ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,626 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
ברשותי אודי A3 עם מנוע 3.2 V6 גיר ידני, הציעו לי לשדרג לאודי S3 חדשה שהיא בעלת מנוע 2.0 טורבו שהוא אף מעט חזק יותר מה 3.2(250 מול 265 כ"ס). שאלתי היא האם מעבר ממנוע V6 בעל צליל מופלא, פעולה חלקה ועם רצועת כח רחבה, למנוע טורבו ארבעה צילינדר יהיה מין ירידה מסויימת ברמה מבחינת מנוע (אגב האודי שלי יש לה כיול מתלים של S3 (חבילת S-LINEׁ). מצפה לחוות דעת , תודה.
הודעה אחרונה מאת lidor172, -
- 1 תגובות
- 676 צפיות
שלום לכולם !!! יש לי תקציב של בערך 15.000 ואני ממש רציני בקשר לקנייה של 93-95 SUZUKI SWIFT sedan . אמרו לי שזה רכב אמין שכל מה שהוא צריך זה שמן מים והוא נוסע, לא צריך לדאוג. עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי כי עוד אמרו לי שנפלתי על הראש לקנות אוטו כזה ישן ב 10-16 אלף. בבקשה אם אתם יוכולים לעזור לי להגיע להחלטה.. האם הרכב הזה באמת אמין וחסכוני כמו שאומרים ? והאם כדאי לקנות בכלל את המכונית הזאת ? כל מידע שיש על האוטו יעזור. תודה ליאור.
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אתמול בדקתי במכון רישוי טסט בשרון בכפר סבא רכב טויוטה יאריס 2004 עם ק"מ מאוד נמוך יד 1 שברצוני לקנות. אחכ חתמתי על זכרון דברים. אולם... הבנתי שמכונים נוטים לכסת"ח ולהמציא סעיפים . ובכ"ז כל מה שקשור למנוע והילוכים הינו מפחיד למי שאינו מבין בתחום בכלל בטופס בדיקת הרכב - מאפייני מנוע הופיעו כל מיני גרפים שאת חלקם לא הבנתי אבקש תגובתכם מה מצב המנוע בהתייחס לבלאי טבעי של הרכב במאפייני מנוע: ציון כללי- 68 הספק מנוע 73.6 כח סוס לעומת 86 נתוני יצרן סבובי מנוע-הספק 4683 לעומת 6000 נתוני יצרן מומנט מנוע\קג"מ נשאר ללא שינוי סיבובי מנוע- מומנט 2180 לעומת 4000 נתוני יצרן בדף המסכם של הבדיקה כתוב "רעש אביזריי מנוע ומותחים, נזילות שמן, לבדוק צריכת שמן. סימני נזילה ב…
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני בפני רכישת הרכב הראשון שלי, די אין לי שמץ של מושג במכוניות ולכן אשמח אם תוכלו לייעץ לי. אני מחפשת רכב קטן, חסכוני (כמובן), (חייב להיות!!!) אוטומטי וסולד ממוסכים. אני מתכוונת לנסוע עם האוטו בעיקר בדרכים בינעירוניות ופחות בעיר, ההערכה שלי לפחות 60 ק"מ ליום. התקציב כרגע הוא פחות או יותר 40K כאשר השאיפה היא לאוטו משנת 98 ואילך (קשה לי פסיכולוגית לקנות רכב בן למעלה מעשור). הדבר היחידי שאבא שלי הצליח ללמד אותי בנוגע למכוניות זה-יפני זה אמין ואירופאי זה חרא אבל מפנק בנהיגה (ובדר"כ גם יותר יפה). כמובן שאני אעדיף מכונית אמינה מאשר מפנקת ולכן אני לא נוטה לכיוון האירופאיות. אבל בכ"ז, ואחרי שעלעלתי במחירון לוי יצחק אלו האופציות שלי: איגניס ( ע…
הודעה אחרונה מאת duda, -
-
- 3 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום, אחרי שקראתי כאן בפורום פרטים לגבי נוחות הרכב ומידת האמינות שלו, אודה לכם מאוד אם ניתן לפרט את הפרטים הבאים לגבי פיג'ו 406 שנים 2000-2001: *עלות הרישוי השנתי (טסט) *עלות ביטוחים *עלות אחזקה כללית (כמה עולה טיפול/חלקי חילוף וכו') *צריכת דלק *אילו דברים ספציפים לבדוק ברכב לפני רכישה ברור לי שבחלק מהמקרים המחירים שונים ותלויים במספר גורמים ובכל זאת המידע נועד לקבל רושם כללי על הרכב. תודה ויום טוב. עמיר.
הודעה אחרונה מאת רן 75, -
- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מבקש חוות דעת לגבי הרכב ה"נל מנוע אמינות הרכיבים צריכת סולר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מזימון השועל, -
- 0 תגובות
- 624 צפיות
אני מחפש אוטו לילד. הוא חושב על IBIZA כי אהב את הצורה שלה. אני לא מחפש לתת לו אוטו מהיר ושיפתה אותו לדברים לא חכמים במיוחד. חשבתי את האיביזה 1.4 אוטומט, רוב הנסיעות שלו הם ת"א-ירושלים ובתוך העיר. חשוב לי שיהיה לו נוח מבחינת ישיבה ונסיעה, שהאוטו יסחוב טוב (לא צריך שיטוס כמו A6 4.2Q) ובכללי עם אפשר חוות דעת על האוטו תודה רבה לכם.
הודעה אחרונה מאת slamdog, -
- 1 תגובות
- 621 צפיות
שלום לכל מומחי האתר אני זקוק לעצה. אני מחפש לרכוש מכונית יד 2 במחיר של 50-60 אלף ש"ח בשנת 2003-2004. איזה דגם עלי לחפש. אני מעוניין באוטו חסכוני בדלק, בטוח, אמין עם חלפים לא יקרים, כאשר מהירות וביצועים הם חשובים אבל לא בעדיפות הראשונה. כל אחד אומר לי משהו אחר, חלק אמרו לי סוברו אימפרזה וחלק סוזוקי ליאנה והיו שהמליצו סיטרואן C3 או פורד פוקוס. אני לא זקוק למכונית גדולה כך שגם דגמים קטנים הם בסדר. מה דעתכם? אני כבר לא יודע מה להחליט.
הודעה אחרונה מאת tomyon, -
- 0 תגובות
- 888 צפיות
אני רוצה לחדש את הרכב חשבתי על סיאט ליאון, שנת דגם 2002, נפח מנוע 1800 או 1600, מה שאני אמצא במצב יותר טוב, ידני או אוטומט שוב מה שאני אמצא במצב יותר טוב... הייתי רוצה לדעת כמה פרטים דוגמת אמינות, צריכת של כל השילובים (1800 אוטומט/ידני ו- 1600 אוטומט/ידני) ואחזקה: ביטוחים חובה ומקיף וטיפולים.
הודעה אחרונה מאת ats82, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני נוסע מחר לקיבוץ נחשונים לראות טווינגו שנת 94 (סגולה??). האם יש פה מישהו שכבר בדק את הרכב ויכול לחסוך לי 400 שקל על בדיקה במכון רישוי? זה מה שקרה עם הרכב האחרון שרציתי לקנות ואחד המשתמשים בפורום (shooka) חסך לי את הבדיקה וכתב לי את הליקויים שהמכון מצא. תודה מראש על התשובות המהירות, תודה.
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
מחפש רכב ב40K
מאת Wheezy- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
רכב לנהג חדש, אני לא מבין יותר מדי במשומשות אבל חשבתי על סיוויק 94 בערך... חשוב לי שהאוטו יראה טוב, כמובן שאני לא מצפה למלכת יופי אבל משהו כמו סיוויק זה מעולה מבחינת העיצוב. שתהיה חסכונית (יחסית) בדלק, אמינה, ושיהיו לה ביצועים טובים, לא בא לי על איזה עגלה. אז - מה מומלץ?
הודעה אחרונה מאת Wheezy, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב או טויוטה קורולה שנים 95-97 או הונדה סיויק 96-97 או מאזדה לאנטיס 95-98 מה טווח המחירים של הרכבים הנ"ל. רציתי לדעת איזה מהרכבים חסכוני בטיפולים חלקים ואמין ואיך הצריכת דלק שלו . מה כוח סוס איזה אוטו יותר חזק מבחינת ביצועים וביטחוני . ואם יש בעיות מיוחדות בשנים האלה . העניין של החיסכון חשוב מאוד תקציב 30K תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת roman150, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 795 צפיות
בטופס בדיקת הרכב - מאפייני מנוע הופיעו כל מיני גרפים שאת חלקם לא הבנתי אבקש תגובתכם מה מצב המנוע בהתייחס לבלאי טבעי של הרכב ציון כללי- 68 הספק מנוע 73.6 כח סוס לעומת 86 נתוני יצרן סבובי מנוע-הספק 4683 לעומת 6000 נתוני יצרן מומנט מנוע\קג"מ נשאר ללא שינוי סיבובי מנוע- מומנט 2180 לעומת 4000 נתוני יצרן האם המנוע במצב טוב בהתחשב בבלאי טבעי? יש לבדוק תצרוכת שמן מנוע או שכדאי להתרחק!!! בתודה אלכס
הודעה אחרונה מאת ערני22, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, אבקש את עצתכם בקניית רכב משומש. התקציב הינו 70000 ש"ח. אנו מעוניינים ברכב הצ'בק 5 דלתות , אוטומטי, שיהיה בטיחותי, אמין ונוח. פחות חשוב לנו ביצועים. אני מתלבט בין פורד פוקוס (כרגע בעדיפות ראשונה), רנו מגאן ופיג'ו 307. מה שמאפשר שנת מודל 2004. מה דעתכם? האם ישנה אופציה יפנית שכדאי לקחת בחשבון? האם צריכת הדלק של הפורד פוקוס הינה גבוהה או סבירה? כל רעיון ומידע אחר יתקבל בברכה. תודה.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 1 תגובות
- 846 צפיות
אשמח לקבל עזרה- ראשית נגנב לי הרכב לפני מספר ימים נהגתי באופל אומגה שנת 2000 מפנק מאוד. התקציב שיש לרשותי הוא 55-75 אף ש"ח מחפש רכב מפנק בעל מנוע חזק , לא 1.6 ליטר אלא לפחות 2.0 ליטר כמובן אמין, אשמח לקבל המלצות. מקווה שתעזרו
הודעה אחרונה מאת אילן_א, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רציתי קצת פרטים על סובארו b4 צריכת דלק,אמינות,בטיחות נוחות התנהגות ביצועים... בקיצור רקע על המכוניות הזאת.... תודה רבה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת b-e-n-n-y, -
-
- 2 תגובות
- 833 צפיות
שלום רב לכל המומחים! אני מתלבט לגבי עלות\תועלת של המכוניות, עיקר השיקולים שלי הם מכונית משנת דגם חדשה יותר ומכונית אמינה. אנחנו בעיקר חושבים על האלמרה. האם יש לכם דעה בעיניין?? מצד שני יש לה נפח מנוע גדול יחסית ואני פוחד שזה יאכל יותר דלק. מה לדעתכם זו אלטרנטיבה מתאימה??? תודה רבה!! יוני. **** האם יש לכם טיפים לגבי חיפוש אלמרה 2005? האם יש משהו שכדאי לדעת לגבי שנת הייצור של הדגם הזה??**** שוב תודה רבה- יוני
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
- 0 תגובות
- 832 צפיות
מזדה 3 או פורד פוקוס החדשה? מזדה 3 יש לי כיום. די מרוצה למעט רעש מאיזור הלוח שעונים שלא ניתן לפתירה. פוקוס מפתה אותי אבל: 1. איבזור פחות מהמזדה למשל אין משענת ליד באמצע, אין בקרת אקלים וכו' 2. הקצין רכב שלנו אומר שיש מלא בעיות עם הרכב מבחינת חשמל ועוד כל מיני 3. מיקום לוחית הרישוי בפוקוס שונה מהמזדה ואני מעוניין להעביר מערכת שמתריאה על נסיעה לאחור שמורכבת על לוחית הרישוי לא בטוח אם זה אפשרי בגלל מיקום לוחית הרישוי על הדלת של תא המטען בפוקוס לעומת על הספויילר במזדה. אני די מתלבט כי בא לי לשנות מצד אחד אבל מצד שני לא רוצה להתקע שלוש שנים
הודעה אחרונה מאת aviw100, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום אני מעצבת צעירה , פתחתי עסק ואני מעוניינת להחליף את הרכב שלי (יונדאי אקסנט 2001 אוטומטית) ברכב "מסחרי" , אשמח לקבל הצעות לגבי הקנגו או הברלינגו , למרות שעד כה שמעתי בעיקר העדפות לסיטרואן , הבעיה היחידה שלי היא שאני כמובן מעדיפה רכב אוטומטי , יש למישהו הצעות חלופיות למסחרי עד 50,000 אוטומטי ... קיים בכלל דבר כזה? ומה דעתכם על ליסינג?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מחפש רכב נוח, אמין וחיסכוני עם גיר ידני לנסיעות רבות ועמידה עוד יותר מרובה בפקקים. תקציב - עד 20K. לא מעניין אותי יד, ירידת ערך, סחירות ושאר הירקות. כל עוד הרכב במצב טוב לא מעניין אותי גם קילומטראז' גבוה. אני קונה רכב להרבה זמן. מה שכן חשוב לי באוטו - פשטות מכאנית, וחשמלית ,קלות טיפול ונוחות (מושבים נוחים, בידוד רעשים טוב, ח"ח, ה"כ, נעילה מרכזית, מזגן וחימום שעובדים). כמובן, שאם יש עוד רכבים פרטיים עם מנוע דיזל וגיר ידני בתקציב הזה, אני אשמח לשמוע (למרות שאני לא רואה את עצמי נוסע על משהו לא צרפתי). עוד שאלה קטנה - מה ההבדלים בעלויות אגרת רישוי וביטוח לעומד רכב דומה עם מנוע בנזין 1600?
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז ככה אני מקבל רכב מהעבודה וקיבלנו היצע לא קטן אשמח לעזרה וטיפים בבחירת הרכב. אז הרשימה היא ככה: 1)C4 2)פיג'ו 307 3)מגאן 4)מאזדה 3 5)מיצובושי לאנסר 6)סובארו אימפרזה (1500 סמ"ק) 7)יונדאי I30 תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין להחליף את הרכב שלי, בדקתי מספר דגמים ואני מבקש את עזרתכם בקבלת נתונים ועדה על הרכבים: 1. קאיה מנטור, שנים 99-00. 2. קאיה ספיה, שנים 97-98. 3. יונדאי אקסנט, שנים 97-98. 4. דיהטסו אפלאוז, שנים 97-98. אשמח לדעת לגבי אמינות הרכבים, מחירי טיפולים, צרות, תצרוכת דלק וכו' תודה חנן
הודעה אחרונה מאת levy, -
- 5 תגובות
- 951 צפיות
אתמול הלכתי לראות סיאט איביזה 2000 5 דלתות. בהסתכלות ראשונית על הרכב נראה שהוא עבר תאונה. בהסתכלות על רשיון הרכב כתוב במרכב שהוא 3 דלתות. עכשיו השאלה האם זה אומר משהו? בעל הרכב טוען שהוא לא שם לב והוא מדבר באופן חשוד. האם זה אומר משהו? או הגיוני שזוהי סתם טעות. תודה מראש, שחר.
הודעה אחרונה מאת ShahaRace, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני מספר ימים רשמתי פה מודעה לגבי שדרוג עתידי של הרכב שלי (כרגע קליאו 93 קרבורטור) אני מאוד מרוצה מהקליאו, ואני מתכנן בעתיד אולי לשדרג לקליאו ממודל גבוה יותר. לפי עצה של אחד מחברי הפורום, ועוד כמה חברים אישיים, הגעתי למסקנה שבאמת שלא תהיה הרבה תועלת בשדרוג מקליאו 93 לקליאו 96-98 כיוון שחוץ מההבדלים של הזרקה, הגה כח, ח"ח ונ"מ, וטיפה face lift אין הרבה שוני בינהם וכדאי לנסות לחסוך קצת יותר ולחכות חשבתי בכיוון של קליאו B ממודל 99 או אפילו 2000 הייתי רוצה לקבל חוות דעת מכל מי שמכיר את הרכב אישית, מבחינה מכאנית, מבחינת תקלות, מבחינת נוחות ואפילו מבחינת אחיזה וכדומה (לא למטרות מירוצים- הכוונה לאחיזה במובן הנורמלי) אפשר להשיג אותם ב…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
אשמח לקבל המלצות הערות ו/או הארות על הרכב הנ"ל. את מאזדה 5 פסלתי בגלל המושב האמצעי האחורי הזעיר, CRV נראה לא רע בגלל הגימיק של מושב 6. בכל אופן, אנו משפחה של 5, ובעבר, אחרי שפיג'ו 305 שבק לי פעמיים בגלל כשל מנוע בגלל חום (בלי שדלקה נורית בלוח המחוונים), נשבעתי שלעולם לא אקנה רכב צרפתי. האם C4 פיקאסו עשוי לשנות את דעתי?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש פרסום של זה באתר (של קארספורום). מתי היא אמורה להגיע לארץ אם בכלל? אם אני לא טועה היא נקראת יונדאי ג'נסיס קופה.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, אני כעת נהג צעיר ושוקל לקנות אימפרזה WRX משנת 2000-2001 בנתונים הרשמיים של הרכב רשום כי צריכת הדלק היא 1ל12.5 ק"מ עובדה זאת נשמעה לי קצת מוזרה ורציתי לדעת מה קורה במציאות? רציתי לשמוע עוד על הרכב אמינות האם מתקלקל הרבה בקיצור מידע מעניין שמישהו עם ניסיון יכול לחלוק איתי. גם ראיתי שבטופ גיר במבחן של האימפרזה הם מציינים שעד שהטורבו נכנס לפעולה הרכב לא חזק במיוחד ופתאום בסל"ד מסוים מגיע כול הכוח בבום. אני אישית אוהב שרכב פותח חזק, זה מה "שעושה לי את זה" ורציתי לדעת אם הרכב פותח חזק למרות שכול הכוח לא מגיע בהתחלה, ואם באמת בהתחלה אין כוח רב מתי בערך מגיע מרבית הכוח. כמו כן האם הרכב הזה מומלץ? האם הוא יסב הרבה הנאה ? בתודה לכול העונים שמקדישים לי מזמנם אילון
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום זה החשבון של חבר שלי וביקשתי ממנו לשאול כאן משהו בקשר לרכישת רכב ... רציתי לשאול אם כדאי לקנות הונדה סיוויק משנה 93 -97 התקציב שלי הוא עד 30 גג 35 אלף רציתי לשאול אם במידה ואני מוצא אחד במצב טוב איך האוטו מבחינת אמינות בעיקר ביצועים וכו .... אני אפילו עוד יותר רוצה מיצובישי סופר לנסר שנים 95 - 97 אוטומטית אמרו לי שלא כדאי אבל אני מתעקש היה לחבר את האוטו והוא ממליץ ... מה אתם אומרים על האוטו ?
הודעה אחרונה מאת Slava 1982, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני הולכת ומתמקדת ביאריס שנת 2001 לקנייה. אני מכירה את הרכב היטב ומאוד אוהבת אותו, אך יש לי חשש גדול שמא בשנים הקרובות תיתכן קפיצת ראש כלפי מטה מבחינת הערך שלו. כרגע, יאריס 2001, אוטומאט, 70000 ק"מ, עולה כ- 59 אלף ש"ח. יקר לכל הדיעות, למרות שמדובר ברכב שווה. אינני בודקת דגמים משנים מתקדמות יותר גם בגלל המחיר העוד יותר גבוה וגם בגלל המעבר לגיר רובוטי (שקראתי כאן שמוריד מאוד את האיכות של הרכב). האם ייתכן שכרגע אני רואה את הגאות במחירי היאריס 2001 וכי בקרוב הגלגל יתהפך? האם אוטו בן 10 שנים עדיין ימכר ברמות המחירים האלו, או שבעוד 3 שנים אתקע עם רכב ששווה 30 אלף ש"ח? אשמח מאוד לתגובותיכם....
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עד לפני כחודש היה לי volvo s70 מודל 2000, הייתי ממש מרוצה. אבל, הוולו עבר תאונה והוא "טוטאלוסט". לפחות השכלתי, אין יותר מכוניות אירופאיות בלקסיקון שלי (מחירי התיקון מופקעים!). בעקבות קנית מכונית חדשה, אני נמצא בדילמה. יש לי תקציב סביר של כ- 150,000 ש"ח, אנחנו 3 נהגים במשפחה (אחד צעיר) ויש לנו עוד מכונית בנוסף ל"חדשה". ואני מתלבט בין כמה אופציות שחברים יעצו לי, עזרו לי להחליט מה מבין האופציות הבאות הכי יעילה: 1) לקנות subaru b4-2008, אוטו באמת יפה ומרווח. גם קרוב משפחה יכול להשיג לי הנחה. 2) לקנות mazda 6, כביכול "המתחרה" של הסובארו, קצת פחות אהבתי בגלל שהוא נפוץ. 3) לקנות subaru b4 יד שניה מודל 2006\05 ובנוסף לקנות לנהג הצעיר במשפחה מיצובישי 2001.…
הודעה אחרונה מאת sronis,