Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי היום פיאט פונטו ELX משנת 2001 שעשתה רק 90000 קילומטר המוכר אומר שהרכב הוא של אישתו ובאמת הבדקתי את הרישיון רכב ואת תעודות הזהות של שניהם המצב המוזר הוא שהרכב הוא יחסית נדיר 90000 ELX אמור להימכר תוך כמה ימים והמודעה נמצאת כבר יותר מחודש בסף הכל הרכב נראה במצב טוב אין נזילות שמן ליד המנוע נוסע טוב הילוכים עוברים חלק

העניין הוא שאין לי כסף להרבה בדיקות ותיככנתי לראות כמה שיותר מכוניות ולקחת את זאת שהכי נראית לי לבדיקה האם כדי לסתכן וללכת לבדיקה?

פורסם
ראיתי היום פיאט פונטו ELX משנת 2001 שעשתה רק 90000 קילומטר המוכר אומר שהרכב הוא של אישתו ובאמת הבדקתי את הרישיון רכב ואת תעודות הזהות של שניהם המצב המוזר הוא שהרכב הוא יחסית נדיר 90000 ELX אמור להימכר תוך כמה ימים והמודעה נמצאת כבר יותר מחודש בסף הכל הרכב נראה במצב טוב אין נזילות שמן ליד המנוע נוסע טוב הילוכים עוברים חלק

העניין הוא שאין לי כסף להרבה בדיקות ותיככנתי לראות כמה שיותר מכוניות ולקחת את זאת שהכי נראית לי לבדיקה האם כדי לסתכן וללכת לבדיקה?

1. יש מליון שרשורים העוסקים בסוגייה שאתה מעלה.

2. פראיירים רק מתחלפים. לא נולד הרכב שאפשר לא לבדוק .

תאמין לי, אין לך כסף כדי שלא לבדוק. הנזק אח"כ יעלה לך כמו 100 בדיקות.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

לא זו הייתה השאלה של פותח השרשור, הוא שאל אם רכב כזה שווה בדיקה (מזכיר לי קטע מאוד מצחיק עם ספוגית בסיינפלד:)).

לפותח השרשור,

אני מבין אותך ואתה צודק, בדיקה היא אכן דבר לא זול היום.

במידה ובדקת את כל מה שאתה יכול ברכב, מבחינת הידע האישי, וראית שהכל בסדר ולשביעות רצונך, קח אותו לבדיקה.

פורסם

דני, הוא לא שואם אם כדאי לקנות ללא בדיקה, הוא שואל האם כדאי "לסכן" 420 ש"ח ולקחת לבדיקה את הפונטו הזאת.

התשובה מאוד פשוטה :

אם המוכר מוכן להתחייב בכתב לתקינות שלידה ומנוע, הרכב נראה לך, והתרשמת ממנו לטובה, המחיר המבוקש הגיוני, אז כן, כדאי לקחת לבדיקה.

לדעתי הדגם הידני לא כ"כ מבוקש.

פורסם

אני חייבת להגיד לך ש"להסתכן" זה להחליט לוותר על הבדיקה, ולא ההפך

בדיקה תעלה 400 ש"ח בערך (אגב, לדינמומטר יש שובר הנחה באתר שלהם, אם אתה מעוניין בהנחה), ויש מצב שהיא תחסוך לך הוצאות גדולות פי כמה וכמה וכמה במידה והם יעלו על בעיה גדולה.

בנוסף, בדיקה מהווה בשבילך קלף מיקוח להורדה במחיר - הם ימצאו משהו, זה בטוח - ועליו תוריד במחיר.

מהיכרותי אישית עם שוק הפונטו (בייחוד 01) אני יודעת שרכבים טובים נחטפים תוך יום, א-י-ן מצב שרכב מעולה נשאר כל כך הרבה זמן.. וחודש זה המון.

אז תפקח שבע עיניים. 400 ש"ח זו הוצאה פצפונת לעומת מה שאתה עלול לשלם אם עובדים עליך.

שלם את הסכום הזה ואם יצא שלא קנית את הרכב - תגיד תודה שבדקת ועלית על הבעיות.

אם כן תקנה את הרכב - שילמת 400 ש"ח בשביל ראש שקט ואחריות מכון הבדיקה לבעיות שעלולות לצוץ

וכמובן! תדרוש התחייבות בכתב של המוכר שהוא משלם על הבדיקה אם נמצאות דפיקות שלדה, בעיות מנוע חריגות או שחיקה חריגה בגיר

בהצלחה!

פורסם
לא זו הייתה השאלה של פותח השרשור, הוא שאל אם רכב כזה שווה בדיקה (מזכיר לי קטע מאוד מצחיק עם ספוגית בסיינפלד:)).

לפותח השרשור,

אני מבין אותך ואתה צודק, בדיקה היא אכן דבר לא זול היום.

במידה ובדקת את כל מה שאתה יכול ברכב, מבחינת הידע האישי, וראית שהכל בסדר ולשביעות רצונך, קח אותו לבדיקה.

1. וואללה, נזכרתי בפרק עם ה"ספוגית" של אילין. פרק גדול.

2. הידע האישי בקרב הדיוטות(לרבות הידע שלי בתחום זה) לא מאפשר אלא סלקציה ראשונית-שולית וגם זה לרוב בעייתי. המכוניות הכי מחורבנות שראיתי היו מדהימות מבחינה חיצונית ומרשימות במראה המטופח שלהן. לאדם מן הישוב אין כלים טובים באמת כדי לאמוד איכותה של מכונית לפני רכישה. רק מכון מקצועי ועין עתירת ניסיון הם הפתרון. אמת, זה יעלה כסף וירוקן את הרזרבות. עדיף על רכישת "טעות פטאלית". כך, יתכן שהבחורצ'יק יראה מאה מכוניות ויקח לבדיקה את הגרועה שבהן. אז מה הועילו חכמים בתקנתם?

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם
יש המלצות למכון בדיקה טוב באזור המרכז?

אני הייתי בדינמומטר (רעננה) והייתי מרוצה מ-א-ד (הייתי שם עם רכב אחר, לא זה שקניתי)

הם היו יסודיים בטירוף (אפילו מדי :-P) שיתפו אותי בכל מה שמצאו והתייעצו איתי לגבי המשך הבדיקה, הסבירו לי במילים של בני אדם מה נמצא ומה זה אומר, ושיתפו פעולה אך ורק איתי (התעלמו לחלוטין מהמוכר ובקשותיו) מאחר ואני זו שהזמינה את הבדיקה.

השמועה אומרת שהם מקצועיים ואדיבים כל כך בכל הסניפים שלהם ושסניף תל-אביב טוב באותה מידה.

אני אישית אחזור לשם (לת"א) כשאקנה רכב אחר, בזה אין ספק.

פורסם
המוכר אומר שהרכב הוא של אישתו ובאמת הבדקתי את הרישיון רכב ואת תעודות הזהות של בסף הכל הרכב נראה במצב טוב אין נזילות שמן ליד המנוע נוסע טוב הילוכים עוברים חלק

אתה הולך להשקיע לא מעט כסף, ולדעתי בדיקה יכולה לחסוך לך צרות בעתיד.

לפני מספר שנים הלכתי לראות רכב ששייך למשפחה, המוכר נראה אמין ביותר והצהיר שהרכב לא עבר תאונות, ונקי.

במבט על הרכב הוא נראה תקין לחלוטין, אך מכיוון שלא רציתי לקחת סיכון מיותר לקחתי את הרכב לבדיקה בכל זאת.

מתברר שהרכב עבר תאונה, ויש פגיעה בשילדה, מסתבר שכאשר הוא היה בחול אשתו עברה תאונה עם הרכב, אך דאגה לתקן את הכל ולהחזיר את הרכב למצב הקודם ללא ידיעתו.

:roll:

מיותר לצין שהוא שילם את הבדיקה.

הרכב השני שלקחתי לבדיקה והנוכחי שעליו אני נוהגת עד היום:) שייך למנהל בית הספר שלי בחטיבה בזמן שלמדתי, עם כל הכובוד שהוא אדם אמין לקחנו את הרכב לבדיקה כדי להיות בטוחים שהכל תקין, ואכן הכל עבר חלק.

לא להתעצל, לא לסמוך על אנשים בעיניים עצומות, ולא לחסוך/להתקמצן על הבדיקה אלא אם כן זהו רכב ישן מיושן שערכו הכספי לא מצדיק בדיקה של מכון בדיקה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני מתכוון לקנות רכב בלי בדיקה ולא על זה שאלתי... אבל תודה על היחס :)

הבעיה היא שאין לי יותר מדי כסף לבזבז על הבדיקות ושאלתי האם כדי לקחת רכב שנראה קצת חשוד

פורסם

אם המוכר מתחייב בכתב לתקינות מנוע, גיר ושילדה אזי לקחת את הרכב.

זכור: נאמר ונכתב-נאמר.*

אם הרכב ממש נראה חשוד (וזה בהחלט בריא לסמוך על "תחושת בטן", מוחנו מקבל סימנים מהמוכר שאנחנו לא מודעים אליהם) יש לקחת בחשבון עניין של נוכל מנוסה שלו ישלם ועלול לסחוב אותך במשפטים שרק עלותם תגיע לסכום נכבד ממחיר הרכב.

זכור: נאמר ונחתם- נאמר! *

*לא תקף במדינת ישראל של 2008.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

יש עוד אפשרות, שלמדתי על בשרי רק בדיעבד: שאל את המוכר באיזה מוסך הם מטפלים ברכב. אם המוסך מורשה- קפוץ איתו לשם ובקש שיוציאו לך פלט של היסטוריית טיפולים (אני חושבת שהם מוכנים להוציא רק אם בעל הרכב נוכח שם איתך). אם הטיפולים הם לא במוסף מורשה- בקש לראות קבלות. עקוב אחר מרווח הטיפולים והקילומטראז' המדווח בכל טיפול, ובדוק שאין דיווחים על טיפולים לאחר תאונות. זה ייתן לך מידע רב לגבי רמת תחזוקת הרכב ואמיתות הקילומטראז', וזה בחינם. אם לרכב אין היסטוריית טיפולים, אין קבלות, או מרווח הטיפולים מזעזע (טיפול פעם בשנתיים)- שקול שנית האם להשקיע בבדיקה.

לפני כמה ימים לקחתי רכב עם נתונים נהדרים "על הנייר" וקילומטראז' נמוך לבדיקה (תוכל למצוא את ההודעה שלי כאן בפורום לגבי התוצאות). בבדיקה הרכב יצא עם תיקוני פחחות בעלי משמעות גבוהה בכל מקום אפשרי ברכב ועם בלאי מואץ יחסית לקילומטראז'. רק אח"כ, במוסך מורשה, הסתבר שהטיפול האחרון המדווח לרכב היה לפני שנה, ושמרווח הטיפולים בו באופן כללי היה איום, עם חורים של שנה וחצי ושנתיים (ולא היו קבלות על טיפולים מחוץ למוסך מורשה). מה שעוד התברר, בעקבות כך, זה שהמוכר הציג לי ספר רכב עם חותמות על טיפולים במוסך מורשה שמעולם לא היו ולא נבראו.

אם הייתי הולכת למוסך לפני כן, הייתי חוסכת לעצמי 430 ש"ח של בדיקה, כי אין מצב שהייתי מוכנה להמשיך ככה.

אגב- יום אחרי זה מצאתי רכב דומה עם נתונים אפילו טובים יותר, ושם כבר הייתי חכמה יותר ובדקתי במוסך המורשה לפני שלקחתי לבדיקה. רק אחרי שגיליתי שהרכב טופל במסירות פעמיים בשנה לפחות, מיומו הראשון על הכביש, המשכנו לבדיקה, הרכב יצא נהדר וסגרנו על מחיר.

בהצלחה!

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

• תוכן חדש...