Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל החברים .

מכרתי את הטיפו שלי , וכעת אני פוזל לכיוון B3 עם גיר רגיל , האם מישהו היתנסה על האוטו עם התיבה הידנית ?

אגב , הייתי בסוכנות סובארו , ואין להם נתוני האצה של האוטו , האם מישהו יודע ? (כן, אני יודע שהחיים זה לא רק מ0 עד 100:-D)

תודה לכולם ושבת שלום

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

ה מנוע 2 ליטר ידני של ה-B3 מאיץ אותה ל-100 ב9.6 שניות

האוטומט 11.6 שניות (הפרש של 2 שניות וזה הרבה)

לי כרגע יש את הB3 2500 סמ"ק בארה"ב ולה יש 170 כ"ס ו-23 קג"מ. הגיר אוטומט כמובן (ארה"ב) והתאוצה שלה ל-100 היא לא משהו מיוחד. לא מדדתי אבל אני חושב שהמאזדה 3 2 ליטר של חבר שלי פה מאיצה קצת יותר מהר.

מה שכן הרכב לא מפרפר בתאוצה מעמידה כשלוחצים על הגז במכה אחת עד הסוף בגלל ההנעה הכפולה וזה יתרון בפתיחות אבל החיסרון הוא שהרכב כבד יותר במספר לא מבוטל של ק"ג.

גם אני בהתלבטות של האם לקנות את ה-B3 ידנית או מאזדה ספיריט 5 דלתות מנוע 2 ליטר אוטומט(כי אין ידני). ההפרש הוא 7K לטובת המאזדה ואולי גם קצת יותר(אחרי הורדת המס אני חושב שמאזדה כבר לא עולה 132,000 ) וב-B3 אתה לא מקבל סאן-רוף אבל אתה מקבל קסנון שאין במאזדה וחלונות שחורים וסופית ניקל לאגזוז וגם חצאיות וספוילירם שאני לא זוכר אם מקבלים במאזדה.

אני חייב להגיד שה-B3 ממש נוחה בכביש מבחינת נוחות נהיגה וממש שקטה כאילו אתה נוסע במרצדס(כמעט). וזה יתרון לטובתה אך היא לא דינמית כמו המאזדה.

פורסם

תודה על התגובה , התכוונתי למנוע 1.5 , איפה אני יכול למצוא נתוני האצה למנוע זה באוטו הנ"ל ?

פורסם

נשמע באמת לא משהו (אם זאת האמת), מעניין מאיפה הם לקחו את הנתונים על האוטו עם היבואן לא פרסם אותם .

פורסם
נשמע באמת לא משהו (אם זאת האמת), מעניין מאיפה הם לקחו את הנתונים על האוטו עם היבואן לא פרסם אותם .

מהיצרן

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה על התגובה , האם ההנעה הכפולה גורמת לאוטו להאיץ לאט יותר ? וכן שמתי לב שגרסאות עם ההנעה הכפולה כבדות יותר.

פורסם

מן הסתם. מערכת הנעה כפולה מוסיפה בדגם הנ"ל מעל 150 ק"ג לערך. תאוצה נפגעת בגלל תוספת משקל והכוח שמתחלק בין 4 גלגלים במקום 2.

Veni Vidi Vici

פורסם

היא מוסיפה 60ק"ג , 1250 גרסה ידנית לפי נתוני יצרן בארץ

ולפי האתר האנגלי של סובארו ,1310

פורסם

עם הגרסה הכפולת ההנעה האוטו מזנק ב14 שניות , האם אפשר בערך לדעת כמה תעשה הגרסה עם ההנעה 2על 4 ?

תודה מראש

פורסם

נגיד שתוריד שניה. אפילו וחצי. צה מה שיספק אותך?

לי היתה האימפרזה הקודמת (עם מנוע 1.6). ולפי נתוני היצרן היא היתה 13 שניות.

בקיצור, סובארו לא באמת משקיעים בגרסת ה 1.5, במיוחד לא בגרסא 2X4.

קיצור, אם את רוצה להנות מהרכב, תוסיף קצת ותקח את ה 2.0 ליטר.

ה 1.5 לא יהיה חסכוני בהרבה כי הרכב כבד עליו והוא כל הזמן יתאמץ (=צריכת דלק מוגברת).

טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם
שלום רב לכל החברים .

מכרתי את הטיפו שלי , וכעת אני פוזל לכיוון B3 עם גיר רגיל , האם מישהו היתנסה על האוטו עם התיבה הידנית ?

מנוע ה 1.5 שמגיע לארץ הוא הגרסה שנמכרת ביפן מזה זמן מה. למנוע הזה קיימת גרסה חלשה יותר שאינה מגיעה לארץ. המנוע נחשב לחסכוני ועומד בתקני זיהום אויר עדכניים.

בשילוב משקל גבוה למדי (של הרכב) ותיבת הילוכים אוטומטית - הביצועים חלשים וצריכת הדלק לא מדהימה.

מצד שני, סובארו ברוב המקרים מפרסמים נתוניים ריאליים בכל מה שקשור להאצה.

בגרסה הידנית, מן הסתם, תרוויח ביצועים יותר טובים וצריכת דלק עדיפה משמעותית.

גרסת ה 2 ליטר תהיה יותר חזקה אך תיקח בחשבון שנסיעות קצרות בתוך העיר הן מתכון רע לצריכת דלק. עד כמה זה מתכון רע ? לא תוכל לדעת את צריכת הדלק שלך בעיר עד שתנסה - כי ב 99% מהמקרים גם אם תשאל מישהו אחר שיש לו רכב זהה ונוסע בתוך העיר, סביר להניח שאופי הנסיעות שלו (קצרות\ארוכות, פקקים\תנועה זורמת וכד') שונה משלך ובעקבות כך ההבדלים עצומים.

אם כבר בזה עסקינן, הגרסה הידנית עם מנוע 1.5 תהיה עדיפה בצריכת הדלק בעיר. מחוץ לעיר, בשטח הררי או תחת עומס, צריכת הדלק של מנוע ה 2 ליטר תהיה זהה אם לא טובה יותר ממנוע קטן, לצורך העניין מנוע 1.5 .

במישור ומחוץ לעיר סביר להניח שצריכת הדלק של מנוע ה 1.5 תהיה טובה יותר (עד גבול מסויים, שם הוא כבר עלול להפגין צריכת דלק זהה או גדולה יותר ממנוע גדול יותר).

שורה תחתונה אתה צריך לבדוק את הדרישות שלך מהרכב ואופי הנסיעות היום-יומיות שלך - ולפי זה להחליט.

אגב, כמה ק"מ הרכב מיועד לגמוע בשנה ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על התגובה .

האוטו אני מאמין יגמע 25K בשנה .

אני מכיר חברים שיש להם איפרזה 1.5 אוטומטית , והאוטו לא בשיא כוחו(משקל , יחסי העברה ) השאלה שלי היא , האם גם גרסה ידנית של הרכב עצלה ? לפי הנתונים של 1.5 ידני עם הנעה של 4*4 ,14 שניות מ0-100 , איך אפשר לדעת כמה תתקזז ההאצה של הגרסה של 2*4 ?

לא הייתי שאול את כל השאלות הללו לו רק היו נותנים לי לבצע נסיעת מבחן בגרסה הידנית :-)

רב תודות לעונים

• תוכן חדש...