Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולכת ומתמקדת ביאריס שנת 2001 לקנייה. אני מכירה את הרכב היטב ומאוד אוהבת אותו, אך יש לי חשש גדול שמא בשנים הקרובות תיתכן קפיצת ראש כלפי מטה מבחינת הערך שלו. כרגע, יאריס 2001, אוטומאט, 70000 ק"מ, עולה כ- 59 אלף ש"ח. יקר לכל הדיעות, למרות שמדובר ברכב שווה. אינני בודקת דגמים משנים מתקדמות יותר גם בגלל המחיר העוד יותר גבוה וגם בגלל המעבר לגיר רובוטי (שקראתי כאן שמוריד מאוד את האיכות של הרכב).

האם ייתכן שכרגע אני רואה את הגאות במחירי היאריס 2001 וכי בקרוב הגלגל יתהפך? האם אוטו בן 10 שנים עדיין ימכר ברמות המחירים האלו, או שבעוד 3 שנים אתקע עם רכב ששווה 30 אלף ש"ח?

אשמח מאוד לתגובותיכם....

פורסם

אני לא מבין למה את חושבת מה יהיה עוד 3 שנים כשאת באה לקנות רכב.

כל רכב מאבד מערכו עם הזמן. קניית רכב זו לא השקעה.

בקשר ליאריס, אני אישית חושב שמחיר המחירון גבוה בהגזמה ביחס לתמורה. במחיר כזה אפשר לקנות לדוגמא גולף משנתון גבוה יותר, שבטוח תתן תמורה טובה יותר.

פורסם
אני לא מבין למה את חושבת מה יהיה עוד 3 שנים כשאת באה לקנות רכב.

כל רכב מאבד מערכו עם הזמן. קניית רכב זו לא השקעה.

בקשר ליאריס, אני אישית חושב שמחיר המחירון גבוה בהגזמה ביחס לתמורה. במחיר כזה אפשר לקנות לדוגמא גולף משנתון גבוה יותר, שבטוח תתן תמורה טובה יותר.

אוקיי, ציינת גולף. יש לך נתונים לגבי צריכת הדלק שלה? אחד הדברים שקוסמים לי ביאריס הוא צריכת הדלק הנמוכה שלה (ממוצע 12-14 ק"מ לליטר). לגבי נושא ירידת הערך, הסיבה שזה כל כך מעניין אותי היא בגלל איזשהו הסדר ביזארי שיש לי עם ההורים שלי לגבי גובה התשלום שאשלם להם חודשית בתמורה לרכישת הרכב על ידם (מבקשים שאשלם להם את ירידת הערך השנתית של הרכב. אל תשאל, גם אני לא הבנתי עד הסוף). ביאריס, ממוצע ירידת הערך עד כה הוא בין 3000 ל- 4000 ש"ח לשנה, שזה הרבה פחות מרוב הרכבים שביררתי עליהם. האם ידוע לך מה סדר גודל של ירידת הערך של הגולף?

פורסם

בהחלט הסדר ביזארי.

אבל אל תשכחי שירידת ערך בד"כ נמדדת באחוזים. כלומר, ככל שמחירו של הרכב גבוה יותר, ככה הוא יאבד מערכו יותר עם הזמן.

זו הסיבה שלרכבים חדשים יש ירידת ערך משמעותית בשנים הראשונות.

לאור מה שציינת, ובהתחשב בעובדה שגם צריכת דלק חשובה לך, אני יכול להמליץ לך לשקול רכישת פונטו ספייס, מאותן השנים. גם מחיר הרכב יהיה יותר זול, גם יותר חסכוני בדלק (בין המובילים בקטגוריה בתחום הזה), וגם ירידת הערך לא תהיה משמעותית מדי.

לגבי הגולף, בגרסת ה-1.6 ליטר, צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר, אך מצד שני זוהי קפיצת מדרגה, שכן היא כבר לא בקטגורית הסופר מיני. לגבי ירידת ערך אין דרך וודאית לדעת, כי זה תלוי במה שמתחולל ללוי יצחק בראש ברגע נתון...

פורסם
בהחלט הסדר ביזארי.

אבל אל תשכחי שירידת ערך בד"כ נמדדת באחוזים. כלומר, ככל שמחירו של הרכב גבוה יותר, ככה הוא יאבד מערכו יותר עם הזמן.

זו הסיבה שלרכבים חדשים יש ירידת ערך משמעותית בשנים הראשונות.

לאור מה שציינת, ובהתחשב בעובדה שגם צריכת דלק חשובה לך, אני יכול להמליץ לך לשקול רכישת פונטו ספייס, מאותן השנים. גם מחיר הרכב יהיה יותר זול, גם יותר חסכוני בדלק (בין המובילים בקטגוריה בתחום הזה), וגם ירידת הערך לא תהיה משמעותית מדי.

לגבי הגולף, בגרסת ה-1.6 ליטר, צריכת הדלק תהיה גבוהה יותר, אך מצד שני זוהי קפיצת מדרגה, שכן היא כבר לא בקטגורית הסופר מיני. לגבי ירידת ערך אין דרך וודאית לדעת, כי זה תלוי במה שמתחולל ללוי יצחק בראש ברגע נתון...

התשובה היא חד משמעית- לא!

היאריס הינה סופר- מיני מאד מבוקשת ובעלת שמירת ערך מצויינת!

את ירידת הערך ה"כבדה" הפסידה היאריס בשלושת שנותיה הראשונות. כך שבקניה של יאריס משומשת עדיין תיהיה ירידת ערך, אולם קטנה ביחס לרכבים אחרים בשוק.

אני אתן את הדוגמה שלי, לפני כשנה וחצי מכרתי יאריס שנת 2000, שהמחירון שלה דאז היה 48K (נמכרה ב- 55K).

מתוך סקרנות, בדקתי את מכירה לפני כחודשיים, ונדהמתי לגלות שמכירה הינו 47K!

את יכולה להיות רגועה, בקניית יאריס משלמים "הרבה" ומקבלים את הכסף חזרה במכירת הרכב, עם ירידת ערך מינמלית.

והכי חשוב, תמיד תוכלי למכור את רכבך בכל אימת שרק תרצי - כי הביקוש מטורף :-)

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

יפה, לא ידעתי שנפתח פה פורום חוזים ומגידי עתידות.

היאריס נמכרות המחיר מופרך לחלוטין , לעניות דעתי בשלב מסוים המחיר יגיע לקרקע המציאות, מתי זה יהיה אני לא יודע בדיוק כפי שאינני יודע מה יקרה עם הבורסה היום.

מה שצריך להבין הוא שרכב אינו השקעה הנושאת רווח, אלא הוצאה כבדה ומתמשכת, אם את קונה רכב וחוששת לערך שלו עוד 3 שנים כאשר גילו יהיה כ 10 שנים, אני מציע לך להתנייד בתחבורה ציבורית, ולהשקיע את הכסף באפיקים רווחים יותר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
התשובה היא חד משמעית- לא!

היאריס הינה סופר- מיני מאד מבוקשת ובעלת שמירת ערך מצויינת!

את ירידת הערך ה"כבדה" הפסידה היאריס בשלושת שנותיה הראשונות. כך שבקניה של יאריס משומשת עדיין תיהיה ירידת ערך, אולם קטנה ביחס לרכבים אחרים בשוק.

אני אתן את הדוגמה שלי, לפני כשנה וחצי מכרתי יאריס שנת 2000, שהמחירון שלה דאז היה 48K (נמכרה ב- 55K).

מתוך סקרנות, בדקתי את מכירה לפני כחודשיים, ונדהמתי לגלות שמכירה הינו 47K!

את יכולה להיות רגועה, בקניית יאריס משלמים "הרבה" ומקבלים את הכסף חזרה במכירת הרכב, עם ירידת ערך מינמלית.

והכי חשוב, תמיד תוכלי למכור את רכבך בכל אימת שרק תרצי - כי הביקוש מטורף :-)

עידן

לא רק שאתה מטעה אותה, אתה גם עושה את זה מנקודת מבט לא אובייקטיבית.

לפי מה שאתה אומר, היא צריכה לקנות פיאט קופה. הרי המחירון שלה אפילו עלה בחודשים האחרונים!

פורסם
יפה, לא ידעתי שנפתח פה פורום חוזים ומגידי עתידות.

היאריס נמכרות המחיר מופרך לחלוטין , לעניות דעתי בשלב מסוים המחיר יגיע לקרקע המציאות, מתי זה יהיה אני לא יודע בדיוק כפי שאינני יודע מה יקרה עם הבורסה היום.

מה שצריך להבין הוא שרכב אינו השקעה הנושאת רווח, אלא הוצאה כבדה ומתמשכת, אם את קונה רכב וחוששת לערך שלו עוד 3 שנים כאשר גילו יהיה כ 10 שנים, אני מציע לך להתנייד בתחבורה ציבורית, ולהשקיע את הכסף באפיקים רווחים יותר.

הסוגיה הנ"ל נדונה מספר רב של פעמים, והסכמה לעולם לא תהיה.

אף אחד לא בא לחזות את העתיד, בנוגע לירידת ערך של רכב X או Y.

עם זאת, לכל שוק בעולם ולשוק הישראלי בפרט, ישנם קווי מגמה ברורים שהסבירות להתהפכות או שינוי הינם נמוכים עד קלושים.

לגבי דעתי בנוגע ליאריס, אני ממשיך ודובק בכך שהיאריס תמשיך לשמור על ערכה באופן מצויין, ביחס לשאר הרכבים בשוק.

מדברי, אני לא בא ואומר שרכב זה השקעה כלכלית, להיפך- אחזקת רכב זו הוצאה ולא השקעה, העניין ברב המקרים יהיה כרוך בהפסד, ובקניית רכב חדש, עיקר ההפסד הינו בירידת הערך. ישנם רכבים שיפסידו פחות וישנם רכבים שיפסידו יותר, בהתאם לביקוש- היצע של השוק.

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם
לא רק שאתה מטעה אותה, אתה גם עושה את זה מנקודת מבט לא אובייקטיבית.

לפי מה שאתה אומר, היא צריכה לקנות פיאט קופה. הרי המחירון שלה אפילו עלה בחודשים האחרונים!

ראשית, איני טועה ואיני מטעה!

שנית, נקודת מבטי הינה אוביקטיבית לחלוטין, ריאלית ומתוך ניסיון.

דבר שלישי ואחרון, הכותבת שאלה ספציפית ונקודתית לגבי טויוטה יאריס וירידת ערך, ולכן התשובה היתה ממוקדת לשאלתה!

אם הכותבת היתה שואלת בנוגע לפיאט קופה, כנראה שאתה היית עונה על שאלתה.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...