ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
אחרי שנתיים עם גולף GTI דור רביעי, הגיע הזמן להמשיך... את הגולף קניתי בעיקר בגלל השילוש הקדוש GTI ודי מהר הבנתי שלמרות שהאוטו מפנק, עלויות האחזקה הגבוהות ורשת המוסכים של צ'מפיון בשילוב ההתנהגות הממש לא ספורטיבית של הגולף הזאת הביאו אותי למסקנה שלא את האוטו הזה אני רוצה להתניע כל יום. בכלל, נראה לי שהבעלות על הגולף הזאת, למרות שהיא GTI, פשוט "מזקינה" אותי...אני לא מרגיש צעיר כמו בעבר. אני לא צוחק! זה אוטו של זקנים. שמתי עין על רנו קליאו ספורט, בעיקר הדגם עם הפנסים הגדולים (נראה לי שהוא החדש יותר). בדקתי פה קצת בפורום וראיתי שיש כאלו שמתלהבים ממנה מאוד ויש כאלו שממש לא. שמתי לב שאין עוררין על ההתנהגות שלה והערך המוסף בהתנהגות הספורטיבית שלה...משהו שחסר לי מאוד ב…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
איזה מנוע מומלץ לרכב? האם ה 1.4 יהיה בהכרח יותר חסכוני מה 1.6? איזה מהמנועים יותר מומלץ? ממה יש להזהר ברכב הנ"ל? מה לבדוק? מישו יכול לפרט קצת על הרמות גימור? *רצועת טיימינג - מתי מחליפים בכל אחד המנועים? עשיתי חיפוש,אבל לרוב אני מוצא מידע בעיקר על הדגמים הספורטיביים. מה צריכת הדלק הממוצעת של הרכב עם כל אחד מהמנועים? תודה רבה, בברכת שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי אני מעוניין לרכוש סקודה אוקטביה 2004 או 2005 רציתי את עזרתכם במה לבחור מנוע דיזל או בנזין ? ואם אתם ממליצים על האוקטביה ? תודה
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מתלבטת בין 4 מכוניות. מבחינה בטיחותית, צריכת דלק, ונוחות? B4,PEUGEOT407, ACCORD, MONDEO דגמי 2008
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב במסגרת תקציב של 30K עד 40K (אם התוספת שווה את זה).. כמובן שהדברים החשובים הם אמינות וחסכון מקסימלי. קראתי לא מעט הודעות בפורום ורוב ההמלצות הן על פיאט פונטו ספייס שאני לא כל כך אוהב כי אני מעדיף רכב קצת יותר גדול אם זה עונה לתקציב.. הרכבים שאני מתמקד עליהם כרגע (לא יודע אם זה נכון או לא, אשמח לשמוע דעתכם) הם מאזדה לנטיס, טויוטה קורולה, הודנה סיוויק וניסן אלמרה. אשמח לשמוע מה אתם הייתם בוחרים ומה כדאי לדעת על כל אחת אשמח גם לדעת מה דעתכם על רכישת רכב שהיה בעבר מלסינג אם מבחינת נתונים הוא מספק (כלומר קילומטראז, תאונות וכד').. האם להתרחק או שזה לא נורא? תודה מראש! קובי
הודעה אחרונה מאת Ohmega, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
מעוניינת לקבל דעתכם לגבי רכב מסוג סיאט לאון שנת 2005 ידנית 1600. אנחנו משפחה שמחפשת רכב חזק צעיר חסכוני בטיחותי ..ויפה אשמח לקבל חוות דעת
הודעה אחרונה מאת גל1, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט בין יונדאי אקסנט שנת 99 או 98 לבין פיאט פונטו ספייס שנת 2001 או 2002 או 2003, מצד אחד הפיאט יותר חדשה מבפנים ומבחוץ והיא יותר יפה ומצד שני יונדאי הוא אוטו יותר טוב עד כמה שאני יודע, אני חושב גם שהספייס מעט "מצועצעת" ואין מה להשוות בינה לבין יונדאי אבל אני עדיין מתלבט בין שני היצרנים האלה, התוכלו לעזור לי להחליט ?
הודעה אחרונה מאת yaron939, -
-
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, אני כרגע מחפש רכב משפחתי שיהיה יחסית חזק, בתקציב של 130000 +- ההתלבטויות הן בין 3 מכוניות: הונדה סיביק 2008 ידנית FORD FOCUS הצורה החדשה, TREND X. ו MAZDA 3 ליטר 2, ואולי 1.6 היותר מאובזרת. אשמח לדעות שלכם לגבי המכוניות
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה מומלץ בסכום כזה ? רכב ראשון. -יש הבדל ב"איכות" האוטו בסכום כזה בין אוטומט לידני ? (באיכות אני מתכוון לאבזור פנימי כמו הגה כוח ח"ח נ"מ וכו')
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי הזדמנות לקנות אאודי A6 נפח 2.4 מודל 2000 עם 90 אלף קילומטר, יד ראשונה, מקרוב משפחה. אני יכול להרשות לעצמי לקנות את הרכב מבחינת המחיר שלו, סימן השאלה הוא בנושא האמינות, עלויות האחזקה והדלק. לגבי הדלק אני עוד יכול להתפשר כי אני לא נוסע הרבה, אבל מאוד-מאוד חשוב לי שהאוטו יהיה אמין ושהאחזקה לא תהרוג אותי. למישהו יש ניסיון עם הרכב, ויכול לשתף אותי (כולל לציין סכומים אם אפשר)? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר מהמרכז, -
מכירת אימפרזה
מאת siggur- 2 תגובות
- 709 צפיות
שלום אני צריך היצע. סובארו אימפרזה 1995, 190,000 ק"מ, יד 5, שנה ללא טסט. בעיות נוספות: דלת נהג ומכסה מנוע צריכים פחחות, כנף שמאלי ופגוש קידמי נדרש להחליף. ייתכן פגיעה בשילדה. אוטומטיבי בסדר אפציות אפשריות: 1. תיקון -> טסט -> מכירה 2. מכירה ללא תיקון. שאלות: 1. מה אפשר לקבל תמורת רכב כזה? (20,000?) 2. מה יכול להיות הפרש בכסף בין אופציה א' ל-ב'? 3. ואיך עושים אופציה ב'? איך מעבירים בעלות לרכב ללא טסט? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת carisma kfir, -
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בוקר טוב, מלבד העיצוב החיצוני והפנימי, שינו משהו? מבחינת מתלים, בידוד רעשים, מנוע+גיר וכו'?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אשמח ליעוץ לרכב עבורי ושני ילדיי בני 9 ו-10 רכב אוטומט מרווח כשרוב הנסיעות הם בתוך העיר אבל שלא אפחד מנסיעות ארוכות מאד מבולבלת מאחר שכשרציתי גולף אמרו לי לא לגעת בגרמניות יקרות לתחזוקה ומרבות בבעיות בגיר אירופאיות ?לא לגעת לא אמינות וקשה להיפתר מהם חשבתי על רנו סניק או מגאן .יפניות ?טובות אבל התחושה שלי שהפח שלהם קרטון אין לי תחושת ביטחון לגביהן חשבתי על טויוטה קורולה או על מאזדה 323 1800 או 626.מה דעתכם על פסאט או על כל רכב אחר שיכול להתאים לי אציין שמאד חשובה לי הבטיחות אמינות ושלא יהיה צפוף.עזרה מקצועית תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת אייל_רז, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעוניין ב-BMW סדרה 5 E34 שנת 89~, מנוע 2000- 2800 סמ"ק, גיר ידני. מה לבדוק יותר מקרוב שאני בודק אחת, מה דורש יותר תשומת לב מקרוב כאשר קונים כזה אוטו? איזה מנוע יותר אמין? היא יקרה לאחזקה? (ביחס לרכב בחתימה שלי) תודה לעונים, דימה.
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
- 2 תגובות
- 863 צפיות
שבת שלום, לאחר בדיקת הרבה דגמים ומחיריהם היקרים החלטתי לרדת בשנתון ובדגם המכונית. חיפשתי מאזדה 323 לאנטיס עם קילומטרז' נמוך ככל האפשר משנתונים 2003 או 2004 ומצאתי כמה. שאלתי היא: האם הרכב אמין, ידוע על בעיות כלשהן בשנתונים הללו?, איך מחיר הביטוח וצריכת הדלק, איך השוק שלו?, והאם מומלץ (כאוטו ראשון, אוטומטי (לצערי)? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 863 צפיות
שלום רב, אני רוצה לקנות פיאט פונטו שמצאה חן בעיניי,רק שהיא לפני טסט, ויש להגה הטייה ימינה.. מישהו מבין בזה משהו? מה הבעיה? עלות תיקון? תודה .
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב טוב אני מעוניין לרכוש רכב משפחתי (2+2) חדש/משומש בסביבות התקציב הנ"ל. הדגש הינו בעיקר על בטיחות ואמינות. אני מניח שהפורום מפוצץ בתשובות דומות ואף זהות לשאלה שאני מציג פה. חיפוש לא הניב תוצאות רלוונטיות למצב שלי , או לפחות כאלו הנוגעות בכל הקטגוריה הנ"ל. מישהו יכול להפנות אותי לדיון ממצא ומלא בנושא? תודה מראש ים
הודעה אחרונה מאת kd2, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כלומר, "אנחנו" יודעים איך מגדירים הנאה מנהיגה. אבל האם משתמשים מזדמנים המבקשים ייעוץ מגדירים אותה כמונו? דוג' טריה: בחור נכנס, ורוצה לרכוש סיוויק ידנית חדשה, מכונית לא רעה בפני עצמה. נכנסים כמה חבר'ה וטוענים (בצדק) ש"פוקוס 2.0 יותר מהנה לנהיגה". איך אותו בחור יפרש את זה? האם הוא מחפש את הערך-מוסף שהפוקוס מציעה על פני הסיוויק? אולי הנאה מנהיגה לדעתו באה לידי ביטוי ברכב זריז, נח ושקט עם מזגן מצויין? יכול להיות בהחלט שהוא גם חובב רכב - אבל לתקוף פיתולים 'לא עושה לו את זה'. הגענו למצב שייעצנו לו על נושא שבכלל לא מעניין אותו - והוא עלול לפרש את עצתינו אחרת, ולפסול על הסף רכב שיתאים לו בהחלט. סיכויים לא רעים שהסיוויק הידנית תהיה עדיפה, לאותו בחור, על הפוקוס - ולו רק כי היא…
הודעה אחרונה מאת meymia, -
- 1 תגובות
- 659 צפיות
שלום חברים. חדש פה. לא מזמן הייתה בyad2 קליאו ספורט כסופה מודל 2003. הבחור נדמה לי מגדרה וקוראים לו ליאור. אני לא מצליח למצוא את ההודעה ביד 2 אבל יש לי טלפון של הבחור. רציתי לדעת אם מישהו מכיר את האוטו?
הודעה אחרונה מאת ortahor, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
התערבתי עם חבר על גובה ההנחה, אני טענתי שההנחה לא תהיה גבוהה מ10% על מפרט זהה. והחבר טוען שבסביבות 20% לכן רצינו לדעת ממישהו בתחום, מי צודק. באיזו הנחה קונות חברות הליסינג,רכבים כמו פוקוס ,סוברו b3,יונדאי i30. דהינו רכבים הנמכרים לצרכן רגיל בסביבות 110 k ? ברור שהכל ענין של משא ומתן ומותנה בכמות ,אך בכל זאת האם סביר שההנחה היא יותרבטווחים של 10%או של :roll:20%?
הודעה אחרונה מאת taz3k, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בשעה טובה, אנחנו מחפשים מחליפה לאקספרס. התקציב נמוך, הדרישות קצת פחות. אשמח אם תוכלו להציע. ידני. יכולת העמסה גבוהה (ברנו יש מעל טון לרוב). צריכת דלק נמוכה ככל האפשר (נסיעות בכל הארץ על בסיס קבוע). ארגז סגור באורך של לפחות מטר ו-30 ס"מ. קיפול של ספסלים אחוריים. אמין ככל האפשר. ועד כמה שאני יודע בנתיים אז זהו. סוף שבוע נפלא אנשים ותודה, כמובן.
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
האם כדאי בסכום כזה לקנות רכב ספורטיבי ? ראיתי כמה אופציות כמו וולקן, 306 XSI, קליאו RSI, משנים של 93-96. (106 ראלי גם נכנסת בתקציב, נכון ?) השאלה היא האם בסכום כזה כדאי לרכוש רכב ספורטיבי שכזה, או שרכבים האלו כבר חרושים מידי ?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש למישהו אוליי המלצה לאוטו ממש ממש זול בטיפולים ובדלק וכל זה בתקציב של עד 10 אלף. נתנו לי המלצות על סוזקי סוויפט 93-94 או סקודה פליסיה 96-98 , מה אתם אומרים על שניהם או שיש לכם הצעות יותר מעניינותאני כולי אוזן. (כל יום נסיעה של 80 קילמטר) תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת igal_shur, -
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכם. במשך השבוע האחרון אני עסוק בחיפוש אחר רכב, מרוב התלבטויות הגעתי למצב של אבידת עצות ולכן אני פונה לעזרכתם. הדרישות שלי מהרכב הן: מראה צעיר, ואדגיש - לא פוזה!. אחזקה זולה, שהטיפולים לא יקרעו את הכיס. כיום אני נוהג על קורולה 97, כך שהורגלתי לעניין. אמינות סטנדרטית. מנוע 1800 לפחות. רצוי רכב משנת 2000 ומעלה. גולף ו-A3 יורדות מהפרק עקב אחזקה יקרה (חלקים מאוד יקרים). *יש אפשרות לחרוג מהתקציב עד ל100K במידה ויש רכב ששווה את העניין.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה יותר טוב ? מבחינת אמינות צריכת דלק תקלות וכו'.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 3 תגובות
- 937 צפיות
אז ככה אני מעוניין לקנות את הרכב הזה חיפשתי קצת ומצאתי אופל אסטרה שנת 2006 מנוע 1600 ב80,000 שקל עכשיו משהו מוזר בכל מיני אתרי מכוניות אני רואה שבשנת 2006 הפסיקו ליצצר מנועי 1600 והחלו לייצר מנועי 1800 אז מה זה אומר הוא משקר או שאני טועה וחוץ מזה מה אתם ושבים על האוטו ?
הודעה אחרונה מאת aviraistlin1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם, עשיתי בערך 100 פעמים את החישוב אבל כל פעם אני חושבת שאולי אני מפספסת משהו לכן אני שואלת אתכם. כמה עולה בממוצע לחודש לתחזק רכב - סופר מיני (קליאו\פונטו\וכו'...) כולל ביטוח חובה וצד ג' בלבד? נסיעות של כ1500-2000 ק"מ לחודש - רובו בינערוני. + טסט\אגרה\תיקונים שוטפים ותיקונים פתאומיים\עוד דברים שאולי פספתי?. ברור שאני לא מחפשת משהו מדוייק, אני לא רוצה הפתעות, אז אני אשמח להערכה כללית. בתודה,
הודעה אחרונה מאת dudu g, -
-
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן , אני מעוניין לקנות 205 בטווח השנים 94 - 97 (יש מצב שאני גם ימצא 8 או 9 במחיר טוב) ואני צריך חוות דעת מכל הבחינות: אמינות נוחות יופי בקיצור הכל . אני מדבר רק על הדגמים של ה1.4 ידני .
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב בפעם הראשונהעד תקציב של 12K לא ממש מבין בתחום מה כדאי מה לא ואני ממש מבולבל -עכשיו שאלה עדיף לקחת את הרכב לבדיקה במכון לפני קנייה או שאפשר ישר לקחת את הרכב במוסך ולראות מה העלויות של "שיפוץ"? וכמה בערך עולה התהליך הזה...? תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת ron_lupu, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחפש רכב אוטומטי חזק גם מבחינת המנוע וגם מבחינת השילדה ואמין. בערך בין השנים 95-98 הועלו רעיונות כגון: פז'ו 306 הונדה סיויק [?!] קוואליר וכו'... המלצות/התנגדויות יתקבלו בברכה. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת ShahaRace,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 289 אורחים (הצג רשימה מלאה)