Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה

אתמול בדקתי רכב שעונה על כל הקריטריונים שהצבתי לעצמי (יד ראשונה, 90000 ק"מ, שנת 2001). הבוחן שעשה את הבדיקה אמר שהוא לא מצא שום דבר רציני ושהרכב במצב טוב. כשקיבלתי את הטופס בדיקה לידיי קצת חשכו עיניי, אולי ובעיקר בגלל שאינני מבין יותר מידיי בתחום הזה וכנראה שרב הדברים שם הם דברים לא רציניים כמו שהוא הבטיח. אני מצרף את טופסי הבדיקה - אשמח לחוו"ד ממביני עיניין - אם הכל שפיר היום ירכש הרכב במזל טוב ובעזרתכם הרבה :-)

1.jpg

2.jpg

פורסם

דעתי האישית - הרכב מוזנח (חוסר שמן במנוע), צפה לתקלות נוספות

מישהו שהיה איכפת לו קצת יותר ורוצה להראות רכב שמשאיר רושם תקין - היה דואג להוסיף שמנים/נוזלים שלא יחסרו.

עצתי לך - לרדת מהרכב זה.

alfa 156 2.5.

פורסם

מצטער ששכחתי לציין שהרכב עבר טיפולים במוסך פיאט מורשה בצורה סדירה לחלוטין (יש ספר טיפולים מסודר ובדוק), ככה שהטענה שלך יורדת מהפרק :?

עוד חוות דעת?

פורסם

סליחה ידידי - רשום חוסר שמן + נזילות, אז :

1. זה שמדובר במוסך מורשה - לא אומר כלום. יש גם מוסכים שמתרשלים, או נהגים שלא דואגים לתקן תקלות שונות (עלות כספית).

2. יש גם נהגים שאינם מודעים שהרכב אינו נוסע על דלק בלבד.

3. כמו במבחן אמריקאי - 1+2 נכונות.

alfa 156 2.5.

פורסם

שוב - אם הבחור עשה את כל הטיפולים בזמן ובמוסך מורשה, אני לא מסכים עם הקביעה שלך ("נהגים שלא דואגים לתקן תקלות שונות"). מי שרוצה לחסוך ולחפף לא הולך עם רכב שנתון שכזה למוסך מורשה ולא מנהל ספר טיפולים מסודר ומוקפד.

אל תפגע - אבל אשמח לחוות דעת ממשתשים נוספים :-)

פורסם

ידידי - אם אני הייתי מוכר רכב, הייתי בודק את נוזליו, זה מה שרציתי להבהיר.

לא ראיתי את הרכב, אבל אני מציע לך לאור המסמכים שצרפת להזהר בקניה זו.

אל תהיה נעול על הרכב בגלל שהוצאת סכום (לא מבוטל) לבדיקתו.

בהצלחה! (באמת מכל הלב)

alfa 156 2.5.

פורסם

רב תודות ידידי 8)

אני לא נעול על הרכב בגלל הבדיקה (עשיתי כבר 3 בדיקות בשבועות האחרונים וויתרתי על הרכבים בגלל אי וודאויות), אני רוצה אותו בגלל שקשה עד בלתי אפשרי למצוא את הדגם שאני מחפש בנתונים הללו (יד ראשונה, רק 90000 ק"מ, מטופל סדיר במוסך מורשה). אני מחפש כבר חודשיים (ועל זה יעידו כל מי שעזר לי פה בפורום לאחרונה) ואני למוד ניסיון. אין רכב שנת 2001 מושלם, רובם במצב רע (ק"מ גבוה מאוד, הרבה ידיים, תאונות וכו) ככה שהרכב הזה נחשב בגדר "מציאה".

מה שאני מנסה להבין הוא האם כל הסעיפים שרשומים שם באמת לא קריטיים כמו שציין הבודק והאם להתעלם מהם כבלאי טיבעי. לפי כל מה שנאמר לי פה בפורום ובאופן כללי, מכונים נוטים לרשום כל פיפס וקצת להגזים בשביל לכסתח. מה שאני מנסה להבין זה האם יש איזושהו סעיף שם שאמור להדליק נרה אדומה מהבהבת או שאמור לעלות סכום גדול בתיקון.

פורסם

אני חושב שכדאי לך לבדוק רכבים נוספים. חוסר שמן במנוע ועובדה שהאוטו אוכל שמן בק"מ כזה מצביעות שהמנוע במצב כאילו עבר 250K ק"מ+.

אני מניח שמדובר בבפונטו, רכבים מדגם הזה לא חסרים, בדוק הצעות נוספות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בכל מקרה - אני לוקח אותו היום למוסך מורשה לקבל חוות דעת אמיתית (בניגוד למכוני בדיקה שלא רוצים לתת עלות תיקונים או תשובה חד משמעית על כדאיות קניית הרכב או שום דבר אחר חד משמעי) והצעת מחיר לתיקון ונראה...

בכל מקרה, להבא אני לא מתכוון ללכת למכון בדיקה אלא למוסך מורשה ולקבל תשובות רציניות ולא דוחות של אומרים לי כלום ועולים לי הון.

פורסם

קראתי את הממצאים, לצערי כל האיבחון כתוב עם "היסוסים" גדולים , לדעתי טופס הבדיקה מאוד מבלבל , כגון "סימני שריפת שמן" , המנוע שורף שמן או לא שורף שמן !!!! זו השאלה !!!!.

חבל על הבדיקה כאשר אין איבחון מדוייק וחד !.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

בדיוק - בגלל זה אני מתייעץ איתכם, אולי מי שמבין יותר במכונאות יוכל לתת לי תמונה יותר בהירה ולכן הגעתי למסקנה ש:

"בכל מקרה, להבא אני לא מתכוון ללכת למכון בדיקה אלא למוסך מורשה ולקבל תשובות רציניות ולא דוחות של אומרים לי כלום ועולים לי הון."

לשם 400-450 שח על בדיקה שלא ממש נותנת לי תמונה נכונה ושלא עוזרת לי להגיע להחלטה נכונה ומושקלת לא ממש מצדיק את עצמו.

פורסם

הבר שלום,

לא ירדת לסוף דעתי !, מכון הבדיקה הזה לא היה ברור וחד במסקנות שלו !, לדעתי גש לבודק ושאל שאלות לגבי המנוע , הגיר ! , אתה חייב לקבל תשובות חדות ולא "סימנים וכו'".

תמיד עדיף לבדוק רכב במכון בדיקה !, לצערי המכון הזה פישל בנתוני האיבחון !!!!

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אתה יכול לתת לי בבקשה את פרטיו של הרכב צבע מאיפה המבעלים וכ"ו אני חושב רציתי לקחת את אותו רכב לבדיקה

• תוכן חדש...