Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצאתי רכב שמכל בחינה אחרת מתאים לצרכי, אבל מה - עבר תאונה. נכנסו בו מאחור, הוחלפה דלת אחורית, פגוש ועשו תיקונים גם בחלק החתון של הרכב (לפי הבדיקה ב"זפת לא מקורית" מה שזה לא אומר). בנוסף הוחלפה כנף ימני קידמית. הבודק אמר שאין פגיעה בשילדה אבל האוטו עבר מתיחה. מה דעתכם? לא רציני? להתרחק כמו מאש? הרכב הוא פיאט פונו ספייס 2001 אוטומטית. כמה ירידת ערך יש לדרוש בקנייה? ממחירון של 29 ל 26 זה היגיוני?

פורסם

לא מורידים כלום

אין כל משמעות לזה שהוחלפה דלת באם הוחלפה כראוי.

אוטו שעבר מתיחה, משמע שהשלדה התכווצה ומתחו אותה, אם אמר לך שאין שלדה אולי מתחו חלק אחר, כגון כנף אחוריות שזה סרט להחליף.

פורסם

בבדיקה הוא הוריד אותי מתח לרכב והראה לי תיקונים מלמטה - ככה שזו לא רק החלפת דלת תא מטען. אם זה היה רק החלפת דלת לא הייתי טורח לשאול. הבעייה היא מכון הבדיקה היה מפוקפק במקרה הטוב (בהתחלה הוא אמר לי שבוצע תיקון בקורה ועשו מתיחה ואח"כ ליד המוכר אמר שזו לא בעיית שילדה מה שדי מתנגש האחד עם השני). לא הגיוני שרכב שנדפק מאחור ועבר תיקון יקבל מחיר מחירון - אני טועה?! אם ככה, אני מוותר, למה לי להתעסק עם רכב שעבר תאונה?

פורסם

אם המכון מפוקפק קח את הרכב, אם אתה מאוד מעוניין בו, למכון לא מפוקפק.

מתיחה, למיטב ידעתי, עוברת מכונית לאחר פגיעת שלדה רצינית, כך שנראה שההתרשמות שלך נכונה ואין לסמוך על מה שנאמר.

לגבי מחיר מחירון, הגיוני או לא, זה הכל במו"מ של הקונה מול המוכר. אין פה לא כללי אצבע ולא חוקים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם המכון מפוקפק קח את הרכב, אם אתה מאוד מעוניין בו, למכון לא מפוקפק.

מתיחה, למיטב ידעתי, עוברת מכונית לאחר פגיעת שלדה רצינית, כך שנראה שההתרשמות שלך נכונה ואין לסמוך על מה שנאמר.

לגבי מחיר מחירון, הגיוני או לא, זה הכל במו"מ של הקונה מול המוכר. אין פה לא כללי אצבע ולא חוקים.

מסכימה עם כל מילה

אני רואה שבצורה סדרתית שוק הספייסים בארץ הוא במצב נוראי.

קח את הרכב למכון אחר, אל תתבאס על הכסף - הוא שווה את השקט שלך והבטיחות שלך

אם נאמר דבר אחד ואז נאמר משהו אחר, סביר שהמכון אכן מפוקפק וגם קיבל קצת כסף מתחת לשולחן. לוותר על זה זה להתפשר על הכסף שלך במקרה הטוב ועל הבטיחות שלך במקרה הרע.

באם הרכב לא עבר כלל כל נגיעה בשלדה והכל נקי, אני אישית לא הייתי מורידה פשוט כי החליפו את הכנף והכל וזה עכשיו כמו חדש. אם התיקון לא מלא או לא איכותי, תוריד קצת. ואם יש פגיעת שלדה, תגיד לו להתראות.

פורסם

אם מתחו את השילדה זאת אומרת שיש פגיעת שילדה.

לפי כל מה שאתה מספר הרכב עבר תאונה לא קלה.

כמה מורידים ? כמה שיותר, יש כאלה שלא יסכימו לקנות רכב כזה גם בחצי מחיר (לא אומר שזה מוצדק אבל יש).

פורסם
אם מתחו את השילדה זאת אומרת שיש פגיעת שילדה.

לפי כל מה שאתה מספר הרכב עבר תאונה לא קלה.

כמה מורידים ? כמה שיותר, יש כאלה שלא יסכימו לקנות רכב כזה גם בחצי מחיר (לא אומר שזה מוצדק אבל יש).

אני חושבת שמי שלא מוכן לקנות רכב שעבר פגיעת שלדה הוא כל מי שלא מוכן להתפשר על הבטיחות שלו.

בתור מי שעברה תאונה לא קלה, אני יודעת להגיד שאם הרכב שלי היה עם תיקוני שאסי קודמים או מתיחות וכו', הוא היה נמעך הרבה יותר ואני לא הייתי יוצאת מהתאונה בחיים. פגיעה רצינית בשאסי ומתיחות שלו הם התפשרות אמיתית על הבטיחות, על גבול זלזול בחיי אדם - לא רק שלך אלא של הנוסעים איתך ברכב. אני לא מדברת על קצה שלדה ונגיעות קלות, אלא על תיקונים שבגינם תאונה עתידית תהיה הרבה יותר קשה מאשר היתה אם הרכב היה עם שאסי מקורי ותקין.

מספיק שאנו חיים במדינה של נהגים שנוהגים כמו משוגעים ושאחוזי תאונות הדרכים כאן הם מהגבוהים בעולם המערבי, אז אם ניתן למזער נזקים עתידיים - צריך לעשות את זה.

פורסם

כשדיברתי עם המוכר הוא אמר לי שהייתה תאונה ורק החליפו דלת אחורית ופגוש - לא אמר לי שיש תיקוני שילדה (כל דבר שמחייב תיקון מתחת למרכב לא יכול להיות טוב). כל העסק מריח לי רע, וויתרתי. תודה לכולם.

פורסם
כשדיברתי עם המוכר הוא אמר לי שהייתה תאונה ורק החליפו דלת אחורית ופגוש - לא אמר לי שיש תיקוני שילדה (כל דבר שמחייב תיקון מתחת למרכב לא יכול להיות טוב). כל העסק מריח לי רע, וויתרתי. תודה לכולם.

שמחה שויתרת, זה באמת נשמע מסריח

אני מקווה שהוא שילם על הבדיקה (?)

בכל אופן מאחלת לך בהצלחה ושתמצא רכב ממישהו אמין ובמצב טוב יותר :lol:

פורסם

לצערי לא - הוא התחייב להחזר כספי בפגיעה בשילדה/שאסי ולצערי הבודק גיבה אותו. בכל מקרה, היום אני בודק רכב נוסף והפעם הפקתי לקחים - אני מחתים אותו שאין שום תאונה ולא רק תאונה עם פגיעה בשאסי.

פורסם
אני חושבת שמי שלא מוכן לקנות רכב שעבר פגיעת שלדה הוא כל מי שלא מוכן להתפשר על הבטיחות שלו.

בתור מי שעברה תאונה לא קלה, אני יודעת להגיד שאם הרכב שלי היה עם תיקוני שאסי קודמים או מתיחות וכו', הוא היה נמעך הרבה יותר ואני לא הייתי יוצאת מהתאונה בחיים. פגיעה רצינית בשאסי ומתיחות שלו הם התפשרות אמיתית על הבטיחות, על גבול זלזול בחיי אדם - לא רק שלך אלא של הנוסעים איתך ברכב. אני לא מדברת על קצה שלדה ונגיעות קלות, אלא על תיקונים שבגינם תאונה עתידית תהיה הרבה יותר קשה מאשר היתה אם הרכב היה עם שאסי מקורי ותקין.

מספיק שאנו חיים במדינה של נהגים שנוהגים כמו משוגעים ושאחוזי תאונות הדרכים כאן הם מהגבוהים בעולם המערבי, אז אם ניתן למזער נזקים עתידיים - צריך לעשות את זה.

זה לא שהוא מסכן את עצמו מבחינה בטיחות בגלל תאונת השלדה, אמנם הרכב פחות בטוח, אבל עדיין רכב מודרני גם עם היה אקורדיאון ונמתח יהיה יותר בטוח מכל פיאט אונו/DL/ וכל המכוניות הישנות, ככה שזה לא פחות מסוכן מאשר ליסוע במכונית לא מודרנית.

פורסם

חברים להרגע !

המכון רשם סימני מתיחה בגין סימני/הטבעה של השניים ממכשיר הקיבוע של הפחח שנשארו על הספים של המכונית !, הרכב ללא פגיעה ותיקון בקורות שלדה , זהו סימן לתאונה קלה !, לפי הכתוב על מרכב יש ירידת ערך של כ-8 % בלבד , ניתן לרכוש את הרכב ללא חשש , כמובן במחיר הראלי של הרכב , הווה אומר פחת על התאונות שהרכב עבר ופחת על הליקויים המכניים ברכב, פונטו ספייס : רכב טוב , אמיו ועממי !!.

ז ו ד ע ת י !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

הצעתי לה 2000 שח מתחת למחירון בתנאי ששאר התקלות יתוקנו (מזגן, גלגל לא תקין וכו)- היא רצתה הרבה יותר - בזה השיחה הסתיימה. שתמשך לחפש פרייאר, לבינתיים הרכב שלה מפורסם זמן רב ואני די בטוח שימשיך להיות מפורסם אם היא לא תהיה יותר ריאלית. לבינתיים מצאתי רכב אחר, הרבה פחות ידיים, הרבה פחות ק"מ, הרבה יותר שמור וללא תאונות אבל כ 2000 שח יותר, לדעתי שווה את השקט הנפשי.

• תוכן חדש...