ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,634 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 782 צפיות
אני שוקל לרכוש סיטרואן פיקאסו 2004 (צריך מקום וכו'). התרשמתי שמבחינת עלות-תועלת מדובר באופציה לא רעה לעומת החלופות הקיימות, ולא הצלחתי למצוא יותר מדי ביקורות רעות. כל אבחנה או המלצה לטוב ולרע תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 4 תגובות
- 848 צפיות
שלום שמי מאור חדש בפורום ורציתי יעוץ לגבי רכב אז ככה אני רוצה ליקנות אוטו במחיר סביר שנע בין 6000 עד 10000 אלף מחפש רכב אמין שיתן שרות טוב הקטגוריה שאהבתי זה הפג'ו 205 ו106 מנוע 1100 עד 1400 רוצה לדעת פירוט תחזוקת האוטו הבעיות והאמינות של הרכב ועם יש לכם המלצה על רכב אחר מהפג'ו שיספק אותי תודה רבה לכול היועצים
הודעה אחרונה מאת ma-or, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כרגע הרכב שלי הוא דייהטסו שרייד שנת 93 מנוע 1000 במצב מצויין מכל הבחינות, חשבתי על למכור אותו בסביבות ה7 ולקנות את המאזדה 323 שנת 92-93 לפי מה שראיתי המחירים שלה (לפי יד2) 5-8 אלף בשנים האלה..מנוע 1600 ידני או אוטומט לא משנה העדפה לידני אבל לא משנה כל כך...מה אתם חושבים? יש למה להתקדם?
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
- 1 תגובות
- 688 צפיות
רצוני ברכב משפחתי מרווח בטיחותי ואמין למשפחה עם 2 ילדים בגירים. מה דעתכם על פרמאסי 2000 שנה 2001??
הודעה אחרונה מאת yulya, -
- 3 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ברצוני לרכוש סיאט איביזה שנת 2000 118,500 ק"מ , יד 2 , נפח 1600 ,דגם :איביזה - STELLA ידני 1.6. עכשיו רציתי לדעת מה יש לכם להגיד על האוטו הזה, מבחינת אחזקה, צריכת דלק, נוחות הרכב ,טיפולים, והכי חשוב אמינות הרכב ! שאני לא יבקר כל יום במוסך.
הודעה אחרונה מאת sh33p, -
אופל אומגה
מאת ofersli1- 5 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הייתי מעונין לקבל חוות דעת על אופל אומגה 2.5L מצאתי מישהו שמוכר רכב זה במחיר מצחיק הרכב הוא יד 1 ועבר 200 אלף ק"מ .הרכב נראה שמור מאד גם החוץ וגם בפנים אם מישהו מכיר רכב זה על מצב האמינות שלו וגם כמה מנוע זה יכול עוד לגמוע הרכב נראה מאד יפה
הודעה אחרונה מאת שלומי 2500, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אני נוסע 30000 בשנה. כעת אני משתמש בפיאט פונטו שנת 2001 ידני. רכב חסחכוני אך עדיין אני משלם על דלק כ 2000 ש"ח לחודש. אני מעוניין להוריד סעיף זה בהוצאות ולכן חשבתי לעבור לרכב עם מנוע דיזל. האם כדאי לי? אין לי שום מידע לגבי מחיר ביטוחים טסט ואחזקה של דיזל לעומת בנזין. במידה וכן על איזה רכב אתם יכולים להמליץ?
-
-
- 1 תגובות
- 876 צפיות
מה הן הנקודות חולשה שלו מבחינה מכאנית כמובן? האם המנוע מסוג הוולטרוניק אמין? האם משיהו ממכם מחזיק כזה אוטו? ויכול לספר לי קצת על צריכת הדלק? אני מעוניין בדעוצ רק על הרכב הנ"ל, מכיוון שיש לי אחת על הכוונת. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מצד אחד, הרכב שנת 2004, יד ראשונה, עם היסטורית טיפולים במוסך מורשה לובינסקי. מצד שני - הסחירות של C5 גם ככה בקרשים, ושל HDI על אחת כמה וכמה, וזו עוד עם המון קילומטרים. המוכר טוען שפרט לטיפולים סדירים התקלה היחידה שחווה היתה החלפת שסתומים בגיר האוטומטי לאחר 200K.
הודעה אחרונה מאת daniel13275, -
-
אהלן מי שזוכר יש לי כרגע מיצובישי קולט 94' 1600 ידנית באמת אחלה רכב, אמינות דיי גבוהה, זריז וחזק. הרכב אצלי שנה ו4 חודש~. חשבתי על מכירה (לא משנה מה הסיבה), הבעיה היא שחשבתי, מה אני יקנה במקום שיהיה יותר טוב בכל פרמטר? התקציב הוא 25אלף בדיוק לרכב עצמו, ביטוחים \טיפולים ומה שמסביב זה משהו אחר. המטרה כמובן להתקדם ולא לרדת, אני מחפש רכב שיהיה חזק כמו הקולט או יותר חזק ממנה, לא אכפת לי איזה מנוע מצידי 1400 העיקר שהכח לא יפחת לעומת מה שיש כרגע, בנוסף שאותו הרכב גם יגיב מהר, בקיצור רכב זריז. מבחינת מרכב זה רק 2 דלתות מרכב או האצ'בק או קופה, לא מוכן להסתכל על משהו אחר. מבחינת איבזור (אם אין ברכב את הדברים הבאים לא מוכן בכלל להסתכל): משענת יד (שתהיה מוב…
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש רכב ל -7 אנשים בתקציב של עד 70 אלף ש"ח אחת האופציות היא טרגט וממה שהספקתי לקרוא בפורום ההמלצה היא על דיזל מה ידוע לכם על רמת האמינות שלה, על צריכת הדלק ועל עלות האחזקה שלה ? איזה עוד מכונית ממולצת כזו שלא צורכת הרבה דלק ? (חשבתי על מיצובישי ספייסוואגון אבל קשה להשיג אותה) בני
הודעה אחרונה מאת edan839, -
-
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לצערי לפני מספר ימים גנבו לי את האוטו (סובארו לאונה 86) ששירתה אותי נאמנות. כיוון שאני צריכה אוטו בדחיפות וכמו כל אחד/ת יש לי הגבלות, אשמח לשמוע המלצות לרכישה חכמה יותר. קודם כל, אני נעולה על יפנית (דוד שלי בעל מוסך מורשה ליפניות), כך שעלויות התיקון יהיו לי זולות יותר...שנית, התקציב שלי מגיע עד לכ-12 אלף מקסימום (במקרה הטוב). העדיפות שלי היא לרכב ידני (בגלל צריכת הדלק, כמובן..אצלי זה די מהותי, כי אני סטודנטית). ומנוע 1500-1600. ניגש לעניין, בחנתי מספר דגמים: דייהטסו אפלאוז 1992-1997 מיציבושי סופר לנסר/לנסר הישנה סובארו אימפרזה עד שנת 1994 -בשבוע האחרון ראיתי קרוב ל-30 רכבים מהדגמים האלה, אבל אני די מודאגת מרכישה בגלל החסרונות העולים: …
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
מחפש רכב שיודע ל"התנהג" טוב... חשבתי וחשבתי, ובשנים האחרונות אין הרבה מבחר? שנת 2003 בערך (שנה יותר, שנה פחות לא ממש משנה) עלות 60-70 אלף ש"ח עדיפות גדולה מאוד לרכב ידני על אילו מכוניות הייתם ממליצים? אני חשבתי בכיוון של אלפא 147 2 ליטר או סיאט ליאון... איזה רכבים נוספים נכנסים לתקציב ויכולים להתאים לזוג צעיר? חשבתי אפילו על ב.מ.וו 320, אבל משנת 2001 או משהו כזה, אבל לא ידוע עדיין עלויות אחזקה של רכב שכזה. מה גם שקשה למצוא ידניות. רמי
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני חושב ללכת על מיצובישי סופר לנסר ידני.. איך היא מבחינת צריכת דלק אם למישהו יש הצעות אחרות אני אשמח לקבל הצעות
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מעוניין להחליף את הרכב הישן שלי למשהו חדש יותר. הדרישות שלי הן כמובן , שיהיה רכב אמין , חסכוני , צעיר , ושיעמוד בנסיעות בינעירוניות 2-3 בשבוע. ההתלבטות שלי היא בין - פיז'ו 206 , פולו , איביזה. האם מישהו יכול להמליץ על משהו אחר חוץ מאלה , או לחילופין לתת חוות דעת על אלו שציינתי. דבר נוסף , הוא שעדיין לא החלטתי אם אני מעוניין בגיר אוטומט או ידני , שכן הבנתי כי במנוע 1400 עם גיר אוטומט הרכב איטי מאוד ביחס לדגם ה1600 (לחבר שלי יש פיז'ו 206 אוטומטית 1400 והוא מאוד לא מרוצה...) אשמח להמלצות...
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
אני די מתלבט בין השתיים, המחיר דומה הפרש של כ-4000 ש"ח יותר לפג'ו. פיג'ו נראית טוב יותר חיצונית, אבל המאזדה הרגישה לי יותר טוב בנסיעת מבחן. מעניין אותי אם מישהו קנה אחד הרכבים הללו וההתרשמות שלו. כמו גם, עלויות אחזקה בפועל- עלות ביטוח שנתית (בזאפ ראיתי כ-4500 מקיף+חובה על המאזדה, אבל ב AIG וביטוח ישיר אמרו לי כ 6000 ש"ח על המאזדה) וכן צריכת דלק אמיתית- שתמיד כמובן שונה מנתוני יצרן.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 1 תגובות
- 782 צפיות
ברצוני לרכוש את הונדה הנ"ל רציתי לדעת אם האוטו אמין ,צריכת דלק,תיקונים וכו'.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש רכב במחיר של בין 18 אלף לבין 24 אלף, חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני בדלק, שהחלקים יהיו זולים ושיהיה לרכב שוק. אני מדבר על יונדאי אקסנט שנת 98 או 99 ואופל בין השנים של התקציב שלי שזה בערך שנת 99 או 2000. אם אני לא טועה לאופל אין שוק והחלקים שלה יקרים נכון ? אם כן אז אני אלך על היונדאי. הייתי רוצה אולי פיז'ו 206 אבל זה קצת מעל התקציב שלי. תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת sathack, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. בתור ילד הגולף VR-6 היתה שיא החלום שלי בתור חובב רכב חסר רשיון ואמצעים. היום בתור מבוגר , אומנם קצת נרגעתי מהשריטה, אבל אין מה לעשות, חלומות חייבים להגשים מתישהו כשכן יש את האמצעים... מלוחות המכירה השונים, התרשמתי שהגולף VR-6 נפוצה מאד בין השנים 95-98, לעומת ה-V-6 פורמושיין שהיא יחסית נדירה. משום מה ניתן למצוא אותה בעיקר משנת הדגם 2002, למרות שאם אני זוכר נכון, היא יובאה לארץ בעוד שנות דגם. כמו כן, התרשמתי ש-VR6 תעלה לי בין 30K-50K לעומת V-6 שפחות או יותר נמצאת בטווח של 80K-100K. מה דעתכם - האם ההבדלים בין V-6 ל-VR-6 כאלו דרמטיים בהתאם להפרשי המחיר ביניהם? או שההשקעה לא מוצדקת ועדיף להסתפק ב-VR6 למרות שהיא יותר מיושנת וישנה? אלה השיקולי…
הודעה אחרונה מאת daido1, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כשבועיים פתחתי כאן שרשור לגבי המלצתכם לפוקוס חדשה 1.6 או משומשת 2.0. עזרתם לי המון והעליתם נקודות חשובות שיש לשקול. מאז עשיתי נסיעת מבחן בפוקוס 1.6 ומאד התאכזבתי מבחינת הביצועים בעיקר נושא התאוצה וגם מבחינת רמת הגימור הפנימית ובידוד הרעשים. בתצוגה של פורד ראיתי גם את המונדאו ומייד נדלקתי מרווחת, מאובזרת מבחינה בטיחותית, מהנה לנהיגה, ביקורות מהללות ותג מחיר "שפוי". הבעיה היא שלא ניתן לבצע הזמנה אפילו, מכיוון שהיבואן לא יודע אם יגיעו רכבים בעוד חצי שנה, 10 חודשים או יותר. זה נשמע הזוי, בן אדם רוצה לרכוש רכב ב150000 ש"ח ואומרים לו "מצטערים לא מוכרים" לכן, נותרתי עם מספר התלבטויות שאני מקווה שתוכלו לעזור לי בהם: 1.אפשרות אחת היא לרכוש מאזד…
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכול מי שקורה אז ניסיתי לחפש רנו סניק ידנית עד שנת 2001 ונתקלתי בכל מיני מכונייות ואנשים. ולא ממש הצלחתי ולכן אני מחפש כל אוטו אחר שיהיה בו מספיק מקום לעגלת תאומות וכל הציוד הנלווה. אז חשבתי על אודי A4 שזו מכונית שאמורה להיות אמינה מאוד , בטוחה ונחמדה. יש למישהוא דעה אחרת? למשל הטיפולים מאוד יקרים וכדומה. או אולי רעיון לרכב שיתן לי את מה שאני מחפש , מקום אמינות ובטיחות. אהה פרט קטן , סכום ההשקעה הוא 35,000 שקל (כמבון שהוא גמיש למעלה אם חייבים). תודה
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בוקר טוב - גיסי מחפש רכב ונתקל בפרסום של הסוכנות האמורה בפ"ת. מכירים אותה? המדובר לכאורה ברשת - האם הם אמינים או בעלי "עבר מפוקפק"? ומעבר לכך - יש מכון מומלץ באיזור לבדיקת הרכב? בתודה מראש, מיקי.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום יש לי שאלה שמאוד מסקרנת אותי כמה תהיה שווה מאזדה 6 שנת 2004 2.0 יד 1 150000 בערך כן ורק ממי שמביןןן!!! [עריכה: מי "שמביןןן"? אין כאן כאלו. יש איזה אחד-שניים ש"מבינים", אבל אף אחד כאן לא "מביןןן!!!".]
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש בפורום אני מעוניין לקנות מיצובישי קולט שנת 95-97 ידנית או אוטומט, עדיין לא החלטתי. 1600. עכשיו רציתי לדעת מה יש לכם להגיד על האוטו הזה, מבחינת אחזקה, צריכת דלק, טיפולים, והכי חשוב אמינות הרכב ! שאני לא יבקר כל יום במוסך. בנוסף לזאת תגידו לי בקצרה איזה שיפורים אני יכול לשים לאוטו שישפרו את הביצועים שלו, כמו צ'יפ, וכדומה. תודה לעוזרים. דרך אגם האם יש לרכב כריות אוויר ?
הודעה אחרונה מאת tuval, -
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ובכן,אני מאוד מעוניין להחליף את רכבי (דייהטסו אפלאוז 97) ורוצה לרכוש לנטיס 2000-1 . חסרים לי 25,000 ש"ח ובחברת מימון ישיר,לאחר שדיברתי עם הנציגה שלהם הציעו לי לקחת את ההלוואה על הסכום המדובר ל-3 שנים ולשלם כל חודש 746 ש"ח,יש עלות הקמת הלוואה 336 ש"ח ופתיחת תיק 350 ש"ח. מכיוון שאני גם מנהל חשבונות בהשכלתי מחישוב שערכתי עולה שההלוואה הזו נושאת ריבית של 3.97% לשנה. לעומת זאת הריבית בבנק שאני נמצא בו היום-דיסקונט היא 23.66 % לאחר חישוב (ביקשו לקבל על הלוואה של 20,000 ש"ח תשלום חודשי 950 ש"ח,עמלת עריכת מסמכים אצלהם גבוהה גם כן). האם מישהו התנסה בעבר עם מימון ישיר ויכול להמליץ או לחילופין לקבל רגליים קרות ולא לחתום על העיסקה. עשיתי את כל החישובים ופשוט הפערים גדולים …
הודעה אחרונה מאת gregliv, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום! אז ככה נכון להיום אני רב עם ההורים על האופנוע, אז כנראה שאני ימכור ויקנה רכב. אז אמרתי אם כבר אני עוזב את אהבה שלי אז לפחות שאני יהנה קצת מהנהיגה ברכב. אז ככה האמת שאני יחדש בכל תחום הרכב,וממש אין לי מושג איזה רכב טוב,ומה לא טוב ,למה יש שוק,ומה לא רק נראה ספורטיבי אלא גם נוסע ככה ואני לא מדבר רק על המנוע,גם על האחיזה בכביש! התקציב שלי הוא עד 60 אלף. אשמח מאוד אם תעזרו לי! תודה רבה! והמשך יום נעים.
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
-
- 2 תגובות
- 812 צפיות
אהלן לכולם! אנחנו מחפשים רכב חדש (אחרי שהבלנו האהובה שלנו הלכה בתאונה ). לא צריך משהו ספורטיבי, מאיץ תוך 2 שניות ל100 או משהו כזה, רק רכב משפחתי אמין (יעני יפני), חסכוני יחסית בדלק וחלפים ויותר חזק מהקרטון של הבלנו... יש המלצות? (אגב, אם תוכלו לתת חוות דעת, מה עדיף מבין הבאים [שנתון 97-2000]: בלנו, קורולה, אימפרזה, לאנטיס 323 או אלמרה). תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום. מצאתי ביד 2 פיג'ו GTI מנוע 1600 שנת 89, איך האוטו הזה מבחינת אמינות וצריכת דלק? האם יש לרכב הזה יותר כוח מפיג'ו 205 מנוע 1600 רגיל?
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום מעוניין בחו"ד על רובר MGZR. אמינות,בטיחות,ספורטיביות,בעיות מסוימות וכמובן איך הרכב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
התלבטות בין ההונדה סיוויק 1.8 2008 דגם ES אוטומטית שעולה 147000 לבין הסובארו B4 2008 דגם : 2.0 אוטומטית שעולה אותו מחיר. הסיוויק יותר חסכונית והרבה יותר מאובזרת. הסובארו שותה דלק. מה אתם אומרים? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת bar72,
-
מי מחובר 35 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 289 אורחים (הצג רשימה מלאה)