Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כדאיות סקסו דיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאתחיל להשתתתח כאן עם שאלות אתן רקע עליי כדי שתבינו את השיקולים :

אני גר בראשון ונוסע כול יום לגלילות הלוך חזור , בנוסף בשבתות מצטרפות עוד נסיעות ארוכות ( 200 ק"מ בסופש יצא לי הכי הרבה אי פעם )

אני צריך רכב שלא יראה מוסך בגלל שאני חייל ואין לי זמן לבלות עם מוסכניקים עד אור הבוקר או לשרוף ימי שישי על טיפולים .

הבנתי שסקסו דיזל ידנית היא ה-דבר מבחינת דריכת דלק שהיא עד כדי שערוריתית מהצד ההפוך .

ערכתי חיפוש ביד-2 וכול הרכבים עם קילומטרז' עצבני במיוחד,

1. עד מה זה מפחיד ? ( אותי אישית מאוד באתי כדי שאולי תפיגו לי את הפחד)

2. מה הקילומטרז' הממוצע לרכבי דיזל ?

3. מחלות ידועות יש לרכב ?

כרגע אני עם קורסה ואני חושב כיצד אוכל לקצץ בהוצאות הנסיעת שלי .

תודה לכולם !!

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

הקילומטרז' לא רלוונטי, מי שקונה רכב כזה זה כדי לנסוע הרבה.

לי יש סקודה דיזל עם 320 אלף ק"מ וכוחה עוד מאוד במותניה, הכל תלוי איך טיפלו ברכב ואם יש לו היסטוריית טיפולים מתועדת.

ברכבים כאלו כל מה שפחות מ 30-40 אלף ק"מ לשנה נקרא נסועה נמוכה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אם אתה לא נוסע בשנה 30 אלף ק"מ ויותר אני לא חושב שכדאי להחליף קורסה, שגם הוא רכב די חיסכוני, לסקסו דיזל שעבר מספר קילומטרים גדול מאוד.

ולפי מה שכתבת אתה לא נוסע כל כך הרבה.

מחירי דלק ובנזין שווים (וזה עוד בתנאי שכל הזמן ממלאים סולר בתחנת דלק עם הנחה גדולה ).

תוסיף לזה 400 ש"ח תוספת לטסט שנתי בדיזל, טיפולים קצת יותר יקרים בדיזל.

גם רכב דיזל זקוק להשקעה אחרי 200- 250 אלף ק"מ, וזה לא חייב להיות מנוע - יש בלאי טבעי לחלקים אחרים.

חיסכון בהוצאות דלק יכול לבוא י"ע ביטוי רק בגלל ההפרש בין צריכת דלק בקורסה לבין צריכת סולר בסקסו - ובכמות הנסיעות שלך ההפרש הזה לא כל כך גדול בשביל לכסות החזקה יותר יקרה של סקסו ועוד להרוויח מזה משהו רציני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מחירי דלק ובנזין שווים (וזה עוד בתנאי שכל הזמן ממלאים סולר בתחנת דלק עם הנחה גדולה ).

מחירי בנזין וסולר כבר מזמן לא שווים, הסולר יותר יקר, והולך להתייקר עוד.

נכון להיום בבוקר :בנזין 95- 6.32 לליטר.

סולר - 8.72 לליטר לפני הנחה. בתחנה ליד העבודה שלי יש 190 אגורות הנחה ואז ליטר סולר עולה 6.82

המרחק מראשון לגלילות הוא לא יותר מ 25 ק"מ, ורוב הדרך אתה תעמוד בפקק.

בפקקים פערי צריכת דלק בין בנזין לדיזל מצטמצמים מאוד.

50 ק"מ ביום * 22 ימים בחודש =1100 ק"ם. עם הנסיעות בסופי שבוע אתה אולי תגיע ל 1500-1600 ק"מ בחודש, מה שלא מצדיק לקנות דיזל.

מצטרף לולאד, אם הקורסה תקינה אל תחליף אותה ותשאר איתה עד סוף הצבא.

עם דיזל אתה לא תחסוך כלום, וגם אם כן, תקלה גדולה אחת יכולה לחסל לך את כל מה שחסכת בשנה שלמה.

פורסם

בוקי, אני ממלא בתחנה עם הנחה לסולר של 2.50 ולכן מבחינתי מחירים של דלק וסולר זהים.

אני רואה שאתה מאיזור השרון.

באיזור שלך אני מתדלק בתחנת דלק "סדש" לפני תל מונד בהנחה של 2.35.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קצת מנצלש"ת - אמרת שיש לך קורסה. איך היא? איכשהו הדעות לגביה מתפצלות בין מכונית מצויינת ל"לא להתקרב" :agrue:. למה החלטת להחליף אותה?

ובקשר לשאלתך - לצערי אין לי תשובה.

בתודה מראש

פורסם

יש כמה תחנות כאלה בגוש דן:

תחנה "פז" דרך טייסים פינת דרך לוד (מפורסמת הנחה של 2 שקלים אבל בפועל נותנים 2.50)

תחנה "דלק" על דרך לוד מכיוון ת"א לפני צומת מסובים.

תחנה "דלק" מול חצי חינם סניף חדש חולון.

אולי בכלל כדאי לפתוח שירשור דביק עם רשימת תחנות דלק לא פיראטיות שנותנות הנחות גדולות לסולר ברחבי הארץ?

כמו בנושא המצברים.

פורסם

מבחינת ק"מ - קח בחשבון שיש בלאי גדול למכלולים שונים בק"מ של 200 אלף ומעלה.

אני קניתי קסארה 98 עם 290 אלף ק"מ והשקעתי קרוב ל-10 בשיפוץ מכלולים רבים באוטו.

אני לא בא בטענות כמובן, אני בכוונה קניתי את האוטו במטרה לקבל בסוף התהליך רכב תקין ב100%, ללא רבב - ואכן הגעתי לשם.

אני כיום נוסע על רכב שהוא כמעט כולו חדש, ומרגיש ככה - והעסק עלה לי קצת פחות מ-20 אלף ש"ח.

אם אתה מצליח למכור את הקורסה במחיר טוב, סביבות 18 אלף ש"ח, ואתה מצליח להשיג סקסו דיזל 98-9 עם פחות מ300 אלף ק"מ - אז קח את הכסף שנותר (יהיה בערך 6 אלף לאחר הרכישה) ותכניס אותה למוסך מורשה לשם סידור ליקויים.

אני אישית לא מאמין שתשרוף ימי שישי על מוסכים.

פורסם

אולי יש לו קורסה שנת 84, על איזה 18 אלף ש"ח אתה מדבר ?

השאלה היא למה צריך לעשות את ההחלפה, כלומר למכור רכב קטן במצב ידוע, ולקנות רכב קטן אחר במצב לא ידוע, עם 300 אלף ק"מ, להתחיל לשפץ אותו, בשביל להגיע לחיסכון של 100 ש"ח בחודש ?

חישוב לדוגמא :

קילומטרז' חודשי - 1500 ק"מ

צריכת דלק קורסה- לפי 1 ל 15 = 632 ש"ח בחודש.

צריכת דלק סאקסו - לפי 1 ל 20 = 504 ש"ח בחודש (חישבתי לפי 2 ש"ח הנחה על סולר, כי זה הממוצע ברוב התחנות)

למחיר הדלק בסאקסו מוסיפים עוד 33 ש"ח בחודש, (400 ש"ח תוספת לאגרה שנתית לחלק ל 12 חודשים.)

יוצא לנו 100 ש"ח בחודש חיסכון על דלק, לפני שיפוץ הסאקסו ובתנאי שלא יהיו תקלות בכלל.

לדעתי כל המאמץ לא שווה בכלל, ויש סיכוי (יותר מסביר) שבסופו של דבר אחזקת סקסו דיזל תיהיה יקרה הרבה יותר.

פורסם

Buki כתב:

סולר - 8.72 לליטר לפני הנחה. בתחנה ליד העבודה שלי יש 190 אגורות הנחה ואז ליטר סולר עולה 6.82

להביא בתור דוגמה את המחיר הזה זה לא פייר.

המחיר למעשה לליטר סולר אפילו אם יהיה זהה לבנזין, עדיין תעשה על ליטר סולר יותר ק''מ מליטר בנזין, יהיה זול יותר.

אני מתדלק בסונול בצומת בילו, מחיר הסולר שם עולה 5.79 ש''ח (במזומן).זה היה לפני העלייה האחרונה במחירי הדלק.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

חישבתי לפי 2 ש"ח הנחה מהמחיר של היום, שהוא 8.72.

כמו כן, לקחתי בחשבן צריכת דלק עדיפה ב 25% בדיזל.

נניח וסולר עולה רק 6 ש"ח לליטר, זה לא משנה בהרבה את החישוב, ומעמיד את ההפרש החודשי במקרה הזה על משהוא כמו 150 ש"ח, וזה עדיין רחוק מאוד מלהיות כדאי.

פורסם
קצת מנצלש"ת - אמרת שיש לך קורסה. איך היא? איכשהו הדעות לגביה מתפצלות בין מכונית מצויינת ל"לא להתקרב" :agrue:. למה החלטת להחליף אותה?

ובקשר לשאלתך - לצערי אין לי תשובה.

בתודה מראש

קודם כול תודה לכולם שהורדתם אותי מהעץ הלא נכון שהייתי עליו

השיקול להחליף את האוטו נבע רק מצריכת דלק , הכללי אחלה של אוטו !!!!! ואני מרוצה מאוד בכללי .

תתחדשי

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...