Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

אני מעוניין לקנות 205 בטווח השנים 94 - 97 (יש מצב שאני גם ימצא 8 או 9 במחיר טוב)

ואני צריך חוות דעת מכל הבחינות: אמינות נוחות יופי בקיצור הכל .

אני מדבר רק על הדגמים של ה1.4 ידני .

פורסם

אמינות? תלוי איך טופל הרכב במשך השנים.

נוחות? לי אישית האוטו לא כל כך נוח אבל הרבה אנשים אוהבים את הפחית הזאת.

יופי? תלוי בצבע, דגם ובטעם. לדעתי דגם GTI הכי יפה בכחול.

בקיצור הכל? סתם עוד עגלה לתפרנים. תפרנים שלא מטפלים אוכלים אותה במוסכים ואז רצים לבכות שצרפתיות זה חרא של מכוניות!

ועוד משהו, צרפתיות זה חרא של מכוניות :)

פורסם

חבל שאתה לא עושה חיפוש...לא משנה...לי היה 205 שנת 93 קרבורטור 1.4 דגם 2 דלתות ,וגם 205 gti .

מנוע 1.4 מגיב ממש לא רע אני לא ההיתי קורא לאוטו הזה עגלה הרכב זריז יחסית, מושבים קטנים אבל נוחים ,דשבורד חרא עדין שמתפוצץ אם לא שומרים עליו מהשמש,חוץ מזה לא היו לי איתו בעיות ,וחלקים לא חסר..

יש מישהי שעבדתי איתה יש לה 205 שנת 97

פורסם

"אל תשלם" - המחירון של ה 205 גם כך מגוכח ונמוך מאוד, אז אם מצאת רכב שמור נקי ומטופל תחטוף אותו במחירון ומניסיון הם נמכרים גם מעל אם הרכב מטופל ועם מזגן תקין.

או שעדיף לקנות רכב לא מטופל במחיר "מציאה" ואת ההפרש תשלם במוסך, אני לא חושב שבעבור 205 תקינה ובמצב מצוין תצליח לקנות בפחות ממחירון.

ושוב כרגע יש לי את ה 205 השלישית שלי ואני מבטיח לך שבמקרה שאני יהיה גמיש אני ימכור במחירון כמו את שני ה 205 הקודמות שנמכרו תוך יומיים בלבד במחירון מלא.

פורסם

בקיצור הכל? סתם עוד עגלה לתפרנים. תפרנים שלא מטפלים אוכלים אותה במוסכים ואז רצים לבכות שצרפתיות זה חרא של מכוניות!

גם שמטפלים זה לא הרכב הכי אמין בעולם.

אבל לפחות החלקים זולים וההגה מתקשר יופי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
גם שמטפלים זה לא הרכב הכי אמין בעולם.

אבל לפחות החלקים זולים וההגה מתקשר יופי.

שמטפלים הרכב אמין מאוד, פשוט לאחזקה וחיסכוני!

פורסם
תודה רבה על ההצעה אחי אבל מחירון על 205 אני לא משלם עם כל הכבוד לאוטו שלה .

שווה לשלם מחירון על רכבים שמורים באמת, אבל כל מקרה לגופו.

פורסם
שמטפלים הרכב אמין מאוד, פשוט לאחזקה וחיסכוני!

פשוט לאחזקה - נכון.

חסכוני - נכון.

אבל אמין? בחייך.

ציריות הולכות כמו מים, ולא משנה אם תשים תחליפית כזאת, אחרת או משופצת. אולי מקוריות יחזיקו יותר אבל מי ישלם את מה שדורשים על מקורית חדשה?

סרן אחורי מתעייף, עלות תיקון אמיתי (לא רק הרמת שן כמו חאפר) בערך 2000 ש"ח. אז נכון שתיקון כזה מחזיק הרבה זמן, אבל איכשהו הוא תמיד יפול בזמן שלך.

אלטרנטור כבר הזכרתי? מכה שלא ברא השטן. פק"ל כל שנה בתחילת הקיץ מתפגר. לא נורא, שעתיים של עבודה עצמית וכמה מאות שקלים לאחד משופץ.

ועוד ועוד ועוד...

החזקתי רכב כזה במשך שנתיים. הרכב תוחזק בצורה טובה, אולי אפילו מעולה. אמין הוא לא היה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היתה לי GR 205 1.4 מודל 94, הזרקה, במשך 3 וחצי שנים, עשתה 20-22 אלף ק"מ בשנה כמו גדולה (עכשיו עם 220 אלף על השעון). עכשיו היא אצל אחותי הסטודנטית, שמשתמשת בה כדי להגיע מב"ש הביתה בסופ"שים (פשוט כי היא שווה יותר כשהיא אצלנו ונוסעת מאשר המחיר המגוחך שאקבל אם אמכור אותה).

מה אני אגיד? אוטו בן 14 שחוץ מהחלפת ציריות פעם בשנה/שנה וחצי לא היה צריך שומדבר מיוחד מעבר לטיפולים שוטפים (וטיימינג), זאת כמובן לאחר יישור קו לאחר הקנייה. 4 טסטים העברתי אותו, וחוץ מהטסט הראשון שהיה כחודש לאחר שקניתי את הרכב ונכשלתי על תפוחי הגה, את 3 הטסטים האחרונים העברתי חלק (ובלי שוחד לאף אחד :) ). למעט פנצ'ר פעם אחת, הוא מעולם לא אכזב אותי כשהייתי זקוקה לו. גם היום הוא במצב של לשים דלק ולנסוע, ומטופל בכל הכוונה של להחזיק אותו במצב תקין כמה שיותר שנים.

אם אוכל, אשמור אותו במשפחה כמה שיותר זמן, הערך האמיתי שלו כפול ומשולש מערכו הכספי במכירה.

נוחות והנאה מנהיגה- לא חושבת שמישהו יתווכח שהרכב הזה נותן את כל אלה פי כמה וכמה מרכבים בשנים האלה ולפעמים אף חדשים יותר (לאחותי היה פונטו מודל 2000, והיא התמכרה ל205 שלי בשניה הראשונה על הכביש).

יופי- לא מכירה הרבה רכבים משנות ה90 המוקדמות שיכולים להתחרות בחן שעדיין יש ל205 גם היום, בעיקר דגמי הפוראבר (אבל לא רק).

אמינות - רכב צרפתי הוא רכב אמוציונלי שלא מקבל הזנחה בכניעה ובקלות ראש. אני מאמינה שרכב שמטופל באהבה, יחזיר לבעליו תמורה שלא ניתן לכמת בכסף (וגם כזו שכן- הוא חסכוני מאוד בדלק, למשל). ב205 מדובר בסה"כ במכלולים מיכניים פשוטים יחסית וחלקי חילוף זמינים במחיר סביר. הרכב נפוץ ואין בעיה למצוא בעלי מקצוע שמומחים בטיפול בו.

לי האוטו הזה פשוט עושה לחייך, גם היום.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

יצא לי כבר להכיר מספיק בעלי 205 שלא מכירים את בעיית האלטרנטורים בכלל, כנראה שהכל עניין של איכות השיפוץ.

אכן הציריות ב 205 נהרסות מהר יותר מהממוצע הכללי אבל ממש לא בקצב של פעם בשנה אני מכיר בן אדם שהיתה לו 205 כ 9 שנים שטופלה בקפדנות (עד שנמכרה לא מזמן) הציריות שהיו ברכבו החזיקו מעל 3 שנים וגם אז הרכב נמכר כך שההמשך לא ידוע (בסה"כ 3 פעמים החליף ציריות ב 9 שנים), וגם בעיית האלטרנטור לא היתה מוכרת לו הוא אמר לי שבסך הכל יצא לו להחליף אלטרנטור פעם אחת בתקופה שהוא החזיק בה, הבן אדם היה קפדן ורשם את כל ההטיפולים שביצעה ברכב.

הוא עשה בין 15K ל 20K בשנה ברכב הנ"ל .

סרן אחורי? לי לא יצא לשמוע על זה מאף בעל 205 לא נראה לי זה נפוץ במיוחד.

מי שלא מרוצה מהרכב בטח נפל על "לימון" שלא ניתן לתיקון, כי בסה"כ רוב בעלי ה 205 כן מרוצים מהרכב וכן גם מהאמינות.

מה שנכון שהרכב כמו כל רכב צרפתי אחר לא סובל הזנחה.

אני לדוגמא קניתי את הרכב כשהאלטרנטור והציריות כבר לא היו בסדר את הציריות החלפתי בתחליפיות חדשות בינתיים עברו יותר מ 8חודש ו 12K ק"מ והציריות בינתיים לא עושות בעיות (טפו טפו טפו).

האלטרנטור גם הוחלף ואז הוחלף אחרי חודש (באחריות) ואז הוחלף אחרי חצי שנה (על חשבוני, אבל זה שרשור אחר לגמרי כבר) אצל חשמלאי אחר וגם לאלטרנטור חזק יותר (100A) וכמו שהובטח לי גם שיפוץ איכותי, מה שנשאר זה לראות כמה זמן יחזיק. (אם יחזיק לי הרבה זמן אז עוד כמה שנים אני אפרסם את שם המקום :lol:)

צינורות מים יבשים שהחלפתי וטרמוסטת מקורי זה בערך התקלות.

וסתם להוסיף,

לבעלים של המוסך שלי יש אחת משנת 93 וגם הוא אמר לי "שהבעיה" היחידה ברכב זה שאולי ציריות ילכו קצת יותר מהר מאשר בפונטו שהיתה לי אבל שום בעיות אחרות. וגם לאחד הפועלים יש 2 כאלו בבית וגם הוא אמר לי שאין שום בעיות מיוחדות אם הרכב הנ"ל ובסה"כ יש רק דברים טובים להגיד על הרכב מבחינת האחזקה שלו.

• תוכן חדש...