כל מכלול נדרש. משנתון 2004 והלאה לא נמצאו הבעיות הנ"ל.

ברשותנו, שלוש קורולות במשפחה, כולן נכנסות למוסך- לטיפולים שוטפים בלבד! (כנ"ל לגבי המזדה), ולכן תסיק מזה את המסקנות לבד.

בסה"כ- הבחירה שלך תלויה בסדר העדיפויות שלך, הקורולה תיתן לך שקט נפשי מבחינת אמינות, זריזות (באופן יחסי), מרחב פנים סביר, בטיחות של ארבעה כוכבים, שמירת ערך וסחירות מעולה!

חפש אחת מיד פרטית ושמורה (קשה מאד למצוא והן נמכרות בד"כ מעל מחיר המחירון).

המגאן- תיהיה מפנקת ומעט נוחה יותר, עם חמישה כוכבי בטיחות. המחיר הינו באמינות מפוקפקת, סחירות ברצפה ושמירת ערך גרועה עוד יותר- לשיקולך.

לגבי האסטרה- רכב חביב שאינו זוכה להערכה בשוק הישראלי, כנראה שגם עקב יבואן המעניק שירות זוועתי ומחירי חלפים בשמיים. כפועליוצא,אתה נתקע עם רכב "לכל החיים", ולו רק מפעת שתי הסיבות הנ"ל לא הייתי רוכש את הרכב!

שיהיה המון בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

רק הערה קטנה לגבי הקורולה: מושבים לא נוחים בעליל; לא ברור לי על איזה זריזות מדברים פה.

בנוסף:

אני חושב שהאסטרה היא הצעה לא רעה, למי שמוכן להיות שונה ולקחת את הסיכון.

אני חושב שמגאן עדיפה למשפחה בשל הנוחות והבטיחות, גם אם לא תהיה אמינה כמו קורולה.

ה- 3 ממש לא נוחה לטעמי (היה שיפור בדגמי 2007), ומה"דינמיות" שלה אני בספק אם תהנה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מציע לפותח השרשור להתעלם מאותן הערות בנוגע לקורולה.

אי אתחיל עם הבעיות: הבעיות היחידות שהתגלו עם הקורולה, הינן משנתון השיווק הראשון (2003), בה מספר רכבים סבלו מ"מחלות ילדות". כפי שהוזכר היבואן לקח על עצמו אחריות מלאה והחליף כל מכלול נדרש. משנתון 2004 והלאה לא נמצאו הבעיות הנ"ל.

ברשותנו, שלוש קורולות במשפחה, כולן נכנסות למוסך- לטיפולים שוטפים בלבד! (כנ"ל לגבי המזדה), ולכן תסיק מזה את המסקנות לבד.

בסה"כ- הבחירה שלך תלויה בסדר העדיפויות שלך, הקורולה תיתן לך שקט נפשי מבחינת אמינות, זריזות (באופן יחסי), מרחב פנים סביר, בטיחות של ארבעה כוכבים, שמירת ערך וסחירות מעולה!

חפש אחת מיד פרטית ושמורה (קשה מאד למצוא והן נמכרות בד"כ מעל מחיר המחירון).

המגאן- תיהיה מפנקת ומעט נוחה יותר, עם חמישה כוכבי בטיחות. המחיר הינו באמינות מפוקפקת, סחירות ברצפה ושמירת ערך גרועה עוד יותר- לשיקולך.

לגבי האסטרה- רכב חביב שאינו זוכה להערכה בשוק הישראלי, כנראה שגם עקב יבואן המעניק שירות זוועתי ומחירי חלפים בשמיים. כפועליוצא,אתה נתקע עם רכב "לכל החיים", ולו רק מפעת שתי הסיבות הנ"ל לא הייתי רוכש את הרכב!

שיהיה המון בהצלחה

עידן

עידן , הבעיות המגוונות אשר מהם סובלת הקורולה אינה רק במודל 2003, אלא לדגם לאחר מתיחת הפנים מ2003 ועד סיום השיווק שלו כמודל 2007.

מנוע ה VTTI סובל מבעיה של הצטברות בוצה במנוע, עד לכשל כללי של המנוע.

נקודות תורפה נוספות הם סעפות הפליטה, מחשבי מנוע , וקטליזטורים כושלים, זו עובדה ולא השערה, דרך אגב לא מדובר ברכבים בודדים, יתרה מזו בחו"ל הבעיה ידועה ולא מוסתרת כמו בארץ.

אז באמת קצת צניעות, כאשר אתה מדבר על אמינות מפוקפקת במאגאן ללא כל ביסוס עובדתי, אני עומד משתאה איך רכב כמו הקורולה נחשב כאמין, למרות כשלים במערכות מרכזיות ויקרות.

• תוכן חדש...